Ben yine toksik biri olmaya başladım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin derdiniz sizden tamamen uzaklaşan yani kavgalı olduğunuz insanlara yazmak mı tam anlamadım? Yani sanırım ikili ilişkilerde kedi köpek gibi kavga ediyor ve ardından barışma üzerine kurulu bir toxic ilişkiler silsilesi içindesiniz. Burayı biraz açarsanız sevinirim.

Durumunuzun farkında olmanız çok iyi. Ama şunu da düşünün bu söylediğiniz göre elinizde olmayan bir huya dönüşmüş. Ne zamanlar kendinizi birine yazarken buluyorsunuz? Üzgünken, sıkılmışken, pişmanken? Yazarken ne düşünüyor ne bekliyorsunuz? Pişmanlıkları aklama peşinde misiniz yoksa olay çıksın sıkılmayayım mı? Kendinizde bunları da analizleyin.Ataklar ne zaman ve neden oluyor?

Bunların cevabına göre tekrar bir yorum getiririm ama şu an bana kalırsa siz genel bir boşluktan hayatınıza heyecan katmak adına kendinizi bilerek sizi sıkan durumlara sokuyorsunuz ve içten içe bu acıdan zevk duyuyorsunuz. İnsanları düşünmek monoton hayatınızdan daha ilgi çekici geliyor ama sonra insanlarla konuşma da monotonlaşınca sıkılıyor ve toxic olduğunuzu düşünüp hayatınıza geri dönmek istiyorsunuz. Çözümüm ise bol bol arkadaşlıklar edinin ve bu insanlarla aşırı yüz göz olmayın ki kavga etmeyin ama canınız sıkılmadan insan ilişkileriyle muhatap olmaya devam Edin. Biriyle aranız açıldığında bir daha aramayın. Ufak problemse tamam ama sürekli sürekli barışmak bir süre sonra yalamaya döner. Barışmak sizin için bir bağımlılıksa kendinize söz verin 3 ayda 2 kere kavga ettiğimle 2.kavgadan sonra bir daha asla yazmayacağım gibi şeyler deyin belli kurallarınız olsun. Yoksa hep barış hep kavga günün sonunda siz de yıpranırsınız.
Aslında çok sık insanlarla kavga eden biri değilimdir. Bu dönem hayatımda bazı değişiklikler oldu ve bir kaç insanın gerçek yüzünü gördüm ve onları öyle kabullenmek yerine sürekli kendimi sevdirmeye çalıştım baktım olmuyor siz bilirsiniz gibisinden bişiler dedim ama sürekli kafama takılıyordu.
Ama dediğiniz gibi bir kişiye yaptıklarım tamamen bi mevzu çıksın da hayatımda bi değişiklik olsun gibisindendi. O kişi bana hayatımda istemiyorum seni diyordu sen bilirsin ne uğraşcam ya diyip 10 gün durup tekrar bir yerden yazıyordum. Hemde en sonunda yalan bile söyledim. Bu ataklar kendimi yalnız hissedince ve sıkılınca geliyor.
Mesela ne yazıyorsunuz sürekli telefon elinizde?
Mesela birisiyle bir konuyu tatlıya bağlayamamışsam o konuyla ilgili yazarım
Canınız sıkılıyor gibi bir de sanki hep bir kavga, yarış, kabullenilme, hiddet içindesiniz. İnsanların ilgisini belki sadece böyle çekebileceğinizi düşünüyor da olabilirsiniz. Acaba çocukken de böyle öfkeyle dikkat çekme huyunuz olabilir mi? Alışkanlık oradan kalmış olabilir.

Öncelikle insanlara sevgiyle ve normal şekilde yaklaşırsanız da gayet arkadaş olabilirsiniz. İlla böyle entrikalarla ilişkiyi canlı tutmaya, kendinizi üzmeye gerek yok. Normal deme sebebim fazla sevgi falan da karşıdakinin sizi küçümsemesine ve yalakalık yapıyor gibi durduğunuzu düşünüp sizden soğumalarına neden olabilir.

