- 28 Ocak 2014
- 334
- 865
- 103
Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Canim uzulme sen benim de cocugum dokuz aylik. Sen birseyi rededince bekle acliktsn mecbur yiyecek. Hemen sevdgi seyi verme bence, ben ilk meyve pureleryle baslsdim simdi herseyi veriyorum. Esim o kadar yemek seciyor ki anlstamam cocugum ona cekmesin diye elime gecen herseyi veriyorum. Daha simdiye ladar hic bisey redetmedi. Send . Ne yiyosan bi psrmak agzina cal oyle oyle alisir. Oyun oynayarak yedirebilirsn. Acken yikayip oyle doyurup uyutsbilirsn. Burokoli corbasi tarhana corbasi sebze corbasi yogurt corbasi veriyorum. Kahvaltida bebek rkmegi yumurta recel pekmez peynir. Gun icinde corbs mryve brbe biskuvisi. Kendi yediklerimden de veriyrm tad alsn diye. Salata suyuna ekmek baniyorum. Salata suyunu cok sever cocuklsr kasikla bile veriyorum. Sen de uzme canini mecbur alisacak . belki dis cikarms donemi oldugundan huysuz olabilir. Gazi olabilir, zamanla oturur hersey. Sen dinc ol ki bebegine fydan dokunsun.
Birde arada ağrı kesici sürüp vermemi öneririm belki bir yeri ağrıyor olabilir dilleri yok ki söylesinler ...benim geçen sırrın öyle bir ağrıdı ki nefes bile alamadım kremler haplar sıcak havlularla iki gün ağladım koca insan dayanamıyor minicik bebekler nasıl dayansın olur ya belki onunda kolları bacakları kemikleri sızlıyor olabilir sürekli buyuyoar çünkü... Ve asla başka bebeklerle karşılaştırma bu seni daha çok yıpratır ben bebgimin böyle olduğunu kabullendikten sonra daha sakınım diğer bebbeklerin nasıl olduğu ne kadar uyuduğu ne kadar yediği kaç kilo olduğu nu söylemleri dinlemiyorum benim bebeğim böyle ben onun annesiyim onun her bebek farkli
Tuzsuz canm corbalara da tuz koymuyrm. Ev yapimi recelin cay kasiginin ucu bile degil tadimlik veriyrm. Esimden dilim cok yaniyo. Asiri yemek seciyor. Bir de benim cocugum iri dogdu, boyve kilo olarak. Gelisimi diger bebeklere gore onde. Suan bile yirmi kelime rahat konusuyor, yemegi verirken dursam hadi diyor. Biz bisey yerken ver diyor, ayaklandi. Oyle soyliyimTabiki siz bilirsiniz, sadece akılda bulunsun diye yazmak istedim 1 yaş altı çocuklara Tuz ve şeker onerilmiyor. Şekerin açıklaması genel olarak zararlı ve damak tadının tatlıya alışmaması için ama tuz mineral dengesini bozduğu için daha kritik. O yüzden salata suyu iyi bir fikir olmayabilir. Tuz varsa tabi :)
Maşallah :) yiyenin onu kesilmesin, ona bir lafım yok :)Tuzsuz canm corbalara da tuz koymuyrm. Ev yapimi recelin cay kasiginin ucu bile degil tadimlik veriyrm. Esimden dilim cok yaniyo. Asiri yemek seciyor. Bir de benim cocugum iri dogdu, boyve kilo olarak. Gelisimi diger bebeklere gore onde. Suan bile yirmi kelime rahat konusuyor, yemegi verirken dursam hadi diyor. Biz bisey yerken ver diyor, ayaklandi. Oyle soyliyim
Esim cok acardi ilk zamanlar netten alisinca birakamiyormus bebekler diye duydum ben actirtmsdim. Ama bizimki de bayilir elektrikli supurgeye,mest olur resmen.Sac kurutma makinesini calistirin tavsiyem
Rabbim herkese bebegi konusunda kolaylik nasip etsin ne diyeyim. Dagina gore kar. Son dakika sezeryan oldum. Bu sehirde hic kimsem yok onikinci gunumden beri ksrnimda dikisle tek kaldm. Rabbim acidi bu yonden yuzume guldu.Maşallah :) yiyenin onu kesilmesin, ona bir lafım yok :)
Sen niye bebegini her defasında başka bebeklerle kıyaslıyorsun anlamıyorum bunu. Bırak o da böyle bir bebek tabiatı böyle çocuğun. Aç olan bebek kaşığı bile yer yeri gelince. Uykusu olan çocuk zangir zangir gürültüde bile uyur biraz çocuğu rahat bırak. Kendini de ruhsal çöküntüye sokmuşsun gördüğüm kadarıyla. Kilosu sağlığı yerindeyse bu çaba neye anlamıyorum çünkü açtığın her konuya denk geliyorum sonunda dayanamadım bende durumuna. Bak önce git bi yardım al canım psikolojik destek falan çünkü iyi degilsin gerçekten. Dünyaya gelen büyüyor Türkiye de acından ölen hiç duymadım o çocuğun midesi o kadar kabul et ve zamana bırak herşeyi.Ben bedenen yorgunlugu gectim ruhum beynim yoruldu .Yani anlatamam kimseye icimi.Bi bebek bi konuda zordur ama dier konularda iyidir.Mesela bi akrabamin bebegi bi ay buyuk bizden.Oda gece uyumuyo ama yeme emme konusunda sikinti yok.Bizim hepsi sıkıntili.Cekip gidesim geliyo bazen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?