bende çalışmak istiyorum ama eşim izin vermıyor

neyse yoruma gerek yok ...başarılarınızın devamını dilerim.

Son düzenleme:

Birincisi ,sizin tabirinizle "çok ağır" konuşamazsınız bu haddiniz değil, herhalde "haddini aşmak" ne demek biliyorsunuzdur !!!

İkincisi , Kadınların başının dik olması sizi niye bu kadar rahatsız ediyor ? Ne güzel keşke herkesin başı dik olsa da, ağız kokusu ve gereksiz adam çekeceklerine aile mahkemeleri dolsa taşsa.

Evli kalmak, evliliği yürütmek niçin bu kadar önemli ?

Bazı kişiler umarım fake dir. Çünkü hemcinslerimin böyle düşünmeleri beni gerçekten çok üzer. Çalışmak, üretmek kadar güzel bir şey olabilir mi? Durumun el veriyorsa tabi ki çalışacaksın. Çalışmayan arkadaşlarım yanlış anlamasın lütfen ama evde karamürsel sepeti gibi oturup, kocam getirsin o bize baksın, aman kocam kıskanmasın, aman ondan bir adım geride durayım da dik başlı olmayayım, aman aile mahkemelerine düşmeyeyim gibi düşünmek daha onurlu bi davranış mı çok merak ediyorum...

Annem beni ve ablamı ayakları sağlam basan bireyler olarak yetiştirdi. Kendi kendine yetebilmenin bir evliliği sürdürmenin gururundan daha fazla olduğunu öğretti. 28 yıldır tek başına bir kadın olarak en güzel örnek o oldu bize. Biz çalışıyoruz ve hiç bi zaman ne benim eşime nede eşimin bana bi saygısızlığı olmadı bu yüzden. Kendini bilmek önemli. Allah içine şeytan üfleyenlerden uzak tutsun bizi de varsın aile mahkemelerine düşelim. Zaten o raddeye kadar gelmişsem sizin deyişlerinizle o KOCİŞten bana ne köy olur ne kasaba haydi selametle Allah akıl fikir birazda kadınlık onuru versin

Son düzenleme:

inanın bende o söze takılıp kaldım. hemde bir kere denmedi bu.
bir kadının başının dik olması kadar onurlu bir şey varmı bu hayatta. kadın denince hep başı eğik,ve ezik mi olmak gerekiyor.
hep cariye pozisyonundamı olmalıyız. anlaşılır gibi değil

Son düzenleme:

Malesef fake değiller:))
Bizzat kendi düşünceleri.
Ben de çalışan anne çocuğuyum.
Rahmetli annem bir çiçek gibi üzerimize titrerdi.
Kolunuzda bir altın bilezik olsun diye diye okuttu bizi.
Dik başlı olun,kocanızı ezin,evde sizin dediğiniz olsun,bol! para kazanın vs.vs diye değil.
İncitici cümleler sarfedenlar var,büyük büyük tespitler yapanlar var ve en kötüsü de kendi tespitlerinin doğru olduğuna kesin kes inananlar var.

Teşekkürler

Son düzenleme:
ilginç. neden benim ailemdeve akrabalarımda bu olmadı.
ha,pardon benimkiler amerikalıydı sanırım:))

Son düzenleme:

keşke her kadın başı dik durabilse ama bence temel sorun bu kadar feryadın,kendini ıspat çabasının sebebi de bu;başı dik duramamak.

ha bu arada sen evlisin o değil muhabbetine gelmesek. hep derim ve yineliyorum.
bekarlar laboratuvarlarda üretilip bir yaştan sonra anne babaya verilmedi.
onlarda bir evlilik ortamında büyüdüler. evliliği yaşadılar anne babadan. aileden akraadan ,çevreden.
okudular,gözlemlediler.
nasıl ki bir doktor o hastalığı yaşamadan teşhisi koyabiliyorsa onun gibi.
illa o hastalığı geçirmesi gerekmediği gibi..
bir ek. burada bekar,evli olan var ayrıca eşinden ayrılmış olanda var. bunuda gözardı etmeyelim.

Son düzenleme:

Her ahlaklı insanın başı dik olmalı.Ama hayatta sağlam durmakla dikbaşlı olmak aynı şey mi?

Kimse ağız kokusu ve gereksiz adam çekmesin,tamam ama ettiğiniz duaya bakar mısınız?Gerçekten istediğiniz bu mu?O zaman mutlu olun çünkü mahkemeler dolup-taşıyor.

Dikbaşlılık bir evlilikte ortak karar almaya,birlikte hareket etmeye engel değil mi?Eşini ortağı olarak gömeyenler neden evlenir ki?

Dikbaşlı bir erkek ile kadınlar birlikte olmak istemiyor ama kadın dikbaşlılık yaptı mı helal olsun deniliyor....

Kadın kendisine sürekli zulm eden kocadan boşandığında bu dikbaşlılık değil kendi onuruna yakışır bir hayat kurma çabasıdır bana göre...

