• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende iyi olabilecek miyim? 😔

Bende ilk olarak kadın olduğunu düşündüm ama eminin olmadığına, Evimize dediğim gibi çok gelen oldu o ara teyzesi hastaydı ziyarete gelenler oldu, evimizde kaldılar. Aklım almıyor , hazırlıklı mı geldiler, yada niye yaparlar, kendi halimizde insanlarız, artık insan bile değilim sanki sadece nefes alıp veriyorum bitki gibi...
Bana pek normal gelmedi
İnanın bana insanlar öyle hazırlık yapıyorlarki aklınız şaşar
Bence mutlaka biriyle görüşün bu konuda.
Ben evinizden bir şey çıkacağına eminim

Evet biz ikinci çocuk için doktora gidecektik , çok istiyordu eşim ,o arada teyzesi çok hastalandı, ölür dedi doktorlar bizde erteledik , durum böyle olunca memleketten akrabalar falan geldi , kalabalık olduk, evimizde ağırladık 2 gün , hersey güzel .. akşam yattık sabah kalktım işe gittim o evdeydi , aradım uyandın mı diye herzaman ararım zaten , gece koynumdaki adam bana “sanane uyandığımdan “dedi . Şaka yapıyor sandım ama gerçekmiş , böyle başladı gitti...
Offf akrabalardan biri büyü yapmış olabilir, evinizi iyice inceleyin mutlaka bulacaksınız bir şeyler. Bu kadar etkili olabilir mi bu ya. Neyse bu konular yasak, ama büyü ihtimali çok yüksek, ya da akrabalardan biri sizin aleyhinizde bir şeyler dedi kocanıza.

eşiniz sağlıklı değil

kalp krizi geçirip hastanede yattığında neden bu durumu da anlatıp psikiyatrik izlem istemediniz ki

bana boşanmak vs ütopik geldi

yani eşimle türlü sebeplerle boşanırım da bu anlattığınız gerekçe olmaz, adamın muhtemelen psikolojisi hatta vücut kimyası bozulmuş, dengesi şaşmış ve bunun sebebini bulmak lazım

Offf akrabalardan biri büyü yapmış olabilir, evinizi iyice inceleyin mutlaka bulacaksınız bir şeyler. Bu kadar etkili olabilir mi bu ya. Neyse bu konular yasak, ama büyü ihtimali çok yüksek, ya da akrabalardan biri sizin aleyhinizde bir şeyler dedi kocanıza.
Birisi birsey dese mutlaka söylerdi, zaten inanmazda, bu konu bile dile geldi , benim babam yok , dayım aldı karşısına konuştu, birşeyinden şüphelendiysen onu da söyle , çocuğuna bakmadıysa onayda söyle, derdin neyse söyle, adı koyulur kızımızı alıp gideriz dedi. “Asla böyle birsey yok, çokta iyi bir anne” dedi. Boşanma diyenler var ama olmuyor.. resmen benden nefret ediyor, sürekli hakaret etme, beni suçlama halinde. Kendime saygım kalmadı, kendimi sorgular oldum.. Çok uğraştım ev tutup gitmeden önce aynı evdeydik 3 ay , elinden geleni yaptım, benim elim değdi diye ütülü kıyafetlerini tekrar kirli sepetine attı. Hep öfkeliydi, dinmeyen bir siniri vardı, hani insanın öfkesi çok olsa bile geçer ya , 24 saat geçmeyen bir öfkesi vardı, kızımıza sesini bile yükseltmeyen adam, çocuğu en ağır tonda azarlardı, o yaştaki kız çocuğu babasını sormaz mı, gitti gideli bir kere bile sormadı.

