BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

Bnde anneyim ve bnde emziremedim ponpalamayi hic düsündünmü bn 4 ayla kadar ponpa layip anne sütünü biboronla verdim tabi dogdu gün an ihtibariyle devm sütü de vermek zorunda kaldim kilosu acisindan. Ama anlatiklarin bna hic yabanci gelmiyor uyku düzensisli yemek sorunlari .... Bnim tanidimin bebegi cok daha sorunlu bir bebekti ya penpersine bile yapamiyordu iki üc günde bir doktora gidip ona yaptirtiyolardi saymakla bitmez yani. Ama sonucta bu cocuk biraz buyudumu kendi isini kendisi yapicek duruma geldimi yada okul cagina sende biraz daha rahtlarsin tabi sorunlar hic bitmez. Biraz sakin olmaya calis olmadi bu dönemde yardim al sen kendin sakin olursan bebegin biraz daha rahtlar allah kolaylik versin

çocuğun olduğuna şükret ...

Cocugunuzu ne simdi nede ileride baska cocuklarla kiyaslamayin, benim kizim ilk 5 ay sabahtan aksama kadar agladi, sana soyle diyeyim evden disariya cikmadik bunalim gecirdim resmen. Her cocugun huyu suyu farkli senle ben nasil ayni degilsek onlarda oyle. Olaylara bu yonden bakacagina bebegin olduguna sukret ve onunla kaliteli vakit gecirmeye bak. Ek gida vermeyi dene ama zorlama. Bu cocuk hayatinin sonuna kadar anne sutu veya mama alamayacagina gore bi noktada vucudunun buna ihtiyaci olacak ve o zaman kendi gelicek zaten. Baskasinin cocuguna bakarak veya kendini sorgulayarak bu is olmaz. Bide boyle dusun, bebeklikleri zor ama her donem bi zorluklari olucak. Bak simdi kizim 16 aylik yuruyor ediyor krizlere giriyor. Annelik sabir isi sabrediceksin ve cocukla inatlasmayacaksin. Allah yardimcin olsun

Cnm önce onu kucağına alıp ve sakinleştir camdan falan baktir dikkatini dağıt sonra bi daha uyutmayi dene bu arada keşke emzik emse belki onunla kolayca uykuya geçerdi allah yardımcın olsun

Ya tatlim ugrasmana degmez senin bu anlayisin bazilarinda yok sen bence cok haklisin inan agzini yormaya degmezz
Ya ne tartismayi biliyorlar, ne eleştirmeyi ne de cevap vermeyi. Herkes farkli dusunebilir ama kendisini ifade edisinden belli eder kendisini. Tahammul edemedim inan, goz ardi ettim zaten, yeterince muhattap olduk...

Ya ne tartismayi biliyorlar, ne eleştirmeyi ne de cevap vermeyi. Herkes farkli dusunebilir ama kendisini ifade edisinden belli eder kendisini. Tahammul edemedim inan, goz ardi ettim zaten, yeterince muhattap olduk...
Bencede taim karsinda muhattap olacak biri yok bos seviye meselesi bunlar

Öncelikle yakınmayi bırak ve bebeğini sev.
Elbette seviyorsundur ama ona hissettir.
Anne olmak kolay değil.
Senin endişelerini bebeğin hisseder. Huysuzlugunu bebeğine geçiriyorsun su yaptiginla.
Kendi isteklerini kenara koy bebeğini anla.
Onun sana ihtiyacı var sen onun herseyisin.
Elbette sinirlerin alt üst olacak ama bunu bebeğine yansitmayacaksin.
Uymuyorsa zorla uyutma yoruluncaya uyur zaten.
Ek gıdaya hemen çalışmazlar zaten azar azar sabırla alistiracaksin.
Emmedigi için kendini de suçlama böyle olması gerekiyorsa bırak böyle olsun.
Akışına bırak bebeğin seni yönlendirsin.
Onu uyurken izle ellerini tut saçlarını okşa minik öpücükler kondur yanaklarında.
Uykuda iken sevildiklerini hissederlermis.
Önce sen sakin ol bebeğinde sakinlesecek.
Her annenin işi zordur.
Allah kolaylık versin.

Tecrubelerie dayanarak soyluyorumki sizin gerginliginiz evladiniza geciyor ve pozitif duygularinizdan dolayi iyice ortam geriliyiyo.
ben 2oglan annesiyim buyuk oglumu normal dogumla dunyaya getirdim eve dogum yaptigim gun geldik.ogun sabaha kadar arkadad hic susmadi hep agladi.ben acemi bilmem etmem.emmiyo mama haxirliyoruz emmiyo esimle tartisiyorux amann ya sonra sizinkinin aksine bi emiyo bi emiyo ben tuvalete gidemiyorum.emiyo derken agzinda tutuyo emzik yapmis☺arkadas emzik emmiyo zavalli ben milletin acidigi evi bile topluyamayan bulasiklari kosede biriken,sisman,bakimsiz bi tip oldum
surekli agliliyordum,edimden dahi nefret etmistim.o olmasayfi bu yasadiklarim olmayacqkti
oglumu yataga koydugumda basinda durur,ona bakar ve aglardim Allahim bu hep boylemi olacak ben buna nadil katlanicam.
Milletin ornek bebekleti vardi.hep benim oglumlabkiyaslanan cocuklar.benimki heeeep aglardi
Bi topluma giremezdim psikolojik olarak kimseyi gormeye tahamulum yoktu.
anlat anlat bitmez
sonuc gosterdigim sabirin meyvedini yiyorum oglum 10yasinda sonderece tatli akilli milletin normal gozle bakmadigi3yadinda pefigoga giden oglum sinif 3.su sozumu galen cok dinleyemiyor ele avuca sigmayan bi tip
halen yatagimda uyur hala gun icerisinde beni cildirticak derecede beni koklar.icimden delu olurum rahat birak diye
ama buyuyo ya bazen diyim ragat birak cocugu buyuyunce gaha seni opmez be
kucugu okadar degil
sabirli ol arksdas bu gunlerde gecer

