Benden size tavsiye; evlenmeden kendinizi kimseye teslim etmeyin!

Valla o senin beceriksizligin, ben evlendim ardindan birseyde olnadi. Yapiukrsunuz sonra isler yolunda gitmeyince drama bagliyorsunuz. Arkasinda duramayacaginiz seyleri yapmayjn. Sevgilinle aran iyi olsa hic sikayet etmeyecektin su an. Bunun agriligi var beraberligi var hepsini besap edip oyle davranicaksin. Adamlar yaninizdayken iyi ili yurumeyjnce beni zorladi, yok kandirdi boyle daga kaldirilmis koylu kizi havalari. Biraz akilli olun, yaptiginiz seyin ardinda durun. MADEM manen ve fiziken kaldiramiyorsunuz hic yapmayin

Ben beni zorladı gibi bir ifade de bulunmadım. Zaten pişman olduğum için arkasında duramıyorum. Ben kendi yaptığım şeyden pişmanım bilerek o an isteyerek yaptığım bir şeyden pişman olduğumu dile getiriyorum. Kaldıramadığımı da bu şekilde anlamış oldum bundan sonra da yapmam zaten.

Benim anlamadığım su ki; konu sahibi yasamis oldugu iliskinin daha nasil arkasinda duracak? Bilerek ve isteyerek o an icin cinsel iliskide bulundugunu belirtmis ve sonrasında evlilik dışı ilişkiden hamile kalmaktan korkmus kendi yasami, inanci , fikirleri doğrultusunda yaptığının hata olduğunu kabul edip pisman olmuş tovbe etmiş. .Burada da paylasmak ile cok iyi etmis..Çünkü çoğu kişi bekaret onemli degil derken korunulsa dahi hamilelik ihtimalini düşünmüyor ya da basima gelmez diyor..

Simdi de kaddarca yasadiginin arkasinda dur deniyor..Eger ki boyle olmasi gerek ise bu dusunceyi butun Yaşamımıza yansitmamiz gerekirdi...o zamanda kendimize gore yanlis olan seyle yasamak ya da belki de bir sonrakine daha agir olacak sonuclarina katlanmak zorunda kaldırdık.Onemli olan evet bunu ben tercih ettim deyip kabullenip hayatina kendine uygun olan sekilde devam etmektir..Ancak bu surecte herkesin yasayacagi maneviyat ve zaman farkli olur.Ki zaten konu sahibi yaşadığı iliskiden kimseyi sorumlu tutmuyor.Yasamis kendine ve yasamina uygun olmadigini anlamis dolayisi ile bu onun icin hatadir ve pisman olmuş. .

Eminim buradaki hic kimse hayatinda kendine gore ders cikaracagi bir olayı ya da yanlis bir tercihi olmamıştır!Eger ki olduysa da hic manevi yonden etkilenmeyip sadece bu benim tercihimdi simdi arkasinda durmaliyim ve sonucu yasamaliyim diyebilmislerdir de! Keske herkes bu kadar guclu olabilse ve sadece onune bakabilse

Simdi bu durumda konu sahibinin neye gore kime gore nasil yasadiginin arkasinda durmali? Boyle bir sey basindan gecti diye hep boyle olacak diye birsey yok mu? Dolayisi ile cani ne zaman kiminle isterse cinsel iliski de bulunmak onun en tabii hakki mi? Konu sahibi pisman oldum belki biri okur benim basta dusunemediklerimi de hesaba katip ona gore iliskisinde karara varir diyor? Bunu anlamakta neden bu kadar zorlanilmis?

Cunku bazi kisilere gore bu yasanilan hata degil? En dogal hakki? Iliski disi cinsel iliski normal? Ama kendi tercihlerine gore oyle?Istedikleri gibi hayatlarini surdurebilirler ancak burada pisman olmus biri icin de kalkip sen nasil akil verebilirsin gibi seyler diyemezler..bu herkes icin iyi bir tecrube olamaz, kotu tecrube etmis olan kimseye saygi duymalari gerekir nasil ki kendilerine saygi bekliyorlar ise aynen oyle.kimse kimsenin yanlisina, dogrusuna bu sekilde mudahele edemez..

Konu sahibi niyetim sizi kirmak degil, sabrinizi takdir ettim.Neredeyse boyle bir pismanlik konusu actin diye seni pisman edeceklerdi..Ama pisman olma bence bekaretten cok evlilik dışı hamilekalinabilme ihtimali konusunda düşündürücü bir konu olmus..

