Çok ağır konuşacaktım ama ben gereksiz diyaloğa girmem. Evet boşuna okumuşsun.
Branşınızla ilgili bir iş yapıyormusunuz bilmiyorum ama GAZ VERMEKLE sonuca asla ulaşılmaz. Karşı tarafa aykırı bir yaklaşımla asla bireylerin mutlu olması sağlanamaz. Doğru sonuç için, her koşulda, şahsın problemli olduğu kişiye, onun geçerli sebeplerini kabul ettirmek ve kendi hatalarını benimsemesini sağlamaktır.
Sana bir tecrübe olsun bu.
En son ünlü bir terapi merkezinden ve 2 tane tanınmış holdingden aldığım ödülleri, beni ziyaret ederek görebilrsin. Ya da daha öncekileri. Şımarıklık olarak algılayabilirsiniz. Algılayın. Çünkü ben kendimi, kendime ve etrafıma yeteri kadar kanıtladım.
O yazının temel sonucu karşılıklı anlayış çıkartılması gerekirdi. Patronluk ve kölelik sistemini gün yüzüne çıkartanlar, beyninde oluşan amerikan filmlerini çıkartmasını öneririm. Ya da çok süslü ve hiç bir şekilde gerçeğe dayanmayan müthişşşş Türk Dizilerini....
Bir erkek, eşine ekmek parası için, ajansta çalışacağım yada masör lük vb. bir iş yapacağım dese siz ne hissedersiniz.
Diyeceksiniz ki ne alakaaa?
Ya çok alaka işte. O adam sizi sürekli iş yerine gelen erkekleri düşünüp kıskançlık krizlerine girecek. Bunu söyletmeyi başardınız ya helal olsun size be. Bunu kast etmek istedim.
Kıskançlık krizine giren bir adam, kocamsa ne mutlu bana. Demekki beni canı gönülden seviyordur.
Biraz anlayış. Lütfen arkadaşlar. Biz hiç bir zaman hristiyan toplumlarla aynı zihniyete sahip olamayız. En azından erkekler olamaz.
Dindar yobaz bir kişi elbette değilim ama AİLE MAHKEMELERİNDE SÜREKLİ BAŞI DİK KADINLAR GİDİYOR. KABÜLLENİNNNN !!!!
(tabi adam ayyaş, kumarbaz, sorumsuz vb. değilse)
Boşanmış yada hiç evlenmemiş bayanlar tabiki para kazanması mecburidir. Fakat evli ve ihtiyaç yoksa gerek yoktur. Canınız sıkılıyorsa sosyal alanda, aşırıya kaçmadan faaliyette bulununuz.
Çok ağır konuşacaktım ama ben gereksiz diyaloğa girmem. .............................
Dindar yobaz bir kişi elbette değilim ama AİLE MAHKEMELERİNDE SÜREKLİ BAŞI DİK KADINLAR GİDİYOR. KABÜLLENİNNNN !!!!
(tabi adam ayyaş, kumarbaz, sorumsuz vb. değilse)
Birincisi ,sizin tabirinizle "çok ağır" konuşamazsınız bu haddiniz değil, herhalde "haddini aşmak" ne demek biliyorsunuzdur !!!
İkincisi , Kadınların başının dik olması sizi niye bu kadar rahatsız ediyor ? Ne güzel keşke herkesin başı dik olsa da, ağız kokusu ve gereksiz adam çekeceklerine aile mahkemeleri dolsa taşsa.
Evli kalmak, evliliği yürütmek niçin bu kadar önemli ?
Bazı kişiler umarım fake dir. Çünkü hemcinslerimin böyle düşünmeleri beni gerçekten çok üzer. Çalışmak, üretmek kadar güzel bir şey olabilir mi? Durumun el veriyorsa tabi ki çalışacaksın. Çalışmayan arkadaşlarım yanlış anlamasın lütfen ama evde karamürsel sepeti gibi oturup, kocam getirsin o bize baksın, aman kocam kıskanmasın, aman ondan bir adım geride durayım da dik başlı olmayayım, aman aile mahkemelerine düşmeyeyim gibi düşünmek daha onurlu bi davranış mı çok merak ediyorum...
Annem beni ve ablamı ayakları sağlam basan bireyler olarak yetiştirdi. Kendi kendine yetebilmenin bir evliliği sürdürmenin gururundan daha fazla olduğunu öğretti. 28 yıldır tek başına bir kadın olarak en güzel örnek o oldu bize. Biz çalışıyoruz ve hiç bi zaman ne benim eşime nede eşimin bana bi saygısızlığı olmadı bu yüzden. Kendini bilmek önemli. Allah içine şeytan üfleyenlerden uzak tutsun bizi de varsın aile mahkemelerine düşelim. Zaten o raddeye kadar gelmişsem sizin deyişlerinizle o KOCİŞten bana ne köy olur ne kasabahaydi selametle Allah akıl fikir birazda kadınlık onuru versin
....O yazının temel sonucu karşılıklı anlayış çıkartılması gerekirdi. Patronluk ve kölelik sistemini gün yüzüne çıkartanlar, beyninde oluşan amerikan filmlerini çıkartmasını öneririm. Ya da çok süslü ve hiç bir şekilde gerçeğe dayanmayan müthişşşş Türk Dizilerini....
