Ben vicdanlıyım doğru mu sizce

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.537
4.331
133
Merhabalar eşimin annesini kızkardeşini pek sevmiyorum bi durum olduğunda kendilerine hak verirler karşı taraf kusurludur hep eşimin ailesi yazın köyde kışında İstanbul’da kalırlar evlerimiz ayrı farklı ilçelerde oturuyoruz kızları da İstanbul’da ama biz Anadolu yakasında o Avrupa yakasında anca haftasonları o da her haftasonu değil arada gelip giderler eşimin ailesi bizi düşünür köyde ekip biçer bize getirir ama annesi saçma sapan konuşur arada bi de kendi kızını çok düşünür ama beni kızı gibi düşünmez ben gelinim el kızıyım bunu çok iyi hissettirir köyden dönüş yapacakları zaman gelince ben evlerini temizlerim yemeklerini yaparım hatta bi senesinde boya badana bile yapmıştım bu yıl yine köyden gelme zamanları geldi ama ben hamileyim öyle bi temizlik falan yapmayı düşünmüyordum bu yıl geçtiğimiz yıllarda görümce bana hep derdi beraber yapalım diye ama hiç beraber yapmamıştık geçen yıl mesela ben yine temizlik yapacaktım o da ordaydı kaynanamın evinde yani ama çocukları alıp çıktı gezmeye benim temizlik yapacağımı bile bile gitti bu yıl da yine kaynanamın evinde bir araya geldik benim durumum belli zaten ama bu sefer o kalkıştı temizliğe ama ben onu bırakıp gitmedim yardımcı oldum haftasonları arada kaynanamın evinde bi araya geliriz ben hep kalkar dolanırım o kaytarır ben iyi mi yapıyorum vicdansız olamıyorum

Yine köyden dönme zamanları geldi ve ben iyi değilim böyle uzakta olduklarında daha bi rahat oluyorum

Bende bir huy var, biri yap deyince ya da gözümün içine bakıp yapmamı ima edince yapasim gelmiyor. Ama yapma yorulma diyene, elimden iş alana da dünyaları seriyorum. Kendinizi kullandirtmayin. İçinizden geleni yine yapın, iyilip yap denize at balık bilmezse Halık bilir demişler. Ama size görev gibi diretilen şeyler için çekilip oturuverin kenara. Hamilesiniz ya. Kendinize değer verin ki başkaları da size değer versin. Dün kaynanamdaydik. Bulasiga el sürdürmedi. Ya anne dedim yediğimizi de kaldıralım bari. Yok sen otur dedi oturttu. Bak bu kadın değerli benim için mesela. Elbette onun da hataları var ama insanız, benim de oluyordur illaki. Kendinizi kullandirtmayin hele ki o börülceye.💩

Valla hamileyken kendi evimizi bile temizleyemiyordum sağolsun eşim ve annem hallederdi. Ayrıca annem ve yengelerimde sizin gibi, babaannem köyden gelmeden bütün evi bal dök yala yaparlar. Ve 2 haftaya o ev yine batar. Halamda yalandan ‘aaayy bana niye haber vermediniz’ der ama haftalarca onunda yanında konuşulup ortak güne karar verilir öncesinde. Ben onlarada söylerim yapmayın diye. Engeli yok, rahatsızlığı yok kendi gelince yapar.

