bende mi kaynana mağduru olacağım

meltem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2012
1.224
3
46
Ankara
kızlar öncelikle şunu söyleyim ben ankarada yaşıyorum sevgilimin ailesi hatayda, sevgilim mezun oldu ama o da ankarada
arada ailesinin yanına gidiyor, ailesinin tamamı biliyor beni
annesi demişki ee evlenince arık evimin işini meltem yapar :/
sevgilimde 4 tane yengem var hiçbiri yapmıyor anne meltem hizmetçi mi neden sadece benim eşimden bekliyorsun demiş
anneside o şimdiden başlamışsın sen karıştırtmamaya eşim demeye falan demiş sevgilim geçiştirmiş konuyu

annesi sevgilime hatayda ev alacakmış yada almış sormadım annesine ama ben nerde iş bulursam orda yaşarım belki ankarada yaşarım demiş anneside oğlumu elimden alıyolar yani demiş

yengeleri ev hanımı meltem bizi beğenmz soframıza oturmaz demişler ben sanki padişah sofrasında büyüdüm :)

7 kardeşler en küçüğü benim sevgilim olmasına rağmen herşeyle o ilgileniyor,babası hasta oldu hastaneye gitmediler doğru düzgün hastanede abileri para kavgası yapmış
ablasının eşinin kocası ablasına hakaret etmiş benim sevglim ilgilendi sadece

aramızda etnik köken farkıda var

sevgilimin 30a yakın yeğeni falan var ben kalabalık ortamı sevmem

sizce bunlar evliliğe engel mi? ve sevgilime asla hatayda yaşamam ben dedim be kalabalığı sevmediğimi falan anlattım sevglim kabul etti

kızlar baştan bellimi bazı şeyler ben mi abartıyorum

henüz ailesinden biriyle tanışmadım bile

Son düzenleme:
aralarında konuştukları bu muhabbetleri sana sevgilin mi anlatıyor
o anlatıyorsa çok ilginç bence anlatmaması lazım
insan eşiyle ailesinin arasını bozmaz ki iyi olsun ister
kaynanaya gelince evinin işini yapmazsın olur biter
hem sevgilin de bu fikirde niye mağdur olasınki

evet sevgilim anlatıyor sevgilim aslında biraz iyi niyetli yani pek safta değilde anlatıyor bana bunları ben olsam anlatırmıyım bilmem

Son düzenleme:
benim de çok arkadaşım vardı antakyalı. muhtemelen arap alevisidir sevgilin. birbirlerine aşırı bağlı olurlar. hatta öğrenci evine her hafta birinin ailesinden koli gelirdi. her hafta antakya yemeği yerdik :)) içlerinden biri benim yakın bir arkadaşımla birlikeydi ama aile izin vermedi, o da göze alamadı, ayrıldılar. dilerim sonunuz benzemez çünkü kendilerinden olmayanlarla evliliğe yanaşmıyorlar. ha belki onun ailesi öyle değildir, kabullenir bu defa da sen önceden duyduklarını hazmedemezsin. neden anlatıyor ki bu muhabbetleri sana?

canm arap ama alevi değil şafi
bende bilmiyorum neden anlattığını
bu arada canm kabullenmişler bile ki annesi meltemi ne zamn istemeye gideceğiz diyormuş hep

Son düzenleme:
Sana tavsiyem "istanbuuuuul" adlı arkadaşın burda açtığı "Ne yapıcam ben... Yardım edin" adlı konuyu okuman... herkes bir olmaz tabi ama, etnik köken farkı var yazmışsın diye oku diyorum...

yo herşeyi söyle önceden aynı şehirde yaşamak istemediğini söylemişsin güzel etmişsin.

aklında ne varsa şimdiden söyle ilerde dediğini yaptırma şansın biraz daha azalabilir. aman işle gitsin fazla görüşmesin ailesiyle

bazıları şimdi tepki verir ama yanlızlığı seviyorsan söyleyeceksin. şimdi dikkatını ceken seyler evlenince daha çok dokunur hatta batar. hiçte abartmıyorsun.

