bende çalışmak istiyorum ama eşim izin vermıyor

İmkanınız varmış,Hem yerde hazırmış..Yapabilirsin tabi çok güzel bişey bunu istiyo olman.Tek sorun kıskançlık bi şekilde ikna edersin eşini sen..Kalbini kırmadan,tatlı dille ikna et..Öyle bi iş açtıktan sonraki hayallerinden falan bahset :) Bende açmak istiyorum kendime ait biyer çok istiyorum eşimde istiyo,fırsatın varken mutlaka değerlendir derim..

Aman Allahim okuduklarima inanamadim.
Bu erkek cinsiyeti ne kadar insanustu varlikmis ki
sozlerinden cikmayacagiz,
her daim evin reisi belli olacakmis .

Boyle dusunen kadinlardan
kendi adima utanc duyuyorum .
Ama su da bir gercek ki
erim yigidim mantiginda yaklasan kadinlar esten deger gormuyor,
yetistirdikleri erkek evlatlari da adam gibi adam olmuyor.
Sonuc yine hep isin ucu kadinlara dokunuyorken, hemcinslerimizin
bu dusunceyi savunmasi da ayri bir ironi.

Calismak bir tercihtir ,
kocadan icazet almaya gerek yok .
Varsa da zaten boyle insanlarla evlilik yapilmamali .
Cunku herkes ektigini bicer...

Öncelikle teşekkür ettiğiniz yazıdaki arkadaşın kendisi komutan-emireri kelimelerini ilk kullanan kişi. Teşekkür ettiğiniz yazı zaten daha önceki yazılarının devamı. Türk erkeklerinin hrisytiyan zihniyetin gibi olamayacağı kısmı başlı başına tartışma konusu girmeyeceğim bile. Ve siz buna teşekkür ediyorsunuz. Bence neye teşekkür ettiğinizi siz biraz daha düşünün.

Evlilik ortaklıktır diyorsanız zaten katılıyorum size. Kadın çalışmak istiyor. Erkek çalışmasını istemiyor. Eşit oy hakları var. Bu durumda kadın seçimini yapacak.

Kimse hayat arkadaşına herif diyerek çıkmaz yola. Lafı diyene baktığınız kadar dedirtene de bakabildiğiniz bir pencerenizin olması dileğiyle.

...
İncitici cümleler sarfedenlar var,büyük büyük tespitler yapanlar var ve en kötüsü de kendi tespitlerinin doğru olduğuna kesin kes inananlar var.

Siz tespit yapmaz mısınız hiç?
Tepitlerinizi paylaşmaz mısınız?

Ayrıca insanların kendilerine ait doğrularının olması normal değil mi?Tek doğru sizinki mi?

Tespitlere katılırsan destek verirsin,katılmazsan karşı çıkarsın.Bunuda sanal ortam kuralları içinde yaparsın.Burda olanda tam olarak bu.

Neden bu kadar rahatsızsınız anlayamıyorum?Kimse sizin özelinizi bilmiyor,direkt size söz söylemiyor.Niye alınıyorsunuz?

Bakın bir üyede burda kadınların karamürsel sepeti gibi evde oturmaması gerektiğini söylüyor.

Ben niye incinmiyorum?Böyle büyük büyük tespitler nasıl yapar?bunun doğru olduğuna nasıl inanır demiyorum.

Çünkü haklılık payı var.Cem Yılmaz'ında söylediği gibi gri pijamasını giyip,bütün gün T.V. karşısında dizi izleyip,akşam kocasına beni anla diyenler yok mu?Var.

Ama bende evde oturduğum halde W.C.'ye gidecek vakit bulamadığım zamanlar oluyor.

Burda genelleme yapıyoruz.Eğer üstünüze alınırsanız üzülürsünüz...kızarsınız...

Ben diyorumki her çalışan kadın,eziyet gördüğünden ,geçim derdinden...vb çalışmıyor,bazı kadınlarında gözünü para hırsı bürümüş,eşi,çocuğu bir kenara itmiş diyorum....

Yok mu böyle kadınlar...Ben biliyorum var...Ben şimdi tüm çalışan kadınlar böyle mi?Demiş oldum.Siz lafı böyle algılarsanız büyük olur...

