Benden 25 yas buyuk komsularimin bana gelmek istemesi

En güzeli :)
Zaten işten fırsat kalmıyor bende onu bahane ediyorum genelde

Ayy tesekkurler kizlar rahatladim biraz
Ben size haber veririm demistim bakiyim ben ses etmiyim yeniden gelicek mi?
Gelirse x gun buyrun derim artik

bence gelmezler sen davet et annen ya da kayınvaliden yok mu yakınlarda onlarda gelsin. oturun yesin içsinler giderler. yaşlı genç ne farkeder iyi insan olsunlar yeter bence. benimde var komşularım ben 26yim biri 50 diğeri 40lı yaşlarda

En güzeli :)
Zaten işten fırsat kalmıyor bende onu bahane ediyorum genelde
bana da ne zaman görseler aa hiç gelmiyorsun aramıyorsun diye sitem ediyorlar ben de haklısın teyzecim iş güçten halim kalmıyor diyip geçiştiriyorum :)
Yaşlı insanlar olduğundan he he deyip kırmadan gönül almak lazım :)

Benimde çok olmadı oturduğum binaya taşınalı.kimse kimseyle komşuluk yapmıyor bu binada.Sadece karşı komşumla rast geldikçe konuşuyorum ki bana görede gördüğüm kadarıyla tek iletişim kuracağım kişi kendisi,henüz fırsat olmadı ama çağıracağım bir gün.
Bir tane bile olsa komşu olmalı diye düşünüyorum, hastalık olur acil bir durum olur ilk yardım isteyeceğimiz insan komşu oluyor.
Güzelce rica etmişler , kırma bence gelsinler.Sende duruma göre karar verirsn görüşüp görüşmeyeceğine, nasıl insanlar olduğuna.

benim en yakın gördüğüm bir komşu ablam var eşi de beni sever sağolsun, aile oldular bana; ona bile ayda birkaç kez giderim ama komşuluk güzel yine de
Komşu bazen aileden önce gelebiliyor hele benim gibi ailen uzaktaysa
Geçen hafta şehir dışında tesadüfen bir yaşlı çiftle tanıştım, evleri bana 200-300 metre mesafedeymiş :) sanki senelerdir tanıyorlarmış gibi sahiplendiler beni, bir ara evlerine gideceğim ziyarete
yani demem o ki, mıç mıç ilişkilere gerek yok ama yaşlılar ton ton oluyor ve ben onların tecrübelerinden faydalanmayı seviyorum
tabii laf sokan cingöz olanlar müstesna

ahahah :)
Bana da öyle.
Gel bi akşam diyolar tamam siz de gelin diyorum mecbur ama pek gidesim gelmiyor kimseye.

O zaman bende fazla huysuzum :)
Tam olarak öyle düşünüyorum ve bunu herkese söylüyorum. Gelmeden önce arayın. Son dakika misafiri kabul etmiyorum.

kankim bile komşum olsa pat diye gelme fikri beni gıcık ediyor. O yüzden apartman teyzelerine pek sıcak bakamıyorum. müsait bi zamanda İnşallah deyip geçiştirdim.

arkadaşınız vardır elbette ama komşusuz da olmaz ya sıkılmıyo musunuz bana arada bir misafir gelince mutlu oluyoıum.
Yeni evliyim şehir değiştirdim hiç arkadaşım yok henüz. Arkadaşsızlığın eksikliğini hissediyorum ama komşusuzluğun değil. Arkadaşı seçebiliyorsun ama komşuyu seçemiyorsun. Komşu demek bana mahalle baskısının başlangıç noktası gibi. Elalem ne yapmış, elalem ne dedi, ne aldı falan hiç benlik değil.
Evde sıkılmıyor muyum? Sıkılıyorum. 10 numara her telden muhabbet edebildiğim 1 arkadaşı tercih ederim.

Misafiri bende seviyorum ama sıkboğaz edilmedikçe. İşte komşu olayında o çizgi aşılıyor. Sonra kes ayağını kesebilirsen kırmadan.