Hastalik, ölüm vb. şeyleri kafasinda büyütüp etkilenmiş olabilir mi. Teyzesinin durumunun üstüne rahatsizlanmis gibi anlasiliyor.

yani sizin de hatta kendinin de bilmediği hastalık korkuları olabilir

bir de ikinci bebek düşüncesi varmış mesela

teyze kaç yaşında idi

ben 40 yaşındayım ve çevrede 40 yaşında çocuk sahibi olanlar dahi beni geriyor mesela yetememe, ona ilk çocuğuma sağladığım standardı sağlayamam, erkenden bırakıp gitme fikri beni dahi geriyor aman daha çok tedbir alalım yanlışlıkla çocuk sahibi olmayalım hissi getiriyor

eşinizde de bir şeyler tetiklenmiş

teyze ne hastasıydı yaşı kaçtı

Birisi birsey dese mutlaka söylerdi, zaten inanmazda, bu konu bile dile geldi , benim babam yok , dayım aldı karşısına konuştu, birşeyinden şüphelendiysen onu da söyle , çocuğuna bakmadıysa onayda söyle, derdin neyse söyle, adı koyulur kızımızı alıp gideriz dedi. “Asla böyle birsey yok, çokta iyi bir anne” dedi. Boşanma diyenler var ama olmuyor.. resmen benden nefret ediyor, sürekli hakaret etme, beni suçlama halinde. Kendime saygım kalmadı, kendimi sorgular oldum.. Çok uğraştım ev tutup gitmeden önce aynı evdeydik 3 ay , elinden geleni yaptım, benim elim değdi diye ütülü kıyafetlerini tekrar kirli sepetine attı. Hep öfkeliydi, dinmeyen bir siniri vardı, hani insanın öfkesi çok olsa bile geçer ya , 24 saat geçmeyen bir öfkesi vardı, kızımıza sesini bile yükseltmeyen adam, çocuğu en ağır tonda azarlardı, o yaştaki kız çocuğu babasını sormaz mı, gitti gideli bir kere bile sormadı.

yani boşanmak bu aşamada size ne katacak ki

boşanmak dediğiniz basit bir prosedür

ayrı evdesiniz zaten şu an

"aman boşandım, ne olursa olsun" demek istiyorsunuz, siz de bunaldınız ve haklısınız

ama siz boşansanız da kızınızın babası olacak, yine hayatınızda belki de daha garip bir şekilde kalacak

eşiniz sağlıklı değil

kalp krizi geçirip hastanede yattığında neden bu durumu da anlatıp psikiyatrik izlem istemediniz ki

bana boşanmak vs ütopik geldi

yani eşimle türlü sebeplerle boşanırım da bu anlattığınız gerekçe olmaz, adamın muhtemelen psikolojisi hatta vücut kimyası bozulmuş, dengesi şaşmış ve bunun sebebini bulmak lazım
Ütopik değil dava için avukata gittim bile.. Hastanede ben yanına giremedim , beni odaya bile almadı, akrabalarına söyledim normal değildi dedim, kardeşi konuşmaya çalıştı, onu da azarlardı, “yıllardır bana eziyet ediyor, o yüzden bu haldeyim” demiş herkese. Eziyet edilecek bir adam değil, işi var gücü var ,kazancı gayet iyi. hangi erkek çeker böyle, ben bu kadar kötüydüm beni niye bunca yıl çekmiş dedim... Şu yaşadıklarımı bir başkası bana anlatsa bende altında başka birsey arardım haklısınız... Eniştem, dayım onunla konuştular, onlarda hep başka birsry var diye düşündük ama bu adam normal değil dediler...

yani sizin de hatta kendinin de bilmediği hastalık korkuları olabilir

bir de ikinci bebek düşüncesi varmış mesela

teyze kaç yaşında idi

ben 40 yaşındayım ve çevrede 40 yaşında çocuk sahibi olanlar dahi beni geriyor mesela yetememe, ona ilk çocuğuma sağladığım standardı sağlayamam, erkenden bırakıp gitme fikri beni dahi geriyor aman daha çok tedbir alalım yanlışlıkla çocuk sahibi olmayalım hissi getiriyor

eşinizde de bir şeyler tetiklenmiş

teyze ne hastasıydı yaşı kaçtı
Teyzesiyle arası iyi değildi , ondan etkilenmedi.. Genel olarak akrabalarıyla çok samimi ilişkileri yoktu.. çocuk fikride onundu, ben tek çocukla devam etmek istedim, o hep kardeşi olsun dedi, beni kendi ikna etti, ikna olunca ben çok sevindi, bana pırlanta küpe aldı hediye olarak, diyorum ya ne olduğunu anlasam bu kadar yaralanmazdım.. Ben 36 yaşındayım, babam öleli 9 yıl oldu, bu yaşadıklarımdan sonra ilk defa keşke babam hayatta olsaydı diye ağladım 😔