.....Biraz anlayış. Lütfen arkadaşlar. Biz hiç bir zaman hristiyan toplumlarla aynı zihniyete sahip olamayız. En azından erkekler olamaz.....
Birincisi ,sizin tabirinizle "çok ağır" konuşamazsınız bu haddiniz değil, herhalde "haddini aşmak" ne demek biliyorsunuzdur !!!
İkincisi , Kadınların başının dik olması sizi niye bu kadar rahatsız ediyor ? Ne güzel keşke herkesin başı dik olsa da, ağız kokusu ve gereksiz adam çekeceklerine aile mahkemeleri dolsa taşsa.
....Bu arada sizin tü-kaka dediğiniz düşüncelerimle mükemmel ilişkiler yürütüyorum gerek aile, gerek ilişki....[/B][/FONT]
...
ha bu arada sen evlisin o değil muhabbetine gelmesek. hep derim ve yineliyorum.
bekarlar laboratuvarlarda üretilip bir yaştan sonra anne babaya verilmedi.
onlarda bir evlilik ortamında büyüdüler. evliliği yaşadılar anne babadan. aileden akraadan ,çevreden.
okudular,gözlemlediler.
nasıl ki bir doktor o hastalığı yaşamadan teşhisi koyabiliyorsa onun gibi.
illa o hastalığı geçirmesi gerekmediği gibi..
bir ek. burada bekar,evli olan var ayrıca eşinden ayrılmış olanda var. bunuda gözardı etmeyelim.
Her ahlaklı insanın başı dik olmalı.Ama hayatta sağlam durmakla dikbaşlı olmak aynı şey mi?
Kimse ağız kokusu ve gereksiz adam çekmesin,tamam ama ettiğiniz duaya bakar mısınız?Gerçekten istediğiniz bu mu?O zaman mutlu olun çünkü mahkemeler dolup-taşıyor.
Dikbaşlılık bir evlilikte ortak karar almaya,birlikte hareket etmeye engel değil mi?Eşini ortağı olarak gömeyenler neden evlenir ki?
Dikbaşlı bir erkek ile kadınlar birlikte olmak istemiyor ama kadın dikbaşlılık yaptı mı helal olsun deniliyor....
Kadın kendisine sürekli zulm eden kocadan boşandığında bu dikbaşlılık değil kendi onuruna yakışır bir hayat kurma çabasıdır bana göre...
Ama diyelim koca eşini dışardaki bazı davranışları nedeni ile tatlı dille uyardı ve daha dikkatli olmasını istedi ama kadın ona "Sana ne ben bir bireyim nasıl davranacağımı sana mı?Soracağım daha fazla üstüme gelme yoksa seni boşarım" dedi.Şimdi bu dik bir duruş mu?Dikbaşlılık mı?
Evli kalmak,evliliği yürütmek niçin bu kadar önemli....?
Bence bu çok önemli bir konu.....Ama kısaca ne denebilir bilemediğim için sonra konuşmak üzere diyerek.....
başının dik olması dik başlılıkla aynı şey değil. Yukarda özellikle "başı dik" kelimeleri kullanıldı hatta cesur (cesaretli) kadınlar ne hallerde gibi bir algı oluştu. Eğer kadının da eşini gerektiğinde uyarabildiği bir evlilikten bahsediyorsanız tamam. Hayat karşılıklı benim dediğim olurcu erkek ne kadar kötüyse benim dediğim olurcu kadın da o kadar kötüdür kimse kimseyi ezmesin diyorsak da tamam. Ama siz her ne kadar süslü cümlelerle bunu düşünüyormuşsunuz gibi göstermeye çalışsanız da erkek komutandır son sözü söyler diyen bir hanıma teşekkür ettiniz az önce. Artık direk ne düşünüyorsak söyleyelim. Şu soruma cevap verebilir misiniz? Evlilikte alınan kararlar üzerinde eşit hakları var mı çiftlerin? Yoksa son söz erkeğin mi?
....İkincisi , Kadınların başının dik olması sizi niye bu kadar rahatsız ediyor ? Ne güzel keşke herkesin başı dik olsa da, ağız kokusu ve gereksiz adam çekeceklerine aile mahkemeleri dolsa taşsa.
....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?