Bencil Eşe Nasıl Davranmalıyım?

normalde bdv. okurum hep ama pek yorum yapmam size yazmadan gecemedim bu durumda olmaniza uzuldum ama dahada uzuldugum birsey var ogretmensiniz ve genc nesiller yetistiriyorsunuz siz boyle korkar ele gune ne derim diye bu adama bagli kaliyorsunuz peki yeni nesillere nasil on ayak olmayi dusunuyorsunuz inanin cok uzuldum insallah bir an once kendinize gelirsiniz..

Yasadigim yer cevre iste evlenmemde de bosanamam daki korkunun altinda hep bu dusunceler var. Psikolojik destek almam lazim bence ya. Bu dusunce yapimi kendi basima degistiremem ki 25 senelik yasam sonucu pekismis karakter
Cevre cok onemli tabi ki sizi de etkilemis.Ama hala gec degil.Bosanip bosanmamak sizin karariniz yuva kurmak kolay degil emek var duygular var.Bosansaniz da bosanmasaniz da bence dusunce yapinizi degistirin istemek basarmanin yarisidir.O bencil kisiye de korkunuzu hissettirmeyin siz degisince sasiracaktir elinin altindasiniz diye rahat hareketleri.Umarim iyi olursunuz hakkinizda hayirlisi olsun.

Evet hemde nasil bir kirsal anlatamam. Bosanmis bir kadin kuzeninin arabasina bile binemiyor. Annemin bosanmis bi arkadasi vardi dugun icin bize geldi. Komsular anneme kizdilar evine katma o kadini diye. Sonra o kadin eski kocasiyla tekrar evlenmek zorunda kaldi
Allah YARDIMCINIZ olsun zor çok zor işiniz

Dul gozuyle bakacaklar bana. Ogretmenim bi arkadasin arabasina binsem yanlis anlayacaklar binemeyecegim. Bi veli geldiginde karisi sacma salak hallere girecek. Bayan ogretmen arkadaslarin esleri de oyle yapacaklar bana karsi rahat evlerine girip cikamayacagim. Zaten evlerine de sik girip cikmami istemezler zaten sonrasinda.
ben de öğretmenim eşimden ayrıldım .
Hic de öyle olmuyor o dediginiz , bekardan farkım yok , erkek arkadaşlarla sakalasirim , müdürümle iş arkadaşlarımla samimiyimdir, samimiyetlerine inandığım için de rahatım ,
Art niyetli olduklarını anladığım anda karşımdakinin cevabını hakkıyla veririrm içime atmam devamının da gelmesine izin vermem
. Ben artik ayrıldım kendime çeki düzen vereyim , elalem ne der diye düşünmem.
Rol yaparsam o zaman kendim olmam ve mutlu olamam.
Asla kendimi kısıtlamam ayrıldım bana nasıl bakarlar diye ,ya da sizin tabirinizle dulum diye bana sulanır ,adım karalanir diye tedirgin olmadım .
Kimse bunu söylemeye yeltenmez çünkü çok fazla dik duruşum onları bunları düşündürmekten uzaklaştırır .

Böyle bir adamla ömür sürmez net .
Çalışan bir bayan icin boyle bir eşten ayrılıp süper bir hayat kurmak daha basit ve güzel.
Onlar ancak bizi sömürsun paramızın sefasını sürsün biz de dul damgasi yemeyelim diye bu cefayı cekelim ohh ne alâ memleket

Kaç yillik evlisiniz?Çok merak ettim,hani sizin evlenme sebebiniz belli de,kocaniz niye evlendi sizinle?yani nasil oldu,pesinizden filan kostu mu?sevgili miydiniz?veya ne bilim...çünkü yazdiklariniza göre,adam sizi sevmiyor,evlenmeden once nasıldı size karşı?

Ne yapayim bilemedim ki ben ya nasil davranayim. Yapmayinca da hic cenesi susmuyor ki

İsterse çenesini yerinden söküp avuçlarının içinde konuştursun yinede boşver. Duymazdan gel. Baktın bişeyler talep ediyor senden, onun sana verdiği cevabı ver: "Hani sen bana dedin ya dünya senin etrafında dönmüyor diye. Çok haklıydın. Kusura bakma yapamam çünkü dünya senin etrafında da dönmüyor. Şimdi söylenmeyi bırak!" Azıcık insansa bu kadarından anlar.

normalde bdv. okurum hep ama pek yorum yapmam size yazmadan gecemedim bu durumda olmaniza uzuldum ama dahada uzuldugum birsey var ogretmensiniz ve genc nesiller yetistiriyorsunuz siz boyle korkar ele gune ne derim diye bu adama bagli kaliyorsunuz peki yeni nesillere nasil on ayak olmayi dusunuyorsunuz inanin cok uzuldum insallah bir an once kendinize gelirsiniz..