Ben sadece benim gibi olan insanlar vardır belki diye döktüm içimi buraya. Çoğu kişi anlatmak istediğimi yanlış anladı malesef. Çok güzel bir açıklama yapmışsınız teşekkür ederim

Ben sadece benim gibi olan insanlar vardır belki diye döktüm içimi buraya. Çoğu kişi anlatmak istediğimi yanlış anladı malesef. Çok güzel bir açıklama yapmışsınız teşekkür ederim

Hayir bence cogu kisi seni anladı.Eger ki baska bir konu olsaydi ve sen pisman olsa idin bu kadar kaddar yorumlar olmazdi..cunku bekareti cesitli nedenlerden dolayi onemseyenler ve onemsemeyenler var bu konuda kesin bir fikri var herkesin..ayni inanc meselesi gibi dusun..bir kimsenin inancini kolay kolay degistiremezsin..

Ozellikle bekareti onemsemeyen kesimden boyle yorumlar alman normal cunku bu onlara gore hata degildir o yüzden pisman olunacak birsey yoktur onlar adina.olabilir.ancak bunu hata olarak kabul eden birine bu kadar baski kurmalarina hak vermiyorum.saygi duymak lazim..simdi biri cikip onlara birsey dese hayir normal degil olmamali gibi hani saygi derler benim tercihim derler..derler de derler.ki haklilar da bu onlarin kendi yasami...ama hata olarak gorene de ilk once pismanligindan oturu saygi duymayi ogrenmeleri lazim..cunku sen burda ben kendim bilincli bir sekilde istedim, yasadim, gordum artik hayatimda yeri yok diyorsun benim dusunemediklerimi siz hesaba katin oyle karar verin diyorsun ama yok anlamamakta israr ediyorlar..actigin konudan pismanlik duyma ve bundan sonra mutlu, huzurlu olmani diliyorum..

Hayır OLMADI! Çünkü ben kendi adima simdiye kadar hicbir inanc ya da inancsizligi komik bulmadim.Insanlar inanmayabilir ama saygi duyulabilinir.Bu da saygi cercevesinde birbirine dayatma olmadan tartisabilinir.Problem herkes bu olgunlukta degildir.Benim farkli inanctan arkadaslarim var ve yeri geldiginde fikir alışverişinde dahi bulunabiliriz.Bu durumda inanmis oldugunuz inanci hakikaten cok merak ettim..

Evrensel genel gecerli bilgiler dahi bu forumda tartisilir bir konu iken din siyaset konusalamamasi cok normal cunku insanlar savunmaktan cikip dayatmaya bas vuruyor..

Inanmadiginiz icin tovbenin sizin icin bir onemi olmamasi normal ancak tovbenin kisinin kendi yasamina gore yaptiginin hata oldugunu kabul edip pisman olmasidir.Ne sebebten oturu olursa olsun kisinin ortada bir pismanligi varsa buna saygi duymak cok zor olmasa gerek diye dusunuyorum..Size gore pisman olunmamasi gerek demek herkes icin ayni seyi ifade etmez..Simdiye kadar inancima gore gunah islemis ya da hala isliyor olan kimseyi yadirgamadim..Hele ki bunun farkinda olan bir kimseyi..

Konu sahibi bulunmus oldugu iliskiden pisman olmus hata olarak gormus ve tovbe etmis..Simdi bu durumda kim neyi ne kadar biliyor ki ona gore tavsiye verilsin..

Bu formda kac bin kadin var..Inanclari, gorusleri, yasamlari, cevresinde cesitli yasantilar olan vs..Bu durumda kisi yyorum yaparken bunlar etkili olur ve tahminimce herkesin kendine gore dogrulari vardir..Ama uyar ama uymaz..

Hem dini konu yasak diyorsunuz tartisilmasin diyorsunuz rahatsız oluyorum diyorsunuz hem de ozellikle zina olarak gorulen cinsel bir konuyu benim inancima gore bilhassa mubarek Ramazan-i Şerif ayinda tutulan orucu ornek olarak tutup boyle bir saygisizlikta bulunuyorsunuz..yakisti mi?

Neden anlamakta israr ediyorsunuz ama yok yani siz hata olarak gormuyorsunuz ya herkes ayni dusunmek mi zorunda?Konu sahibi evlilik disi iliskinin yasamina uymadigini defalarca vurgulamis.Cunku olur da korundugu halde bile olsa hamile kalirsa o zaman ne olacakti?Ornegin Kısır bir akrabamin bebegi olmusken!

