Biliyor musunuz bencil insanlar hiç değişmiyor, hayatta sadece kendileri varmiş gibi. Siz ne kadar üstüne titreseniz O o kadar bencilleşiyor. Bir çareleri yok bana kalırsa, öylece kabul edip sizin de kendinize iyi bakmanız lazım. Zihniyet meselesi, sadece kendilerini düşünüyorlar.
İçinizi rahatlatır mı bilmem, birkaç örnek vereyim. Eski eşim durumu çok çok iyi olmasına rağmen eve bir ekmek almazdı, para da bırakmazdı, ekmek kullanımı iyi bir şey değil derdi, kocama tabi olmak için bir şey demezdim, bir gün bir baktım kredi kartı ekstresinde çeşit çeşit restoranlardan yemek yermiş öğlenleri filan.
Eve bisküvi alır bunu çok seviyorum ben yiyeceğim sadece derdi, elimi sürmezdim. Kendisi eve hazır su alır bitmesini istemez ben musluktan içerdim.
WC ile ilgili alaturka olanı sadece kendi kullanmak istiyormuş bana sen banyodaki alafrangayı kullan derdi. Kendi hasta oldu mu evde hayat durur ben hasta oldum mu umrunda olmaz hastaysan doktora gidersin ben ne yapabilirim der. Onun cimrilik hastalığı vardı her ne kadar kabul etmese de, bu cimrilik insanlara sevgi saygısında ve insanlığında da kendini gösteriyordu. Sevgide saygıda insanlıkta da cimriydi, bencildi. Siz sesinizi çıkarmadığınız sürece sorun yokmuş gibi öylece devam ediyor. Huzurum bozulmasın diye bu tür şeylere hep sustum. Zaten geç evlenmişim, bunlar yüzünden bozulsun istemedim, şimdiki aklım olsa yine problem çıkarmazdım. Tabi başka büyük nedenler de eklenince boşandım.
Bencil sadece kendini düşünen insanla ömür geçirmek zor ama onu kabullenebilirsiniz belki ancak siz de kendinize önem vermelisiniz, iyi bakmalısınız. Siz de kendinizi düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. Geçim etmeniz için böyle diyorum, oluruna bakın tavsiyesisinde bulunuyorum naçizane. Benim evliliğim görücü usulü idi, eşime aşik filan değildim, sadece eşimdir diye kıymet veriyordum, evlilik değil de sevgililik olsaydı durum, bir gün yanında kalmazdım. Buna rağmen boşanırken yuvam yıkıldı diye çok üzüldüm.
O nedenle hiç olmazsa hatasını anlayıp özür dileyen bir eşiniz var, durum benimki kadar şiddetli değildir inşallah. Rabb'imden eşinizin kalbine merhamet vicdan vermesini dilerim. Üzmeyin kendinizi.