teşekkür ederim :)
eğer evlenirsek evlenince sevgilim değişmez umarım birde bu var tabi :)

kaynana adayın oğluşuna yoklama çekmiş oğluşu da cevapları verınce aldığı karşılıktan memnun olmamış

kaynana duruma göre strateji belirleyecek çok belli

ama sende önyargılı davranma diycemde boşboğaz bir kayınvalide adayın var nasıl olur bılemedım gereksız muhabbetlere girmiş lüzumsuz işte bazı kadınlar böyle

uğraşacak iş güç yok napayım hadi hayatımda ekşın olsun şu oğlumun sevgilisine bi sardırayım belki heyecan katılır hayatımıza diye manyaklaşıyorlar..

ay bu ara malum dönemdeyim gözüme o biçim görünüyo bütün kayınvalideler

ayy korktum valla biraz :)
halbuki 4 tane hazırda gelini var
onlara kimbilir neler yapıyordur
sevgilime soruyorum annen yengelerinle çok tartışıyor mu diye yok annemi tınlamıyorlar ki diyor
artık ne kadar doğrudur bilemem :)

boşboğaz bir sevgilin var,emin ol seninle konuştuklarını da ailesine anlatıyordur

eşim Hataylı ben Karadenizliyim ve evlendiğimiz günden beri ailesi ile kültür çatışması yaşıyoruz.bizde etnik köken sorunu yok ama farklı çevrelerde yetişmiş olmanın veriği sorunları zaman zaman yaşıyoruz.7 yıldır evliyim hala geleneklerine alışamadım ve oraya gidince boğulacak gibi oluyorum...bence evlenirken sadece evleneceğiniz kişiyi değil yaşadığı çevreyi,kültür açısından uymunuzu ve ailesini de iyi değerlendirin...

ayrıca erkek arkadaşınızın ailesi ile olan konuşmaları size aktarması çok garip geldi bana,demek ki sizinle yaptığı konuşmaları da onlara anlatıyor.

İlk mesajı okuduğumda biraz garipsedim neden çünkü bana aykırı insan sevmiyorum diyince
Sonra dedim kıza helal olsun isteklerini şimdiden açıııık açııık söylüyor.Ve sevgilinde tamam diyor...
Bide aksi olanlar var çocuğu seviyor ya her şeye he diyip evlenince yok onu istemem yok bunu istemem, yok kaynanam şöyle kötü davrandı falan diye, işte bunlar önceden kaynaklanan samimiyetsizliklerden oluyor.(tabi herkezi aynı kefeye koymuyorum istisnalar olabilir.)
Diyeceğim şu ki sen tavrında net olduğun sürece hiç bir şeyden korma sadece samimi ol yeter görüşmen gerektiği kadar görüş gerisi fasa fiso derler ya aşırı samimiyet tez ayrılık getirir aynen öyle, yapman gerekeni yaptıktan sonra ne eşinle problem yaşarsın nede eşinin ailesiyle.
Etnik köken aslında sorun olabilir işte o da sevgilinde bitiyor. Çünkü yaşam geleneklerini çok ağır yaşayanlar var belkide ayak uydurulmak zorunda bırakılabileceksin, asıl birde bunları konuş derim.. Eğer bunu aşamazsan sorun burda oluşur işte..yoksa diğer konu çokta problem edilecek bir konu değil

canm diğer meseleleride az çok konuştum ailesi kapalı ama benim ailem açık askılıda giyerim evlenince değişmem dedim
o da ailemin yanına gittiğimizde normal tshirt giyermisin askılıda giysen bişey olmaz ama bizimkiler garipser dedi bende tamam orada tshirtde giyerim sorun olmaz dedim o da zaten teyzemin dayımın kızları açık onlarada tepki vermiyorlar sandığın gibi kapalı kız almam içinde baskı yok farketmez diyorlar dedi

mesela sevgilimin ailesi tatile gitmez denize girmez bunuda hallettik gibi sevgilim ailemle gittiğim tatilde bikini giydiğimi biliyor ben alışkın değilim evlenince mayo giy azcıkta beni anla ne olur çok güzel mayo alırz güzelce tatil yaparız hem ben mutlu olurum dedi bende bakarız o zaman ama arada bikinide giyerim dedim :)
etek boyuma karışıyor mesela yada dekolteye hatta ne dekoltesi göğüs hiç gözükmeyecek ama giydiğimde iki surat yapıyor sadece şimdilik bi baskı falan yok üstümde öyle çok ağır ama sonra ne olur bilemem

