bende mi kaynana mağduru olacağım

canm orda yaşasam hayat zindan olur bilyorum
ablasına mesela eşinin abisi hakaret etmiş çamaşır suyu fırlatmış nasıl bişi bu hayatımda görmedim sevgilim hatayda iken olmuş bu ve müdahele eden gene sevgilim
orda olunca sıkıntı dert bitmez biliyorum
yengeleri hergün çocuk kavgası yapıyormuş ve birbirlerini evden kovuyorlarmış haytımda görmedim bunuda evden misafir kovmayı
orda yaşamayacğımı sevgilim biliyor ama ordan yaşadığımız şehre kadar gelir mi bu sıkıntılar bilmiyorum

Son düzenleme:

oooo siz baya hızlısınız :)..isimleri görünce bizimkiler aklıma geldi:) aynen 4 isim üzerinde dönüp duruyor aileler..mehmet,ahmet,hatice ve emine..bu dört ismin bu kadar yaygın olduğunu ilk defa orada gördüm ben.eşimin tarafında sayamadığım kadar çok mehmet ve emine var.

sevgilin niye herşeyi sana anlatıyor ki, garipsedim biraz, sizin aranızda konuştuklarınızı da gidip onlara anlatıyordur.
bu çok yanlış bi durum.
birde giyimimle ilgili değişmem dedim, tamam dedi demişsin. erkekler bu kadar kolay herşeye tamam demezler. dikkatli ol, sonradan o zaman tamam demiş olabilir ama şimdi şartlar bunu gerektiriyor diyerek seni kapatmaya çalışmasınlar :))
okuyorsan okulunu bitir, iş sahibi ol, para kazanmaya bi başla, sonra evlilik kararını düşün. acele etme sakın. kendi ayakların üzerinde durmaya başlayınca herşey çok farklı olur.
seviyorsun, anlıyorum, saygı duyuyorum. ama burada yazan arkadaşların yorumlarına çok dikkat etmeni isterim, çoğu severek evlendi, sevdiği adam evlendikten sonra kendini gösterdi.
bunun için dikkat et, bende severek farklı kültürden evlendim. ama dediğim gibi eşimin memleketinde yaşamıyoruz, belki orada olunca şartlar daha farklı olacaktır, bilmiyorum. ama çoooook dikkat et. BİN düşün, BİR hareket et.

evet hemde daha babamın beni ona verip vermeyeceğini bile bilmiyorum ailem istemezse zaten hiç diretmeyi düşünmüyorum

evet hemde daha babamın beni ona verip vermeyeceğini bile bilmiyorum ailem istemezse zaten hiç diretmeyi düşünmüyorum

hımmm dereyi görmeden paçayı sıvamışsınız,şimdiden kaynana derdine düşmüşsün arada resmiyet yokken

Aileler bi tanışsın bakalım o zaman bi gelsinde ailen zaten sana doğru yolu göstericektir ayrıca eğer olumlu düşünürlerse de zaten kayınvalidenle aynı semtte yaşamazsanız eş adayınla sorun yaşıycağını sanmıyorum çünkü annesine gereken cevapları vermiş zaten. seninle aynı fikirde.. anasını haksız olduğu halde savunmuyor.. ha tabi bi de olayın şu boyutu var ki belki aralarında böyle bi muhabbet geçti fakat verilen cevaplar bu değildi seni tavetmek içinde bu şekilde söylemiş olabilir.. çünkü her erkek annesiyle kendi aralarında konuştuğu şeyi tutupta sevgilisine anlatmaz bu da bi ihtimal gibi geldi bana

Meltem düşündüklerin konusunda çok haklısın kesinlikle en baştan konuşmalısın. Yoksa evlendikten sonra değiştirmek çok zor oluyor. Benim nişanlım değişmez demişsin ama ben sana kendi hayatımdan bi parça anlatayım.

Ben doğma büyüme İstanbulluyum, ailemin tek çocuğuyum. Eşimse Adanalı.Şu anda görevi nedeniyle K.Maraş'ta yaşıyorum. Hataylı da çok arkadaşım var. Hatay, Adana doğu değil belki ama ondan farksız sayılmaz.

Eşimle birbirimizi seviyorduk evlenmeye karar verdik. Kayınvalidem, K.pederim rahatsızlanmışlar. Kendilerini yerden yere atmışlar. Olmaz da olmaz diye tutturmuşlar...
Oysaki eşimin hayatında bir kız olduğunu biliyordu ve sen bilirsin oğlum demişlerdi...İstanbullu gelin istemem oğlumu alıcaklar benden uzaklaştıracaklar demiş kayıvalidem :)))

Eşimle bizi 3-4 ay ayırdılar...
Bende beni istemeyeni istemem diyip...vazgeçtim..
Eşim öyle düzgün bir insandır ki.. daha sonra ailesi yanında olmasada beni çok sevdiğini vs.. söyleyip gönlümü aldı bende aileni ikna etmen lazım dedim..ben de çok seviyordum... ama gönüllerin ikna olamayacağını hiç düşünmemiştim..