Birde uyumuyorsa zorla uyutma birak keyiflu biseyler yapin yorulsun yatsin ben 5yasina kadar oyle idare ettim sonra tum elektrikler8kapatiyodum diyodum elektrik gitti yatalum hergun ayni teknik.
ogun bugundur erken yatiyo simdi9.30uyuma saati oglanlarin
kucugu 5yasinda oda busene uyku duzenine girdi sabirrrrrt

Arkadaslar Oncelikle ALLAH benim bu yazini okuyup vaktini ayirip yorum yapan herkezden Razi olsun.Cogunuz icimi cok Rahatlattiniz.Dun Anneme bile gittim iki lafindan biri bu cocuk cok zor diyip durdu.Sinirim alt üst oldu.Ama ins gecicek buna inancam ve sabredicem .O benim canim cigerim herseyim.Onun hep mutlu ve iyi olmasini istetim.RABBim yavrularimizi bize bagislasin

Ins bnmkide cok hanimefendi olur.Zaten buyuy ek bigun ins.Ayni kalmiyolar ama huyu ins degisir cok iyi bi evlat olur

A
Aman canm kim ne diyorsa bosver eger seni uzen ortamlar olursa gitme seni cok iyi anliyorum insann cocugu elestrildigi zaman kaldiramiyorsun o yuzden bosver takma

A

Aman canm kim ne diyorsa bosver eger seni uzen ortamlar olursa gitme seni cok iyi anliyorum insann cocugu elestrildigi zaman kaldiramiyorsun o yuzden bosver takma
Ve kizim masaALLAH kilosu gayet iyi cokda guzel.ALKAH nazarlardan sakladin.Ben bu zorluklara ragmen ona cok iyi bakiyorum.Emnedigi icin herkez nispet yapti bana yok bizimki cok duskun memeye memede uyumaz falan filan ama kilo alimina bakarsak kimin evladina ne kadar baktigi belli oluyo.ALLAHim onu uygun gormus napim olmuyosa olmuyo

Pardon memesiz uyumaz diyolar biraz hizli ve yanlis yazdim

21 aylik oglum var dogdugundan beri uyku problemi var,ek gidaya alismasi zor oldu etrafinda kac kisiye sorarsan sor ek gidaya kolay gecen anne-bebek nadirdir,yani tek sen degilsin sıkıntı yasayan bu bir süreç ve gececek

Sen o konuşanlara bakma canım he de geç. Ben de bebekligimde oldukça istahsiz ve zayiftmisim. Keşke şimdi de öyle olsaydım :)))

Yani bebekler bir şekilde buyuyorlar ve düzeliyor herşey bizim yapmamiz gereken sadece sabretmek...

Benim de minnakim uykuyu sevmiyor cok. Gerçekten zor oluyor. Ama tek gülümsemesi unutturuyor zorluğu. Ben de madem uyumuyor bu bebek o zaman oyun oynayalim modundayim... oyun oynuyoruz bütün gün. Hem benim asabim cok bozulmuyor öyle olunca hem de cimcimeye iyi geliyor.

Hedefi 1. Yaşa attim sabrediyorum ve bugunlerin tadini çıkarıyorum. Aa bu çocuk uyumuyo mu neden acaba diyenleri de hic duymuyorum. Hele benim cocuk saat 10da uyurdu diyenleri hiiicc sallamiyorum.. sana da tavsiye ederim

Anlaya bilmen icin vicdanli biri olmaniz lazim hanfendiiiiiiiiiiii
Ben gercekten anlamadim kadin ne konusyr

Anlaya bilmen icin vicdanli biri olmaniz lazim hanfendiiiiiiiiiiii
Yorum yazarkem "demlicaykeyfi" oturumunu aaçmayı unuttunuz sanırım
Çünkü kimse yanlışlıkla kendi yazdığı yorumu unutup kendi kendine yorum yapmaz. Cumartesi anladım zaten iki üyenin birbirini bu kadar aşırı savunmasında bir nane olduğunu. Bari bundan sonra yorum yaparken üyelikler arasında geçişte oturum kapatmayı unutmayın.

Hahah güldürdünüz beni.Ben bu sacma insanin yorumlarini takmadim.Gecersiz yani sacmalamis.Sanki ben kizima siddet uyguluycamda duzelsin diye bisey yazdim.Cocugu zor olan hr anne bu kadar sinirlenebilir ama ben yavruma kiyamiyorum.O düsse ben agliyorum gelmis bnm anneligimi yadirgiyo

Peki ev islerinizi nasil hallediyosunuz ve yemegi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…