evet bende hataya gidince ne olacak bilmiyorum mecbur gitcem yani evlenince yılda en az 3 4 kez
sevgilime diyorum ki ben çok kalabalık evde duramıyorum bizim ev kalabalık olunca eve bile gitmiyorum nasıl olcak diyorum bende bunalıyorum gerçekten merak etme bişey olmaz hallederiz abimlere mi gittik bunalırsan yarım saat otururuz seni zorlamam böyle şeyler için diyor
erkekler hep der zaten bakalım öyle olacak mı

kızlar çocuğa isim koyma işini bile konuştuk :)
babasının adı ahmet annesi emine yeğenlerinden 6 tane ahmet ismi olan var 3 4 tanede emine bizde ilk adı böyle koyarız dedi
bende hayır kendi annemin babamın yada senin annenin babanın adını koymam ben benimde iki ismim var zor oluyor dedim
o da bizimkiler üzülür ama haklısın çok ahmetle emine var zaten dedi

kızlar birde sevgilimin abileri kaçakçılıktan hapse girmişler hatta biri daha yeni çıktı
kınamıyorum asla ama bu durumun bize etkisi olur mu hep düşünüyorum

sevgilim anlatılmayacak şeyleri anlattı bu doğru...
mesela en sevdiği abisi eşini aldatmış eşini dövüp evden atmış hayat kadınlarıyla birlikte olmak için eşininde annesi babası yokmuş..sevgilimin babasıda adama sen gidersin bu evdenn gelinim gitmez demiş sonradan eşiyle barışmışlar şimdi daha iyiymiş araları..ne biliyim bende korktum açıkcası biraz..çok sevmek yeter mi bilemiyorum

Son düzenleme:
eğer kültür farkı için tedirginsen ve kalabalığı sevmiyorsan tekrar tekrar düşün derim.
ben kütahyalıyım, eşim k.maraşlı. orası doğu değil belki bakınca ama batı da değil ne yazıkki.
burdaki bi çok arkadaşın açtığı konuları okuyorum, o kadar ciddi sıkıntılar yaşamadım belki ama eğer orada yaşıyor olsam hepsi başıma gelirdi belki de.
kütahya'da yaşıyoruz, benim ailem maddi-manevi bir çok hususta bize destekçi olduğu için buradan gitmeyi düşünmüyorum, eşim de şimdilik kabul ediyor ilerde neler olur bilemem.
ama biz izinlerimizi orada geçiriyoruz, dolu dolu 15 gün. biz üç kardeş olduğumuz için bende kalabalığa alışkın değildim ve de çok kalabalığı sevmem, birde ilişkilerde sınır olsun isterim. herkesin birbiriyle yüzgöz olmasından hoşlanmam pek. ama bunlarda sınır yok, saygı yok. sevgi desem o zaten hiiiiiçççç yok. herkes yüzüne farklı, ardından farklı yani.
şimdiki aklın olsa evlenirmiydin desen bana, bilmiyorum, evet eşimi seviyorum, onunla bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. ama eğer oraya gidip yerleşmiş olsaydık nelerle karşılaşırdım, eşim onlara uyup değişir miydi bilemiyorum. onun için tekrar değerlendir ve asla orada yaşamayı kabul etme. ev alırsa alsın, sakın bunun hiç bile gitme. kira da yaşa, borç için de ol. ama gitme. tek derdin maddi sorunlar olur. ama oraya gidersen sorunların her biri için ayrı bir konu açarsın inan ki... kültür farkı gerçekten çok önemliymiş, yaşadıkça anladım. benimde kayınvalidem oğlumu çaldı der, aldırma boşver. ilk zamanlar üzülüyordum. şimdi oğlunu asma kilitlerle bağlamadım, zorla tutmuyorum, şartlar ne gerektirirse onu yapıyoruz diyorum.
Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…