Bende taciz yasayanlardanim!!

Benim bu konudaki düşüncelerim biraz farkli.
Öncelikle yazima baslamadan sunu belirtmek zorundayım ki topa tutulmayayim; 4 yasinda ben de aile dostumuzun oglu tarafindan tacize ugradim. Aslinda taciz az kalir. Tecavuze ramak kalma diyebilirim.
Bu konu ben de 20 yasina kadar travma yarattı. Her gece bunun icin aglanir mi? Insan agliyor. Sacmalik.
Sonra 20 yasinda baslayan bir degisime girdim. Sosyal, dinen ve siyasal bircok konuda hayata bakış açım nerdeyse zitlasmaya basladi.
Bu olayi ilk dillendirmem de 20 yasima tekabül eder zaten.
Sonra zamanla bu durum beni daha az incitmeye basladi. Bu taciz/tecavüz konularının bizi darp/yaralama/kaza gibi olaylardan daha fazla yaraladigi açık. Sebebinin ise yine ayni pis zihniyet olduğu kanısındayım.
Yanlis anlasilmasin, bu bir travma degil demiyorum ama 4 yasinda ben biri tarafından darp edilsem herhalde bu denli her gece aglayacak bir travma yasamazdim demek istiyorum.
Iste bu durumun sebebinin yine bu 'kirlenme, dokunulmus olma' gibi ayni igrenc zihniyetin ürünü oldugunu düşünüyorum. Haberlerde de kucuk bir cocugu babasinin olduresiye dovmesi mi bizi daha cok etkiliyor, babasinin taciz etmesi mi? Aslinda ölümüne dovulmek bir insanin hayatinda cok daha büyük kayiplara yol acar. Ama niyeyse ne bunu yasayanlar olarak ne de izleyenler olarak, tecavuz ve tacizden etkilendigimiz kadar etkilenmiyoruz.
Bu yuzden artik bu konu beni hic yaralamiyor. Zaten su anda ailem disinda hayatimda olan herkes yasadigim bu olayi bilir. Toplumun bu igrenc baskisina alet olmamamiz ve psikolojimizi ayakta tutmamiz gerekir.
Hala yaralamaya devam eden seyse bunu aileme anlatamamis olmamdir.
Boyle anne babalar olmayin.

Dayakla taciz veya tecavüz aynı şey değil. Evet ikisi de farklı şekilde yaralayıcı, ama aynı derecede asla olamaz. Hukuki olarak da cezaları farklıdır zaten.

Sizin pis zihniyet dediğiniz şeye de herkes sahip değil, çoğunluk bu haberleri görünce "kirlendi" gözüyle bakmıyor. Vahşet gözüyle bakıp üzülüyor. Evet pis zihniyet var ama bence sizin anlattığınız şeyler çok farklı durumlara tekabül ediyor.

Evet.
Annem ve babam hiç bir zaman ne beni başka bir yerde yatili olarak kalmaya yolladi ..
Nede bir arkadaşımı kabul etti.
Kızın boğazına bir şey takımda allah korusun biz suçlu oluruz derdi annem..
Gündüz gelir giderlerdi..
Ama yine de engel olunamiyir iste ..
Öyle çok pedofili var ki.

Evet bir de çocukken ne tuttururdum arkadaşımda kalacağım diye. Çünkü arkadaşlarım hep birbirinden kalırdı. Ben de dışlanmış olurdum onlarla gitmediğim için tabi doğal olarak. Şimdi başkasının evinde kalmaktan ölesiye nefret ederim. İnşallah benim çocuğum istemez benden öyle şeyler.

Yaşadığımız dönem itibari ile ; bu tür olayların, eskiye nazaran daha kolay ve sık duyulması ve bizlerin geçmişte yaşadıklarımızı şimdi daha rahat dillendirilebilmemiz nedeniyle , biz yeni nesil anneler olarak daha uyanık davranabiliyoruz sanırım...

Kendimden üç yaş büyük erkek kardeşimin arkadaşından kaçıp anneme sığınmamı unutamıyorum mesela , çok küçük olmalıyız hepimiz, hayal meyal hatırlıyorum... ama bu kötü tecrübe ndeni ile, şimdi kızımı asla bir erkek çocuğu ile yalnız bırakmam, kuzeni dahi olsa..

Kendi büyüyüşümüze bakıyorum da , annen evde yoksa saatlerce komşuların evinde oturma, çocuğunun akranı komşu çocuklarını eve doldurup, Anne olarak kendin işe güce dalma.. hepsini rahatlıkla yapıyorlardı annelerimiz, saflık mı desem, aşırı rahatlık mı bilemiyorum.. ama biraz daha şanslı olanlarımız, hayatımızı etkileyecek boyutta olaylar yaşamamışız Allah’tan ki...
Hele yakın Aile içerisinde, bu gibi bir olayı çocuk dillendirdiğinde; kimsenin konduramaması, duymazlıktan gelmeleri.. hepsi cahillik tam anlamıyla... zaten bu sapıklığa kalkışanlar da muhtemelen buna güvenerek bu kadar rahat davranabilmişler zamanında ...

Daha yeni bir video seyrettim , yabancı bir ülke sanıyorum , sapık adam resmen marketin ortasında kızın eteğini kaldırıyor, çocuk o kadar saf masum o kadar küçük ki , anlamsızca etrafına bakıp kaçıyor en sonunda

Bu gibi durumları düşünüp, görünce yaşadığımız dünyadan nefret ediyorum , böyle sapıklar müebbet hapis cezasına çarptırılmalı kesinlikle ...

Size de çok geçmiş olsun , umarım tüm sapıkların çocuklara kalkan elleri her nereleri ise kopsun ...

Sizin hissettklerinizi cok iyi anlıyabiliyorum cünki bende cocuk yaşda tavize uğradım :(
Yaptıklarını sonra fark ettim demşsiniz, bende tamm olarak ne olduğunu anlayamamişdim. Hatta bende burda konu açtım hem içimi dökmek için hemde biraz olsun destek almak için
Biz suclu değiliz ama insan anlatamıyor kimseye yinede.... sizi okadar iyi anlıyorumki

Allah hepsinin belasını versin insallah .. Böyle şeyleri okudukça insanın çocuk yapası da gelmiyor

Sizin hissettklerinizi cok iyi anlıyabiliyorum cünki bende cocuk yaşda tavize uğradım :KK43:
Yaptıklarını sonra fark ettim demşsiniz, bende tamm olarak ne olduğunu anlayamamişdim. Hatta bende burda konu açtım hem içimi dökmek için hemde biraz olsun destek almak için
Biz suclu değiliz ama insan anlatamıyor kimseye yinede.... sizi okadar iyi anlıyorumki
Kiyamam ..
Çok geçmiş olsun .
Uzulmeyin lütfen..
Böyle dillendire dillendire bunları en aza indirmeliyiz...
Olması gereken bu ...

Kızlar, her birinizin yorumunu tek tek okudum...
Şimdi ki anne ve adayları gerçekten çok bilinçli...
Bu sayede bu olaylar en aza indirgenebilir ..
Ama ne yazık ki neredeyse herkes böyle şeylere maruz kalıyor!
Her gün kadınlar otobüslerde, yollarda tacize uğruyor!!
Kuzenleri , amcaları hatta babaları bunu yapıyor!
Cezai müeyyidesi artirilmali hatta böyle insanların, insan hakları korunmamali!

Back
X