Ütopik değil dava için avukata gittim bile.. Hastanede ben yanına giremedim , beni odaya bile almadı, akrabalarına söyledim normal değildi dedim, kardeşi konuşmaya çalıştı, onu da azarlardı, “yıllardır bana eziyet ediyor, o yüzden bu haldeyim” demiş herkese. Eziyet edilecek bir adam değil, işi var gücü var ,kazancı gayet iyi. hangi erkek çeker böyle, ben bu kadar kötüydüm beni niye bunca yıl çekmiş dedim... Şu yaşadıklarımı bir başkası bana anlatsa bende altında başka birsey arardım haklısınız... Eniştem, dayım onunla konuştular, onlarda hep başka birsry var diye düşündük ama bu adam normal değil dediler...

yani ütopik derken ben yapamam dedim

boşanmak kolay en kolayı hatta

ama eşiniz normal değil, ayrı evlerdesiniz

sizi bu kadar ille de boşanalım duygusuna iten ne

sizi odaya almaması üzerine neden tedavi olmalı diye kimse harekete geçmedi, yani hem sizin hem onun ailesi diyor ya bu adam normal değil diye neden psikiyatrik bir hamle yapılmadı ben bunu anlamlandıramadım

hazır hastanede ille de bu psikiyatri uzmanı denmiyor ki konsültasyon deyip o da irdeliyor şu sen çok iyisin ama ben ne çektim iddiası dahi olağan durumda olmadığını gösteriyor

boşanmak isteyebilirsiniz, en azından aklımda kalmasın diyebilirsiniz bu sizin seçiminiz ama her zaman kızınızın babası olacak, yani bu sorunlarının tedavisi için bir hamle gerekebilir

yani boşanmak bu aşamada size ne katacak ki

boşanmak dediğiniz basit bir prosedür

ayrı evdesiniz zaten şu an

"aman boşandım, ne olursa olsun" demek istiyorsunuz, siz de bunaldınız ve haklısınız

ama siz boşansanız da kızınızın babası olacak, yine hayatınızda belki de daha garip bir şekilde kalacak
Ne olacağını bilmiyorum ama böyle belirsizlikte istemiyorum hayatımda, adı koyulsun istiyorum artık, umudum kalmadı düzeleceğine dair.. Kızını benden önce boşadı zaten 😔

yani ütopik derken ben yapamam dedim

boşanmak kolay en kolayı hatta

ama eşiniz normal değil, ayrı evlerdesiniz

sizi bu kadar ille de boşanalım duygusuna iten ne

sizi odaya almaması üzerine neden tedavi olmalı diye kimse harekete geçmedi, yani hem sizin hem onun ailesi diyor ya bu adam normal değil diye neden psikiyatrik bir hamle yapılmadı ben bunu anlamlandıramadım

hazır hastanede ille de bu psikiyatri uzmanı denmiyor ki konsültasyon deyip o da irdeliyor şu sen çok iyisin ama ben ne çektim iddiası dahi olağan durumda olmadığını gösteriyor

boşanmak isteyebilirsiniz, en azından aklımda kalmasın diyebilirsiniz bu sizin seçiminiz ama her zaman kızınızın babası olacak, yani bu sorunlarının tedavisi için bir hamle gerekebilir
O an herkes onun sağlığına odaklandı, bu söylediğim havada kaldı, herkes öfkeyle böyle yapıyor diye düşündü.. Bana sen bekle biraz iyileşsin konuşulur hersey halledilir denildi ama olmadı. İşinden dolayıda böyle bir konuyu dillendirmediler. Korona dan dolayı rahatça yanına da giremedi kimse.
Bana telefonda sen sahtekarın önde gidenisin dedi😔 ne yaptım dediğimde, işte böyle salağa yatıyorsun o yüzden sahtekarsın dedi.. Bazen beni başkasıyla karıştırdığını hissine kapılıyorum. sadece bu değil o kadar ağır hakaretler işittim ki, çirkef, ikiyüzlü, yalancı vs..

