Adam boşanmak istiyorum dediği için bipolar teşhisi koydu kk ahalisi
Konu sahibinin anlatmadığı şeyler olduğuna eminim neyse benim yazacaklarım bu kadar
Her 100 kişiden 1-2 sinde görülen
Genellikle 15-24 yaşları arası ortaya çıkan bir hastalığın eşinde çıkması çok çok düşük bir ihtimal
Ben psikolojik rahatsızlığı “olabileceğini” düşünenlerdenim. Tabi ki konu sahibinin anlattığı kadarını bilebiliriz. Oradan yola çıkarak değerlendiriyorum.
daha öncesi, başka anlatılmayan şeyler, ya da adamın yalnızca tek başına vermiş olduğu bir karar olabilir.
ama eğer konuda anlatıldığı gibi, birden ortaya çıkmış ve mantık dışı davranışlar silsilesiyle devam etmişse, sen beni mahvettin, hayatımı kararttın, senle bir daha aynı evde yaşamam gibi kararlar 3-4 ay içinde alınmışsa, burada psikolojik bir sorun olma ihtimali çok yüksek. Başka bir sebep de olabilir, adam yalnızca sevmeyi bırakmış da olabilir ama bu da kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir seçenek.
psikolojik rahatsızlıklar yaşayan insanlar için tanıdık, bilinen olaylar böyle şeyler. Şaşırtıcı değil asla.
benim bu konuda bilgim olmasaydı mesela, anlattığım durumu anlayamazdım. Bir tanıdığım aradı ve eşinin türlü türlü onu nasıl aldattığını anlattı. Boşanmaktan, ettiği kavgalardan ve adamın inkar etmesinden, ona zarar vermesinden korktuğundan bahsetti. Bilmeseydim, Onun söylediklerini baz alırdım, ki pek çok kişiyi de inandırmış dediklerine, hesap araştırmalarına gitmiş, cinsel hayatına kadar hepsini ortaya saçmış, kocasının itibar sıfır.
konuşma şekli, ve kendine delil olarak kabul ettikleri beni düşündürdü. Doktor tavsiye ettik, ona söylemeden. Şu anda tedavide, ve çok yol katetti. Ama olan hamileliğine oldu. Bebeği düştü bu yaşadıklarından dolayı, kendi çocukları ortada heba oldu. Yani psikolojik rahatsızlıklar, değerlendirilmediğinde, çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor, aileleri sarsabiliyor maddi ve manevi. Tedavi edildiğinde ise, gayet normal hayatlar sürdürülebiliyor, şeker, tansiyon türünden her hangi bir kronik rahatsızlık gibi. Ve bu kişi 38 yaşında. Bu zamana kadar böyle bir geçmişi yok.
Bu hastalıkların bir genel yaş ortalaması var ama bu kesinlikle genel geçer değil. Çünkü her yaşta çıkabiliyor, 60-70 Li yaşlarda bile, sebepli, ya da sebepsiz. Bu arkadaşta hamilelikteki hormonal değişiklikle beraber tetiklendi. Daha önce 3 kere normal hamilelik yaşayan birinin 4. Hamileliğinde bunu yaşaması ise şaşırtıcı olsa da, gayet oluyor işte. Bu hikayeler o kadar çok ki, insan içinde olunca biliyor ne kadar yaygın ve çeşitli olduğunu.
bu sebeple, düşük bir ihtimal değil, gayet değerlendirilmesi gereken bir ihtimal. Ama kesin mi, tabi ki değil. hayatında başkası olabilir, ya da yalnızca artık hayata başka türlü devam etmek istiyor olabilir.
benim mesela hiç teşhis koymak gibi bir hevesim yok, hele ki internetten ve tanımadığım birine ama benzer şeyler yaşadım. Bu ihtimalin de Gayet olası ve yaşanabilecek bir durum olduğunu biliyorum.
umarım konu sahibi için de yoluna girer her şey. Burada anlatmak ona iyi gelir inşallah.
ama bir geçmişi varsa, zaten duyarsız ve sorunlu bir ilişkileri varsa, konu sahibi bunun hep üstünü örtmeyi seçmişse, durum anlatıldığından çok farklı olur.