Neyse ailesi ikna oldu..
İstemeye geldiler ne saygı ne sevgi...Tabi ailem bana bunları yansıtmamaya çalıştı...Ne geleneklerimizi sordular ne bi şey..O zaman hiçbirşeyin farkında değildim...Eşim her zaman her zaman arkamdaydı...Kayınvalidem istediğim kıyafeti almadı eşim aldı...Nişanlığı eşim aldı...Bütün herşeyi eşim yaptı kayınvalidem de laflarıyla beni rahatsız etti sadece...
Yok altınları adanadan alınacakmış..nişanlık kına gecesinde giyilecekmiş...biz memurmuşuz hiç eşya almaya gerek yokmuş..

Köyde yaşıyorlar yerde yemek yerler sofra bile yoktur adetlerinde. Görüceme masa almışlar bir kez kullanmamış bile...Ama bana hiçbirşeyi layık görmediler..Biz masada yeriz herzaman,biliyorlardı bir de..Bu arada çevremde çok beğenilen talibi de çok lan bir insanım ama bana oğullarını almış gibi muamele ettiler hala da der....

Asıl meseleye geleyim...Eşimle birbirimize olan sevgimizi anlamışsındır belki..Eşimle evlenmeden önce 3 yıl nişanlı kaldık her dediğime evet diyen bir insandı fakat evlanince farklı olyor herşeyi yaptıramıyorsun...
Köyde yaşıyorla evlenince oraya gidiyoruz hiç gezmiyoruz ama hakkını yiyemem köyden sıcakta çıkmak çok zor araba alırsam seni istediğin her yere götürücem diyor...Hala arkamda aslında...Kayınvalidem bana bişey dese o savunur önce benim konuşmama gerek olmaz ama ben de kibarca söylerim yine de...
Köyde yaşamak, şartlar çok zor...Köye gidince ekmek yaptım,şalvar bile giydim düşün..Bunu eşim için yapıyorum...Ben biraz topluyum k.validem hep kilolusun der kendi gelin olduğunda incecik beli varmış onu söyler :)

Ben onlara elimden geldiğince iyi davranmaya çalışıyorum bize de Adana da hazır ev var fakat oraya gidince benim huzurum bozulur biliyorum gitmiycem bunun sözleşmesini evlenmeden önce yaptım eşimle...Kendi aramızda manevi bir sözleşmeydi ben İstanbulda yaşayacağımıza dair söz alıp imza attırdım..İyi ki yapmışım diyorum eşim evlilikten sonra değişmedi ama her dediğini kabul etmiyor eskisi gibi...

Yaptıklarını anlatmak yetmez...bunları o zaman göremedim ben...Ailem eşimi çok sevdiği için kırmak istemedi...Bunlar önemli farklar...Köyde yaşamakta alışmayana göre işkence gibi....Saygımı eksik etmem ama sevgim yok kırdılar beni zamanında...

Mesela sen onlarda kalıcaksın onlar sende...Ben üniversitede okuyorum müsaitmisiniz demeden kalkar gelirler...Tam final zamanımda geldiler hiç unutmuyorum, sınavlarım berbat geçmişti...

Hakkında hayırlısı olsun ortak noktamızı çok gördüğüm için paylaşmak istedim...

İsim konusunda da bizimkiler de öyle sanki isim kıtlığı var kimse kusura bakmasın benim doğuracağım çocuğun ismini ben koyarım sadece...Bunun lafını bile ettirme...

Bu arada Hataylılarda topluca yaşarlar :) Kalabalığı sevmiyorsan benim gibi kesinlikle Hataya gitme bence..Eşini ikna et yeter..Hakkında hayırlısı olsun...

msj tekrarı.....................................

Son düzenleme:
Ben de Hatay İskenderun'luyum ama ne Arap'ız ne de aleviyiz.
Türk'üz biz...

Hatay'lıyım diyince yıllardır bu soruyla karşılaşmaktan bıktım artık.
Burada bile konu olmuş..

Hatay'lılar için genel şeyler söylenmiş,
bunların çogu Araplar için geçerli.

Öyle toplu yaşam, vs yoktur biz de.
Hiç öyle yaşayana da şahit olmadım.

