• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil kaynanama bakmalı mıyım

Aynen öyle, zaten 2 yıldır bir bana iyi davranıyor ben ona bakarım diye. İyi bakma kısmı da maddi yardım filan değil yani . Sadece ses çıkarmıyor diyelim evine gittiğimde çok karışmıyor. Diğer çocukları da bak seni seviyor sana değer veriyor , bizi sevmiyor diyorlardı
Vay uyanıklar, vallahi ciddi anlamda restinizi çekin.

Daha önce dönüşümlü bakma gibi bir fikir verdi eşim aşırı bozuldu beni elden ele mi dolaşıracaksınız demişti bakıcı fikrine de sıcak bakmaz
Onca evladı varken bir eşinize mi düştü annesine ömür boyu bakmak?
Asla kabul etmeyin, af buyurun belki çok kalpsizce olacak dizleri ağrıyor kolu kıpırdamıyor ama çenesi hala sağlam, evinize yerleştiğine kanaat getirince diliyle yiyip bitirecek sizi, diğer kardeşler sorumluluğu üzerinden atmak için seni seviyor bizi sevmiyor gazı veriyorlar.

Tüm kardeşler maddi destekte bulunsun kayınvalidenizin evine yardımcı gelsin günlük işleri yapar yemek yapar gider.

Ahahaha bulmuşlar kolay yolunu sakın inanmayın.
Benim babannem var böyle sizin kayınvalideniz gibi Türkiye’de kalsaydım seni ve kocanı seviyor siz alın evinize çocuğun bakıcısının başında durur deyip bana baktıracaklardı şer odağı halacıklarım😅 parasını versinler birini bulup ona baktırsınlar insan eti ağırdır.
Benim babannemin hem Almanya hem Türkiye emekli maaşı olmasına rağmen hiçbir çocuğu ben bakarım demedi hatta amcamla yaşıyordu amcam evden kovdu. Babamla annem sahip çıktı ama sanki babannem bize sahip çıkıyormuş gibi davranıyor piremses 😂 evde hemen hemen her şeye müdahale ediyor hep somurtuyor biz konuşurken kendi kendine homurdanıyor. Annemin sinirleri çok bozuk hayatı gitti kadının. Konu sahibi de öyle olmasın diye uğraşıyoruz inşallah bir çözüm bulurlar

Çok son çocukları zaten küçükken eşimi sevmisler, bir dediğini iki etmemişler. Bunu dile getiriyorlardı sık sık . Ama ben küçükken perişan yaşadım .
Bir tane hayatın var. Evliliğinin ilk yıllarını ve belki de annelik gebelik gibi özel anlarını yasayamayacaksin.
Yani bir kez kapiyi açtın mı geri gitmez. 90 sene yaşadığını düşün. Ohoo o gençlik gitti. 12 sene az mi

Merhabalar, size benimle ilgili önemli bir soru sormak istiyorum. Öncelikle ben meslek sahibi olan bir memurum. Bu günlere gelebilmek için çok çaba harcadım. Okula giderken otobüs param olmadığı için kilometrelerce yürüdüğümü bilirim. Hiç aile pikniklerine , düğünlere eğlencelere katılmadım, Hayatı çok kaçırdım, üniversiteye kadar hiç şehir dışına bile çıkmadım. Şimdi 2 yıldır eşimle bol bol gezebildigim bir evredeyim. Gel gör ki yakın bir zamandan kayınbabam vefat etti. Kaynanam da hayatı dolu dolu yaşamış Türkiye'deki her yeri gezmiş Rahmetli eşi tarafından çok sevilmiş şiirler yazılmış . Çok detay vermeyeyim ama bencil biri kaynanam pek kimseyi düşünmez. Kendi mutluluğuna odaklıdır hep. Kaynanam şimdi tek kaldı . Kendi ihtiyaçlarını giderebilecek bir durumda değil maalesef. 5 çocuğu var hiçbiri sahip çıkmak istemiyor. Daha önce hepsiyle küsmüş. Kavgalar etmiş onları zor zamanlarında yalnız bırakmış. Eşim biz bakalım diyor . Ama ben zaten hayatımı pek yaşayamadım ne yapacağımı bilmiyorum. Çok zor durumdayım. Bu kadar yokluk çektikten sonra kendi paramı kazanıp özgür olacağım bir evreye geçtim ve kaynanama bakarsam birçok yönden kısıtlanmış olacağım. Yardım edin lütfen, bir fikir verin
herkesin huzuru için kendi evinde bakılması şart, beş çocuk birleşip annelerine bir bakıcı tutacaklar bakıcı ile iletişimde olacaklar ve bol bol ziyaret edecekler, gerektiğinde kendileri de yardımcı olacaklar konu kapanacak.

