- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.619
- 498
- Konu Sahibi yamukprenses
-
Bismillahirrahmanirrahim
böyle başlamak istedimki topiğim bana hayırlı olsun,sonunda inşaallah yüzüm gülsün.merhaba arkadaşlar bizde bu ay tüp bebek için tedaviye başladık;ayın 9'unda regli oldum ve perşembe günü ilk iğneme başladım ama nedense içim buruk ve kafamda hala milyon tane soru var.internette bu süreçte vurulduğumuz iğnelerin yumurtalık kanseri yapma ihtimali olduğunu ve tüp bebekle doğan çocuklarda down sendromunun daha çok olduğunu okudum Allah korusun.
iğnelere başlamama rağmen heran vazgeçebilecek bir psikolojideyim şuan.lütfen tüp bebek yoluyla hamile kalan arkadaşlarım bana yardımcı olun.
ayrıca aldığım ilaçların dozları sizce normalmi,lucrin 17 cc,gonal 187,5
öncelikle tedavin hayırlı olsun...ben başka açı ile yorum yapmak istiyorum öncelikle bu ilaçların kanser yapma riskini okumuşsun şöyle ki biz bu ilaçları kullansakta kullanmasakta yumurtalıklarımız olduğu sürece potansiyel olarak yumurtalık kanseri olma riski ile karşı karşıyayız ama ilaç konusunda bana soracak olursan ben öyle bir riskin olmadığına gayet eminim şu linki tıkla istersen Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkisi var mı? - UZMANTV içini azda olsa rahatlatabilir down sendromuna gelecek olursak seçilen embriyolar kafadan seçilmiyor bana kalırsa bırak down sendromunu her ne kadar dr bunun aksini söylesede tüp bebekler gerçekten zeki oluyor zaten dediğim gibi sağlıklı embriyo transferi yapıyorlar bence normal yolla oluşan gebelikte down sendromu riski daha yüksektir bu arada down sendromunda ailede buna benzer öykünün olup olmadığının yanı sıra annenin yaş faktörüde fazlası ile önemli canım sen fazlası ile strestesin benin ilk tedavim düşükle sonlandı 2.sinde sağlıklımı sağlıklı kızım oldu bi o kadarda bayan şirinedir kendileri :) 3. tedavi yani 2. meleğim için yumurtalarım toplanıp donduruldu şuan lucrin vuruluyorum içim çok rahat bişecik olmaz varya hayatta yaşadığımız stres kötü yaşam koşulları kullandığımız ilaçlardan daha riskli bence ne güzel tedavinede başlamışsın hele ki bebeğini kucağına alda gör kanser olacağı varsada o mutlulukta olası gelmez insanın olmazz yani iyi ki tüp bebek yöntemi var yaşasın sağlıklı iyi koşullarda seçilmiş embriyolar
Bismillahirrahmanirrahim
böyle başlamak istedimki topiğim bana hayırlı olsun,sonunda inşaallah yüzüm gülsün.merhaba arkadaşlar bizde bu ay tüp bebek için tedaviye başladık;ayın 9'unda regli oldum ve perşembe günü ilk iğneme başladım ama nedense içim buruk ve kafamda hala milyon tane soru var.internette bu süreçte vurulduğumuz iğnelerin yumurtalık kanseri yapma ihtimali olduğunu ve tüp bebekle doğan çocuklarda down sendromunun daha çok olduğunu okudum Allah korusun.
iğnelere başlamama rağmen heran vazgeçebilecek bir psikolojideyim şuan.lütfen tüp bebek yoluyla hamile kalan arkadaşlarım bana yardımcı olun.
tedavin hayırlı olsun canım bende tüp bebekle ikizlerimi aldım kucagıma 8 yıl bekledim bebeklerimi ama hiç bir zaman senin düşündüklerini düşünmedim MELONİ 84 dediği gibi en kaliteli spremler seçiliyor dölleniyor sağlıklı embriyolar oluyor en kalitelileri bunlar sanmıyorum ki down sendromlu bebekler olsun çevremdede duymadım hiç ve gerçekten çok ama çok zekiler normal yolla olan bebeklere göre , ilaçları bir kenara bırak bu hormonlu gıdaları tükettiğimiz bu havayı soluduğumuz için bile kanser olabiliriz hiç kötü düşünme tedavine başlamışsın ne güzel kucagına alacagın bebeğini düşün mutlu ollllAllahım isteyen herkese nasip etsin inş...
