BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

Bide ne verdiniz ek gida ve anne sutu yoksa

ben cok yogurt yedirdim cok..8-9 aydan itibaren verdim yogurt.
hala gunluk nerdeyse yarim kilo yogurt tuketir.
devam sutu icti bunun yaninda.
muzu severdi hala sever.
elma puresi,et suyuna corbalar,yumurta verdim bide ama sarisini cok sevdiremedim ben..beyazini yer benimki.
1 yas civari tuzu iyice suzdurulmus beyaz peynir kusburnu vs..evde ne varsa verdim.
bence surekli herseyi bebege gore pisirip yemiyor diye stres yapmak cok yorucu.
ben sevdigimiz yemekleri tuzsuz yaptim,tabagimizda tuzladik,ogluma da yedigi kadar tuzsuz verdim.

Gecicekmi sahiden sanki hep boyle olcak gibi.
Canım gecicek hiç merak etme benim çocukta geçtiyse herkeste geçer o derece şimdi 4 yaşında şükür herşeyi düzeldi 1 yaşında bi oğlum daha var ınan onun üstüne hiç dusmuyorum ilk oglumdaki gibi buda maşallah ben her çocuk benimki gibi zannederdim uyuyan çocuk duyunca inanamazdim 2 sene uykuya hasret olduğum için ama geçiyor gidiyor biraz sabır sadece akşam yatmadan banyo yaptir rezene icir rahatlatır uyumasina yardımcı olur

Siz bence cocugunuza degil kendinize uzuluyosunuz anne olmak kolay degil katlanmak zorudasin agzi var diili yok yavrunun demrk dovmek 7.5 aylk bebegin neresini dovuceksin ben sadece bebege uzuldum. Kendini onun yerine koy bence bir anne kendi dogurdu evladindan heleki bebekten bukadar sikaet eedemez kendine gell bence

Canım yalnız değilsin. Ben de çok dedim bu anneliği ben yapamıyorum diye. Benim bebeğim de yemezdi. Hiç yemeyecek zannederdim. Ek gıda zor oldu ama bir anda oldu. İnan böyle oluyor. Bir şeyler bir anda düzeliyor. Mesela bir ara çorba dışında hiç birşey yemezdi. O da bir anda düzeldi yemeye başladı. Gündüz hiç uyumazdı. Tuvalete gidemezdim. Hayır uyumasın da yeter ki dursun dimi? O da yok.
Şimdi bir buçuk yaşında. Bu bebek 1 yaşında olacak mı derdim. Hala gündüz uykusu çok yok yarım saat. Gece de kalkıyoruz. Şu ara yemiyor da. Herkes yemesin acıkınca yer diyor ama öyle değil işte. Çocuk açlıktan ağlıyor ortalığı inletiyor. Ama verince yemiyor. Yemezsen yeme diyorum bırakıyorum bu sefer de açlıktan ağlamaya devam. Yahu ya ye ya yeme dimi? Bizde öyle değil işte. İşkence çekerek yediriyorum ama doyunca hemen susuyor. Ne değişik dertler var bak. Bu canlılar böyle canım. Geçecek inan bana. Hep bunu düşün. Bu bebeklerin her biri ayrı olay

Son düzenleme:
Hamilelikte sakin olursaniz dogumda sonrasında çok faydasını görürsünuz ama gerçekten kimseyi takmayin iyi bi Dr olsun

O ne derse o tabi herseyde Dr gitmeyin

Panik asla yapmayın uyucak diye ivir zivir a para vermeyin kenara koyun parayı işiniz olduğunda bi bakiciya harcarsiniz

1 yasa kadar uyku beslenme huzursuzluk çok normal sonrası senin benim gibi insan oluyolar

Emzirmiyorsan bi doktora git sen depresyona girmişsin senin tedavi olmaya ihtiyacın var yoksa o çocuk sorunlu büyür sen rahatlaki oda rahat etsin.ilaç yazarsada iç biraz relax olursun belki iki kaşıkta yese sakın üzülme herşeyden tattır ileride çok yemek seçer yoksa arada bi annene bırak gez kafayı yersin bu gidişle

Bnmki sikayet deil.Ben evladimdaki bu hal normalmi bunun gibi olan varmi veya donra duzeldilermi onu merak ettim.Annelim zahmetli bisey zaten rahat olmayi beklemiyorum.Uslubunuzu duzeltin ben cok zorluk yasadim ve bu psikolojiye geldim

Ben sabirsiz ve rahatina düskün bi insan deilim.Bu ilk defa veya bi kac defa olan bisey olsaydi tamam derxim ama hep boyle dogdugundan beri.Suan ayagimda zir zir zirliyo ve cok sinirleniyorum

ayakta uyumak istemiyor demek ki..
al kucagina iki dolan evin icinde,sonra bi koseye otur oksayarak uyut.
birde devam sutu susatir..
sakin cocuga su vermemezlik yapma,ozellikle geceleri su ver emin ol faydasini goreceksin.