Son düzenleyen: Moderatör:
En güzel de böyle komşuluk olur. Anaç bir teyzeyse kızı gibi sahip çıkar, yardımcı olur. Ama dedikoducu meraklı teyzelerdense uzak durmakta fayda var. Benim ilk evlendiğimde bir teyzem vardı, poğaça, aşure filan yapar yollardı. Pazara gidicem bir şey lazım mı derdi. Taşınınca epey eksikliğini çekmiştim.

Komşu olsa da olmasada evine gelsede gelmezsede iyi niyetli olsa zaten izin verir insan olan :) İlla komşu olmaya gerek yok. Seni tekrar buralarda görmek güzel. Umarım hayatında her şey rayına oturmuştur, iyisinizdir yavrunla.

Mesajimda, komsularimin bana gelmesini istemiyorum nasil bir bahane bulabilirim gibi bir sey yazdigimi hatirlamiyorum.
Tam aksine ne konusacagim,nasil hazirlik yapmaliyim ,yaptiklarimi begenirler mi? gibi fikirler istedim.
Nereden boyle bir kaniya vardiginizi anlamadim, sadece benden cok buyuk yasi olan insanlarla ne konusabilecegimi danistim.
Haa farzi misal ben burada onlari istemiyorum ne bahane uretebilirim diye de sorabilirdim ve bu o zaman da sizi ilgilendirmezdi. Once yazdigimi "dogru" okumalisiniz ondan sonra yorum yapmalisiniz.
Ayrica evet 21 yasinda evlendim cunku bu guce ve olgunluga sahibim. Buradaki bir cok bayan aile ve evlilik hikayemi bilir beni tanirlar.
Bence onyargi yapan sizsiniz

Sorun arkadas -komsu misafir secimi degil. Siniri koyabilmek. Gecen gun karsi komsum caldi zili kahve icelim diye
(balkondan mrb nasilsin bi gun kahve icelim muhabbetimiz olmustu)
isten geleli 2 saat olmustu ama hic musait degildim kusura bakmayin misait degilim dedim almadim. Sorun kalmadi benim acimdan.

En samimi dostum imi apartman ilerde aramadan haberlesmeden asla gidip gelmeyiz. Komsuyu severim dengeyi kurduktan sonra zararini gormedim.

Ben de öyle söylüyorum. Bazıları laf sokuyor randevu alalım yani gibisinden ama sev-mi-yo-rummm
Öyle düşünen düşünsün. Belki ben daha evi toparlayamadım. Belki müsait değilim. Böyle diyenlere ben misafirimi iyi ağırmaktan hoşlanırım. Evime misafir gelince sohbet mi edeceğim?, koştur koştur mutfakta ikramlık mı hazırlayayım?, can havliyle evi mi toplayayım? diyorum. Misafirle sohbet etmek varken ne gerek var :) Ben böyle düşünüyorum.

çok şükür iyiyim profil foton ve alttaki yazı dikkatimi çekti :) the 100 nezaman başlıyor yeni sezon ? :)
heh konuya gelelim işte niyet ve mesefe olayı dozunda olursa tadından yenmezz

ben kendi adıma çok severim komşuluk ilişkilerini.genelde anlaştığım kişiler benden büyüktür bence önemli olan yaşı değil hoş muhabbeti ve ondan öğrenebileceğim kültür anlamında bişeyler buluyorsam yaşa hiç bakmam tabi bu benim fikrim.zaten çalışıyorsunuz onlar olgun düşünüyorlarsa çok börek çörek beklemezler ve sizinle tanışmak istedikleri için amaç bize de gelebilirsin anlamında davet etmişler.bizimde burda komşuluk ilişkilerimiz böyledir bişey ihtiyaç duyduğumuzda çağırırız birbirimizi.baktınız hoşunuza gitmedi bir daha davet etmesiniz.bizim buralarda da ister yeni gelin olsun ister olmasın hoş geldine gidilir ev sahibinin görüşüne görede bi daha görüşülmez yada görüşülür herkes komşuluk ilişkisi sevicek diye bişey yok sonuçta.az ve kaliteli insan her zaman daha tercih ederim kendi adıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…