Normal nedir? Önce kendine önem vereceksin. O seni sevmemiş, şu saçını beğenmemiş, bu sana alay etmek için şunu demiş gibi şeyleri kafandan sileceksin. Amannnn dedilerse desinler. Kim ki onlar? Belki 5 yıl sonra adını bile duymayacaksınız, kraliyetten falanlar mı da her şeyinizi beğenmeleri o kadar önemli olsun. Takmamayı öğrenin.

Ya ama işte beni neden sevmiyorlar? Cevap vereyim çünkü çok basit bir cevabı var. Herkes herkesi sevmek zorunda değil. İnsan çok egoludur kendini mükemmel bulur ama biz herkesi seviyor muyuz? Kimi var daha çok kanımız kaynıyor kimiyle de frekanslarımız uymuyor. Bunu kabullenin kimseyle yarışa girmeyin.

Kendinizi de boç bırakmayın. İnsan boşta kaldıkça çevresine sarar. Mahalle dedikoduları sanırım bundan çıkıyor. Elalemin işi yok kafasında kuruyor. 😄

Hobi de hobi diyorum. Hem de düzenlisinden. Günlük ve sıcak 😊💗
Dikkat çekmek için mi yapıyorum bundan tam emin değilim. Asla böyle değil niye yapayım ki diyemem. Ama bence bu daha çok çocukken sürekli eleştirilip sen kötüsün vera eksiksin vera denildiği için birinin hakkımda kötü düşünmesi beni kötü biri gibi görmesi çok üzüyor. Hiçbir şey olmadan durup dururken bana küsen insanı bile 10 kere aradım neden küstün nişey mi yaptım diye.
3-4 ay önce ben de yeni işe başladım. İlk zamanlar ben de çok afalladım, nemrut suratlı birine dönüşmüştüm. İnsanın düzeni bir anda değişiyor. Eve gelince yorgunluktan kimseyle sohbet edesim gelmiyordu direkt uyuyordum. Yeni yeni kendimi toparlanmaya başladım. En azından eve gelir gelmez uyumuyorum artık :KK70:
Yalnız cidden 9-18 çalışıp da işten gelip hobi yapabilen birileri varsa helal olsun. Anca haftasonu o enerjiyi toparlayabiliyorum.
Bu yeni rutinden sıkışmış depresyona girmiş gibisiniz
Kesinlikle benim bir hobi kendime yatırım yapacağım bişeyler bulmam gerekir.

Öncelikle yalnız vakit geçirmeyi öğrenirseniz sizi sevmeyen insanlara da mecburmus gibi hissetmezsiniz. Yalnızlığı dert edindiğim ama buna alışmak zorunda olduğum bir dönem geçirdim. Binbir film izledim binbir kitap okudum. Hazzetmedigim mutfağa girip yemekler yapmayı denedim. Artık çevremi genislettikten sonra buna alistigimi farkettim. Misafirin çok duranini sevmiyorum dışarda da çok durunca evime gitmek istiyorum:)

Kesinlikle sorunumu biliyorum. Öyle iğrenç bir haldeyim ki kendime asla yatırım yapmıyorum. Sporu bıraktım kitap okumayı dergi okumayı meditasyonunhet şeyi saldım. İşten gelip tüm gün elime telefonu alıp ona buna yazmak dışında yaptığım hiçbir şey yok geceleri de o niye öyle dedi o neden küstü o neden böyle böyle yaptı. Aslında insanlar benim aptallığımdan kaçıyor biraz da bunu da biliyorum. Ama kaç kez niyetlendiysem yapamadım belki Kk bana kılavuz ve güç olur diye buraya yazmak istedim

kız allah seni ne yapmasın
insan profil fotoğrafından utanır
sana profil fotoğrafından ilham alarak
"sen Verasın aptal olma" demek istiyorum :D
bir de çalışıyorsan işten gelip ona buna kuracak vakti nasıl buluyorsun?
hadi kitap okumak motivasyon gerektiren bir şey olsun, açıp bir film izlesene?
hatta seni film de kurtarmaz sana dizi öneriyorum bu diziler tamamen bitene kadar telefonu eline alıp mesaj atmak yok
how i met your mother
sex and the city
friends