Benim babannemin hem Almanya hem Türkiye emekli maaşı olmasına rağmen hiçbir çocuğu ben bakarım demedi hatta amcamla yaşıyordu amcam evden kovdu. Babamla annem sahip çıktı ama sanki babannem bize sahip çıkıyormuş gibi davranıyor piremses 😂 evde hemen hemen her şeye müdahale ediyor hep somurtuyor biz konuşurken kendi kendine homurdanıyor. Annemin sinirleri çok bozuk hayatı gitti kadının. Konu sahibi de öyle olmasın diye uğraşıyoruz inşallah bir çözüm bulurlar
Ahahaha bu bahsettiğiniz benim babannem işte çift maaşlı yine de hiçbir çocuğu bakmak istemiyor. Annem acımış yine gel bize götüreyim demiş onu da sevmediği için gitmiyor. Kızları boşansın gelsin onunla otursun istiyor😅
Allah yardımcısı olsun annenizin de ya gerçekten çekilecek dert değil. Siz söyleyince bile tüylerim diken diken oldu.

Ahahaha bu bahsettiğiniz benim babannem işte çift maaşlı yine de hiçbir çocuğu bakmak istemiyor. Annem acımış yine gel bize götüreyim demiş onu da sevmediği için gitmiyor. Kızları boşansın gelsin onunla otursun istiyor😅
Allah yardımcısı olsun annenizin de ya gerçekten çekilecek dert değil. Siz söyleyince bile tüylerim diken diken oldu.
Bir de tatlı mı tatlı bir anneannem var lösemi hastası tek başına yaşıyor kimseye gitmek istemiyor annem her gün ona uğrayıp günlük işlerine yardım ediyor babaannem ona bile karışıyor anneme her gün ne işin var orda diyor 🤭

5 çocuğun içinde sadece eşinizin kabul etmesi normal değil bence 5 çocuk birleşip kayınvalidenize bir yatılı bakıcı tutun derim herkes evinde yaşar kimse kimseyi kısıtlamaz. Ev üstüne ev olmuyor Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Benim babaannem de yıllardır annemlerle yaşıyor çok zor bir durum.
Gerçekten 5 çocuğu da maddi manevi yardım etmek istemiyor. Daha önce kızı evine geldiğinde" bu akşam eve gidersiniz değil mi" diyip darlıyormuş çocukları yaramazlık yapıyor evi dağıtıyor diye istemiyormuş.
Bir oğlu da şimdiki evlerinin yarı parasını vermiş daha önce. Oğlu iflas edince bir süre evlerine gelip yaşamak istemiş, büyük lokma alıyorsun yemeği bitiriyorsunuz diye eleştirince oğlu evden kızıp gitmiş .

Bir de tatlı mı tatlı bir anneannem var lösemi hastası tek başına yaşıyor kimseye gitmek istemiyor annem her gün ona uğrayıp günlük işlerine yardım ediyor babaannem ona bile karışıyor anneme her gün ne işin var orda diyor 🤭
Ya kıyamam anneannenize geçmiş olsun 💐 inşallah kısa sürede iyi olur.
Annenize de güç kuvvet ve sabır diliyorum gerçekten Allah yardımcısı olsun.
Konu sahibi de umarım vicdan yapıp kabul etmez eşi çok istiyorsa gitsin kendi annesine kendi baksın.

