BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

Lütfen sakın olun, rahatlayın biraz. Siz gerildiğinizde o hiç uyumaz. Başkaları da onu dedi bunu dedi, boşverin bunları. Insanlar abartmayı çok sever. Doğum yaptım, görmeye gelen bütün kadınların vaktinde bebekleri varken sütleri Çeşme gibi akarmış. Benim sütüm azdı diyeni duymadım mesela.
Anneliğinizi de sorgulayıp canınızı sıkmayın. Ne kadar gergin olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Benim oğlumun da sabaha kadar uyumadığı olurdu. Ama aynı dönemde doğum yapan arksdaşımın bebeği akşam 8:00 de uyurdu. Hep öyle olacak, hiç uyumayacak sanıyordum. Şimdi uyuyalı 5 saat oldu. Sabaha kadar da uyur. Yani geçecek, sadece biraz sabır. Gerildiğinizde açın hafif Müzikler , alın kucağınıza severek , öperek, tatlı tatlı dans edin. Hergün dışarı çıkarıp hava aldırın. Beraber eğlenmeye çalışın. Illa yesin, uyusun diye baskı yapmayın. Su içirin, acıktırır. Herşeyden minik minik verin. Midesi henüz çok küçük. Öyle çok yemesini de beklemeyin.
Ve mutlaka karanlıkta uyutun. Pijamalarını giydirip, perdeleri, ışığı Kapatın. Kesinlikle işe yarıyor.

Uyku için bir tavsiyem yok, bu saat oldu hala salliyorum :) inşallah uyur diye.. kelin ilacı misali.. ama illaki bir gün uyuyacak diye kendini teselli edebilirsin.
Ek gida için 7 buçuk ay geç değil, o kadar dert etme. Sadece pure denediysen blw diye bir şey var, araştır belki bebeğin buna uygundur.
Ve her çocuk özel her anne bitane. Başkasına bakma. Kuzenimin çocuğu akşam 6 da uyuyor deli gibi kıskanıyorum :) ama yapacak bir şey yok. Benimki beni seviyor ondan ayrılmıyor diyorum :)

Mutlaka ama mutlaka bi sikintisi vardir canm doktorla gorustunmu bazi mamalar bazi bebeklere gelmiyo hazimsizliktan cocuk uyku uyuyamiyor

Birde arada ağrı kesici sürüp vermemi öneririm belki bir yeri ağrıyor olabilir dilleri yok ki söylesinler ...benim geçen sırrın öyle bir ağrıdı ki nefes bile alamadım kremler haplar sıcak havlularla iki gün ağladım koca insan dayanamıyor minicik bebekler nasıl dayansın olur ya belki onunda kolları bacakları kemikleri sızlıyor olabilir sürekli buyuyoar çünkü... Ve asla başka bebeklerle karşılaştırma bu seni daha çok yıpratır ben bebgimin böyle olduğunu kabullendikten sonra daha sakınım diğer bebbeklerin nasıl olduğu ne kadar uyuduğu ne kadar yediği kaç kilo olduğu nu söylemleri dinlemiyorum benim bebeğim böyle ben onun annesiyim onun her bebek farkli

Seni anlıyorum cnm zor iş annelik ben cok ağlardm kv le oturduğm için çok ilğilendi o en azından nefes alıyordum. Sütü sağıp ver bazı çocklar hiç emmiyor.ama ek gida meselesini bilmiyorm dayımın kızıda çok sütçüydü zor alıstırırdı annesi. Benimkide yeme problemliydi gaz yapmayan eğik biberonla ek gida maması ceviz bıldırcın yumurtası peynir zeytin süsküvi meyve katar mikserleyip uyurken verirdim dene.hala mızmız benimki iki saatte rolandırarak pasinde yemek yer üç yasını geçti