aşkı memnu

kız allah seni ne yapmasın
insan profil fotoğrafından utanır
sana profil fotoğrafından ilham alarak
"sen Verasın aptal olma" demek istiyorum :KK70:
bir de çalışıyorsan işten gelip ona buna kuracak vakti nasıl buluyorsun?
hadi kitap okumak motivasyon gerektiren bir şey olsun, açıp bir film izlesene?
hatta seni film de kurtarmaz sana dizi öneriyorum bu diziler tamamen bitene kadar telefonu eline alıp mesaj atmak yok
how i met your mother
sex and the city
friends

aşkı memnu
Aslında var ya ben aşırı umursamaz yapmışsam da iyi yapmışım diyip geçen biriydim. Üniversite 2de böyle takıntılı olmaya başladım. Anlatsam eskiden yaptıklarımı varyaaaaaa. Zamanında bu umursamazlığım yüzünden kazık attığım çok insan oldu bilerek değil ama. Hepsine diyordum napim. Şimdi ben oldum Bihter

Önce telefonu bi bırak elinden sakinleş
Bugün kendine güzel bir kahve yap
Aç bir film izle
Asla telefona bakma
Sosyal medya bağımlılığı çok fena gerçekten
Bende bu ara sardım ama durdurdum kendimi
Nefes almak istiyorum

birinin hakkımda kötü düşünmesi beni kötü biri gibi görmesi çok üzüyor. Hiçbir şey olmadan durup dururken bana küsen insanı bile 10 kere aradım neden küstün nişey mi yaptım diye.
Aynı beni anlamışsınız ben de böyleydim en sonunda herkes beni sevsin diye kendimi yıpratan şeyler yapar olmuştum. İçimden de canım çok büyük şeyler yapmıyorum öyle aşırı da canım sıkılmıyor neden yapmayayım ki diyordum? Hayır efendim asıl neden yapasanız ki? Sizin zamanınız çok mu bol her insanı memnun etmeye çalışıyorsunuz? Vaktinizi de eforunuzu da pek bir şey elde etmediğiniz tek taraflı sadece beni sevsin çıkarı için kaldığınız ilişkilere harcıyorsunuz. İnsanlar bizden bir sürü şey bekler ilişkideyken ama bizim tek isteğimiz vardır o da aman gözünde kötü olmayayım. Ama bu tek istek bizi ancak onun kuklası yapıyor ve zamanımızı bir hiç uğruna harcıyor. Bakın siz istediğiniz kadar iyi olun biriyle çıkalarınız uyuşmuyorsa birinin istediği gibi davranmıyorsanız her zaman kötü olursunuz. İki aşık insan bile birbirini çok sevse istekleri uyuşmasa "sen bana değer vermiyorsun versen böyle isteklerimi göz ardı etmezdin" diyor yine kötü oluyor yine kendi hayatınızı yaşamayı seçtiğiniz için kalp kırmış oluyorsunuz. Kendinizi önceliği koyun ve herkes tarafından melek olarak adlandırılmayacağınızı bilin zaten bu dünyada hep gri var. Kim tam iyi kim tam kötü ki? Ayrıca sizin gerektiğinde değerinize yakışır şekilde tavrınızı koymanız yani onların tabiriyle kötü olmanız sizce yanlış bir şey olabilir mi? Herkes tarafından sevilmeyeceğinizi bilin ve aslında böyle olacağı için mutlu da olun. Bu dünyada herkes tarafından sevilen biri yoktur. Dünyanın en iyi kişisine bile bu çok iyi canımı sıkıyor bu iyiliği diyen olacaktır. Bazen frekanslar tutmaz bazı şeyler sizin elinizde de değil.

Önce telefonu bi bırak elinden sakinleş
Bugün kendine güzel bir kahve yap
Aç bir film izle
Asla telefona bakma
Sosyal medya bağımlılığı çok fena gerçekten
Bende bu ara sardım ama durdurdum kendimi
Nefes almak istiyorum
Ben dün tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım. Zaten çok gereksizdi. Durmadan bir güzellik algısı. Mesela kilolu olan biri ben kilolarımla da güzelim yazmıştı. İster istemez bilinçaltına kilolu olmanın aslında çirkinlik olduğunu yerleştiriyor bu cümle bile halbuki güzellik böyle bişey değil. Durmadan bir indirimler linkler ay sen onu almadın mı ay sen tatile gitmedin mi püü ne ayıp algısı. Bunlar belki de bizi sürekli eksik olmaya itiyordu.
Bunu nasıl yapabiliyorsun helal valla keşke bende yazabilsemmmm :KK70:
Çok üzülüyordum var yaaaa. Bu niye küstü küsmedin barışsın ben naptım ben kötü biri değilim düşüncesi sürekli