Eşim de Adana'lı.
Aramız da öyle çok çok bir yöresel kültür farkı yok sadece,
aileler arası kültür farkı var...

Feza bir de Adana ve Hatay'ın dogudan farkı yok demişsin de çok garipsedim.
Ne alaka?
Buralar gayet modern yerler

Kadesa, Ahmet, Mehmet, Emine vs vs yok hiç bizim ailemizde :)
Senin eşin Hatay'ın neresinden?

Konu sahibi sana gelince,
sevgilin şimdiden böyle kısıtlamalara giriyorsa bence objektif olarak ilişkinizi gözden geçir.
Şimdi sorun gibi görünmeyebilir ilerde bunlar hep sorun olarak çıkacak karşına...
Dogacak çocgunuzun ismi konusunda bile sana söz hakkı tanımayacak gibi...

Biz çozuklarımızın adını koyarken ne benim ailem, ne de eşimin ailesi hiç karışmadı.
Eşimle ikimiz karar verdik.
Gerçi oglumun adı taaaa evlenmeden 10 yıl öncesinde belliydi

Son düzenleme:

Angel,ruh ikizim bak kader bizi bağladı yine ..özel msj atıyorum o zaman

O onu demiş, bu bunu demiş.
Sevgilinin ağzıda pek sıkıymış yani(!)
Bu kadar laf aşıyan erkek yarında seni onlara anlatır.

canm onlarda masa kullanmıyormuş
ne güzel eşin hep yanında olmuş ama
benim sevgilimde şimdilik öyle söylüyor ama evlenince değişmeyeceği ne malum

benim sevgilimde Arap zaten canm ya

arap ve şafi sevgilim sende hataylı olduğun için çevrende vardır canm nasıl insanlar genel olarak herkes farklı ama bi genelleme yapılabilir mi

Şöyle söyleyeyim, nişanlının ailesi için geçerli mi bilmiyorum ama,
genelde haremlik selamlık otururlar,
küçücük erkek çocuklara bile abdest bozulur diye dokunmak istemezler.
Kadın-erkek tokalaşması vs abes karşılanır,
Ama insanlık olarak çok iyi insanlardır.
Hümanisttirler,
misafiri çok severler,
yemekleri çok güzeldir vs vs.

aynen ya nedir bu kaynanalarrr.. evimin işini yapar da ne demek yaaaaa bak çok sinir oldum geçen benm erkek arkadaşımın annesi evde hep beraber otururken yerden tam kalkarken beli ağırmış ve sevgilime xxx belim çok ağrıyo getir xxxi gelin olarak iş yapamıyorum demiş görende ev üstüne gitcem sanıyo daha ortada hiç bişey yok üstelik annesni sadece bi kere görmüştüm ve görür görmez bana hastalıklarını anlatmış ve yemek tarifi vermeye başlamıştı. çok sinir bozucu yani ilerde evlendiğimiz zaman illa ki yardımımız dokunacak yeri geldiğinde ederiz yardımımızı ama bu şekilde dile getirilmesi çok kötü

herşeyden önce sevgilinin annesiyle arasında geçen konuşmayı sana anlatması hiç hoş değil. gerek yok bu tür şeylere. farkında değil ama şimdiden senin içinde önyargı oluşturuyor. herkes annesiyle bu tarz şeyler konuşabilir ama gidip anlatılmaz öyle sevgiliye eşe falan.. bu arada benim nişanlım da arap. ama alevi. evet onlar da birbirlerine çok düşkün ve zaman zaman kendilerinden olmayanları dışlıyorlar. bunu ben hissedebiliyorum. kendi annesi babası dışlamasa da kuzenlerinin teyzelerinin falan türk ve sunni olduğum için benden hoşlanmadıklarını zaman zaman hissediyorum. bariz belli ediyorlar yani. ha ben takıyor muyum ? ben bazı şeyleri aşmışım artık bu saatten sonra dünya umrumda değil. gerekirse atarım nişanı, yemişim erkeğini mantiğindayım ben. görümcemin nişanlısı da şafii, şafiilerin biraz daha tutucu olduğunu gözlemledim. herkes bir midir peki, asla. sen şimdi bunları düşünme. gardını alıp bekleme yani aileye karşı. bırak zamana. kendini tanımıyor musun ? bakarsın edersin, ilerde kısmetse nişanlanırsınız daha iyi tanırsın. yapabilirim dersen evlenirsin yok ben bunlara katlanamam dersen bitirirsin. daha çook erken bunları düşünmek için. bak ben 4 senedir beraberim 1 senedir nişanlıyım hala acabalarım var. hala oturmayan şeyler var. çoğu da aileyle ilgili. bakacaz bakalım. hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…