Gerçekten 5 çocuğu da maddi manevi yardım etmek istemiyor. Daha önce kızı evine geldiğinde" bu akşam eve gidersiniz değil mi" diyip darlıyormuş çocukları yaramazlık yapıyor evi dağıtıyor diye istemiyormuş.
Bir oğlu da şimdiki evlerinin yarı parasını vermiş daha önce. Oğlu iflas edince bir süre evlerine gelip yaşamak istemiş, büyük lokma alıyorsun yemeği bitiriyorsunuz diye eleştirince oğlu evden kızıp gitmiş .
Edecekler canım ne demek maddi manevi yardım etmek istemiyorlar o kadar çocuk arasında geline mi düşer kayınvalideye bakmak. Bakmak zorunda değilsiniz ki. Onların arasındaki tartışmalar sizi bağlamaz ki

Bir kızının oğlu lösemi hastasıydı. Bulaşıcı hastalıktır bize de bulaşır diye yıllarca kızının evine gitmemiş. Oğlunun hastalığı zamanında kadın tek başına kalmış unutmamış küsmüş

Daha yeni evlisiniz çocukta yok insanlar ne kadar bencil size bırakıyor. Eşinizde maşallah en birimci evlat 🤦🏼 Kendi bakmayacak daha çocuğunuz olmadan çocuktan beter bakım isteyen insan yükleyecekler size.

Lütfen değerli olmayacaksınız , kıymetiniz bilinmeyecek en sonunda da yapmasaydın olacak.

Toplanıp bakıcı tutsunlar. Gelip temizliğini yapsın, yemeğini yapıp gitsin herkes 10 verse asgari ücretten fazla parayla çok rahat bulunur. Herkes kendi evinde rahat rahat yaşar.

Bir kızının oğlu lösemi hastasıydı. Bulaşıcı hastalıktır bize de bulaşır diye yıllarca kızının evine gitmemiş. Oğlunun hastalığı zamanında kadın tek başına kalmış unutmamış küsmüş
Bu kadın bu hayatı haketmiş kusura bakmayın herkes ektiğini biçiyor siz de kabul etmeyin yaşasın o zaman tek başına. Yazık torunu lösemi diye evine gitmemek ne demek

Daha önce dönüşümlü bakma gibi bir fikir verdi eşim aşırı bozuldu beni elden ele mi dolaşıracaksınız demişti bakıcı fikrine de sıcak bakmaz
Ben de bakıma muhtaç yaşlıların böyle isteklerinin olmasını anlayamıyorum. Anneannem de böyleydi rahmetli, onu istemez bunu istemez… sana bakılacak işte bırak nasıl rahat ediyorsa insanlar öyle baksınlar. Sen gezmek istemiyorsun ama kaldığın evin sahibi de mi ömür boyu gezmesin…

Yani empati yapıyorum kızı yerinde olsam oğlum kanser tedavisi görürken yanıma gelmeyen anneme ben de bakmak istemem şimdi ama tutup da kardeşime sen bak diyemem ortak bir çözüm bulmaya çalışırım

Sakın kabul etmeyin.5 kardes birlessin yatili bakici tutsun.Benim kayinvaldeme oyle yapildi.86 yasinda bundan 4 sene oncesine kadar kendine bakiyordu simdi bakiciyla kaliyor.Halamda mesela o yaslarda bakiciyla kaliyor.Hic kimse cocuguyla kalmiyor.Bir ton özbek bakici var yatili kalan.Kızlari bile bakmiyor enayimisinizki siz bakasiniz.Kocana açık açık soyle cok istiyorsa gitsin annesinde kalsin orada baksin