öncelikle tedavin hayırlı olsun, benimde 3 aşılama ve dört tüpbebek tedavisi oldu 2. denemem tuttu 1 aylıkken düşük oldu ardından testler, genetik araştırmalar ve histereskopi yapıldı sonunda pıhtılaşma olduğu anlaşıldı. yani bu konularda yalnız deyilsin malesef hepimiz aynı sıkıntıları, soruları ve stresi yaşadık çok şükür sonunda hamile kaldım ve doğuma az kaldı darısı senin ve tüm isteyenlere olsun, önemli olan sağlıkla kucağa alabilmek . çevrede okadar insan kanser oluyor hepsi tüpbebek ilaçlarımı kullandı hayır kanser yapan stres, hormonlu gıdalar ve kimyasal ürünler, down sendromuna gelince en sağlıklı embriyolar seçilip yerleştiriyorlar. daha önce hiç duymamaıştım tam tersine daha zeki olduklar söylenir. melodi84 arkadaşımızda çok güzel açıklamış aynen katılıyorum. önemli olan senin tedavi süresince inanman, dr.larına güvenmen ve stresten uzak olman gerekiyor, ilaçlara gelince dozu kişiden kişiye deyişir hormonlarla alakalı olduğu için herkeze aynı doz ilaç verilmez rahat ol dr. un gerekli dozu veriyordur. sonunda inşlh. müjdeli haberi alırsın...
kızlar size son gelişmelerimi yazıyorum,aslında herşey çok çabuk gelişiyor,ben daha sancılı bir süreç beklemiştim,şükürki bu süreç şimdilik iyi geçiyor,iğnelerimi hep kendim yaptım,gün aşırı doktorum yumurtalarımı takip etti ve bugün için yumurta toplanılmasına karar verdi.17 tane yumurtam oluşmuş bunun 4 tanesi istenilen büyükte değil yani 13 tane sağlıklı yumurtam var elimizde,şimdi evinmde dinleniyorum ve yarın hayırlı haberlerini bekliyorum,size komik gelecek ama aslında tam olarak ne haberi vereceklerini bile bilmiyorum,sanırım yumurtanın döllenip döllenmemesiyle ilgili.eşimde morfoloji 2 ay kadar önce 0 çıkmıştı ama en sonki tahlilde 1 e çıkmıştı(eşim ilaç kullandı)bu olay biraz kafamı kurcalıyor işte.varsa kaderimizde iyi şeyler olur,yoksa umut etmeye devam.....
aboooo valla aceleci çıktı senin yumoşlar:)))hayırlısı cnm sanırım dondurmayacaklar direk transfer olacak gibime geldi hep iyi sonuç al emi....
evet canım ya,tüp bebek tüp bebek diye gözümde amma büyütmüşüm,gözaçıp kapayıncaya kadar geçti herşey,benim yumoşlar dediğin gibi aceleci çıktı,çok çabuk büyüdüler,bu iyi birşeymi bilmiyorum.bugün transferimi bile gerçekleştirdi doktorum,bundan sonrasını Allahıma bıraktım,hakkımızda hayırlısı.
embriyoları transfer esnasında çekilmiş ultrasonu bile kuzularım diye seve seve geldim arabada,hey Allah'ım.