Tabiki siz bilirsiniz, sadece akılda bulunsun diye yazmak istedim 1 yaş altı çocuklara Tuz ve şeker onerilmiyor. Şekerin açıklaması genel olarak zararlı ve damak tadının tatlıya alışmaması için ama tuz mineral dengesini bozduğu için daha kritik. O yüzden salata suyu iyi bir fikir olmayabilir. Tuz varsa tabi :)

allah bol bol sabır versın.
dogdugu andan ıtıbaren mı bu sekılde olumsuz düşünüyorsun? ya da ne zamandır bu sekılde düşünüyorsun?
eğer 7 aydır bu sekılde düşünüyorsan önce bu 'olumsuz'' ruh halini değişir. neyi düşünürsen o gelir sana. cocugun senın bu negatif enerjını bılıyor ve o yüzden bile bu şekilde olabilir.
her şeyi hissediyor o.
her cocuk farklıdır kimsenın cocuguyla kıyaslama.

benımkı 2 aylık sabah aksam sallanan beşik, fön sesıyle uyuyor düşün.yatııryorum 1 saat sonra gözler açılıyor hemen.
kafam şişti artık, ama bu bir süreç biliyorum.
onlar melek daha.. ya bir sorunu var, ya da yapısı böyle.

bak ne güzel 7. aya gelmişin benden şanslısın bence.
bebeğin için doktora danış.
kendini ifade etmesı için çoğu gitmiş azı kalmıs sabret.

Bahsettiginiz harici kremler 1 yaş altı bebeklere uygun değil.
Evet bebeklerin büyüme atakları olur ama bu kas-kemik ağrısı çektikleri anlamına gelmez. Sadece yeni vücuda alışma süreci. Sizin de boyunu ayda 2 cm 3 cm uzasa ağrınız yoksa bile garip hissedersiniz. Onlar ne olduğunu bilmediği için kendilerini ifade etmenin tek yolunu tercih ediyorlar.
Bunları bir anne ve fizyoterapist olarak söylüyorum.
Tabiki bebeğinizi sizden iyi kimse düşünmez. Ama bazen hepimiz onları rahatlatmak adına yanlışlar yapıyoruz.

Tuzsuz canm corbalara da tuz koymuyrm. Ev yapimi recelin cay kasiginin ucu bile degil tadimlik veriyrm. Esimden dilim cok yaniyo. Asiri yemek seciyor. Bir de benim cocugum iri dogdu, boyve kilo olarak. Gelisimi diger bebeklere gore onde. Suan bile yirmi kelime rahat konusuyor, yemegi verirken dursam hadi diyor. Biz bisey yerken ver diyor, ayaklandi. Oyle soyliyim

Maşallah :) yiyenin onu kesilmesin, ona bir lafım yok :)

Maşallah :) yiyenin onu kesilmesin, ona bir lafım yok :)
Rabbim herkese bebegi konusunda kolaylik nasip etsin ne diyeyim. Dagina gore kar. Son dakika sezeryan oldum. Bu sehirde hic kimsem yok onikinci gunumden beri ksrnimda dikisle tek kaldm. Rabbim acidi bu yonden yuzume guldu.

Benim kizim da 3 yasina kadar ugece gunduz uyumaz kizarincaya kadar aglaDi.geceleri disardaydik hep .sonra elektrik supurgesiyle uykuya daldi belli sure kullandik alisma olmadi anne karnindaki sese benzetim kendini guvende hissedermis bebekler oyle okumustum

Benim ikiz kizlarim var 2,5 yasindalar suan cok zor bebeklerdi surekli aglarlardi annemle baktık 4 ay ama sen bize sor onlar aglar biz yemek yerdik tabi yiyebilirsek aferdersin tuvalete bile gidemexdik hic bir şurada yatsın kendi kendine oyalansin bilmem gece uykusu desen rüya gibiydi uyumak,sadece uyumak isterdim.annem eşimde beraber tabi bizim evde oturmak yoktu,iki tane mizmiz surekli ilgi bekleyen bebek.simdide yerinde durmazlar aksama kadar kosturmaca,gece teker teker yanimiza geliyolar,yatakta enlemesine yatiyoruz,hic bir zamanda iyi anne degilmiyim niye boyleler demedim,her cocuk farklı cok sukur rabbime iyiki varlar,7,5aylik bebek zaten cok yemek yemez sadece yemiyo diye pes etme mutlaka yemeklerin tadina bakti.ben yoğurta 4 ay ugrasmistm.gunde bir kaşık şurup icirir gibi icirmistim,yemedigi her ne varsa böyle yaptim.süte de yeni alistilar.simdi yemek konusunda sıkıntım yok cok şükür.iyi annesin sen bundan şüphen olmasin