Okulum ve ogrencilerim baska. Hicbir ogrencime bunu yansitmam asla. Ozel hayatimdan bahsettim diye beni isimden oturu yargilamaniz egitimci yonumu elestirmeniz beni cok uzdu gercekten. Bu benim kendi icimde halletmem gereken meseler elbette bosanma korkusu yasayan avukatlar da vardir doktorlarda vardir. Bi sonraki hayatta yasayacaklari konusunda endiseleri olan insanlar vardir. Kolay birsey degil ki bosanma

Okulum ve ogrencilerim baska. Hicbir ogrencime bunu yansitmam asla. Ozel hayatimdan bahsettim diye beni isimden oturu yargilamaniz egitimci yonumu elestirmeniz beni cok uzdu gercekten. Bu benim kendi icimde halletmem gereken meseler elbette bosanma korkusu yasayan avukatlar da vardir doktorlarda vardir. Bi sonraki hayatta yasayacaklari konusunda endiseleri olan insanlar vardir. Kolay birsey degil ki bosanma
Degilse neden diger konularda bosanin diye yorum yapiyorsunuz baska uyelere

Sizde ondan daha bencil olun. Mesela kahvalti hazirlayin ama kendiniz icin yemek yapin ama kendiniz yiyin. Oda isterse acikca söyleyin yemek istiyorsan ben yemeyi yaparken sen mitfagi ropla ben tabaklara yemek klyarken sen sofrayi kur. Öyle su getir cay koy verez koy dediyindede kendin gider ihtiyaclarini bebekmisin diyin. Kisacasi o size ne veriyorsa sizde ona aynini geri verin.

Degilse neden diger konularda bosanin diye yorum yapiyorsunuz baska uyelere

Onlarin yasadiklari cok daha zor cunku. (Evine misafir gelen bayan arkadaslarina kocasinin tacizde bulunmasi. bacagini oksama, opucuk atma vs. Iki kiz arkadasina da ayri zamanlar ayni seyi yapmis) Benim icinde oyle asla kabul etmeyecegim konularda gozumu kararttigim noktada taviz vermiyorum zaten ben. Sadece esimin bu bencilligini nasil degistirebilirim diye sordum. Nasil davranmam gerekiyor diye fikir almak ,tecrubelilerden faydalanmak istedim

Son düzenleme:
Her dediğini yapma. Camı açıp battaniyeyi kendi üstüne çektiğinde aynısını sende ona yap. Çerez yerken sorma, en sevdiği yiyecekleri o yemeden bitir vb. Eminim gelip neden yapıyorsun diyecektir sende ‘senden öğrendim’ diyebilirsin.

Bu adam önceden de bencil miydi yoksa ben yeni mi farkediyorum anlamadım ki. Pencereyi açar uzerimdeki battaniyeyi ceker kendi uzerine örter. Hasta oldugumda ilgilenmez. Rapor aldim hasta oldugum icin ise gidemedim iki gun istirahat et ,dedi doktor. Ehliyeti yok araba surmesini bilmez, motoru var ama araba daha konforlu diye raporlu oldugum gunun sabahinda beni sicak yataktan kaldirtip ise kendini biraktirdi o hasta halimde nasil araba kullandigimi ben bilmiyorum. Evde sevdigim bir yiyecek olsa benden once bitirir zaten. Kendi onune cerez alir gelir teklif bile etmez sende ister misin diye. Yemesi bitince hasta yatan bana kalk su getir der

Not: bu konuyu actiktan 5 10 dakika sonra gittim konusmaya calistim hiasetiklerimi anlatmaya calistim. Dedigi sey " dunya senin etrafinda donmuyor" , "amma da alinacak sey ariyorsun" , en son bazi zamanlarda yapilan iyilikleri basa kakmave " kusersen kus " deyip bagirip cikip

Not2: esim geldi biraz once ozur diledi , dusunemedim bir an dedi. Bende bana dedigi seyleri soyledim. Kizginlikla dedigini cok uzgun oldugunu soyledi. Koltukta belin agrir senin burda uyuma dedi, battaniyemi de uzerime orttu. Tripliyim ama hala bu sefer biraz uzatacagim ki yapamasin bir daha. Tesekkur ederim herkese
ODUN bu ODUN...

