- 19 Kasım 2013
- 18.769
- 33.862
- 798
- Konu Sahibi gosrilankago
-
Biliyorum,konser,etkinlik vs bahsettiniz muhakkak ama gidilebilen bir yer çocukla normal zamanlarda. Tabi ki konser,canlı müzik varken ben tercih etmezdim çocukla gitmeyi.Galiba yanlış ifade ettim. Akşam alkollü ve yüksek sesli müzik ortamı oluyor.
Evet haklisiniz zaman belirtmem gerekirdi. Gece biloyorsunuz yüksek ses muzik oluyor alkol var gençler dans ediyor falan. Sevgililer de baya samimi oluyorBiliyorum,konser,etkinlik vs bahsettiniz muhakkak ama gidilebilen bir yer çocukla normal zamanlarda. Tabi ki konser,canlı müzik varken ben tercih etmezdim çocukla gitmeyi.
Öte yandan Happy Moons dahil birçok mekanda alkol satışı var ama menülerine bakarsanız çocuk menüsü de var içinde. Hatta bir ara kızım dadanmıştı ordaki köfteli bir menüye ve icindeki sarı pilava,sık sık giderdik.
Tercih meselesi elbette. Saygı duyarım.Çoluklu çocuksuz vicdanlı vicdansız karışmış ortalık.
Bende iki çocuk var. Kucuklerken kisa süreli 2 yurt dışı tatil, 2-3 de yurtiçi tatil yaptım.
Yaşları tam hatırlamıyorum ama londraya götürsen konya diye gezer yanında o bilinç seviyesindelerdi. Hatta ne gezmesi...yurumeyemez uzun süre, acıkır, tuvalet ister, londrada etli ekmek ister ağlar vb.
Ya da yurt ici tatilde 1 sene çalışmışsın, ailene bakmışsın, ilgilenmişsin 3 gün kafa dinleyemeyecek misin. Her sene olacak diye birşey yok tabi. Ama insan ihtiyaç hissediyor buna. Sonra aile tatili de yaparsin hep beraber.
Çocuk alanyada da denize girse aynı, kumburgazda da girse aynı. Bunun farkına varamıyorki kucukken.
Şimdi mesela fırsatım yok o günleri düşünüp iyi ki yapmışım sefam olsun diyorum.
Vicdanıyım vicdanliyim diye gezmiyorum sanki ekmek su vermedik çocuğumuza.
Vicdanliyim sizin için böyle tatil fırsatım vardı gitmedim desem cocuklara gitseydin saf mısın anne derler dalga geçerler.
Dalga geçmek ne demek rica ederim. Vicdansizlik bencillik vb gibi yakistirmalar yapilinca böyle yazdım. Tabiki tercih meselesi bu. Iki tercih de gayet olağan. Iki görüş tarafı da saygı cercevesinde görüşünü bildiriyor. Mesela ben de sizin tercihinizde olan birine Domestik demiyorum o yüzden vicdansizlik yakistirmasini kabul etmiyorum.Tercih meselesi elbette. Saygı duyarım.
Ben tatili çocuklarımın nihayet 1 senelik enerjilerini atabileceklerdi yer olarak görüyorum.
Ben bekarken nerdeyse bütün tatil yerlerine gittim, çocuk yapmaya karar verdikten sonra öncelik hep onların oldu.
2 yaşındayken ağaç salıncağı yaptım, 5 yaşındayken lunaparklı yerleri seçtim, 7 yaşındayken kaydıraklı havuzlara baktım.
Yani benim için tatil=çocuklarımı mutlu etme fırsatı.
Hani bana deseler ki, gelin eşinizle 5 yıldızlı otelde 1 hafta bedava tatil yapın, hiç düşünmeden "olmaz" derim. Benim için onların suratındaki ufak bir tebessüm londra'ya girmekten daha değerli.
Dalga geçilecek bir durum değil yani.
Eşle başbaşa tatil kaldı mı yaOrdu halinde tatil yapmak nedir abi çok zevksizsiniz eşinizle basbasa tatil yapmak varken neden sürüce gidiyorsunuz
Beykozda misinizBiliyorum,konser,etkinlik vs bahsettiniz muhakkak ama gidilebilen bir yer çocukla normal zamanlarda. Tabi ki konser,canlı müzik varken ben tercih etmezdim çocukla gitmeyi.
Öte yandan Happy Moons dahil birçok mekanda alkol satışı var ama menülerine bakarsanız çocuk menüsü de var içinde. Hatta bir ara kızım dadanmıştı ordaki köfteli bir menüye ve icindeki sarı pilava,sık sık giderdik.
Benim kizim 6 ayliktan beri duzenli uyur 3.5 yasinda hala ben uyutuyorum.Oğlumun uyku düzeni için çok uğraştım. Rutinlerle, eğitimle vs. Kendi hayatımı da ona uydurdum. Şu an 21 aylık, bir kere bile uyku saati geldiğinde kendi kendine uyumadı. Benim uğraşmam lazım. Gece hala en az 3 kere uyanır. Bazen geri uyuması bir saati bulur. Öğle uykusu bazen 50 dk, bazen 2 saattir. Bu gördüklerim arasında en iyisi. Çabalayan halimle durum böyle. Tabii dediğiniz gibi anne babaların öncelikleri arasında çocuğun düzeni yoksa burada saatinde yatış kalkış beklenemez.
Ben sana hak verdim yaaa. Valla iki çocuğum var dediğin çok doğru aman gece ses etme ay uyanacak yok cişi geldi yok açıktı. Hem ortamdan geri kalmak istemiyor arkadaş hemde çocuk derdini kendi çektiği yetmiyormuş gibi sizede cektirecek bencil olan kişi çocuklu olan.Altı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.
Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.
Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.
Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.
Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.
En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
Hayal kahvesi restoran-bar konseptinde. Alkol tüketmeyen yetişkinler de gidebilir. Alkol var diye herkes içmek zorunda değil. Yüksek ses de konser yoksa herhangi bir restorandakinden farksız düzeyde.Alkollü mekan yüksek sesli müzik.
Çocuğu olmayan çiftler neden gezip keşfetmek yerine başkalarıyla tatil yapsın?zaten çocuk olunca başbaşa tatil yalan oluyorEşle başbaşa tatil kaldı mı yahangi türk filmi bu
Çok sinir bozucuBende geçen seneden kalan bir travma oldu açıkcası, en son eşi o sırada denizde diye babası çocuğunun kakasını silmemi istedi , işte ondan sonra karar verdim. Sen babası olarak çocuğunun kıçını silmeyi bilmiyosun ama benim o çocuğun her türlü derdini çekmemi bekliyosun. Kimse kusura bakmasın valla dünyaya gelmiş son çocuk olup insan ırkını kurtaracak bile olsa kimsenin çocuğunun kıçını silemem.
Bikere sende suc ya mülteci kampı gibi tatil.mi olur üst ustem bide otelde de degil yediklerinizi siz yikicaksiniz yemek hazirlama falan sizin tatilden anlayisiniz cok yanlış başta onu değiştir ayrica çocuğun yokmuş bide olanlarla takiliyosun kafan sismiyomu kiz kardesin falan olsa tamam mecbur dixemde hepsinde 2 çocuk oooo ben otel bakarken +14 bakiyorum tatil demek keyif demek esinle tatil türk milleti olarak zaten senede kac kere tatile gidiyoruz kiAltı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.
Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.
Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.
Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.
Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.
En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?