Bende sorun varsa düzeltmem lazım.

Nehircikss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2020
469
155
18
35
Arkadaşlar merhaba. Buraya bu zamana kadar evlilikle ilgili sorunlarda boşan kelimesini kimseye kullanmadım. Çekiniyorum.
Lütfen sert yorum yapmayın. İkizlere hamileyim. Çok duygusalım. Çok kırılganım.
Bu sabah eşimle 12 de uyandık. Gece boyunca sarıldık. Birbirimizi sevdik. Sabah da öperek uyandırdı.
Sonra eşim ben sana unlu yumurtalı bir şey yapayım ekmek almamıza gerek kalmaz dedi. Ben de tamam dedim. Bilsem o tarifi kendim yapardım. Oruç diye ondan bir şey istemem. Ya da izin verse ekmek almaya giderdim. Neyse kalktık. Yanındayım. Tava arıyor. Bu iş için kullanacağı tavaların hepsi makinede kirli. Tekrar tava için baktı. Pankek tavasını buldu. Bu ne dedi koydu. Tavaya ve tepkisine şirin bi ifadeyle güldüm. Gülme! Tava çıkart ve yıka. Dedi sinirli bir şekilde ben de dedim ki granit tavayla yapsan olur hemen yıkarız dedim. O çok büyük. Yıka yıkamıyorsan ben yıkayayım dedi yine sinirli ve sert. Ben de makineye baktım hangi boy tava olsun dedim. Yüzünde hiç bir ifade yok battal boy dedi. Ben de bi şey demedim bi Tava çıkarttım ve yıkadım. Un nerde dedi. Her zamanki yerinde dedim. Her zamanki yerindeyse çıkart o zaman dedi. Ben de artık sinirlenmeye başladım. Ekmek sepetine son kez baktım ekmek var mı Kuru bile olsa olur. Bakarken ekmek mi yiyeceksin öyle desen ekmek alırdık dedi. Bakkalı aradı ekmek siparişi verdi. Kalk kendine bir şeyler yap o zaman dedi. Tamam dedim. Ekmek siparişi vereli 50 dk oldu hala gelmedi. Eşim kalkıp gidip aldı geldi. Sana omlet yapmamı ister misin dedi. Ben de kendimi yumuşatmak adına olur dedim. Normale döndüm.
Sonra kahvaltımı yapıp yanına geldim. Biraz zaman geçince tatlı bi ses tonuna bürünüp sağlık durumun nasıııl, oruçla aran iyi mi dedim. İyiyim Neden dedi. Zaman geçince azcık dışarı çıkalım mı dedim. Amacım biraz yürüyüş. Dışarı 30 derece dedi. Olsun dedim. Yattığı yerde doğruldu. İşte o olsaymış böyle bir şey teklif etmezmiş. Karşıdaki kişi oruçluymuş. Uzattı. Dedim zaten sordum. Sordun evet şimdi iyiyim ama dışarı çıkmam bu sıcakta. Dedim ki neden uzatıyorsun, düzgün bir şekilde çıkmak istemediğini söylesen ben bir şey demem.
Suratım asıldı. Yatak odasına gittim. Yattım. Geldi. Neden buraya geldin dedi. Oturup seninle kavga edemem dedim. Ben seninle kavga etmedim. Bir şey demedim. Diye bağırmaya başladı. Bir şey demedim. Uyudum. Geldi uyandırdı. Zor uyandım. Annesigile gidecektik bugün. Benim için balık yaptıracaktı. Balık alıp gitmemiz lazım dedi. Ben de uyanır uyanmaz uyku mahmurluğu ile saat daha 4 buçuk dedim. Yine bağırmaya başladı. Gideceğiz alacağız saat 5 buçuk olacak bilmem ne. Hiç bir şey demeye fırsat bırakmadan arkadaşlarını aradı. Gelin beni kapının önünden alın dedi. Bağırarak gitti.
Defalarca dedim ona ben hamileyim bak normalden kat kat alınganım. Lütfen bu süreçte yardım et bana.
Buraya niye yazdım. Birileri bana desin ki sen htalısın. Şöyle davran desin. Bu beni çok rahatlatır.

