Bencil olmanın sırrı?

yaaa inanmiyorum ya :KK43:
magazalarda felan bana cok istemedigim seyi sattilar :KK70:
valla dusundukce heosi birbiri ile alakali eltime hayir diyememem magazalarda istemedigim seyi almam kavga cikmasin diye bir xok seyi yapmam vs.

:cry:magazadaki kizlar cozmus beni onlar bile anlamis yaa . :KK43: hepsi benim basima ususuyo :) :KK70:
:KK70::KK70:

bu konu benim içinde düşündürücü aman insanları kırmayayım aman üzmeyeyim diye diye herkes pek bir rahat oldu bana karşı
kimse üzülmemden sinirlenmemden çekinmiyor
en acısı buna kendi annem de dahil
artık istediğime selam veriyorum istemediğime vermiyorum mesela
tatil planını herkese göre değil kendime göre yapacağım mesela bu sene isteyen gelir istemeyen kendi bilir
küçük örnekler ama hiç değilse şunu istedim de yapamadım yada burnumdan geldi demekten iyidir
amann annemde olsa istemediğim hiçbirşeyi bende yapmıyorum sende keyfine bak

Bu ütü yemek konusundaki gaddarlığım bana göre bencillik değil.

Çünkü ikimiz de çalıştığımız halde bana sen benden az yoruluyorsun diyen biri söz konusuysa
kendi işini kendi yapsın deyip işin içinden vicdanım sızlamadan çıkabilirim.

Bu benim için çözümü basit bir mesele olur.

Bencillik yapmak istediğim ama yapamadığım konuya direk şuan örnek vereyim.
Konularımı biliyorsunuz.

Eşimle olan sorunumu da.

Şuan doğu görevi var eşimin kendisi polis.
Eli kulağında tayini belli oldu olacak.
Tam da bu hafta bana il dışı tercihler açıldı.

Durumu bilen bir çok arkadaşım demişti ki kızım manyak mısın ne gitceksin doğuya.
Bırak tek başına gitsin nereye gidiyosa iste tayinini ailenin yanına yaşamana bak.
O da orda bir başına çeksin, çeksin yanına dönsün.

Ve bu mesela 5 yıllık bir ayrılık olacak ama bunu diyenler de evli kadın arkadaşlarım yani.

Duruma bakışları bu yönde.

Bense her şeyi düşünüyorum.
Evet bu benim değil onun doğu görevi, evet bu onun mesleği gereği.
Evet bana karşı türlü hataları oldu ve onun yüzünden sıkıntıdayım zaten.
Şimdi bunun cezası bunu yapmak mı gerçekten bu benim hakkım mı?
Yoksa evlilikte eşler arası böyle bir bencilliğe yer olmamalı mı?

Tamam ben bir anlık kararla yetti be deyip bu kararı aldım, onu doğuya tek başına gönderdim.
Olası bir ( Allah korusun) şehitlik vs durumunda nasıl yaşarım?

Bu karar beni nasıl etkiler, ya da evliliğimizi..

Hepsini hepsini düşünüyorum.

Bana ne istediğimi sorarsan evet gerçekten asıl istediğim şey elbette artık kendimi düşünüp İstanbul'a gitmek.
Orada ailem, sevdiklerim, arkadaşlarım, harika bir iş ortamım beni bekliyor olacak..
çocuğunuz var mı?

Bu ütü yemek konusundaki gaddarlığım bana göre bencillik değil.

Çünkü ikimiz de çalıştığımız halde bana sen benden az yoruluyorsun diyen biri söz konusuysa
kendi işini kendi yapsın deyip işin içinden vicdanım sızlamadan çıkabilirim.

Bu benim için çözümü basit bir mesele olur.

Bencillik yapmak istediğim ama yapamadığım konuya direk şuan örnek vereyim.
Konularımı biliyorsunuz.

Eşimle olan sorunumu da.

Şuan doğu görevi var eşimin kendisi polis.
Eli kulağında tayini belli oldu olacak.
Tam da bu hafta bana il dışı tercihler açıldı.

Durumu bilen bir çok arkadaşım demişti ki kızım manyak mısın ne gitceksin doğuya.
Bırak tek başına gitsin nereye gidiyosa iste tayinini ailenin yanına yaşamana bak.
O da orda bir başına çeksin, çeksin yanına dönsün.

Ve bu mesela 5 yıllık bir ayrılık olacak ama bunu diyenler de evli kadın arkadaşlarım yani.

Duruma bakışları bu yönde.

