• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden de bir ev ve çocuk bakımı konusu

Istifa etmeyi asla dusunmeyin.
Oglum 1 yasinda ucretsiz izindeyim. 20 aylikken baslayacagim.
Oglumdan ayrılmayı dusununce felaket gibi geliyor ama calismayi da deli gibi ozledim.
Evde olmak cok mutsuz ediyor beni.
Surekli ev topla, yemek yap, camasir yika.
Hayata baska bir katki yok.
Calismaya alisan insan bunlarla mutlu olamiyor. Ben cok asabi biri oldum çıktım.
Nasil cozersiniz bilmiyorum ama istifayi dusunmeyin kesinlikle

Bence işini zorlaştıran konu sahibi.
Evet çaycı olsa daha zor çünkü kazandığı bakıcı veya yardımcıya anca yeter kendine az kalır. Ama müdür gibi bir mevkide maaş bir yardımcıya bence gayet rahat yeter.
Benim maaşımdan kredi çekilmese 2 haftada 1 evimi temizletmeye yardımcı alacağım bekliyorum resmen bitsin diye. Yani bana o bile lüks şu anda.. Şu anda anca ayda 1 alabiliyorum.
Ben genel olarak kadinlarin islerinin yasamlarinin zor oldugunu dusunuyorum.. bu durumdaki sunulan alternatifleri konu sahibide dusunmus olmali.. yanlisim varsa sole konu sahibi

Ben genel olarak kadinlarin islerinin yasamlarinin zor oldugunu dusunuyorum.. bu durumdaki sunulan alternatifleri konu sahibide dusunmus olmali.. yanlisim varsa sole konu sahibi

Düşünmüyorum dediğine göre var tabi bir sebebi. Sonuçta küçüğe 2 yaşına kadar bakmış bakıcı tekrar niye istemiyor ben de sordum ama henüz cevap yok.

Ayrıca eşiniz bu hengamenin içinde nerede? Tahmin edeyim çok yoğun çalışıyordur..

Eve yardimci almaktan baska sansiniz var mi? Kucugu krese verin. Eve de yeni bir yardimci alin. Kira goderi gibi aidati olan 1 milyonluk evlerde oturuyorsaniz bence bu fedakarligi da yapabilirsiniz kendi rahatiniz ve cocuklarinizin rahati icin. Annenizi size bagimli kilmayin lutfen. Torunu tabiki bakmaktan gocunmayacaktir ama birikiminizle annenizi rahata kavusturmak yerine cocuklarinizin gelecegi icin daha faydali seyler yapabilirsiniz.

Evet aynen öyle. Gecen sene hem bakıcım hem de haftada bir gelen ayrı temizlikçim vardı. Bakıcım özünde iyi bir insan olmasına ragmen aşırı alınganlıkları ve kaprisleri ile eşimin de benim de psikolojisini bozmuştu resmen. Ama yine de kızım alışkın diye işten çıkaran biz olmadık. Paranla rezil olmak yani. Temizlikçim de aylıkla iş buldu ayrıldı onun yerine de anahtar bırakabileceğim güvenirlikte kimseyi bulamadım henüz. Haftasonu alınca ben de basında durunca da hiç anlamı kalmıyor.
Kreş olsa bile ki diğer cocugumdan tecrübeyle erken oldugunu düşünüyorum yine alıp bırakacak biri lazım. Cocuk bakan iş yapmak istemiyor. Annem biz buradayken el elinde kaldı cocuklar diyor.
Yani gercekten durumun parayla veya paraya kıyamamayla alakası yok arkadaşlar. Para olunca hersey hallolmuyor. Yine o calışan kadınların idaresi keyfinin yerinde olması evin eksiği gediği hersey size bakıyor.
Bu arada eşim ev işlerinde yardımcı olur çocuklarla da ilgilenir, ödev banyo vs. Onun da hakkını yiyemem ama işte gün 12 saat evden uzak olunca ve iki çocuk olunca olmuyor.