Bence hatalı değilsin. Tutmasın kardeşim oruç adam akıllı davranmayan ibadetinin zorluğunun faturasını başkasına kesen kimse tutmasın. Ayrıca üzülme bence minnaklarla konuş rahatla 😊
Çok katılıyorum. Sizin cevabınızı görünce bile ağlamaya başladım. Çok kötüyüm 😔

• Beğen
Reactions: JES
Öncelikle boşan denilecek bir durum yok heeer evde olan şeyler. Gerçekten her evde bu ve fazlası vardır

Sizin hatanız, olsa olsa oruçlu birinden yemek yapmasını istemek olabilir ben oruçlu oruçlu ne yürüyüş yapmak isterim ne yemek. İnsan düşünürken bile acıkıyor.

Eşinizde biraz tahammülsüzlük var oruçtan olabilir 😔 “sabah kalkınca bile mi?” Demeyin inanın ben kahve içip ayılamadığım için keyifsiz oluyorum sabah bile. Hele ki sigara bağımlısıysa neden agresif diye düşünmeyin hiç.
Ama bugün sonunda mesela tahammülsüz davrandığını söyleyebilirsiniz biraz dikkat etmeli orucuna da kendine de çekidüzen vermeli

Size de biraz espritüel yaklaşmayı öneririm, bazen gülün ne kızıyorsun diye.
Biraz da hassas olmayın gerçekten size yazık. Anlatım tarzınızdan aşırı hassas ve nazlı biri gibi hissettim.
Mesela o Sizi terslese bile ona bişey demeden tepkinizi belli etmek için odaya geçin kendi kendinize takılın terapi gibi, ama üzülmeyin sadece cezalandırma amaçlı. Anlatabiliyor muyum bu kadar hassaslık size zarar. Boşverin biraz

Haksiz gormedim sizi. Amac hakli haksiz aramakta degil. Adam oruc siniriyle size sozel saldirmis olan bu. Asla moralinizi bozmayin bebeislerinizle konusun bol bol. Siniri gecince gonlunuzu almaya gelir buyuk ihtimal oda hatasini anlar. Allah saglicakla dogum versin insallah.

Hatalısın... :))) için rahat olsun

1.Granit tavaları makineye koyma sağlıklı değil hamilesin birde

2. Hamile kalacak kadar yani bu kararı verecek kadar eşinizi tanımış olmalısınız... erkeklerden anlayış beklemeyin

3.Temelde kızdığı ve huzursuz olduğu bişey var bence onu bulmaya çalışın yani sorunun temeline inin..

Siz hatalı değilsiniz eşiniz biraz fazla sinir yapmış ama mesajınızdan da eşinizin size karşı bencil bir insan olmadığını anladım, ne yiyeceğinizi sorması, ekmek gelmeyince gidip alması sadece biraz sinirini kontrol edememiş, ağlamayın lütfen her evlilikte inişler çıkışlar olur önemli olan kriz anlarını yönetebilmek.

Sana bir şey pişireyim diyen adam, nasıl öfkeyle çekip gidecek adama dönüştü, gerçekten olayı takip etmek zor. Siz bir şey yapmamışsınız, ortada olay bile yok ki zaten. Eşinizin oruç başına vurdu diyeceğim ama saat 12'de kalkan adama oruç çarpacak zamanı bile bulamamıştır. Normalde de böyle midir, sağı solu pek belli olmaz mı?

Öncelikle boşan denilecek bir durum yok heeer evde olan şeyler. Gerçekten her evde bu ve fazlası vardır

Sizin hatanız, olsa olsa oruçlu birinden yemek yapmasını istemek olabilir ben oruçlu oruçlu ne yürüyüş yapmak isterim ne yemek. İnsan düşünürken bile acıkıyor.

Eşinizde biraz tahammülsüzlük var oruçtan olabilir 😔 “sabah kalkınca bile mi?” Demeyin inanın ben kahve içip ayılamadığım için keyifsiz oluyorum sabah bile. Hele ki sigara bağımlısıysa neden agresif diye düşünmeyin hiç.
Ama bugün sonunda mesela tahammülsüz davrandığını söyleyebilirsiniz biraz dikkat etmeli orucuna da kendine de çekidüzen vermeli

Size de biraz espritüel yaklaşmayı öneririm, bazen gülün ne kızıyorsun diye.
Biraz da hassas olmayın gerçekten size yazık. Anlatım tarzınızdan aşırı hassas ve nazlı biri gibi hissettim.
Mesela o Sizi terslese bile ona bişey demeden tepkinizi belli etmek için odaya geçin kendi kendinize takılın terapi gibi, ama üzülmeyin sadece cezalandırma amaçlı. Anlatabiliyor muyum bu kadar hassaslık size zarar. Boşverin biraz
Ben istemedim aslında. Sabah ekmek almaya üşendiği için ekmek yerine geçecek bir şey hazırlayacağını söyledi. Ben ekmek almaya giderim ona da izin vermiyor.