O an herkes onun sağlığına odaklandı, bu söylediğim havada kaldı, herkes öfkeyle böyle yapıyor diye düşündü.. Bana sen bekle biraz iyileşsin konuşulur hersey halledilir denildi ama olmadı. İşinden dolayıda böyle bir konuyu dillendirmediler. Korona dan dolayı rahatça yanına da giremedi kimse.
Bana telefonda sen sahtekarın önde gidenisin dedi😔 ne yaptım dediğimde, işte böyle salağa yatıyorsun o yüzden sahtekarsın dedi.. Bazen beni başkasıyla karıştırdığını hissine kapılıyorum. sadece bu değil o kadar ağır hakaretler işittim ki, çirkef, ikiyüzlü, yalancı vs..

hakkınızda hayırlısı olsun

lakin bu söylenenlerin normal olmadığı ortada siz boşansanız da tedavi olmalı

10 yıl sonra bir genç kız olacak kızınızın yolda önüne çıktığında en azından stabil olmalı

sen de şöyle kötüsün, böyle kötüsün gibi sözler gerçek olmadığını bildiğiniz halde sizi yaralamış iken bir çocuğu, bir ergeni hele de babadan gelince çok yaralar

O an herkes onun sağlığına odaklandı, bu söylediğim havada kaldı, herkes öfkeyle böyle yapıyor diye düşündü..

ama işte o kalp krizinin sebebi de muhtemelen bu kendi kafasında kurduğu hayatın stresi

yukarıda bir arkadaş yazmış, bence (bakın sadece bence, yaşayan sizsiniz, nasıl olduğunu hali ile bilemiyoruz) tedavi için harekete geçilmesini hak ediyor

yani kalp krizi geçirince nasıl hastaneye kaldırılırsa birisi, bu da hastalık

ben hasta iken eşimin beni en azından doktora götürmek için çaba göstermesini isterim

Hayatinda kimse olmadigindan eminsin ve 11 yildir cok guzel giden evlilik bi gunde tepetaklak oluyor.
Psikolojik rahatsizligi olsa 1 gunde cikmaz yavas yavas belirtiler cikar ve gunden gune kendini belli eder diye dusunuyorum. Eger o 1 gunde bi travma gecirmediyse.
Yani ne olabilir ki? Tasinmis gitmis falan sizden bi anda uzaklasmis hayir yani aldatsa boyle bi anda da kendini gostermez renk vermemek icin.

Büyü tarzı vs. Yapılmış olabilir mi evliliginizin ve sizin kotulugunu isteyen birileri tarafindan? Boyle seylere ugrayan cok evlilik var maalesef.

ama işte o kalp krizinin sebebi de muhtemelen bu kendi kafasında kurduğu hayatın stresi

yukarıda bir arkadaş yazmış, bence (bakın sadece bence, yaşayan sizsiniz, nasıl olduğunu hali ile bilemiyoruz) tedavi için harekete geçilmesini hak ediyor

ben hasta iken eşimin beni en azından doktora götürmek için çaba göstermesini isterim
Kalp doktorunu ben ayarladım , iş arkadaşımın babasıydı, ve ben ayarladım diye reddetti.. Ben doktora gidelim aile terapistine de dedim, ben seni sildim, kendini küçültme dedi. Ailesine normal olmadığını da anlattım , başka ne yapabilirim ki😔