senin adına çok sevindim insan şuncacık hücre fotosuna bile aşık oluyor bu kuzuların dilerim hayırlısı ile kucağına alırsın şahsen gebelik testinden haberdar olmak isterim ona göre:)) benim transferime 2 hafta var daha ayyy bende hemencecik transfer istiyorummmmm
Rabbim razi olsun ne kadar da guzel yazmisiniz. Sonuna kadar katiliyorum.topigi acan sevgili arkadasim ne guzel Besmele ile baslamissin, gerisini de birak Alemlerin Rabbi olan Yuce Mevlamiza. O (CC)' nu vekil kil ve vesveselere kapilma. Unutma ki Rabbim dilemedikten sonra hicbirsey olmaz olamaz.hersey Rabbimin taktiri. Kendini simdiden boyle strese sokarsan bosu bosuna yipranmis olursun. Biz tup bebege baslarken kulundan - dr.lardan medet umarak baslamadik ki... Tabiki hepsi vediledir vesileleri de arastirmsk gerekir ama vesileleri de yaratan var. Sen tevekkule ve dualarla bekle guzel arkadasim. Vesvese edip kendini uzme. Rabbimi ve dostlarini vekil kil ve sen aradan cekil. Sana havale ettim Rabbim Sen en guzelini bilirsin. Insallah hayirli saglikli imanli evlatlarla isteyen herkesle beraber benim de yuzumu guldur diye dua et.... Unutma sen ne yaparsan yap tedbir de bir yere kadardir. Ama Rabbime guvenmenin O' na dayanmanin her isini O' na havale etmenin rahatligi ve huzuru hicbirseyde yoktur. Vesveselenme gonlunu ferah tut.Rabbime guven....öncelikle tedavin hayırlı olsun...ben başka açı ile yorum yapmak istiyorum öncelikle bu ilaçların kanser yapma riskini okumuşsun şöyle ki biz bu ilaçları kullansakta kullanmasakta yumurtalıklarımız olduğu sürece potansiyel olarak yumurtalık kanseri olma riski ile karşı karşıyayız ama ilaç konusunda bana soracak olursan ben öyle bir riskin olmadığına gayet eminim şu linki tıkla istersen Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkisi var mı? - UZMANTV içini azda olsa rahatlatabilir down sendromuna gelecek olursak seçilen embriyolar kafadan seçilmiyor bana kalırsa bırak down sendromunu her ne kadar dr bunun aksini söylesede tüp bebekler gerçekten zeki oluyor zaten dediğim gibi sağlıklı embriyo transferi yapıyorlar bence normal yolla oluşan gebelikte down sendromu riski daha yüksektir bu arada down sendromunda ailede buna benzer öykünün olup olmadığının yanı sıra annenin yaş faktörüde fazlası ile önemli canım sen fazlası ile strestesin benin ilk tedavim düşükle sonlandı 2.sinde sağlıklımı sağlıklı kızım oldu bi o kadarda bayan şirinedir kendileri :) 3. tedavi yani 2. meleğim için yumurtalarım toplanıp donduruldu şuan lucrin vuruluyorum içim çok rahat bişecik olmaz varya hayatta yaşadığımız stres kötü yaşam koşulları kullandığımız ilaçlardan daha riskli bence ne güzel tedavinede başlamışsın hele ki bebeğini kucağına alda gör kanser olacağı varsada o mutlulukta olası gelmez insanın olmazz yani iyi ki tüp bebek yöntemi var yaşasın sağlıklı iyi koşullarda seçilmiş embriyolar
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbim razi olsun ne kadar da guzel yazmisiniz. Sonuna kadar katiliyorum.topigi acan sevgili arkadasim ne guzel Besmele ile baslamissin, gerisini de birak Alemlerin Rabbi olan Yuce Mevlamiza. O (CC)' nu vekil kil ve vesveselere kapilma. Unutma ki Rabbim dilemedikten sonra hicbirsey olmaz olamaz.hersey Rabbimin taktiri. Kendini simdiden boyle strese sokarsan bosu bosuna yipranmis olursun. Biz tup bebege baslarken kulundan - dr.lardan medet umarak baslamadik ki... Tabiki hepsi vediledir vesileleri de arastirmsk gerekir ama vesileleri de yaratan var. Sen tevekkule ve dualarla bekle guzel arkadasim. Vesvese edip kendini uzme. Rabbimi ve dostlarini vekil kil ve sen aradan cekil. Sana havale ettim Rabbim Sen en guzelini bilirsin. Insallah hayirli saglikli imanli evlatlarla isteyen herkesle beraber benim de yuzumu guldur diye dua et.... Unutma sen ne yaparsan yap tedbir de bir yere kadardir. Ama Rabbime guvenmenin O' na dayanmanin her isini O' na havale etmenin rahatligi ve huzuru hicbirseyde yoktur. Vesveselenme gonlunu ferah tut.Rabbime guven....