Çok üzülüyordum var yaaaa. Bu niye küstü küsmedin barışsın ben naptım ben kötü biri değilim düşüncesi sürekli
Aslında çok iyi yapıyormuşsun eskiden bende öyleydim ama son zamanlarda küsersek küselim çok da lazım değil moduna girdim ve asla bir adım atmak içimden gelmiyor. Aslında geliyor da cesaretimi toplayamıyorum üşeniyorum sanırım skgkdgkdk

Aslinda hep seni bu duygudan kacirtacak seyler onerilmis ama ben tetsini onericem.

Muhtemelen sen zaten baska bir duygundan kacmak icin boyle bir davranis geliştirdin.

Diyet grubundan tanisiyoruz seninle. Asiri yeme bozuklugu da boyle gelisir mesela, insan sinirliyken stresliyken, aman mutluyken yemeye sarilir. Sonra sorun yemek yemekmis gibi onu çözmeye calisir, yemeyi tamamen keser vs vs.

Senin durumunda oyle, yani aksamlari ke dini bir sekilde stresli veya karisik hissediyorsun, bu duyguya onem vermeyip veyahut da ondan kurtulmak icin telefon bagimliligi geliştirmişsin.
Once kendini dinlemeye basla. Stresli olabilirsin, üzgün kirgin olabilirsin, bu duygularini hisset. Ve gerçekten telefonla vakit gecirmek mi istiyorsun yoksa bu duygudan kacmak mi istiyorsun ona karar ver. Canın gercekten telefonda bir sey yapmak istiyorsa kendine yasak koyma izin ver. Ama oyle degilse de otur spor yap yoga yap ☺️ ama hali hazirdaki stresini artirmamaya da calis.daha cok keyif aldigin şeylere yönel. Kisisel bakim rutini de ekleyebilirsin.

Kadınlar kulübünün güzel hanımları nasılsınız? Benim derdim yine yeniden kendim... Eskiden aşırı takıntılı, insanları darlayan, anlamsız hareketleri olan biriydim. Ve de toksik bir ilişki sahibiydim.

Bir dönem çok güzel toparladım kendimi. Kilo verdim spora başladım kendimi geliştirdim. Ama şimdi yine eskiye dönüyorum hatta döndüm diyebilirim. Aşırı takıntılı, insanları hayatından çıkaramayan, durup durup küs olduğum kişileri arayıp yazan, kafamda sürekli bişeyler kuran, telefon asla elinden düşmeyen, kendine yatırım yapmayı bırakmış biri oldum. Beni alenen istemeyen insanlara karşı bile böyle yapma felan demeye başladım. Ben kendimi geliştirmek değiştirmek huzurlu biri olmak istiyorum. En çok da kafama bişeyler takmamak, sürekli insanlara yaranmaya çalışmayan biri olmam kendimi geliştirmek istiyorum. Bu yolda bana yol arkadaşlığı yapmak isteyenler ve tavsiye vermek isteyenler var mıdır bana bir el atalım kendime getirelim beni nolur.
E neden yardım almıyorsunuz?
BUrdan insanlar en fazla yapma flan der o da pek isinize yaramaz.
Uzman yardımı alın derim.