Merhabalar eşimin annesini kızkardeşini pek sevmiyorum bi durum olduğunda kendilerine hak verirler karşı taraf kusurludur hep eşimin ailesi yazın köyde kışında İstanbul’da kalırlar evlerimiz ayrı farklı ilçelerde oturuyoruz kızları da İstanbul’da ama biz Anadolu yakasında o Avrupa yakasında anca haftasonları o da her haftasonu değil arada gelip giderler eşimin ailesi bizi düşünür köyde ekip biçer bize getirir ama annesi saçma sapan konuşur arada bi de kendi kızını çok düşünür ama beni kızı gibi düşünmez ben gelinim el kızıyım bunu çok iyi hissettirir köyden dönüş yapacakları zaman gelince ben evlerini temizlerim yemeklerini yaparım hatta bi senesinde boya badana bile yapmıştım bu yıl yine köyden gelme zamanları geldi ama ben hamileyim öyle bi temizlik falan yapmayı düşünmüyordum bu yıl geçtiğimiz yıllarda görümce bana hep derdi beraber yapalım diye ama hiç beraber yapmamıştık geçen yıl mesela ben yine temizlik yapacaktım o da ordaydı kaynanamın evinde yani ama çocukları alıp çıktı gezmeye benim temizlik yapacağımı bile bile gitti bu yıl da yine kaynanamın evinde bir araya geldik benim durumum belli zaten ama bu sefer o kalkıştı temizliğe ama ben onu bırakıp gitmedim yardımcı oldum haftasonları arada kaynanamın evinde bi araya geliriz ben hep kalkar dolanırım o kaytarır ben iyi mi yapıyorum vicdansız olamıyorum
Yaptığınız şeyleri görüp bir Allah razı olsun eline sağlık diyorlarsa bence sıkıntı yok. Ama tam tersiyse çokta gerek yok. Hele bu hamile halinizle zorlanarak yapmanıza gerek yok.

kv nin sizi gelin görmesi çokkk normal zira gelinsiniz onun kızı değilsiniz

bunu kabul edin hayatınız daha huzurlu olur

anneniz de değil kv niz buna göre hareket edin

kv yokken görümcenin evde temizlik bekleyeceğini bile bile oraya neden gittiniz yani kv evine o yokken neden gidilir ki

şimdiye kadar yapmışsınız Kv için temizlik oldu bitti

hamileyim bu sene yapamadım der geçersin

lakin bazı şeyleri hep yaparsan fedakarlık değil görev olur ir kere yapmayınca senden kötüsü olmaz

bu vesile ile de bunu görmüş olursun

bir şey derlerse de söyle lafını geç

yıllardır yaptım X elini bile dokunmadı, bu sene hamileyim yapamadım diye hemen tu kaka oldum de sus

E dogru siz el kizisiniz,gelin baska kendi oz kizi baska.
Ev temizligine gelince,neden yapiyorsunuz ki size ne,nasil temizlerse temizlesin herkes.
İcinize islemis is yapmak. Ne anlamsiz
Herkes agirligini ve yerini bilsin.

Herkes kalbinin ekmeğini yer. Yaptıklarınız başka bi yerde karşınıza çıkar içiniz rahat olsun. Ama yazdıklarınıza bakınca şunları söylemek istedim. Ah be canım hiç bi kayınvalide gelinini kendi kızı gibi görmez üstelik kendi kızı varsa. Ağzınla kuş tut sen yine gelinsin. Kayınvalidenin evini ben temizlemem yardım da etmem çünkü aynı şekilde kendi kızı yanaşmıyorsa ben niye yapayım. Ama sen yapıyorsan dediğim gibi mükafatını başka bi yerde alırsın.

İnsanları sevmediğiniz halde temizlik,boya,badana nasıl yapıyorsunuz ayol?
Ben kayınvalide,kayınpeder,görümce çok sevdiğim halde yılda en fazla üç defa yemeğe çağırırım o kadar.
Onlar zaten beni kendi evlatlarından bile üstün tutarlar,aşırı severler.
Bende mi gariplik var nedir?

İnsanları sevmediğiniz halde temizlik,boya,badana nasıl yapıyorsunuz ayol?
Ben kayınvalide,kayınpeder,görümce çok sevdiğim halde yılda en fazla üç defa yemeğe çağırırım o kadar.
Onlar zaten beni kendi evlatlarından bile üstün tutarlar,aşırı severler.
Bende mi gariplik var nedir?

Allah’ın sevgilisi kulusun şükret. Kayınvalide seni kendi evlatlarından üstün tutuyor. Anneniz Kadir gecesi mi doğurmuş sizi. Maşallah deyin aman diyim. 😍

Back
X