Evet aynen öyle. Gecen sene hem bakıcım hem de haftada bir gelen ayrı temizlikçim vardı. Bakıcım özünde iyi bir insan olmasına ragmen aşırı alınganlıkları ve kaprisleri ile eşimin de benim de psikolojisini bozmuştu resmen. Ama yine de kızım alışkın diye işten çıkaran biz olmadık. Paranla rezil olmak yani. Temizlikçim de aylıkla iş buldu ayrıldı onun yerine de anahtar bırakabileceğim güvenirlikte kimseyi bulamadım henüz. Haftasonu alınca ben de basında durunca da hiç anlamı kalmıyor.
Kreş olsa bile ki diğer cocugumdan tecrübeyle erken oldugunu düşünüyorum yine alıp bırakacak biri lazım. Cocuk bakan iş yapmak istemiyor. Annem biz buradayken el elinde kaldı cocuklar diyor.
Yani gercekten durumun parayla veya paraya kıyamamayla alakası yok arkadaşlar. Para olunca hersey hallolmuyor. Yine o calışan kadınların idaresi keyfinin yerinde olması evin eksiği gediği hersey size bakıyor.
Bu arada eşim ev işlerinde yardımcı olur çocuklarla da ilgilenir, ödev banyo vs. Onun da hakkını yiyemem ama işte gün 12 saat evden uzak olunca ve iki çocuk olunca olmuyor.
Siz de haklısınız. Ben de yardımcı alıyorum ama geldiği gün inanılmaz yoruluyorum. Kahvaltısı, kahvesi, yemeği, sohbeti kocamdan çok hizmet ediyorum. Niye katlanıyorum? Bunları yapmak benim için temizlik yapmaktan çok daha kolay. Temizlikten nefret ediyorum ve kas romatizmam var. Mecburum yani. Ama eskisine göre her haftasonu yorulacağıma bir-iki h. sonu yoruluyorum.

Çok haklısın bu durumda iki yıl kadar sabredeceksin küçük anaokuluna gidene kadar. Annenler uzaklaşmasın sizden yanlız. Çocuklar okul çıkışı onlara gidecekler mecbur. Büyük şehirlerde yaşam böyle yapacak bir şey yok. Bu süreçte düzgün bir temizlikçi bulursun umarım

Merhaba, sabah 9 akşam 6 çalışan bir anneyim. 8 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. İlkine annem baktı, ikincisine iki yaşına kadar bakıcı baktı, o bırakınca anneannesi bakmak istedi. Evlerimiz arası trafikte 30dk(yağmur vs.de 45 olabiliyor nadir de olsa), normalde 15 dakika. Evim benim iş yerime uzak ama annemle nispeten yakınım ve sosyal şartları nedeniyle şimdiki semtimde yaşıyorum. Çocukları sabah bırakıp (büyüğü anneme yakın okula verdim, sabah okula bırakıyoruz, küçük anneanneye) akşam annemden alıyoruz. Ama son günlerde çok yorulmuş durumdayım bu bırak al ve hiçbir şeye yetememe durumlarından. Bakıcı olmadığı için yemek ev toplama işleri de bana kalıyor dolayısıyla. Şimdi annemler de bulundukları evden çok memnun değiller ya taşınmayı ya da tadilatı düşünüyorlar. Biz de birikimlerimizi birleştirelim bize yakın taşının dedik. Önce sıcak baktılar ama bizim semtte şu anki bütçemiz ile alabileceğimiz evler ya eski tadilat istiyor ya da yeni alsak muhit farkı oluyor. Kredi çekmeyi ve bakıcıyı düşünmüyoruz. Annem de eski ev için alışkın olduğu muhitten olmak istemiyor anladığım kadarı ile (bizim ev biraz daha şehir dışı, site bölgesi). Sonra bir gün sizin için bu muhite geldik, fedakarlık yaptık ama sıkıldık demelerini de istemiyorum. Zaten yeterince fedakarlık yapıyorlar şu an bile. Bizim siteden ev almayı düşündük ama emekli oldukları için aidatları çok fazla gelir onlara, kira gibi. Ayrıca ev fiyatları da 1 milyon oldu:KK43:
İşimi bırakmayı düşünmüyorum. 10 yıldır aynı yerdeyim, sorunum yok müdür oldum. Ama bu işler kafamı çok kurcalıyor, çok yoruluyorum. Aslında istifa etsem tüm dertlerim bitecek ama ondan da pişman olmaktan korkuyorum, çocuklar büyüyor masrafları artıyor, ben de evde oturmaya alışkın değilim. Aslında derdimin tam çözümü yok gibi sadece paylaşmak istedim.
hafta da bir yardımcı gelse evinizi temizlese hafta sonlarıda size kalsa bolca vaktiniz kalır gibime geldi pazar günleri de yemek yapıp dolaba koysanız 2 günlük yemeğiniz çıkar rahat edersiniz . zaten herşeyi doğru düşünmüşsünüz .yrıca bence de işten çıkmayın yapamazsınız çalışmaya alışınca olmuyor malesef

Temizlikçi bulunur sabırım cocukları da idare edeceğiz artık bir süre. Ayrıca çocuklar anneme yasama sevinciverdiği için tüm hastalıklarına iyi de geliyor. Bakıcıdan bahsedince elinden sekeri alınmış cocuk gibi oluyor. Hersey para dağil ya da parayla hallolmuyor.

