Zaten yemek yapıyorum, çamaşır yıkıyorum bir tabak fazla koyarım, bir makine fazla yıkarım diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bugün tuvalet banyo işini kendi hallediyor ama yarın yapamayacak hale de gelebilir, altını bezlemesi, hastaneye getirip götürmesi, banyosunu yaptırması var. Siz eve aldığınız an geride kalan dört çocuk anam da anam moduna girecek, en iyi ihtimalle haftada bir gün hepsi birleşip gelip annelerini görmeye gelecek, kötü ihtimal ise hepsinin kafalarına estiği zaman gelmesi. Bayram seyran olacak herkes sizin eve gelecek ve bu yüzden belki siz anne babanıza gidemeyeceksiniz. Anneniz babanız size geldiğinde dilediğiniz gibi vakit geçiremeyeceksiniz. Arkadaşlarınız sizin eve gelmek istemeyecek. Kafanıza estiği gibi gezip tozamayacaksınız, dilediğiniz gibi tatil yapamayacaksınız. En basiti bir haftasonu kaçamağı için bile birilerini ikna etmek zorunda kalacaksınız kayınvalidenizi iki gün almaları için.
Bunlar ilk aklıma gelenler, iyice düşünün, ailenize de söyleyin bence, manipüle olmaya müsait gibi geldiniz bana.