Ben yerine sen demesi

Chyjinx

Quizás este mundo sea el infierno de otro planeta.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2022
807
870
53
Merhaba. 2 yaşındaki kızım ben yerine sen diyor. Çok üstüne düşüyorum ama tam öğrenecek gibi oluyor yine başa sarıyoruz sanki. Mesela "ben ekmek istiyorum" demek yerine "Ekmek istiyorsun" diyor. Bir şeyi kendi yapmak istediğinde "sen yap, sen yap" diyor. Bu aralar üstüne düşünce "ben" diyor ama sonra tekrar sen demeye başlıyor. Normal olabilir ama sanki hiç öğrenmeyecekmiş gibi geliyor. Aynı durumu daha önce yaşamış olanlar ne yaptınız, bana tavsiye verebilir misiniz?

Biz konusurken sen dedigimiz icin oyle sasiriyorlar bence. Benim oglum da oyle derdi. Konusurken anlattim ben sen diye. Ogrendi zamanla. Dahs cok kucuk.

Yaa tatlıış Onu düzeltmek yerine kendi aranızda konuşurken benli cümleler kursanız faydası olur gibi geldi.
Sürekli öyle yapıyorum. Oyuncaklarıyla oynarken onları da seslendiriyorum. Zamanla öğrenir inşallah

Biz konusurken sen dedigimiz icin oyle sasiriyorlar bence. Benim oglum da oyle derdi. Konusurken anlattim ben sen diye. Ogrendi zamanla. Dahs cok kucuk.
Bir görseniz ; sen, ben, ben, sen diye diye ben de yakacağım kafayı

3 yaş kızım hala bu şekilde konuşuyor. 2 yaşa göre baya değişme var ama. Zamanla öğrenecekler

Çevremde gördüğüm çocukların büyük çoğunluğu 2 yaşında bene sen sene ben diyordu zamanla düzeliyor. Hiç kafaya takmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…