aralarında konuştukları bu muhabbetleri sana sevgilin mi anlatıyor
o anlatıyorsa çok ilginç bence anlatmaması lazım
insan eşiyle ailesinin arasını bozmaz ki iyi olsun ister
kaynanaya gelince evinin işini yapmazsın olur biter
hem sevgilin de bu fikirde niye mağdur olasınki
benim de çok arkadaşım vardı antakyalı. muhtemelen arap alevisidir sevgilin. birbirlerine aşırı bağlı olurlar. hatta öğrenci evine her hafta birinin ailesinden koli gelirdi. her hafta antakya yemeği yerdik :)) içlerinden biri benim yakın bir arkadaşımla birlikeydi ama aile izin vermedi, o da göze alamadı, ayrıldılar. dilerim sonunuz benzemez çünkü kendilerinden olmayanlarla evliliğe yanaşmıyorlar. ha belki onun ailesi öyle değildir, kabullenir bu defa da sen önceden duyduklarını hazmedemezsin. neden anlatıyor ki bu muhabbetleri sana?
Sana tavsiyem "istanbuuuuul" adlı arkadaşın burda açtığı "Ne yapıcam ben... Yardım edin" adlı konuyu okuman... herkes bir olmaz tabi ama, etnik köken farkı var yazmışsın diye oku diyorum...
yo herşeyi söyle önceden aynı şehirde yaşamak istemediğini söylemişsin güzel etmişsin.
aklında ne varsa şimdiden söyle ilerde dediğini yaptırma şansın biraz daha azalabilir. aman işle gitsin fazla görüşmesin ailesiyle
bazıları şimdi tepki verir ama yanlızlığı seviyorsan söyleyeceksin. şimdi dikkatını ceken seyler evlenince daha çok dokunur hatta batar. hiçte abartmıyorsun.
kaynana adayın oğluşuna yoklama çekmiş oğluşu da cevapları verınce aldığı karşılıktan memnun olmamış
kaynana duruma göre strateji belirleyecek çok belli
ama sende önyargılı davranma diycemde boşboğaz bir kayınvalide adayın var nasıl olur bılemedım gereksız muhabbetlere girmiş lüzumsuz işte bazı kadınlar böyle
uğraşacak iş güç yok napayım hadi hayatımda ekşın olsun şu oğlumun sevgilisine bi sardırayım belki heyecan katılır hayatımıza diye manyaklaşıyorlar..
ay bu ara malum dönemdeyim gözüme o biçim görünüyo bütün kayınvalideler
İlk mesajı okuduğumda biraz garipsedim neden çünkü bana aykırı insan sevmiyorum diyince
Sonra dedim kıza helal olsun isteklerini şimdiden açıııık açııık söylüyor.Ve sevgilinde tamam diyor...
Bide aksi olanlar var çocuğu seviyor ya her şeye he diyip evlenince yok onu istemem yok bunu istemem, yok kaynanam şöyle kötü davrandı falan diye, işte bunlar önceden kaynaklanan samimiyetsizliklerden oluyor.(tabi herkezi aynı kefeye koymuyorum istisnalar olabilir.)
Diyeceğim şu ki sen tavrında net olduğun sürece hiç bir şeyden korma sadece samimi ol yeter görüşmen gerektiği kadar görüş gerisi fasa fiso derler ya aşırı samimiyet tez ayrılık getirir aynen öyle, yapman gerekeni yaptıktan sonra ne eşinle problem yaşarsın nede eşinin ailesiyle.
Etnik köken aslında sorun olabilir işte o da sevgilinde bitiyor. Çünkü yaşam geleneklerini çok ağır yaşayanlar var belkide ayak uydurulmak zorunda bırakılabileceksin, asıl birde bunları konuş derim.. Eğer bunu aşamazsan sorun burda oluşur işte..yoksa diğer konu çokta problem edilecek bir konu değil
eşim Hataylı ben Karadenizliyim ve evlendiğimiz günden beri ailesi ile kültür çatışması yaşıyoruz.bizde etnik köken sorunu yok ama farklı çevrelerde yetişmiş olmanın veriği sorunları zaman zaman yaşıyoruz.7 yıldır evliyim hala geleneklerine alışamadım ve oraya gidince boğulacak gibi oluyorum...bence evlenirken sadece evleneceğiniz kişiyi değil yaşadığı çevreyi,kültür açısından uymunuzu ve ailesini de iyi değerlendirin...
ayrıca erkek arkadaşınızın ailesi ile olan konuşmaları size aktarması çok garip geldi bana,demek ki sizinle yaptığı konuşmaları da onlara anlatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?