Rabbim razi olsun ne kadar da guzel yazmisiniz. Sonuna kadar katiliyorum.topigi acan sevgili arkadasim ne guzel Besmele ile baslamissin, gerisini de birak Alemlerin Rabbi olan Yuce Mevlamiza. O (CC)' nu vekil kil ve vesveselere kapilma. Unutma ki Rabbim dilemedikten sonra hicbirsey olmaz olamaz.hersey Rabbimin taktiri. Kendini simdiden boyle strese sokarsan bosu bosuna yipranmis olursun. Biz tup bebege baslarken kulundan - dr.lardan medet umarak baslamadik ki... Tabiki hepsi vediledir vesileleri de arastirmsk gerekir ama vesileleri de yaratan var. Sen tevekkule ve dualarla bekle guzel arkadasim. Vesvese edip kendini uzme. Rabbimi ve dostlarini vekil kil ve sen aradan cekil. Sana havale ettim Rabbim Sen en guzelini bilirsin. Insallah hayirli saglikli imanli evlatlarla isteyen herkesle beraber benim de yuzumu guldur diye dua et.... Unutma sen ne yaparsan yap tedbir de bir yere kadardir. Ama Rabbime guvenmenin O' na dayanmanin her isini O' na havale etmenin rahatligi ve huzuru hicbirseyde yoktur. Vesveselenme gonlunu ferah tut.Rabbime guven....
Merhaba yamukprenses,
Öncelikle hayırlı olsun,hayırlıysa olsun insalah.
Yazdıklarını okuyunca beni yasadıgım endişeler geldi aklıma birebir aynısı.
Ben tüp bebek tedavisi gördüm ve ilk denemde hamile kaldım üstelik. Tedaviye basladıgımda kafamda milyon tane soru vardı doktoruma sorup beni endişelerimden arındırdıgı halde yalnız kaldıgımda kafamı kurcalayan milyon tane soru.
Sonucu hemen söyleyeyim cok saglıklı bir hamilelik, cok saglıklı bir ogum ve cok saglıklı bir bebegim var su anda.
Senin de öyle olacak emin ol.Kendini sürece kaptırdıgın an hersey kendiliginden gelişecek. Ha şunu söyleyeyim bebeginin saglıklı olup olmadıgıyla ilgili endişen bebegini kucagına aldıgın ilk ana kadar hiç bitmeyecek her sonuc cok normal cıksa bile:)
Biliyorsun hamile oldugun an normal gebelik olarak takibe alınıyor gebeligin.
Sana tavsiye olumsuz hiç bir sey okuma duyma görme. Bu sürecte hep olumsuz seyleri cekeceksin sadece kendine eziyet edersin unutma.
Gercekten rahat ol, cok saglıklı bir bebegin olacak unutma. Ama endişe ve stres yapma olur mu.
canım o kadar güzel yazmışsın ki bayıldım üstüne söyleyecek başka söz yok diyorum hadi senin güzel gelişmelerini beklıyorum bu mubarek günlerde namazını da duanıda ihmal etme bol bol oku aman iş yapacam deme boşver herşeyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?