Hayir elbetteki okul hayatiniza bunu yansittiginizi dusunmuyorum aklima bile gelmedi benim uzuldugum mevzu siz bir egitimcisiniz ve yeni nesiller yetistiriyorsunuz daha cesaretli daha gozu kara kendini ve ne istedigini iyi bilen millet ne der nasil yorum yapar bana ne gozle bakarlar konusmaz aralarina almazlar diye dusunmeniz cok kotu kimin ne dedigi size nasil baktigi onemli degil onemli olan sizsiniz sizin hayatiniz evet bosanmak kolay degil ama bu sizin hayatiniz ve sizden onemli hic kimse yok bunu unutmayin.siz bir egitimci olarak boyle dusunurseniz yetistirdiginiz ogrencileriniz hayli hayli dusunur bunu anlatmak istemistim.

Ben sizi haksız buldum. Eşiniz kaba ve düşüncesiz ama siz de buna boyun eğiyorsunuz. Neden hastayken kalkıp onu işe bıraktınız ki. Kendinizi kullandırmayın. Madem o sizi düşünmüyor, siz de onu düşünmeyin, sadece kendinizi düşünün.

Biliyor musunuz bencil insanlar hiç değişmiyor, hayatta sadece kendileri varmiş gibi. Siz ne kadar üstüne titreseniz O o kadar bencilleşiyor. Bir çareleri yok bana kalırsa, öylece kabul edip sizin de kendinize iyi bakmanız lazım. Zihniyet meselesi, sadece kendilerini düşünüyorlar.
İçinizi rahatlatır mı bilmem, birkaç örnek vereyim. Eski eşim durumu çok çok iyi olmasına rağmen eve bir ekmek almazdı, para da bırakmazdı, ekmek kullanımı iyi bir şey değil derdi, kocama tabi olmak için bir şey demezdim, bir gün bir baktım kredi kartı ekstresinde çeşit çeşit restoranlardan yemek yermiş öğlenleri filan.
Eve bisküvi alır bunu çok seviyorum ben yiyeceğim sadece derdi, elimi sürmezdim. Kendisi eve hazır su alır bitmesini istemez ben musluktan içerdim.
WC ile ilgili alaturka olanı sadece kendi kullanmak istiyormuş bana sen banyodaki alafrangayı kullan derdi. Kendi hasta oldu mu evde hayat durur ben hasta oldum mu umrunda olmaz hastaysan doktora gidersin ben ne yapabilirim der. Onun cimrilik hastalığı vardı her ne kadar kabul etmese de, bu cimrilik insanlara sevgi saygısında ve insanlığında da kendini gösteriyordu. Sevgide saygıda insanlıkta da cimriydi, bencildi. Siz sesinizi çıkarmadığınız sürece sorun yokmuş gibi öylece devam ediyor. Huzurum bozulmasın diye bu tür şeylere hep sustum. Zaten geç evlenmişim, bunlar yüzünden bozulsun istemedim, şimdiki aklım olsa yine problem çıkarmazdım. Tabi başka büyük nedenler de eklenince boşandım.
Bencil sadece kendini düşünen insanla ömür geçirmek zor ama onu kabullenebilirsiniz belki ancak siz de kendinize önem vermelisiniz, iyi bakmalısınız. Siz de kendinizi düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. Geçim etmeniz için böyle diyorum, oluruna bakın tavsiyesisinde bulunuyorum naçizane. Benim evliliğim görücü usulü idi, eşime aşik filan değildim, sadece eşimdir diye kıymet veriyordum, evlilik değil de sevgililik olsaydı durum, bir gün yanında kalmazdım. Buna rağmen boşanırken yuvam yıkıldı diye çok üzüldüm.
O nedenle hiç olmazsa hatasını anlayıp özür dileyen bir eşiniz var, durum benimki kadar şiddetli değildir inşallah. Rabb'imden eşinizin kalbine merhamet vicdan vermesini dilerim. Üzmeyin kendinizi.

Back
X