Bense her şeyi düşünüyorum.
Evet bu benim değil onun doğu görevi, evet bu onun mesleği gereği.
Evet bana karşı türlü hataları oldu ve onun yüzünden sıkıntıdayım zaten.
Şimdi bunun cezası bunu yapmak mı gerçekten bu benim hakkım mı?
Yoksa evlilikte eşler arası böyle bir bencilliğe yer olmamalı mı?

Tamam ben bir anlık kararla yetti be deyip bu kararı aldım, onu doğuya tek başına gönderdim.
Olası bir ( Allah korusun) şehitlik vs durumunda nasıl yaşarım?

Bu karar beni nasıl etkiler, ya da evliliğimizi..

Hepsini hepsini düşünüyorum.

Bana ne istediğimi sorarsan evet gerçekten asıl istediğim şey elbette artık kendimi düşünüp İstanbul'a gitmek.
Orada ailem, sevdiklerim, arkadaşlarım, harika bir iş ortamım beni bekliyor olacak..

Bu çok ciddi bir konu.
Olay bencillik boyutu dışında bence.

Burada alınan karar kişinin bencilliği değil, gelecek konusunda kendi hayati ve evlilik hayatını etkileyecek bir sey.

Ne olursa olsun bu karari alırken yaşadığınız bütün iyi ve kötü olayları objektif değerlendirmeniz gerek. Kötüleri ele alma sadece.

Ve süre uzun. 5 yıl.

Hani süre 1 yıl değil ki, gitsin bensiz kalsın cezasını çeksin diye düşünesiniz.
5 yıl içinde, evliliginiz ne şekilde etkilenir.
Bu süre zarfında soğur musunuz?

Gözden irak olan gönülden de ırak olur doğru bir soz. Bunu göz önüne alin.

Evet sen sırf onun işi için doğu cefasini çekmek zorunda değilsin. Ancak evlilik öyle bir sorumluluk ki, sadece işte kalmıyor her sey. Özleyeceksiniz.
Görmek isteyeceksiniz. 15 gün görmek yetmeyecek.
Kendinizi yalnız hissettiginizde o yanınızda olmayacak.

Çok zor.
Bu para konuları olmasa belki hiç düşünmeden giderdiniz. Size yaşattıkları düşündürüyor.
Ancak boşanmadınız her şeye rağmen yanında oldunuz, belki de düzeleceğini düşündüğünüz için.

Yaşadıklarıniz, 5 sene ayrı kalma cezasını gerektiriyor mu?
Bu ceza tek onu değil seni de yakından etkileyecek.

Yaptıklarının cezasını tek başına çekmeli. Seni etkilememeli anlıyor musun? Yoksa sıkıntıya daha cok girersin.

Hayırlısı olsun.
Çok etraflı düşün.
İnsanların seni etkilemesine izin verme.
Bu kararı tek başına al.

Bu çok ciddi bir konu.

Burada alınan karar kişinin bencilliği değil, gelecek konusunda kendi hayati ve evlilik hayatını etkileyecek bir sey.

Ne olursa olsun bu karari alırken yaşadığınız bütün iyi ve kötü olayları objektif değerlendirmeniz gerek. Kötüleri ele alma sadece.

Ve süre uzun. 5 yıl.

Hani süre 1 yıl değil ki, gitsin bensiz kalsın cezasını çeksin diye düşünesiniz.

Evet sen sırf onun işi için doğu cefasini çekmek zorunda değilsin. Ancak evlilik öyle bir sorumluluk ki, sadece işte kalmıyor her sey. Özleyeceksiniz.

Çok zor.
Bu para konuları olmasa belki hiç düşünmeden giderdiniz. Size yaşattıkları düşündürüyor.
Ancak boşanmadınız her şeye rağmen yanında oldunuz, belki de düzeleceğini düşündüğünüz için.

Yaptıklarının cezasını tek başına çekmeli. Seni etkilememeli anlıyor musun? Yoksa sıkıntıya daha cok girersin.

Hayırlısı olsun.
Çok etraflı düşün.
Bu kararı tek başına al.
ben eski konulari bilmiyorum ama arkadas mantikli yazmis.

bir de evlilikte 5 yil cok uzun. bi esten 5yil ayri kalinabilinir mi ? boyle evlilik olmaz ki yani demek ki esinizi cok da es olarak gormuyor musunuz artik acab? yine diyorum konulari bilmedigimden .

Allah hakkinizda iyisini versin . biz de 4yila yakim doguda kaldik dogu cok guzeldi teror disinda tabi . inşaallah duzelir her sey. suan dogudan geldiğimiz yerde dogudan daha kisitli imkanlarla yasiyoruz. batıdayiz ama imkanlarinkisitli.

