Benden ayrılamayan Kaynanam !!!

brql94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2019
72
38
3
30
Herkeze iyi akşamlar
Ben 2 buçuk yıldir evliyim bir cocogum var 1 yaşında . Benim kp 12 yıl önce ölmüş kv köyde çocukları ile yaşıyordu benim eşim en kücük cocuğu
Biz evlenecegimiz zaman eşim kışın köy soğuk oluyor ve kimse kalmıyor bu yüzden bir süre bizimle ve diger çocuklari ile kalsın diye konusup anlaşmıstık. 3 çocugu var hepimizde belli bi süre kalıp havalar ısınınca köye gidecekti ama tabiki öyle olmadı.
Bana geliği vegitme zamanı geldiğinde de hep bir bahane bularak gitmeyi geçiktirir gecen kış hic diğer çocuklarına gitmeyip hep benle kaldi.
Sadece 4 ay olduğu için sorun etmedim bu arada kv ile aramiz fena degildir genel olarak anlaşmaya çalisırim.
Şimdi sorunuma gelecek olursak benim eşim kısa dönem askerlik yaptı (dügunden once bazı aksilikler sebebi ile yapamamis ve mecburen evli iken yapti) askerden geleli yaklaşık 3 ay olacak kv de oglu askerden geldiği için normalde gelme zamanindan once yanimıza geldi 3 aydır bizimle. Tabiki her zaman ki gibi sürekli gidecem gidecem diyip hep yeni bahane bulup gitmiyor.
Ama tabi hala gitcem demeye de devam ediyor gidecekmiş lafta.
Normal zamanda olsa cok dert etmeyecem ama eşim askerden geldiğinden beri bizimle dogal olarak biz hic özlem gideremedik. 6 ayın özlemi hala bizle
Askerdeyken yaptıgımız planlarin hic birini yapamadık.
Bende çok sıkılıp, bunalıp eşime batladım şimdi aramız bozuk.
Eşime karşı 2 gündür tavırlıyım çünkü annesinin kırılmasını istemiyormuş 2 ay daha sabredelim diyor.
Ben ne yapacağımı bilmiyorum köye en fazla 2 ay sonra gidecektir 2 ay daha sabretsem mi ?
Ya da inceldiği yerden kopsun mu eşime karşı aldıgım bu tavrı sürdürsem mi ?

Eger sırasi ile kalinacaksa digerlerinde de kalması lazim ama bu boyle aliskanlik haline gelirse hicbir zaman onlara gitmez surekli sizde durur. Ama insan yuzune karsi da git diyemez digerlerinin arayip davet etmesi lazim.

Anlaşılan yavaştan sizi alıştırmışlar kayınvalideyle oturmaya. Eşin kardeşleri ile konuşacak dönüşümlü davet edecekler annelerini olmuyorsa ayrı ev açılsın kadına. Biraz daha yaşlanınca yaz-kış gitmez ömür boyu beraber kalırsınız. Eşini karşına almadan güzelce ifade etmelisin kendini

Evet bundan korkuyorum iste eger hep benle kalmak isterse bu sıkıntılı olur hic özel hayatımız kalmadı. Sızin fikrinizi sevdim esimle bu konuda konuşacagım

Bu senede sabredin gidene kadar. Ama seneye için kabul etmeyin derim. Kırmadan diycem ama ne yaparsanız yapın kırılacak. Cocugu kv ye bırakıp dışarı çıkın bazen hem siz bunalmamış olursunuz. Ev ev üstüne olmaz. Ben annemle bile kalamam 1 hafta sonra afakanlar başar beni .

Oncelıkle gozunuz aydın esınıze kavusmussunuz ne guzel.Bu anlayısı bıraz da dıger cocuklarının saglaması gerek.Anne cocuk karısını ozlemıstır sen bıraz da bıze gelıver dıyebılırlerdı.Bence de sızı kayınvalıdenız ıle yasamaya alıstırıyorlar ,Kayınvalıdenızın de sıze alısmasını saglıyorlar gıbı geldı.Ne dıyeyım bu durum pek degısmez kayınvalıdenız sıze gelmeye,esınız annesını ıstemeye devam edecek.Bırbırınızı kırmamaya calısın bu durumu zamanla esınızın farkedıp rahatsız olması gerek kı gıdıp kardeslerı ıle gorussun.Ben kayınvalıdesınden ve esının aılesınden cok cekmıs 3 yıldır gorusmeyen bırıyım.O yuzden sıze olumlu seyler soyleyemeyebılırım belkı.Sız ıcınızden geldıgı gıbı davranın sızde bır annenın evladısınız,kımseyı kırmamak ıcın ruhunuzun yok olup gıtmesıne ızın vermeyın.Ama esı vefat eden kayınvalıdenızı de kırmadan halletmeye calısın

Ohh ne guzel wallaha, digeerlerinin umru olmasin işlerine gelsin.
Sen orda esinle tartis, bunal. Yok ole bi dava biraz gitsin onlarda kalsin ne war bunda.
Neye kirilcak digerleride evladi 2 ay daha cekilir mi ? Hadi cektin diyelim tamam anlasiyormuşsunda. Haksizlik olmuyor mu ?

Çok sagol Allah razı olsun zaten sıklıkla benle daha rahat olduğunu söyleyip duruyor Ben normalde de kırmamaya çalışırım ama artık cok zorlaniyorum

Eşinizin hatrı için şuan sabredin, ama gittiği zaman eşinizi karşınıza alıp güzelce konuşun.

Herkesle sırayla kalması gerekir, veya ayrı ev açılması gerekir. Çocukları ortaklaşa masraflarını üstlenirler. Maaşı varsa kv nin çok daha iyi tabi.

He bu arada şuan fırsatı değerlendirin kv çocuğunuza güzel bakabilecek biriyse bakıversin siz eşinizle başbaşa birşeyler yapın :)

Konunuzda çok haklısınız ama unutmayalım ki biz de yaşlanacağız,bu gibi işleri kimsenin kalbini kırmadan ( eşiniz , kayınvalideniz gibi ) çözmekte fayda var..

Bu sebepten eşinizle aranızı açmayın..

İnşallah çözersiniz bir an önce

2 ay daha sabredip seneye gelmesine müsaade etmeyin.

İnsallah insallah evet bende kırmadan çözmek istiyorum umarim becerebilirim

Ya bilmiyorum ben böyle bir durum yaşamadım ama kv nin bunu anlaması gerekmiyor mu o kadar ayrı kaldınız hiç akıl edemiyor mu yalnız kalsınlar kv var demeden ben olsam eşimi ayartıp erken yatırırdım bilerek cilveleşirdim eşimle ki anlasın diye arada bi üyenin de dediği gibi bebeği bırakın birlikte dışarı çıkın

Bu sene bir sey yapmazsaniz seneye de birseyin degiseceğini sanmiyorum.Seneye yine gelmek isteyecek,eşiniz yine birşey diyemeyecek,siz de yine sabredeyim diyeceksiniz.Bir şey yapacaksaniz şimdi yapin,yoksa genel düzen haline gelecek bu durum.

Sizin anneniz nerede,biraz anneme gideyim diye evden uzaklaşirsaniz belki öteki cocuklarina gider.

Kendi anneni göz Onu ne al derim . Birde belli rahat edemiyor diğerlerinde. Insan rahat olmadığı yerde tuvalete bile giremez. Biraz anlayışlı ol sabır et sen kazanırsın inanki

3 çocuğu varmış madem kirasını ödesinler ayrı ev tutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…