bence hatanız oruçlu birine yürüyüş teklif etmek hem de bu sıcakta. yani tamam oruçlu olmak kimseye sinirli davranıp kırma hakkını vermez ama ben de oruçlu olsam ve bana bu havada yürüyelim dense içimdeki iyi niyetler canavara dönüşür.
kahvaltıdaki durumu da şöyle algıladım, kendisi bişeyler hazırlamak isterken siz peşiden gidince muhtemelen beceremeyecek diye düşünüp gittiğinize yorumladı. kendince bişeyler yapmak isterken kontrol edildiğini düşünüp gerildi.
ben sizin yerinizde olsam "aaa bebeğim tavayı sen yıkasan daha iyi, yemek tamamen senden çıkmış olur" derdim mesela.
hamilelik hormonlarınızı değiştirmiştir illa ki ama normalde de nazlı birisiniz sanırım. o yüzden eşiniz bunu hamilelikle bağdaştırmayıp her zamanki x işte demiş olabilir.

Siz en iyisi kendi yemeğinizi kendiniz yapın.İlerde eşiniz sen bana oruçlu oruçlu yemek hazırlatıosun da der.
Kendince incelik yapmak istiyor ama onu bile beceremiyor.Kaba ve sinirli biri sanırım.Nasıl yönlendirebilirsiniz bilmiyorum.Oruçlu değilken de böyle mi? Alıp karşınıza konuşun, kırıldığınızı ifade edin. Sizi seviyorsa hareketlerine dikkat edecektir.Terapi de önerebilirsiniz aslında ama yanaşır mı bilmem.Bol şans.

Sana bir şey pişireyim diyen adam, nasıl öfkeyle çekip gidecek adama dönüştü, gerçekten olayı takip etmek zor. Siz bir şey yapmamışsınız, ortada olay bile yok ki zaten. Eşinizin oruç başına vurdu diyeceğim ama saat 12'de kalkan adama oruç çarpacak zamanı bile bulamamıştır. Normalde de böyle midir, sağı solu pek belli olmaz mı?
Normalde sinirlidir. Ama saman alevidir siniri. Ben uzatmasam konu kapanır gider. Ben çok fazla duygusalım bu hamilelikten sonra o da oruçtan sonra gereksiz sinirli oldu. :(

Hatalısın... :))) için rahat olsun

1.Granit tavaları makineye koyma sağlıklı değil hamilesin birde

2. Hamile kalacak kadar yani bu kararı verecek kadar eşinizi tanımış olmalısınız... erkeklerden anlayış beklemeyin

3.Temelde kızdığı ve huzursuz olduğu bişey var bence onu bulmaya çalışın yani sorunun temeline inin..
Granit temizdi ondan onu önerdim ilk. Aynen evlenmeden önce herkesi tanırız. Ben eşimin sinirli bir yapısı olduğunu bile bile evlendim. Ama sinir koca bi meyve sepetinde çürük bir meyve. Çok iyi bir insandır. O yüzden çok sevdim

bence hatanız oruçlu birine yürüyüş teklif etmek hem de bu sıcakta. yani tamam oruçlu olmak kimseye sinirli davranıp kırma hakkını vermez ama ben de oruçlu olsam ve bana bu havada yürüyelim dense içimdeki iyi niyetler canavara dönüşür.
kahvaltıdaki durumu da şöyle algıladım, kendisi bişeyler hazırlamak isterken siz peşiden gidince muhtemelen beceremeyecek diye düşünüp gittiğinize yorumladı. kendince bişeyler yapmak isterken kontrol edildiğini düşünüp gerildi.
ben sizin yerinizde olsam "aaa bebeğim tavayı sen yıkasan daha iyi, yemek tamamen senden çıkmış olur" derdim mesela.
hamilelik hormonlarınızı değiştirmiştir illa ki ama normalde de nazlı birisiniz sanırım. o yüzden eşiniz bunu hamilelikle bağdaştırmayıp her zamanki x işte demiş olabilir.
Evet haklısınız yürüyüş fikrine sinirlendi. Ama öncesinde sinirlenmesin diye ince ince sordum nasılsın diye.
Eşim bir iş yaparken ona yardım etmemi ister. Oturursam kızar. Ondan yanında yardım ettim.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Back
X