- 1 Kasım 2012
- 11.338
- 25.916
- 798
- 35
- Konu Sahibi gosrilankago
-
2 cocugum var biri buyuk biri bebekAltı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.
Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.
Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.
Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.
Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.
En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
14 yaşında muhabbet edilir, ama 4 yaşındakiyle yapılanın adı pek tatil olmuyor.Haklısınız insan tatilde kisitlanmak istemez. Aslında kanımca aile çocuğuna baksa size bıktırmada ısrar etmese bence çocuklu bi aile her yere uyar diye düşünüyorum. Bilmiyorum çocuğum yok belki yanlış bu fikrim. Ama dağa çıkan kampa giden aileleri görünce çocuklarının uyum sağladığını görünce diyorum ki acaba mümkün değil mi. Bilemedim.
Siz tabi tatil özelinde haklısınız. Ama bence şöyle bi nokta var. 15 senelik çok arkadaşım var onların çocukları ile de samimi olmak isterim. Sonuçta çocuklar büyüyecek. Yabancı gibi kalmak istemem o kadar samimi olduğum bi insanın çocuğu ile yani kendimi teyzeleri gibi filan hissediyorum ben. Benim ailemin çok yakın dostları ben 14 yaşındayken bi kere beni 1 hafta Bozcaadaya götürdüler. Annem babam yanımda diildi. Çocuksuz bi çiftti beni de bebekligimden beri tanır severlerdi dediler sen de gel. Bütün o hafta uzun uzun sohbet ettik denize girdik beni büyük bi insan gibi ciddiye almışlardı siyaset filan bile konuşmuştuk o tatilde. Hala unutmam yani. Bilmiyorum bu tabi benim tamamen kişisel görüşüm, samimi arkadaşların çocukları ile de arkadaş olmayı tercih ederim. Ama tabi bunu çocuğumuza yarım saat bakıverin diyen bencil ailelerle uygulamaya koymak zor ya. Ben bencil buldum aileleri. Genel tavırları hoş değil.
Çok haklısınız şahsen iki tane afacan kızım var misafirliğe bile giderken çekinirim evde dışarda parkta takılırız hem kendim için hem kuzularım hem karşı taraf için.onların yaptığı çok bencilce benceAltı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.
Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.
Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.
Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.
Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.
En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
Oğlumun uyku düzeni için çok uğraştım. Rutinlerle, eğitimle vs. Kendi hayatımı da ona uydurdum. Şu an 21 aylık, bir kere bile uyku saati geldiğinde kendi kendine uyumadı. Benim uğraşmam lazım. Gece hala en az 3 kere uyanır. Bazen geri uyuması bir saati bulur. Öğle uykusu bazen 50 dk, bazen 2 saattir. Bu gördüklerim arasında en iyisi. Çabalayan halimle durum böyle. Tabii dediğiniz gibi anne babaların öncelikleri arasında çocuğun düzeni yoksa burada saatinde yatış kalkış beklenemez.Yoo asıl onlar uyur da bu saatler başkasına uyar mı onu bilemeyiz
Oğlum 2,5 yaşında idi görümcemle ile karşılıklı dairelerde oturuyorduk
Ama Pazar’ları birlikte etkinlik yapmayı başaramadık
Zira biz kalkar kahvaltı edere gezer hatta öğle yemeği yer 13.30 da eve gelir çocuğu uyuturduk onlar daha çıkalım diye yeni gelirdi
Yine aynı çocuk yaz tatili dahil akşam 9 da yatardı bu durumda da yetişkinlerle dışarıda saati tutmazdı
Özetle çocuklarla çocuksuz insanlar aynı ortamda hele de tatilde uyumsuz olur
Ama saatinde uyuyor, uyumayan nasıl olur onu bilemiyorum zira çocuk demek düzen demektir
Bozmazsak düzenini, uyuyacağı saatte gel sana şunu alalım, gel sana şunu göstereyim, aman annesi boş ver bugün de yarım saat geç uyusun diyen olmazsa saatlerinde uyurlar
Ben uyku egitimine karşıyım. Ama uyku hijyeninin bebek yetiskin herkes için cok onemli oldugunu tecrübeyle gördüm. Ilk 1 sene oglumun uyku saatlerinde hiçbir plan yapmadim. Esim de ben de tüm evi sessiz ve karanlik tuttuk. Onun uyku saatinde baska bir odada kahlahalar patlamadi veya tv izlenmedi ki tvmiz yok zaten. Uykudan once bol sakin oyunlar, biraz muzik isterse, yazin özellıkle uzun banyo... ve nasil istiyorsa oyle destekledim. Emmek istiyorsa emzirdim kucak istiyorsa kucakladim. Simdi cok şükür kendisi de desteksiz uyuyabiliyor. Bazen destege de ihtiyac duyuyor tabii. Tipki biz yetiskinler gibi. Kendimizi kotu hissetmeyin. Kendi kendine uyumadi diye ne o eksik ne siz yetersizsiniz. Zamani gelince o da kendi kendine uyuyacak siz gibi biz gibi. Cocuklarimizin en cok destege ihtiyaç duydugu bu zamanlarda talep ettiklerinde yaninda olmak ebeveyn olarak görevimiz zaten.Oğlumun uyku düzeni için çok uğraştım. Rutinlerle, eğitimle vs. Kendi hayatımı da ona uydurdum. Şu an 21 aylık, bir kere bile uyku saati geldiğinde kendi kendine uyumadı. Benim uğraşmam lazım. Gece hala en az 3 kere uyanır. Bazen geri uyuması bir saati bulur. Öğle uykusu bazen 50 dk, bazen 2 saattir. Bu gördüklerim arasında en iyisi. Çabalayan halimle durum böyle. Tabii dediğiniz gibi anne babaların öncelikleri arasında çocuğun düzeni yoksa burada saatinde yatış kalkış beklenemez.
Bu kadar kalabalık tatilde sorun çıkmaması imkansızAltı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?