Sen niye bebegini her defasında başka bebeklerle kıyaslıyorsun anlamıyorum bunu. Bırak o da böyle bir bebek tabiatı böyle çocuğun. Aç olan bebek kaşığı bile yer yeri gelince. Uykusu olan çocuk zangir zangir gürültüde bile uyur biraz çocuğu rahat bırak. Kendini de ruhsal çöküntüye sokmuşsun gördüğüm kadarıyla. Kilosu sağlığı yerindeyse bu çaba neye anlamıyorum çünkü açtığın her konuya denk geliyorum sonunda dayanamadım bende durumuna. Bak önce git bi yardım al canım psikolojik destek falan çünkü iyi degilsin gerçekten. Dünyaya gelen büyüyor Türkiye de acından ölen hiç duymadım o çocuğun midesi o kadar kabul et ve zamana bırak herşeyi.

Allah yardımcın olsun arkadaşım. . Annelik gerçekten zor iş benim kardeşim çok huysuz bir çocuktu sabahlara kadar salladıl eve hamak kurmustuk o biraz rahatlatmisti annemi...
Bir de merak ediyorum anne karnındayken nasıldı bebeğiniz? Benim geceleri özellikle aşırı hareketleniyor bu doğduğunda geceleri uyumayacagina bir işaret midir?

merhaba, benim oglum 5 yaşında hâlâ cok uyku düşkünü değil, iştahlı da değil. Ben de bebek arabasıyla dolaştırırdım uyurdu apartman kapısından iceri girince uyanırdı. Sallardık babasıyla durdurunca uyanırdı. Baba ise gidecek ben yalnız kalırdım uyutmaya calisirdim.
Her neyse öncelikle yalnız değilsin hepimiz az ya da cok tatlı sıkıntılar cektik.Senin böyle bir konu acman zaten senin ne kadar bebegine düskün iyi anne oldugunu gösteriyor. Biraz sabret bugünler gececek. Bakıcı tutabilirsen ya da bir yakınından yardım alırsan kendini dinlendirebilirsen iyi olur senin icin, cünkü her seyden cok bebeğinin sana ihtiyacı var. Zaten ilk gıdaya baslayınca pek yemiyorlar.Saglıklıysa bir sıkıntısı yoksa merak etme. Ben de ek gıdada zorlanmıstım emdigi icin ona güvenip yemiyordu en sonunda bıraktırabilmistim.
Bir arkadaşım yemek yediginde cocuğu bütün evin isini yapmis gibi rahatlıyorum diyordu ki ben de aynı hissi yasadım .
Baskalarına bakma her cocuk farklı. Annelik zor zanaat ama dünyanın da hayatın da sana verebilecegi en güzel armağan ötesi yok. Sevgiler..

Allah yardimcin olsun cnm benimde bir yaşında kızım maşallah uyku sorunu yaşamıyorum.ben hala emziriyorum anne sutu yle alakası varmi bilmiyoru ama anne sutu bebegi sakinlestirir mis. Bebegin huyu ile de alakalı.acaba biryeri falanmi ağrıyor dra görür bence.annem bana senin kizin melek valla diyor bencede öyle.
Ama senin uykusuzluk sorunun var o yüzden tahammülün birmis.yardım ışte annen esin baksın bir kaç gün sen iyi dinlen.hatta gezmeye cik değişiklik olsun sana...iyi bir anne olmak kendine zaman ayirman dan geçer.giyim kusan havan değişsin alışveriş yap.bak ozaman nasıl iyi gelecek sana.ben öyle yapıyorum yoksa sürekli bebek bak yemek yap temizlik yap yap bitmez bitmez .depresyona girersin kendini sev bebegin için kendine değer ver.anne olmak kendinden vazgeçmek değildir.
Annelik zor ama coooookkkk tatlı tadına doyulmaz bebegini op saril ninni şöyle .senin ruh durumun ona da yansir sen iyi ol oda iyi olsun.bebekler hisseder anne ruh halini hisseder.lütfen cAnım bebeklerimiz sağlıklı ya allaha bin sukur neler var ...
Bugünler geçecek sabır lu ol ve kendini sev....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…