Kalp doktorunu ben ayarladım , iş arkadaşımın babasıydı, ve ben ayarladım diye reddetti.. Ben doktora gidelim aile terapistine de dedim, ben seni sildim, kendini küçültme dedi. Ailesine normal olmadığını da anlattım , başka ne yapabilirim ki😔

ona sormayacaksınız

yani akli melekeleri yerinde değil ki

eşinizin boyutunda bir hastam olsa amiyane tabirle "hastaneye yatırılması" için elimden geleni yaparım

ileri derece psikiyatri hastalarının çoğu kendi isteği ile gitmiyor ki uzmana

ya anası zorla götürüyor, ya eşi ya da suça karışıyor polis götürüyor

mesela doktoru sizin ayarladığınızı neden biliyor, artık o eşiniz olan X kişi değil ki farklı bir kişi olmuş

bunu kabul edip hasta olan eski Ahmet değil bu başka Ahmet deyip yola bu şekilde çıkmak lazımdı

Evet benim yüzümden strese girmiş ondan dolayı kriz geçirmiş, eşim öyle kafasına vur ekmeğini al bir adam değildi, diktir, titizdir, az konuşur... ama biz aile olarak mutluyduk, ve eşimi babası terketmiş küçükken , eşim bu konuda çok hassastı, “en korktuğun şey kızımın babasız kalması “ derdi. Ve 3 aydır yüzünü bile görmedi kızının ..

ona sormayacaksınız

yani akli melekeleri yerinde değil ki

eşinizin boyutunda bir hastam olsa amiyane tabirle "hastaneye yatırılması" için elimden geleni yaparım

ileri derece psikiyatri hastalarının çoğu kendi isteği ile gitmiyor ki uzmana

ya anası zorla götürüyor, ya eşi ya da suça karışıyor polis götürüyor

mesela doktoru sizin ayarladığınızı neden biliyor, artık o eşiniz olan X kişi değil ki farklı bir kişi olmuş

bunu kabul edip hasta olan eski Ahmet değil bu başka Ahmet deyip yola bu şekilde çıkmak lazımdı
Doktoruyla tanışıyoruz , benim onu aradığımı , falan sohbet ederken söylemiş adam, bu arada bu civarda bulunacak en iyi doktordur.. ailesi Cenk beyden iyisi yok diyorlar değiştirmeyelim doktoru dediler ama dinlemedi..

Evet benim yüzümden strese girmiş ondan dolayı kriz geçirmiş, eşim öyle kafasına vur ekmeğini al bir adam değildi, diktir, titizdir, az konuşur... ama biz aile olarak mutluyduk, ve eşimi babası terketmiş küçükken , eşim bu konuda çok hassastı, “en korktuğun şey kızımın babasız kalması “ derdi. Ve 3 aydır yüzünü bile görmedi kızının ..

bence sizin de bilmediğiniz bir tetikleyici yaşanmış

iş yerinde olur, sokakta olur ne bileyim yerde ölmüş bir hayvan görmesi dahi olabilir

gerçekten temelinde olan bir sıkıntı çıkmış ortaya gibi

ben buradan klavye başında size akıl veremem, haddim değil aslında kararlarınızı vs konuşmak

ama bazen deriz ya bir doktora bari gösterseydiniz diye, işte o his oluştu içimde

adamın psikolojisinin hatta vücut kimyasının bozulduğu açık iken hiç bu yönde muayene olmamış

bir arkadaşımız vardı en son intihar edeceğim demişti, psikiyatri kontrolünde idi ama ilaçlarını içtiği halde bu boyutta idi

ne yapacağımızı şaşırmıştık, başka şehirde olan eşinin yanına göndermiştik tüm işlerini yaparız demiştik vs

hala da tam toparlanamadı hatta sohbet ederken dahi ilaçlarının etkisini görebiliyoruz

yine bir yakınımızın oğlu ataklar geçirmişti onun da tamamen kimyasal eksiği oluşmuştu

ilaçlarla yıllarca olağan hayatına devam etti

bu kişiler kendi istekleri ile doktora gitmiyor ki

aksine ben hasta değilim diye direniyor, hatta hasta olayım diye bana ilaç veriyorsunuz deyip yemek dahi yemeyi bırakıyorlar

Back
X