İnsan istediği şekilde, istediği şeyi yaşamalı, yapmalı derim :)

Dikbaşlı kadınlar yüzünden gerçekleşen boşanmalarda da erkekler için hakkında hayırlısı olmuş desek nasıl olur peki. O da onu çekmemiş. Belki karşısına daha iyisi daha mutlu olacağı birisi çıkacak. Nedir bu yürümeyen ilişkileri illa birarada tutma isteğimiz. Dinimizde bile boşanma var. Koyu katolilk değiliz sonuçta.

Bakın yazının bütününe teşekkür etmek istesem alttaki BEĞEN butonunu kullanırım.Ama ben iki cümle alıntıladım ve onlara teşekkür ettim ve bunu düşünerek yaptım.

Evet Türk erkeği yabancı erkekler gibi değil.Bu uzun bir konu evet...Ben tekrar sizin vesileniz ile Türk erkeklerinin zihniyetinin yabancı erkeklerinki gibi olmadığını söyleyen kişiye teşekkür ediyorum.Yeni tartışmalar açmamak için hıristiyan ifadesini kaldırsak bile kurulan cümle bence çok doğru.Bence.

Arkadaşım burda kimse erkekleri savunmuyor.Kadın eşine herif diyorsa elbette o erkeği herifliğe layık gördüğü içindir yoksa kim beyefendi gibi davranan bir eşe herif der.

Ama burda biz kadın kadına konuşuyoruz bu neden ile kadınların yaptıklarını kendimizce yorumluyoruz.

Erkeklere söylenicekler de var elbette ama bu form kadınların

Son düzenleme:

Bence mantığı şu şekilde kurarasak daha doğru olur.

Amaç yürümeyen ilişkileri ısrarla birarada tutma isteği değil.Amaç boşanmanın çocuk oyuncağı olmadığını hatırlamak.

Zaten insan hayata bir kere geliyor ve pek çok görevleri var,insana insanca yaşama şansı vermeyen bir ilşkiden kurtulmakta bence takdir edilmeli.Kadınlar bu dünyaya koca kahrı çekmek için gelmedi,çocuklar mutlu ortamlarda yetişmeli...

Dinimizde boşanma var ve bu belli kurallara bağlanmış.Zaten bence evliliklerin sorunlu olmasının nedeni iki tarafında İslami anlayışa göre davranmamaları.Müslümanız diyenler bile dinimizi tanımıyor.Ben kendimide bu konuda çok cahil buluyorum ve sürekli okuyarak öğrenmeye çalışıyorum.

Boşanmak günümüzde çok kolaylaştırıldı evlenmek ise zorlaştırıldı.

Günümzde evlenmek için ev,araba,eşya(dört dörtlük),kariyerli iş aranırken ,boşanmak için sanırım bir evrak parçası yeterli oluyor.

Bakın dizilere,filmlere,magazinlere kadınlara ne pompalanıyor...

Evlenmek zorunda değilsiniz,çocuk yapmak için evlenmenize gerek yok....

Evlilik olmazsa toplum hayatı nasıl olur?Çok özendirilen batı gibi olur.
En büyük sorunları gayrimeşru çocuklar,uyuşturucu,zina...vb iken şimdi artık ekonomileride çöktü.

Kader kuralları var.Okuyanlar bilir.

Ahlakın olmadığı yerde ekonomi çöker.

Kader kurallarından biride.

Eğer kişi boşanırken hatası daha çok olan tarafsa,evliliği kurtarmak için yeterince çaba sarfetmediyse,arkasında çaresiz ve gözüyaşlı bir eş,çocuklar bıraktıysa o zaman bilmeli ki Allah ona tekrardan mutlu bir evlilik nasip etmeyecektir.Ne zaman ki hatalarını anlar ve samimi olarak tövbe edebilir..belki o zaman...

Hayatın filmlerdeki gibi olmadığını biliyoruz.Bir bölümde evleniyor,diğer bölümde boşanıyor,sonraki bölümde daha yakışıklı,daha zengin,daha iyi kocayı hemen buluveriyor...

Eğer konuştuğunuz cesaret, gerçek hayatınızda da varsa, huzur evlerini bi ziyaret edin. Onlarla görüşün.

Haaa yok ben çapulculuğuma devam edeceğim. Ayyaş olarak takılacağım derseniz, karar sizin.

