Ben yoruldum hayat, gelme üstüme...

Anladığım kadarıyla çalışıyorsun, ve araba alınırken altınlarını vermişsin, hoş çalışmasan da o arabada hakkın var. senin rızan olmadan arabayı abisine vermesi çok yanlış. ev yaptılarsa sen yaptır dememişsin anladığım kadarıyla. eşinin madem mirasında burdakilerin demesiyle söz hakkın yoksa eşin kendi mirasını devretseydi, senin ev tamamlama konusunda talebinde yokmuş evini verseydi eşin.
Aynen öyle. Ben memlekette hele de onlarla aynı apartmanda trilyonlar verseler yaşamam. Onlardan istediğim tek şey bizden uzak durmaları.

sonuna kadar haklısın arkadaşım.

tiksiniyorum şöyle adamlardan. resmen sümsük senin kocan. abisine kardeşine annesine bana mı sordunuz evş yaparken ben mi oturuyrum o evde diyememiş ve alın arabayı demiş.
sizden de af dilemek yerine tamam ayrılalım diyor.

hiç durma boşanma davası aç kimin evden gideceğine hakim karar verir.
Aynen öyle arkadaşım. Ben kimseden bir şey istemedim. Biz eşimle tanışmadan tapılıyordu ev. Eşim anlamıyor. O ev babasından ona kalmış, babasının mirasına sahip çıkacakmışmış.

Benim çektiklerimin bu yarısı bile değil. Ama kadın dayanışması olsun diye açılan bir forumda bile kadınlar destek olmuyor ne yazık ki..
İyide senin çektiğin herşey nerden bilelim. Burda ki kadınlar da evliliğin kurtulsun diye konuşuyor kötü olun diye değil ki. Ortada sidde,hakaret,aldatma yok. Çözebilirsiniz belki diye yazıyor insanlar. Kafanıza koyduysanız mahkemeye verin uzaklaştırma isteyin. Cevap bu

Ya kızlar bana şu konuda akıl verin, eşimin abisine ağzıma geleni sayıp öyle mi ayrılayım?

Evlendiğinizden beni aileden istekler bitmiyor ki.. Eşimin abisinin çocuğuna oda takımı aldık, abisini ameliyat ettirdik. Arabayı verdik, abisi şimdi de bizim üstümüzden yeni ev alma hayalleri kuruyor. Eşim görmüyor bunları, abim hiçbir şeyin yok dese gene haklı diyor. Ben ne diyeyim Ada'ma..Ailem biliyor, yangına körükle gitmeyelim diye susuyorlar, ama boşansam arkamdalar.
tahmin ettim varya sizden çıkmayanın sadece araba olmadığını. maaşından her ay 1000 lira abisine vereni biliyorum. eşin saf. iyi anlamda değil ama malca bişekilde saf. sinirleniyorum böyle kocalara. evin rızkını dağıtanlara yani. kocan kredi çeker o evi de alır söyleyeyim sana. ailene anlat bişeyler yap kocanla konuşsunlar bişeyler yapsınlar. bide anlamadığım sen boşanalım dedin o da tamam mı dedi. bi insan bu kadar silik olmamalı

İyide senin çektiğin herşey nerden bilelim. Burda ki kadınlar da evliliğin kurtulsun diye konuşuyor kötü olun diye değil ki. Ortada sidde,hakaret,aldatma yok. Çözebilirsiniz belki diye yazıyor insanlar. Kafanıza koyduysanız mahkemeye verin uzaklaştırma isteyin. Cevap bu
O zaman ayrıntıları öğrenince öyle yorumlar yazsanız, zaten canı sıkkın insanları daha da üzmeseniz keşke.

tahmin ettim varya sizden çıkmayanın sadece araba olmadığını. maaşından her ay 1000 lira abisine vereni biliyorum. eşin saf. iyi anlamda değil ama malca bişekilde saf. sinirleniyorum böyle kocalara. evin rızkını dağıtanlara yani. kocan kredi çeker o evi de alır söyleyeyim sana. ailene anlat bişeyler yap kocanla konuşsunlar bişeyler yapsınlar. bide anlamadığım sen boşanalım dedin o da tamam mı dedi. bi insan bu kadar silik olmamalı
Ben boşanalım dedim bir şey demedi. Şimdi aynı evin içinde konuşmuyoruz ve yataklarımız ayrı.

Kaç yıllık evlisiniz? Bu aile meseleleri olmasa eşinle aranızda sevgi var mıydı?