30 uma merdiven dayadım arkadaşlar.
Bugüne dek bencil insanlardan nefret ederek yaşadım.
En sevmediğim şeydir.
Bana mutluluk veren bir şeyin ucu birine mutsuzluk olarak dokunacaksa o mutluluğu bile istemem ben.
Hep böyle yaşadım.

İnadına çevremi bencil insanlar sardı.
İnadına değersiz hissettirildim.

Bencil olmayışım karşılığında hep salak kafam dedim.

Öyle olmuyor yani olmuyormuş..
Ömrümün kalanını bari ohh iyi yapmışım diyerek yaşayayım istiyorum :(

Bi cozum bulursan banada ogret lutfen en az senin kadar ihtiyacim var

bu dediğini eşiyle arası harika insanlar bile yapıyor kimseyi görmedim genellikle ev hanımı değilse eşinin gittiği doğu iline tayin istemez
ya yaşadıkları şehirde kalır ya ailesinin yanına gider kadın
bu bana göre bencillik bile değil
Allah korusun şehit olsa sen yanı başında bile olsan olacağı varsa olur
ha evliliğimiz sıkıntıya girer bana küser şu bu diyorsan asıl bencil seninkocan olur

çocuğunuz var mı?

Bu çok ciddi bir konu.

Ve süre uzun. 5 yıl.

Çok zor.

Hayırlısı olsun.
Çok etraflı düşün.
Bu kararı tek başına al.

5 yılsa ve çocuk varsa çok ciddi düşünmek lazım.Çocuk yoksa istemiyorsan gitmezsin.

ben eski konulari bilmiyorum ama arkadas mantikli yazmis.

bir de evlilikte 5 yil cok uzun. bi esten 5yil ayri kalinabilinir mi ? boyle evlilik olmaz ki yani demek ki esinizi cok da es olarak gormuyor musunuz artik acab? yine diyorum konulari bilmedigimden .

Allah hakkinizda iyisini versin . biz de 4yila yakim doguda kaldik dogu cok guzeldi teror disinda tabi . inşaallah duzelir her sey. suan dogudan geldiğimiz yerde dogudan daha kisitli imkanlarla yasiyoruz. batıdayiz ama imkanlarinkisitli.

Çocuk yok arkadaşlar.
Elbette 5 yıl gibi bir süre ortada evlilik bırakmayacak muhtemelen.

Biz zaten ilk bir yılı ayrı geçirdik. Ne kadar zor olduğunu iyi biliyorum.
Çok saçma meseleler, kavga konusu olup uzuyor.
Çok yıpratıcıydı yani. Evlilik değil rezillikti.

Açıkçası 4 yıllık evliliğimde hiç bencil olmadım ama genel olarak çok mutluyum diyemedim.
Hep küçük, geçici mutluluklar oldu. Ne tamamen bırakmaya kıyabildim, ne de sarıp sarmalayabilecek kadar bağlandım.

Şöyle bir baktım bencil kadınlar gerçekten kendi kıymetini bildikleri için kıymet gördüler.
Belki de bencillik sırası bendedir artık. Bir kere de ben yapayım yani ne olacak diyorum.

Sonra da bu tek ona değil bana da zarar verecek aynen bunu da düşünüyorum.

Bir yandan destek olmam gereken bir zaman, doğuda bana daha çok ihtiyacı olacak diyorum.
Bir yandan benim ihtiyacım olan şeyler ne olacak diyorum.

Öyle bir karmaşa içindeyim.
Keşke şu hesapları yapmadan, pek çok kişi gibi karar verip tamam budur diyebilseydim.

Ne istiyorum en çok? Bunu..
Tamam o zaman bitti seçtim işte yapabilseydim.

Her şeyi hesap ediyorum aklınıza gelebilecek.
Bu da çok yoruyor ve zorlaştırıyor.

yaptığın fedakarlıklar yetmez mi birazda kendini düşün.Eşinin iddaa problemi olduğunu seni hem manevi hem maddi yıprattığını eşinin ailesinin kardeşlerinin aman onu bırakma dediğini biliyorum.Daha önce okumuştum.Hem bu ayrılık süreci ilişkinizde daha objektif düşünmenizi sağlar.Stresten uzak kalmış olursun.Zaten fazla fazla üzülmüşsün hem vicdanen rahat edemediğin (destek olmamak açısından yoksa senle ilgisi yok) hem sevdiğin için (bilmiyorum en son ne hissediyorsun) bunun üstüne birde doğuya gitme bence.Çocuk olsa baba özlemi çeker derdim çocuğuma kıyamazdım ama bu durumda gitmeye gerek yok

Son düzenleme:
Kararını alırken sadece kendini düşün.
Ayrı kalmak sana ne gibi zarar verir.
Hani bencil olmak istiyorum diyorsun ya ol.