Aynı beni anlamışsınız ben de böyleydim en sonunda herkes beni sevsin diye kendimi yıpratan şeyler yapar olmuştum. İçimden de canım çok büyük şeyler yapmıyorum öyle aşırı da canım sıkılmıyor neden yapmayayım ki diyordum? Hayır efendim asıl neden yapasanız ki? Sizin zamanınız çok mu bol her insanı memnun etmeye çalışıyorsunuz? Vaktinizi de eforunuzu da pek bir şey elde etmediğiniz tek taraflı sadece beni sevsin çıkarı için kaldığınız ilişkilere harcıyorsunuz. İnsanlar bizden bir sürü şey bekler ilişkideyken ama bizim tek isteğimiz vardır o da aman gözünde kötü olmayayım. Ama bu tek istek bizi ancak onun kuklası yapıyor ve zamanımızı bir hiç uğruna harcıyor. Bakın siz istediğiniz kadar iyi olun biriyle çıkalarınız uyuşmuyorsa birinin istediği gibi davranmıyorsanız her zaman kötü olursunuz. İki aşık insan bile birbirini çok sevse istekleri uyuşmasa "sen bana değer vermiyorsun versen böyle isteklerimi göz ardı etmezdin" diyor yine kötü oluyor yine kendi hayatınızı yaşamayı seçtiğiniz için kalp kırmış oluyorsunuz. Kendinizi önceliği koyun ve herkes tarafından melek olarak adlandırılmayacağınızı bilin zaten bu dünyada hep gri var. Kim tam iyi kim tam kötü ki? Ayrıca sizin gerektiğinde değerinize yakışır şekilde tavrınızı koymanız yani onların tabiriyle kötü olmanız sizce yanlış bir şey olabilir mi? Herkes tarafından sevilmeyeceğinizi bilin ve aslında böyle olacağı için mutlu da olun. Bu dünyada herkes tarafından sevilen biri yoktur. Dünyanın en iyi kişisine bile bu çok iyi canımı sıkıyor bu iyiliği diyen olacaktır. Bazen frekanslar tutmaz bazı şeyler sizin elinizde de değil.
o kadar güzel anlatmışsınız ki... Bende tam böyleyim sanırım sınırlarımı kendi değerimi kaybettiğim ve neden yapmıyım ki aman ne kaybederim düşüncesi beni toksik biri olmaya itiyormuş. Elimde olmayan şeyler için üzülmeyi eskisi gibi bırakıcam yani inşallah :))))
Aslında çok iyi yapıyormuşsun eskiden bende öyleydim ama son zamanlarda küsersek küselim çok da lazım değil moduna girdim ve asla bir adım atmak içimden gelmiyor. Aslında geliyor da cesaretimi toplayamıyorum üşeniyorum sanırım skgkdgkdk
adım atmak zaten her zaman gerekli değil bence.Ben her zaman aman adımı eb atayım aman büyüklük bende kalsın falan felan derdim ki bunun adı enayilikmiş yeni anlıyorum.
Aslinda hep seni bu duygudan kacirtacak seyler onerilmis ama ben tetsini onericem.

Muhtemelen sen zaten baska bir duygundan kacmak icin boyle bir davranis geliştirdin.

Diyet grubundan tanisiyoruz seninle. Asiri yeme bozuklugu da boyle gelisir mesela, insan sinirliyken stresliyken, aman mutluyken yemeye sarilir. Sonra sorun yemek yemekmis gibi onu çözmeye calisir, yemeyi tamamen keser vs vs.

Senin durumunda oyle, yani aksamlari ke dini bir sekilde stresli veya karisik hissediyorsun, bu duyguya onem vermeyip veyahut da ondan kurtulmak icin telefon bagimliligi geliştirmişsin.
Once kendini dinlemeye basla. Stresli olabilirsin, üzgün kirgin olabilirsin, bu duygularini hisset. Ve gerçekten telefonla vakit gecirmek mi istiyorsun yoksa bu duygudan kacmak mi istiyorsun ona karar ver. Canın gercekten telefonda bir sey yapmak istiyorsa kendine yasak koyma izin ver. Ama oyle degilse de otur spor yap yoga yap ☺️ ama hali hazirdaki stresini artirmamaya da calis.daha cok keyif aldigin şeylere yönel. Kisisel bakim rutini de ekleyebilirsin.
"Senin durumunda oyle, yani aksamlari ke dini bir sekilde stresli veya karisik hissediyorsun, bu duyguya onem vermeyip veyahut da ondan kurtulmak icin telefon bagimliligi geliştirmişsin." gerçekten de böyle evde biraz sıkıntılarım var odamdan başka hiçbir yerde değilim.Korona sağolsun sadece odamdayım... Bu yüzden sürekli kendimi sorgulama düşünme ve strese girme vaktini bulabiliyorum.Spor bana aşırı iyi gelen bişeydi her şey sporu bırakmakla başladı aslında.
E neden yardım almıyorsunuz?
BUrdan insanlar en fazla yapma flan der o da pek isinize yaramaz.
Uzman yardımı alın derim.
Şuan biraz karışık durumdayım ailevi olarak yardıma ihtiyacımın olduğunu sanırım en son dile getirip gidicem.