Zaten yemek yapıyorum, çamaşır yıkıyorum bir tabak fazla koyarım, bir makine fazla yıkarım diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bugün tuvalet banyo işini kendi hallediyor ama yarın yapamayacak hale de gelebilir, altını bezlemesi, hastaneye getirip götürmesi, banyosunu yaptırması var. Siz eve aldığınız an geride kalan dört çocuk anam da anam moduna girecek, en iyi ihtimalle haftada bir gün hepsi birleşip gelip annelerini görmeye gelecek, kötü ihtimal ise hepsinin kafalarına estiği zaman gelmesi. Bayram seyran olacak herkes sizin eve gelecek ve bu yüzden belki siz anne babanıza gidemeyeceksiniz. Anneniz babanız size geldiğinde dilediğiniz gibi vakit geçiremeyeceksiniz. Arkadaşlarınız sizin eve gelmek istemeyecek. Kafanıza estiği gibi gezip tozamayacaksınız, dilediğiniz gibi tatil yapamayacaksınız. En basiti bir haftasonu kaçamağı için bile birilerini ikna etmek zorunda kalacaksınız kayınvalidenizi iki gün almaları için.

Bunlar ilk aklıma gelenler, iyice düşünün, ailenize de söyleyin bence, manipüle olmaya müsait gibi geldiniz bana.

Merhabalar, size benimle ilgili önemli bir soru sormak istiyorum. Öncelikle ben meslek sahibi olan bir memurum. Bu günlere gelebilmek için çok çaba harcadım. Okula giderken otobüs param olmadığı için kilometrelerce yürüdüğümü bilirim. Hiç aile pikniklerine , düğünlere eğlencelere katılmadım, Hayatı çok kaçırdım, üniversiteye kadar hiç şehir dışına bile çıkmadım. Şimdi 2 yıldır eşimle bol bol gezebildigim bir evredeyim. Gel gör ki yakın bir zamandan kayınbabam vefat etti. Kaynanam da hayatı dolu dolu yaşamış Türkiye'deki her yeri gezmiş Rahmetli eşi tarafından çok sevilmiş şiirler yazılmış . Çok detay vermeyeyim ama bencil biri kaynanam pek kimseyi düşünmez. Kendi mutluluğuna odaklıdır hep. Kaynanam şimdi tek kaldı . Kendi ihtiyaçlarını giderebilecek bir durumda değil maalesef. 5 çocuğu var hiçbiri sahip çıkmak istemiyor. Daha önce hepsiyle küsmüş. Kavgalar etmiş onları zor zamanlarında yalnız bırakmış. Eşim biz bakalım diyor . Ama ben zaten hayatımı pek yaşayamadım ne yapacağımı bilmiyorum. Çok zor durumdayım. Bu kadar yokluk çektikten sonra kendi paramı kazanıp özgür olacağım bir evreye geçtim ve kaynanama bakarsam birçok yönden kısıtlanmış olacağım. Yardım edin lütfen, bir fikir verin
5 çocuğu birleşsin bakıcı tutsun veya bir kuruma yatırsın. Eşin çok düşüncesiz bir adam. Asla kabul etme

Zaten yemek yapıyorum, çamaşır yıkıyorum bir tabak fazla koyarım, bir makine fazla yıkarım diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bugün tuvalet banyo işini kendi hallediyor ama yarın yapamayacak hale de gelebilir, altını bezlemesi, hastaneye getirip götürmesi, banyosunu yaptırması var. Siz eve aldığınız an geride kalan dört çocuk anam da anam moduna girecek, en iyi ihtimalle haftada bir gün hepsi birleşip gelip annelerini görmeye gelecek, kötü ihtimal ise hepsinin kafalarına estiği zaman gelmesi. Bayram seyran olacak herkes sizin eve gelecek ve bu yüzden belki siz anne babanıza gidemeyeceksiniz. Anneniz babanız size geldiğinde dilediğiniz gibi vakit geçiremeyeceksiniz. Arkadaşlarınız sizin eve gelmek istemeyecek. Kafanıza estiği gibi gezip tozamayacaksınız, dilediğiniz gibi tatil yapamayacaksınız. En basiti bir haftasonu kaçamağı için bile birilerini ikna etmek zorunda kalacaksınız kayınvalidenizi iki gün almaları için.

Bunlar ilk aklıma gelenler, iyice düşünün, ailenize de söyleyin bence, manipüle olmaya müsait gibi geldiniz bana.
İmza kaşe mühür başka bir yoruma da gerek yok birebir bunlar yaşanıyor eksiği var fazlası yok

Back
X