Haftada 1 15 te 1 yardımcı alın ogün küçüğü annenize bırakmayın anneniz size gelsin böylece tanımadığınız insanlara anahtar bırakmak zorunda kalmazsınız.

Anneniz size yakın taşınamıyosa siz annenize yakın taşının ? Şehirdışında hem evi yüksek hem aidatı yüksek ev hiç mantıklı değil

Taşınma durumu olmuyosa küçük olanı kreşe verin ve servisle gidip gelsin böylece bırak al derdindende kurtulursunuz

Annenizin taşınması yerine, siz küçük bir eve kiraya çıksanız. Benim bir arkadaşım kendi evi işine uzak diye, çocuklar yollarda yorulmasınlar diye, işe yakın bir yerde küçük bir ev kiraladı. Çocuklar da yakın okula gidiyorlardı. Haftaiçi böyle, haftasonu kendi evlerine gidip arkadaşlarıyla vs görüşüyorlardı.

Siz de 2 yıl için annenizin yakınına gidebilirsiniz. Sonra zaten herkesin okul zamanı gelmiş olacak.

Ben size katılmıyorum
Para kadar yaşantıyı kolaylaştıran bir şey var mı?

Ev hanımı olduğum halde yardımcı alıyorum Canıma yazık çünkü
Oldum olası ev işi sevmiyorum
Zaten ev işi diye kendini heder edip eşine yaranan bir kadın da hiç görmedim

Yardımcınız ayrılır ayrılmaz yerine birini alsaydınız hem o anahtar bırakma güveni oluşmuş olurdu hem de bu kadar yıpranmazdınız

Birde o temizliği yapmakla yapanın başında durmak aynı şey değil ki eğer öyle olsa kimse o kadar parayı vermez herkes kendi yapar

Ben mesela yardımcım söylediğim yerleri yaparken evde oluyorum ama dolap çekmece düzenliyorum veya çay kahve hazırlıyorum ya da kızlarımla ilgileniyorum

Son olarak şunu eklemek isterim eşim yanımda değilken bir ev beğendim satın aldım eşyalarımı yeniledim evi temizlettim taşındım vs vs tüm bunlar sadece paraya bakan işler

Kimse kusura bakmasın hayatı para kadar kolaylaştıran başka bir şey yok bence

( yanlış anlaşılmasın para herşeydir demiyorum hayat kolaylaştırıcıdır diyorum)

kres
is saatlerini azaltma - ben cocugum oldugundan beri kesinlikle saatlerce calisamam. az calisirim cocugumun herseyini yasamak isterim.
home office

Yapacak birsey yok
Hersey 4×4 luk olmuyor malesef.
Hem isimden ayrilmayim, hem cocuklara annem baksin bakici tutmayim ama evler yakin olsun , ev tertemiz dursun vs vs.

Boyle devam edin bence cozum yok su an.
Kolay gelsin

Bence siz acil şekilde ev işlerine gelecek bir yardımcı ayarlayın. Firmalar var artık, oradan ayarlayabilirsiniz. Güvenilirlik sorunu olmaz yani.

Öyle olmasa dahi, haftasonu siz çocuklarla ilgilenirken o yapar işini. Haftasonu hem cumartesi hem pazar dışarı çıkmıyorsunuzdur herhalde.

Bir de ailenizin evini satmak yerine kiraya verip size yakın bir yerde ev kiralayın. Hem daha sonra pişman olma durumu olursa, geri dönüşü olabilir. Hem de belki evler yakın olunca anneniz haftada bir gün kendi evinde değil de sizin evde bakar küçüğe. O gün yardımcı da gelir işi halleder.

Bir yardımcı bulmaya çalışın. Kocanız da yardımcıdan çok ortak olsun dertlerinize.

Çalışan kadının bir de bunlarla uğraşması hiç adil değil.

Servisli kreş de bulabilirsiniz belki.

Ya bakici tutup ikisine de baktir ev islerinide yaptir yada ikisinide okula ver herhafta temizlikci bayan cagirirsin.Yemekleride yapabilirsin aslinda 6 gibi cikiyormussun. Yada cocuklari okula goturup getirrcek ev isleriyle ilgilenecek yardimci tutabilirsin. Zaten cocuklar buyumus cokta zorlanicaginizi dusunmuyorum. Caresiz diye birsey yok Care sizsiniz

Back
X