Boşanalım dediğiniz de nasıl tepki verdi? Sanırım iyi bir mesleğiniz var zaten. Eğer kesin ayrılacaksanız, eşyaların bir kısmını alın, bırakın kiralık ev onun olsun.

Zaten onu, yaşadıklarınızı hatırlatan bir yerdense, yeni bir mekan size iyi gelecektir.

Ben eşimin ailesinden bir şey talep etmiyorum hanımefendi. Ben altınlarımı satarak kredi çekerek aldığımız arabada hak iddia ediyorum. Evi varislerin imzasıyla sattılar, her şeyi biliyorsunuz bunu Nasıl bilmiyorsunuz hayret..Gecenin bir yarısı o evde otururken benim yalnız gitmem zoruma gitti anladınız mı, bu da benim hayat felsefem.
arabanın verilmesine aklım ermedi.. saçmalık olmuş... arabayı geri alın. alımı satımı sizin üzerinedir. eşin geri alsın arabayı. varsın abisi de konuşmasın sizinle..
abisi evi yaptırdı ise yaptırmış bunda neyin vicdanını bunu da anlamadım...
ben sizin işlerinizi komple anlamadım.

Ya kızlar bana şu konuda akıl verin, eşimin abisine ağzıma geleni sayıp öyle mi ayrılayım?
Boşanmakta kararlıysan içinde bişey kalmasın. Kime ne demek istiyorsan söyle. Hatta boşanmasan bile söyle. Yüzlerine vur yaptıklarını. Kocanı saf görmüşler senin saf olmadığını ve gerçekleri görebildiğini anlasınlar.

Kaç yıllık evlisiniz? Bu aile meseleleri olmasa eşinle aranızda sevgi var mıydı?

Boşanalım dediğiniz de nasıl tepki verdi? Sanırım iyi bir mesleğiniz var zaten. Eğer kesin ayrılacaksanız, eşyaların bir kısmını alın, bırakın kiralık ev onun olsun.

Zaten onu, yaşadıklarınızı hatırlatan bir yerdense, yeni bir mekan size iyi gelecektir.
Eşimi seviyordum ama ailesi için beni o kadar hırpaladı ki... Artık sevmiyorum çünkü bana saygısı yok.

Abi zaten babadan kalan evi satarak yapmadı mı 3 katlı evi.
Onun da cebinden para çıkmamış sonuçta.

Arabayı alıp abiye vermek kusura bakma ama
eşinin ileri derecede geri zekalı olduğunu gösteriyor.
İnsan bir kere kendisini enayi gibi hisseder.
Fazlasıyla haklısın.
Abisi o kadar üçkağıtçı ki.. Sorsan her şeyi o yapmış. Onun olsun o ev. Benim eşim abisine tapıyor. Konuyu böyle değerlendirin.

Kızlar şarjım bitiyor ve kurstayım şu an. Mesajları sonra cevaplayacağım, ilgilenen herkese sevgiler..

O zaman ayrıntıları öğrenince öyle yorumlar yazsanız, zaten canı sıkkın insanları daha da üzmeseniz keşke.
Bütün yazılanları okumamız mümkün değil ki. Sen konunu ilk açarken yazsan en büyük problemleri ona göre yazılır. Tamam arabayı abisine vermesi bence de büyük sıkıntı. Ama seni almaya gelmemesi boşanma sebebi değil. Evet küsersin,belki bi süre ayrı yaşarsın ama bence boşanılmaz yazık olur o kadar hayale. Ama eşinin değişip değişmeyeceğini sen daha iyi bilirsin

Abisi o kadar üçkağıtçı ki.. Sorsan her şeyi o yapmış. Onun olsun o ev. Benim eşim abisine tapıyor. Konuyu böyle değerlendirin.
Arabanın ne kadarını siz ödemiş oldunuz?
Babanızla gidip bunu abiden talep etseniz? Ev senin olsun, ben ayrılıyorum sadece paramı istiyorum deseniz?

Ne pislik insanlar var. Eşin bu kadar mı saf hakkaten? Son bir konuşmayı denesen. Abisi yuvasında eşiyle, sizin arabanızla, köydeki eviyle sefa sürsün. Sen onu bıraksan eşin nerelere sığacak? Çok mu umursayacak yengesi abisi?

Biraz damardan girsen. Ne abiymiş bu ya?

Arbani Abisine vermesi gercekden kotu.Sikayet edib arabanizi geri ala bilirsiniz.Bende boskalarina gore yuvanizi yikmayin derim.Esinizin hic duzelecek yonu yokmu?Ve ayrilma karrina o ne diyor?

Back
X