Ama diyelim koca eşini dışardaki bazı davranışları nedeni ile tatlı dille uyardı ve daha dikkatli olmasını istedi ama kadın ona "Sana ne ben bir bireyim nasıl davranacağımı sana mı?Soracağım daha fazla üstüme gelme yoksa seni boşarım" dedi.Şimdi bu dik bir duruş mu?Dikbaşlılık mı?

Evli kalmak,evliliği yürütmek niçin bu kadar önemli....?

Bence bu çok önemli bir konu.....Ama kısaca ne denebilir bilemediğim için sonra konuşmak üzere diyerek.....

Son düzenleme:
Aklımın erdiği yaştan itibaren kadın haklarını savunayım. Ortaokulda bile bunun için tartışayım mücadele edeyim. O kadınlar şu devirde haklarını elinin tersiyle itsin. Size değil yetiştirdiğiniz çocuklarla çocuklarımın karşılaşma ihtimaline yanarım. Allah herkesi kendi gibilerle karşılaştırsın. Çocuklarımın başına sizler gibi kaynana falan vermesin. Ben de eşim gibi beyefendi, kadının düşüncelerine saygılı, bu hayat yolculuğunda kendisine bir arkadaş bir yoldaş seçtiğinin bilincinde oğullar yetiştireyim. Ona insanın insana en fazla takva bakımından üstün olabileceğini öğreteyim. Sizler de benim dualarıma amin diyin başı dik kızlarımdan uzak durmuş olun böylece.

pardonda insanlar burada dikbaşlı olun demiyor. dikdurmaktan bahsediyor. arada feci fark var. dik durmak. yanlışa evet dememek,haklarını savunmak,haksızlığa karşı gelebilmek vs. dir.

Herkes düşüncesini uygun şekilde söyleyebilir ama sadece ilişki yaşayan biri , evli bir kadının eşinden çalışmak için izin istemesi ve eşinin buna izin vermemesi nedeni ile açılan bir konunun ilerlemesi ile çalışan-çalışmayan,evli,çocuklu kadınların zorlukları,eşin rızasının önemli olup-olmaması gibi.... konuların tartışıldığı bir ortamda kendi hayatının örnek gösterdiği için o mesajı attım.Bu konular konuşulurken ben mükemmel ilişkiler yaşıyorum aile ve ilşki denildiği zaman bu konumuza fayda sağlar mı?

başının dik olması dik başlılıkla aynı şey değil. Yukarda özellikle "başı dik" kelimeleri kullanıldı hatta cesur (cesaretli) kadınlar ne hallerde gibi bir algı oluştu. Eğer kadının da eşini gerektiğinde uyarabildiği bir evlilikten bahsediyorsanız tamam. Hayat karşılıklı benim dediğim olurcu erkek ne kadar kötüyse benim dediğim olurcu kadın da o kadar kötüdür kimse kimseyi ezmesin diyorsak da tamam. Ama siz her ne kadar süslü cümlelerle bunu düşünüyormuşsunuz gibi göstermeye çalışsanız da erkek komutandır son sözü söyler diyen bir hanıma teşekkür ettiniz az önce. Artık direk ne düşünüyorsak söyleyelim. Şu soruma cevap verebilir misiniz? Evlilikte alınan kararlar üzerinde eşit hakları var mı çiftlerin? Yoksa son söz erkeğin mi?

ha bir de iyi erkek herkese düşmüyor.......en azından eski türk filmlerine ağlayan babamda dahil bazen gerçekten erkeklerin geçinmeye niyeti olmadığını düşünüyorum........
erkekleri çoğunlukla ciddiye alamıyorum.....sorun burda başlıyor.......çoğunlukla onlarla bir mutabakata vardığında bir ay sonra karar verdiğiniz o konudan çoğunlukla şikayet etmeye başlayabilir

emin olun bir erkeği yola getirmeye çalışmaktansa gençliğimi ders kitaplarıyla çürütürüm daha iyi gider deveyi hendekten atlatırım falan.......ve elbetteki bu benim hayat görüşüm .....bu yaşımda hastalarla ve ders kitaplarıyla yıpranmama rağmen çok büyük konuşmayayım ama bana prenses muamelesi yapan babamın evine bile dönmek istemiyorum.......

sanırım insanlar beni daha çok yoruyor......evet

Son düzenleme:
Çalışan kadın=Dikbaşlı kadın=Sonu aile mahkemesi
Bunu mu söylüyorsunuz.