İnsanın derdinin dermanı yine kendisinde . Dirayetli olun biraz. Gerekirse hoşunuza gitmeyen ya da giden şeyleri ufak notlara yazın ve günlük uygulamaya çalışın . Zorlamadan olmaz. Zorlayın kendinizi biraz

Ben dün tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım. Zaten çok gereksizdi. Durmadan bir güzellik algısı. Mesela kilolu olan biri ben kilolarımla da güzelim yazmıştı. İster istemez bilinçaltına kilolu olmanın aslında çirkinlik olduğunu yerleştiriyor bu cümle bile halbuki güzellik böyle bişey değil. Durmadan bir indirimler linkler ay sen onu almadın mı ay sen tatile gitmedin mi püü ne ayıp algısı. Bunlar belki de bizi sürekli eksik olmaya itiyordu.

Sosyal medya gerçekten tehlikeli
Ama güzel şeylerde var
Neyi kullandığına göre değişir o
Takip ettiğin sayfalar sanat sinema edebiyat olunca gerçekten öğretici oluyor
Ama sürekli influncer tayfasını takip ediyorsan sıkıntı
Çok güzel içerikler yapanları gözardı edip sürekli bunlara takılırsan mutsuz olursun
Bende bir kaç influncer takip ediyordum modaya ilgi duyan bir insanım bir kadınım sonuçta ama baktım ki hiçbirşry vermiyor bana bende bıraktım hepsini
Yararlı bir şekilde kullanmak istiyorum artık
Böyle yapabilirsiniz
Zırt pırt birşey paylaşan arkadaşlarımı da sona aldım zaten
Kafam rahat
Çok da gitmiyorum
Tatile vs yada değişik bir yere gidince paylaşım yapıyorum sadece

aman büyüklük bende kalsın falan felan derdim ki bunun
Aynen öyle bir süre sonra siz iyi oluyorum barışıyorum yine diyorsunuz ama karşıdaki bu da nasıl insan bir hali bir halini tutmuyor, off yine geldi diyebilir. İnsanlar her özür dilenince samimiyete inanmıyorlar artık. Özür yalamaya dönünce insanlar sözünüze de kıymet vermemeye başlıyor en önemlisi değersizleşiyorsunuz. Arasanız kendinizde hep suç karşıdakine de hep haklı bir kısım görürsünüz ama bizim gibi insanlar genelde bize yapılanları bizim haklı olduğumuz kısımları görmezden gelip hep karşıdakinin duygularını kendi hislerinden öne koyuyor. Unutmayın önce ben deyin. Bir de şunu da düşünün siz birine yazarken gerçekten üzgün olduğunuz onunla tekrar iletişimde kalmak için mi yazıyorsunuz yoksa sadece vicdan rahatlatmaya, duygusal tatmin için mi yazıyorsunuz? İkincisi ise ve onun da hataları olduysa boşverin yazmayı Allah aşkına. Herkesin hatası olabilir deyip kendinizi affedin ve tek suçun sizin olmadığını bilin. İlişkilerde her iki tarafta suçludur.

reklam gibi olmasın, herhangi bir bağım yok şu sayfaya ve kadına bir göz atmak ister misiniz?

bu kadın bir süredir bağış usulü yoga ve mindfulnes eğitimleri veriyor. benim bir arkadaşım da ödemeyi yapacak durumda olmadığında katılamayacağına inanıyordu, bağış usulüne dönünce katıldı ve çok fayda gördü.
hatta birkaç video paylaştı benimle de kısa kesitler halinde. çok güzel bir yaklaşımla faydalı şeyler anlatıyor.
bu dönem kaydını kaçırdım, bir sonrakine ben de katılacağım.

psikologlar dinliyor evet ama bu tarz bir yaklaşım yok onlarda.

belki denemek istersiniz diye paylaşmak istedim. çünkü o motivasyonu sağlamak için belirli bir itici güç gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X