Bnmki sikayet deil.Ben evladimdaki bu hal normalmi bunun gibi olan varmi veya donra duzeldilermi onu merak ettim.Annelim zahmetli bisey zaten rahat olmayi beklemiyorum.Uslubunuzu duzeltin ben cok zorluk yasadim ve bu psikolojiye geldim
Düzelir düzelir bu kadar sıkma kendini cnm bebeğin anneye ihtiyacı var heba etme kendini böyle

Uslubunuzu siz duzeltin hanfendin cunku 7.5 aylik bebegi dovmekten siz bahsetiyosunuz ben degil

ayakta uyumak istemiyor demek ki..
al kucagina iki dolan evin icinde,sonra bi koseye otur oksayarak uyut.
birde devam sutu susatir..
sakin cocuga su vermemezlik yapma,ozellikle geceleri su ver emin ol faydasini goreceksin.
Ayaktada salladim yatagindada pispisladim kucagimdada.Zaten her yolu denedigim icin uyumuyor diyorum

Hala uyumadi mi :) var tabi çok. Ama rahat annelerin cocugun daha rahat büyüyor. Benim annem mukemmeliyetci yemezse yemesin moduna giremeyen biri ve ben aşırı zor bi cocukmusum. Geceleri battaniyeye koyup babamla karsilikli sallamaktan kollari yorulurmus ikisinin de babannemi cagirirlarmis az da o sallasin diye.

Yalniz başına en fazla 1 saat ağlar. Bence hic gitmeyin yanına alissin. Kardesimde oyle yaptik mesela. 12 yaşındaydım ben bakiodum o derece kolay bi cocuk oldu umursamadikca.

Ayaktada salladim yatagindada pispisladim kucagimdada.Zaten her yolu denedigim icin uyumuyor diyorum

yanina uzanmayi denedin mi?
su ver azcik icsin,altini al,pijama giydir yeni bi takim..hadi uyuyalim de ve uzan yanina,hareketsizce sizmasini bekle..
aglarsa sirtini sivazla,poposunu hafice pispisla.
oda karanlik ve havalandirilmis olsun.
insallah ise yarar.

Siz şuan aşırı yorgunsunuz ve o bunu bilmiyor.Ben ona buna minnet etmem demeyin varsa imkanınz yardım alın.

Bugünler geçecek ama bu şekilde geçmez.Biraz dirayetli davranmaya çalışın.
Anlattığınız kadarıyla bebek anne sütü ve devam sütü alıyor başkasını almıyor.ne sıklıkta alıyor devamlı memede mi?

Ek gıda için zorlamayın. bu şekildeyse zaten çok teferruatlı bebek çorbaları vs yapamıyorsunuzdur. Siz basit bir çorba tarifi deneyin hem zaman hem emek açısından zahmetsiz. Kabaklı elmalı çorbaları genelde sever bebekler.

Ek gıda için kavanoz mamaları da deneyebilirsiniz.

Gece yatmadan muhallebi tarzı şeyler yedirin yoğurt yerine.hem doyurur hem tok tutar.ışıkta uyutmaya çalışmayın.

Her mızırdadığında almayın eğer ağlıyorsa alın.Belki uyku arasındaki mızırdanmıştır alınca açılır uykusu.

Biraz gezdirin hava aldırın.temiz hava iyi gelir.uyusun diye devamlı sallamayın.bu size büyük bir engel aslında.

anne sesinin yerini hicbisey doldurmaz..
ninni mirildanmak kafi,bazende hafif bi muzik..
o aletlere alisirsa ilerde surekli o sekilde uyumak isteyebilir.
bide goz korkacak bisey yok gercekten.
insanlar 2. hatta 3.yu dogurmak icin can attiklarina gore,o huysuz bebeklik halleri bile ozleniyor sipalarin