Daha once de yazdim ya erkek mecbur kalip donecek ve mutsuz bir evlilik kurulacakti! Ya da baba bebegi kabullenmeyecekti! Bu durumda ya gebelige son verilecek ya da cocugun da ileride yasayacagi sikintilar goze alinip doguracakti!

Ki olmayacak diye birsey yok cunku korundugu halde hamile kalan kisiler var.Onlarda benim basima gelmez diyorlardi evli olsun ya da olmasinlar!

Simdi bu durumda ne olacak guvenilir adam mi olmasi lazim!Bu nasil bilinecek peki?Gercek yuzu cikacak ama nasil cikacak?

Bakiniz bu konularda orta yolu bulmak imkansızdır. Ancak siz saygi duymadiginiz gibi bilerek alay etmeye çalışıyorsunuz. .Simdigercekten uzuldum adiniza yazik..Bu hayatta kendi fikirlerinin dogru oldugunu sonuna kadar savunurken karsisindaki kisilerin fikirlerine saygi duymayi bilmeyen kisilere ne denir ki..hic sadece hic nasil olsa anlamayacaksiniz..

Bu konuda din, inanç üzerine biraz daha yazılıp çizilirse konu kapatılır bilginize...

İNSANLAR
HATA YAPA yapa olgunlaşacaksın
muhtemelen lise ögrencisisin
bu hatalar seni büyütecek

Ben ne yazmışım siz ne yazmışsınız.

Benim mesajım soru, cevap, soru, tespit, örnek.

Sizin alıntılayıp yazdığınız şey Ad hominem, kınama, Ad hominem, Ad hominem, suçlama, Ad hominem, kınama.

Bu yüzden ve üstteki uyarı yüzünden herhangi bir tartışma içine girmek istemiyorum, dilerseniz özelden bana rahatsızlıklarınızı yazabilirsiniz.

teslim etme tamlamasını farklı bir anlamda kullanmak istemiş olsanız da burada sadece kelimeler ile kendimizi ifade ediyoruz o nedenle sevişsek te, öpüşsek te, evlensek te, ayrılsak ta hiçbir erkeğe/kişiye teslimiyet gibi bir durumumuz olamaz. inanmak, güvenmek, kandırılmak olabilir.

korkmuşsunuz ve daha gerçekten çok gençsiniz. kaldıramayacağınız şeyler yaşamaktan korunmuşsunuz, Allah yüzünüze bakmış. yaş, inanış, yaşam tarzınız kimseyi ilgilendirmez isterseniz 16 yaşında yolda tanıştığınız adamla yaşayın ilk deneyiminizi isterseniz 30unuza kadar, evlenene kadar bekleyin ama yeter ki sonuçlarını, o olayı, kadınlığı kaldırabilecek güçte, yaşayışta olun. önemli olan bu, yoksa gerçekten yıpranırsınız bu en güzel yaşlarınızda.

forumda ayet, hadis paylaşılması çoğu zaman yersiz evet ama inanmayan, Müslüman olmayanların da dandik dundik bilimsel vıdı vıdılardan bahsetmesi kv, kp, bekaret gibi konuları konuştuğumuz mükemmel bilimsellikteki şu forumda gerçekten çok absürd oluyor. hadis, ayet paylaşan, kendi inanışlarına göre sürekli yargıç gibi yorumlar yapan arkadaşlar ne kadar rahatsız ediyorsa "inançsızım lan, inanmıyom, Müslüman değilim var mı bana yan bakan?" tarzında efelenen arkadaşlar da aynı bence.