Onun bana ihtiyacı var diye değil, ayrı kalırsak benim hangi ihtiyaçlarım askıda kalır. Ne gibi zorluk yaşarım vs bunları düşünerek karar ver.

Ayrı kalmanın eksileri ve artılarını degerlendir.

Sen yarardaysan tek gitsin, zarardaysan birlikte.
nomunomuchua nomunomuchua

yaptığın fedakarlıklar yetmez mi birazda kendini düşün.Eşinin iddaa problemi olduğunu seni hem manevi hem maddi yıprattığını eşinin ailesinin kardeşlerinin aman onu bırakma dediğini biliyorum.Daha önce okumuştum.Hem bu ayrılık süreci ilişkinizde daha objektif düşünmenizi sağlar.Stresten uzak kalmış olursun.Zaten fazla fazla üzülmüşsün hem vicdanen rahat edemediğin (destek olmamak açısından yoksa senle ilgisi yok) hem sevdiğin için (bilmiyorum en son ne hissediyorsun) bunun üstüne birde doğuya gitme bence.Çocuk olsa baba özlemi çeker derdim çocuğuma kıyamazdım ama bu durumda gitmeye gerek yok

Kararını alırken sadece kendini düşün.
Ayrı kalmak sana ne gibi zarar verir.
Hani bencil olmak istiyorum diyorsun ya ol.

Onun bana ihtiyacı var diye değil, ayrı kalırsak benim hangi ihtiyaçlarım askıda kalır. Ne gibi zorluk yaşarım vs bunları düşünerek karar ver.

Ayrı kalmanın eksileri ve artılarını degerlendir.

Sen yarardaysan tek gitsin, zarardaysan birlikte.
nomunomuchua nomunomuchua

Ben çok kararsızım.
Gitsem de gitmesem de farklı zorluklara göğüs germek zorunda kalacağım..
Biliyorum..

Allah doğru kararı aldırsın inşallah ne diyeyim

Ben çok kararsızım.
Gitsem de gitmesem de farklı zorluklara göğüs germek zorunda kalacağım..
Biliyorum..

Allah doğru kararı aldırsın inşallah ne diyeyim

Onsuz hayat nasıl oluyor bakarsın hem o da belki doğru yolu bulur böylece.Bu dünyaya sıkıntı çekmeye mi geldin birazda gül eğlen arkadaşlarınla ve ailenle

nomunomuchua nomunomuchua soyle bi tafsiye vereyim
Bu durum yuzunden psikologa gitmisligim vardi

Bana dedigi bissy aklimda kalmisti bir parazit bile yuzumuze yapisip bizi rahatsiz etse bize sagladigi fayda var (yuzumuzden bazi mikroplari vs temizlemesi gibi) yeri geldiginde sende insanlardan yardim istemesini bil herseyi tek başına yuklenme falan demisti bu acidan dusun evet biri senin icin yotulabilir ama o yorgunlugun ona saglafigi katkilarda olacaktir

Ama isin bana gelen boyutunda insanin dogasinda fitratinda olmadi gerektigini dusunuyorum özellikle sevdigim insanlara hayir diyemiyorum sanki onlarin bir islerini yapip onlari mutlu edonce bende cok mutlu olacakmisim gibi geliyor ama tamamen yanlış

Hwrseyin sorumlulugu ustumuze kaliyor devamli yaptigimiz iyilikler goreviniz haline geliyor ve bir sureden sonra insanlarda bize yapmak zorundayiz goxuyle bakiyor yaptigimiz iyilikler kimse icin birsey ifade etmezken birde omurluk o yuk ustumuze kaliyor

Yasin kac bilmiyorum da ben 30 un kiyisina merdivsn dayadim ustume sinmis gibi

Ama yasin gencse yol yakinken donmeni tafsiye ediyirum tabi bencilligi degilde kendi hayatini on plana koymani tafsiye ediyorum kimse senden kiymetli olmadigi zaman sende baskalarinin nazarinda kiynetli oluyorsun

Bi cevrene bi bakmani tafsiye ederim nerde burnu havada kimseyi umursamayan hep ben daima ben diyen biri varsa herkesin gozdesi o o herkesten cok deger gorur

Not:kul hakki cizgusine dikkat etmektede fayda var
Ilginc bir bakis acisi...yani bencillik yapip bir nevi karsi tarafa bir seyi ogretiyoruz
Bu da bizim ona iyiligimiz oluyor ;)

Kendin olsanda yaranamıyorsun inan. bu sefer değiştirmeye çalışıyorlar sen bu değilsin diyerek. bu daha çok sinir bozuyor. işine gelirse diyip kestirip atıyorum artık ben. üzülen üzülsün amaaan

Back
X