Canım asla sikayet değil onu verene binlerce şükür ama benim bebegimde senin ki gibi 7.5 aylık ben seni çok iyi anlıyorum uyuması huzurlu olması hersyi yapıyorsun her yolu her denileni yapıyorsun ama olmuyor malesef bizde doktor doktor gezdik hiçbir sağlık sorunu yok ama uyumuyor yemiyor sürekli huzursuz hicbirseyden memnun olmuyor tek başıma mümkün değil psikolojik kaldırmıyor resimde destek olamiyor isi çok yoğun annemin yanına geldim iki aydır annemlerdeyim daha ne kadar daha kalırım bilmiyorum ınan üç kişi bakıyoruz annem ben babam sabır sabır sedece sabır yanına mutlaka destekçi birini bul çok sinirlendiginde ona devret biraz nefes al sonra tekrar sen ilgilen ınan o 5 dk derin derin nefes almak onun sadce bir beni olduğunu masum olduğunu bir sıkıntısı olmasa aglamayacagini dile getiremediği için bu kadar huzur suz olduğunu düşün sakinles... Inş geçecek ve bol bol dua et bildiğin duaları oku salavat çek...bu saat oldu su an annem ve babam çarşafa koyup sallıyorlar gözleri kapalı ama kendi kıpır kipir huzursuz uyuyamiyor cozemiyoruz derdini daha sabaha kadarda sürecek 7 aydır böyleyiz çünkü..doktora goturdugumuz de karakteri böyle dedi böyle surede bilir duzeledebilir sizin ona nasıl davranışını za bağlı sakin davrandikca ki hemen olmuyor zamanla duzuelir anne sakin pozitif ses tonuyla sefkatle yaklaşacak ama bu tek başına bebeğine bakan anne için pek mümkün olmuyor seni anlıyorum allah uyumayan yemek yemeyen bebeklere uyku ve iştah onlara onlara bakan annelerede sabır şefkat sağlam psikoloji ve onu anlayan eş dost akraba versin allah yardimcimiz olsun canm

Öncelikle sakin ol bir molaya ihtiyacın var. Hem kızıyorsun hem kızdığın için vicdan yapıyorsun. Her bebeğin başka bir zorluğu oluyor. Sağlıklı olsunda sonra bu günlerini arama. Bebeğinle inatlaşma en büyük hata bu. Benim oğlum bana çekmiş huysuz ve inatçı bir çocuk:) onunla inatlaşarak bir yere varamıyorum o yğzden. Bebekken şöyle bir çözüm buldum yemediğinde bıraktım aç kaldı uyumadığında bıraktım yatağında ağladı. İçim gitti ama hayır dedim tek çözüm bu ve bu onun iyiliği için. Çünkü oğlum daha bebekken beni kullanmayı öğrenmişti. Ağladığı sürece kucağımdaydı yediği önünde yemediği atkasındaydı. Aç kalınca mecbur yedi yatağında saatlerce ağlayıp yorgun düşüp uyudu. Böyle böyle alıştı düzene girdi. Ama çok çetin sinirler gerekiyor bu eğitim için. Ay yazık dediğiniz an kaybediyorsunuz. Birde kesinlikle biraz dinlenmeniz lazım. Anne kardeş kayın valide görünce arkadaş kim varsa bir süre size yardımcı olsun yükünüzü hafifletsin. Siz bebeğinizi bırakıp biraz dolaşın bir sinemaya gidin iki insan yüzü görün sohbet edin oturup bit kahve için bir kirap okuyun biraz spor yapın. Bu kötü bir şey değil. Bebeğimizi bıraktığınız için suçluluk hissetmeyin. Bebeğinizin bu psikolojide bir anneye değil mutlu bşr anneye ihtiyacı var. Siz mutlu huzurlu oldukça o da mutlumolacal siz stresli oldukça o da stresli olacak.

Birde son olarak şu cımbızla laf çekipte şov yapmaya çalışanlara laf ablatmayı bırakın. İnsanın tükenmişliğini bitmişşiğini doluluğunu gördükleri halde bir de ben vurayım diyenlere sinir oluyorum. Siz size yardımcı olabilecek yorumlara odaklanın.

Canim uzulme sen benim de cocugum dokuz aylik. Sen birseyi rededince bekle acliktsn mecbur yiyecek. Hemen sevdgi seyi verme bence, ben ilk meyve pureleryle baslsdim simdi herseyi veriyorum. Esim o kadar yemek seciyor ki anlstamam cocugum ona cekmesin diye elime gecen herseyi veriyorum. Daha simdiye ladar hic bisey redetmedi. Send . Ne yiyosan bi psrmak agzina cal oyle oyle alisir. Oyun oynayarak yedirebilirsn. Acken yikayip oyle doyurup uyutsbilirsn. Burokoli corbasi tarhana corbasi sebze corbasi yogurt corbasi veriyorum. Kahvaltida bebek rkmegi yumurta recel pekmez peynir. Gun icinde corbs mryve brbe biskuvisi. Kendi yediklerimden de veriyrm tad alsn diye. Salata suyuna ekmek baniyorum. Salata suyunu cok sever cocuklsr kasikla bile veriyorum. Sen de uzme canini mecbur alisacak . belki dis cikarms donemi oldugundan huysuz olabilir. Gazi olabilir, zamanla oturur hersey. Sen dinc ol ki bebegine fydan dokunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…