Hakikaten ben ne yazmisim siz ne yazmışsınız? Ben sizi tanimadigima gore buradaki yazdıklarınızi dikkate alirim demek ki? Yani soylermisiniz hangi ozelliginizden oturu fikirlerinizi curutmeye kalkistim..Siz kendinizi yazdiklarinizdan oturu benim gozumde o sekilde ifade ettiniz.Hala da kendi cevap tespit ve orneklemelerinizi dogru buluyorsunuz.Ki olmasi gereken de budur.Herkes kendi dogrusunu savunur.Ancak sizin yapmis oldugunuz hata kendi dogrumu savunayim derken karsinizdaki kisinin dogrularini onemsememek ve bu konuda israrci olmaktir.Olsun o da olabilir.Ancak ben hala yazdiklarim gibi dusunuyorum..Siz her ne kadar anlamak istemesenizde...Baska ornekler varken neden bu tarz orneklemelere basvurdugunu aciklayabilir misin?bana gore 2 yanyana olmaz seyi kalkip ornek diye verirsen kusura bakmayin tepkimi koyarim..Nasil ki ben sizin yasam tarzinizla ilgili hassas oldugunuz konularla ornekle yapmiyorsam, sizin de de yapmamaniz gerek.Bunlari gercekten su anda ustu kapali yaziyorum ve aslinda neden bahsettigimi anladiginizi dusunuyorum..Iste bu soylediklerimi insanlar basarabilirse ancak saygi cercevesinde dayatma olmadan tartisilabilinir bazi seyler..Rahatsiz oldugum konu belli zaten yorumumda acikca belirttim boyle bir ornekleme yapmak bana yaptiginiz saygisizliktir.Ancak bu sekilde anlasilabilecegini dusunmeden bir yorum yapti iseniz bir daha dikkatli olabilirseniz problem cikmaz..Yani rahatsiz olmam..Bana ve benim gibi dusunenlere boyle bir rahatsizlik firsati sunmayin..Ayrica saka yapmiyorum inancini yazmis oldugunuz onceki yorumunuzdan cok merak ettim daha once hic duymamistim..Yoksa o da mi bir ornekti?Ister burdan ister ozelden farketmez herhangi bir rahatsizliginizi ya da aciklamanizi yazabilirsiniz?

Anlamadığım şey istediğin bir şey değilse neden yaptın?
İstediğin bir şeyse neden pişman oldun..
Allah aşkına şu erkekleri elde tutmak için istediklerini vermekten vazgeçin.
Kendinize bu saygısızlığı yapmayın...

Yaaa millan koptummmmm

Hayir aslinda benim derdim bunu erkege teslimiyet olarak gorulmesi sirf erkek istedi diye yapilmasiydi. Daha da kotusu bekarete onem veren bi insanin erkege dur demeyi bilmemesiydi. Sonra gerekli aciklamayi yapti arkadas bekareti onemsemedigini soyledi.

Bir insanin her durumda kendisine saygisi olmasi lazim. Ben prensipleri olan insanlarin kendilerini bu durumlara dusurmesine inanamiyorum.

Bekaret onemlidir ya da degildir. Benim ailemde onemliydi. Ama benim icin degil. Ben sadece aile cevremden gorucu usulu bir insanla evlenebilecek olsam ancak bekaret olgusunu onemsemeyenn bi tip olsam sorun olmasin diye sadece surttururdum boyle. Bu da bi iki yuzluluk olurdu :)

Pismanlik duymayi da yanlis buluyorum. Evet hata yaptim bilmiyodum artik ogrendim. Eskiden boyle dusunmuyodum artik boyle dusunuyorum ama o zaman kafa yapim farkli oldugundan pismanlik duymam. Grcmise degil gelecege bakmak lazim.

Zaten konu bekaretten farkli yerlere geldi.Yani ozellikle nikah disi iliski de korunulsa dahi gebe kalinabilir..dikkatli olun bu kismi da hesaba katip ona gore karar verin yonu agirlikli oldu.

Gercekten yaptığın bir işin veya davranışın olumsuz sonucunu görerek üzülmedin mi hic?Onune bakip hayatina devam etmek ayri bir konu zaten..Gecmise bakmasak iyi-kotu tecrubelerimiz ne olacak?Onemli olan gecmiste takili kalmamaktir bunun icinde kabullenmek gerekiyor galiba?Bir de pismanlik kkisiye gore zaman kavraminda degisiyor..yani kimi zaman bir anlik kimi zaman bir omur gibi...

O bahsettiginiz kisim evet bencede iki yuzludur..Hatta daha once cinsel iliskide bulunmus ama bulunmamis gibi davranan bir erkekten farksizdir karsisindakini kandirma yonunde...

Ben o istedi diye yapmadım o an bende istedim ama sonrasında pişman oldum sadece anlatmak istediğim bu. Teslimiyetten kastımda güvenmek bununda açıklamasını yaptım. Herkesin bakış açısı farklı olabilir tabi ki siz pişman olmazsınız hayatınızda pişmanlığa yer olmayabilir saygı duyuyorum düşüncenize

O an istediğim ama daha sonra pişman olduğum bir şeydi. Hayatınızda isteyerek yapıp sonrasında pişman olduğunuz bir şeyler mutlaka olmuştur. Bu da benim pişmanlık duyduğum bir olay. Elde tutmak için yapılan bir olay da değildi bu yanlış anlaşılmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…