Dikbaşlılıkla çalışan kadın nasıl ilişkilendiriliyor.
Sığ bir bakış açısı ile tek yönde bakılırsa ortaya daha farklı,durumu kavrayıcı yorumlar çıkması imkansız.
Çalışan kadınların yaşadığı sorunlardan konuşsak biraz,yaptıkları fedakarlıklardan, yorgunluklarından,üzüntülerinden.
Olmaz değil mi.
Ya da çalışma hayatı kadınlar için nasıl kolaylaştırılmalı bunu konuşsak yine olmaz değil mi.
Kadını çalışıyor diye etiketlemek ve kusurlar aramak, çalışan kadının evinde,evlilliğinde mutlaka eksikler var, asla bizler gibi ,çalışmayan kadınlar gibi olamazlar demek daha kolay.
Boşanmalar arttı diyorsunuz.Bu kadar derin ve çok yönlü bir sorunu çalışan kadına indirgemek te nedir?
Uzmanları konu ile ilgili yüzlerce sayfa tespitler yaparken burada yazdığı birkaç cümle ile çok büyük !tespitler yaptığını sanmak biraz abes olmuyor mu?
Bakın çalışıyorum ve onurlu bir hayat yaşıyorum.Geleceğim kendi ellerimde.
Allah korusun eşime birşey olsa kendi ayaklarımın üzerinde durabileceğimin bilincindeyim Allah sağlık verdiği sürece.
Dikbaşlı değilim ve aile mahkemesine de uğramaya niyetim yok!
Eşimi ezme derdinde hiç değilim.Sadece istediğim çocuğumuza iyi bir anne-baba olabilmek ve ona elimden geldiğince bir hayat kurarken destek olmak.
Evimdeki her işimi kendim yaparım,günde 3 çeşit yemeğim olur.
PAzarıma ,marketime kendim giderim.
Çocuğumu da elinden tutup parka götürür,saatlerce peşinden dolanırım.
MAaşımı ise eşimle ortak harcar,asla bu benim param deyip ayırmam.
Kendi özelimi anlatmak değil derdim ama yapılan genellemeler çok can sıkıcı.
Kendimden örnek vererek anlatmak zorunda kaldım en sonunda:))
Var işte bakın,gayet düzenli,muntazam onurlu ,namuslu evliliğine sadık çalışan kadınlar var.
Yapmayın etiketlemeyin insanları.
Çalışmayan kadınlar da kendi çalışmamalarının arkasında dursunlar.
Çalışmaya ihtiyacım yok,hayat görüşüm bu,durumum iyi desinler.
Eşim iyi kazanıyorken ben niye eziyet çekeyim ki diye düşündüklerini de saklamasınlar.
Çalışan kadınların üzerinden kendilerini rahatlamaya kalklamasınlar.

ve elbette herşeye rağmen kadınların en büyük ideali iyi bir evlilik yapmaktır........hiçbir kariyer iyibir evliliğin yerini tutmaz bence

işte aması var.....tüketim toplumunda erkeklerin bir aile olmakla mutlu olamadığını düşünüyorum.......Allah hiçbir kadını bir erkeğin insafına bırakmasın.......ben insanlardan korkarım

Siz zarif ifadelere süslü cümle diyerek beni küçümsemeye çalışıyorsunuz....Hani boş konuşuyorsun sadede gel der gibi...
Ben ne düşündüğümü gayet net ifade ediyorum ama saldırgan tarza alışık olanlar benim kibar ifadelerimi anlayamıyor demek ki.

Sadece saldırmak için kendi kafanızda bir düşman yaratıp ona yanıt veriyorsunuz.Benim yazdıklarımı okumuyor musunuz?

Ben erkek komutandır son sözü söyler sözüne teşekkür etmedim başka sözlerine teşekkür ettim,hangi sözler olduğuna açın bakın.

Sorunuzun yanıtı.Evlilik bir ortaklıktır ve kararlar ortak alınmalıdır.Ben bunu konunun en başında yazmıştım,kaçırmışsınız...

Alınan karalarda kimin bilgisi,deneyimi....vb fazla ise onun görüşleri dikkate alınır ve istişare edilir....

Ancak erkeğine herif,adam,bizim ki,bu...vb ifadeler kullanan kadınlar zaten bırakın son sözü erkeğe vermeyi onun hiçbir sözünede değer vermeyeceklerdir.

Son düzenleme:

Ben burda başın dik olması ve dikbaşlı olmak arasındaki ayrımı vurguladım.Neden?
Mahkemeler dolsa taşsa.....yani tüm kadınların başı dik olsada zulüm çekmese denilmiş.Bende zaten buna tamam haklısınız kadınlar zulüm çekmesin demişim ama sonrasında şunu vurgulamak istedim...

Mahkemeler sadece zulüm gören başıdik kadınlar yüzünden değil çok sayıda dikbaşlı kadınlar yüzünden de dolup taşıyor ve ne demek istediğimi daha iyi açıklamak için bir örnek verdim.

Çok şükür bende dikbaşlı ile başı dik olmanın farkını ayırt edebiliyorum....

Not:Elbette boşanmaların pekçok sebebi olmalı,burda sanki boşanmalar sadece kadınlar yüzünden oluyormuş gibi algılanmamalı,konu kadın olduğu için konu bu yönde ilerliyor...Açıklamak lazım,yanlış anlaşılmasın....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…