Sizi biraz daha güldüreyim dedim...

Bakın yazdıklarınızı bende üstüme alayım sizin gibi ve yanıt vereyim...

Ben emekli maaşı olan bir kadınım.
Evde oturmaya bşladıktan sonra uzaktan eğitim ile ikinci üniversiteyi okudum ve çok sevdiğim bir mesleğe adım attım.
Şu an o işi evde geliştiriyorum ve paraya çevirmek için uğraşıyorum...

Yani ben hem çalışan kadını hemde evde oturan kadını deneyimledim.

Yani ısrarla ima ettiğiniz gibi ben çalışmıyorum ve evde oturduğum için çalışan kadını kıskanıyorum ,kendimi ispatlamak için burda feryad ediyorum ve çalışan kadına saldırarak kendimi rahatlatıyorum durumu bende yok....

Ne olduğun belliydi de , rengin tam belli oldu.

Bizden sana ekmek çıkmaz.

Yaptığınız tespitlere bakarsanız hepsi tek bakış açısından.
Madalyonun öbür yüzünü de gösterir örnekler yazabilirdiniz tıpkı yukarıdaki gibi.
Alınganlık yapmayacak kadar olgunluğum var endişelenmeyin:))
Rahatsız da değilim, ispat derdinde de değilim .
Tıpkı sizin gibi fikirlerimi yazıyorum.
Çalışmayan kadınlar için yazılacak her olumsuz mesaj anında tepki alır burada.
İşte bu nedenle hiçbir mesajımda bu tür köşeli bir eleştiri getirmedim çalışmayan kadınlarla ilgili.
Çünkü hassas konudur dikkat etmek gerekir...

1. Çok ağır konuşmak, küfür ve hakaretten ibaret değildir. Haddimin ne kadar sınırlarda olduğunu biliyorum.

2. Evli kalmak, evliliği yürütmek niçin bu kadar önemli ?

Cevap: Kendine gel.

Senin için önemli olmayabilir. Toplumları oluşturan biraylerdir. Bireylerde aile sayesinde olur.

Anneni - babanı, kardeşlerini yada sevdiğin insanların boşanması. NE HİSSEDERDİN ?

Hayatın sağlam bir darbesini yediniz sanırım. Ya da "ben özgürüm - sadece özgürüm" şarkısı, kesin walkman inizde kayıtlı ve her gün dinliyorsun her halde.

Ya hayat tarzındır. Evliliğe, erkeklere karşı olabilirsin. Hatta erkeklere ilgi bile duymayabilrsin. Normal bir dürtü bu. Saygı duyuyorum.

Ama yukardaki soruyu sormak, cehalettir.

Aslında tepki almaktan korktuğumuz için eleştiri yapamamak doğru değil bence ama anlıyorum,dikkatli gitmekte fayda var....

Bizler madem olgunuz diyoruz o zaman eleştiri yapmayıda eleştiriyi karşılamayıda biliyoruz demektir.

Madalyonun öbür yüzü yani çalışmayan kadının hayatı anlamında kullandıysanız eğer elbette birgün onuda masaya yatıralım

ama burda ilk çıkış noktamız çalışan kadın olma isteği ve eşin izin vermemesi olunca ben tespitlerimi o yönde yapmaya çalışıyorum,aklım erdiğince.

Son düzenleme:
Aile mahkemelerine gelen kadınların %78 i dayak yediğini söylüyormuş.
Bu durumda ne yapmalı sizce kadın;
''Erimdir,severde döverde''
''Erimin vurduğu yerde gül biter''
Kendince teselli yolu bulup avunmalı mı?

Dayak yediği için Aile mahkemesine giden kadın DİK BAŞLI yani:44::44:

kadın hakları diye birşey var cnm .ozaman sende işinden çık de ona.bir kaç gün ilgi gösterme mrburen evt diyck

çapulculuk ve ayyaşlık

konuyu nereye bağlayacaksınız,amacınız ne

Son düzenleme:
Ne olduğun belliydi de , rengin tam belli oldu.

Bizden sana ekmek çıkmaz.

Terbiye sınırlarını kesinlikle aşma. Maddi kaygım veya buraya hasta bulmaya geldiğimi mi zannettin.

Senin her tarafın ekmek zaten belli.

Gereksiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…