- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi bayannurella
-
Valla o senin beceriksizligin, ben evlendim ardindan birseyde olnadi. Yapiukrsunuz sonra isler yolunda gitmeyince drama bagliyorsunuz. Arkasinda duramayacaginiz seyleri yapmayjn. Sevgilinle aran iyi olsa hic sikayet etmeyecektin su an. Bunun agriligi var beraberligi var hepsini besap edip oyle davranicaksin. Adamlar yaninizdayken iyi ili yurumeyjnce beni zorladi, yok kandirdi boyle daga kaldirilmis koylu kizi havalari. Biraz akilli olun, yaptiginiz seyin ardinda durun. MADEM manen ve fiziken kaldiramiyorsunuz hic yapmayin
Olamazlar canim. Tovbe etmenin, bir hata yapmanin ve pisman olmanı oldugunu bilirler ama burda hatasindan pismanlik duyan birine dr bari arkasinda dur derler. Duramaz, çünkü o bir hataydi ona göre, yaptigi hatadan utaniyor.
O zaman yapmayacakti, diyemezsiniz de. Beşer sasar derler. Insan bu, melek değil.
Hata yapacak ki dogruyu bulacak ve dogruyu gordugunde de kendince insanlari uyaracak çünkü cok pisman olmustur ve baskalarinin da ayni hataya dusmesini, aci cekmesini istememistir. Iste tövbe bunun için var.
Hani başkalarının gunahlarini ortaya cikarmamaliyiz ya. Hani @mervecik01 demistin ya bi kere onceden ilahi dinliyip agliyordum ne salaktim diye. Hah işte bu da ayni şey. Bu sahis da ne kadar aptalmisim bir hata yapmışım diyor.
Olaya öyle bakacaksiniz. Kimse hatasini soylemekten mutluluk duymaz. Ne kadar güzel ki karsisindakileri de uyariyor. Onlari seviyor, demekki cok aci cekiyor.
Konu sahibi zaten kinayan yorumlari uyarmiyor, evlenmeden cinsellige karsi olan insanlari uyariyor.. ha belirtmemis olabilir ama bu hicbir seyi degistirmez.
Evet din konusmak yasak. Bakin ben dini konuşmadan yorum yaptım.
Yani, konu sahibi arkadasim gunahini kimseye anlatma. Tovbe ettiysen kapat gitsin. O artik gizlidir.
Selametle...
Benim anlamadığım su ki; konu sahibi yasamis oldugu iliskinin daha nasil arkasinda duracak? Bilerek ve isteyerek o an icin cinsel iliskide bulundugunu belirtmis ve sonrasında evlilik dışı ilişkiden hamile kalmaktan korkmus kendi yasami, inanci , fikirleri doğrultusunda yaptığının hata olduğunu kabul edip pisman olmuş tovbe etmiş. .Burada da paylasmak ile cok iyi etmis..Çünkü çoğu kişi bekaret onemli degil derken korunulsa dahi hamilelik ihtimalini düşünmüyor ya da basima gelmez diyor..
Simdi de kaddarca yasadiginin arkasinda dur deniyor..Eger ki boyle olmasi gerek ise bu dusunceyi butun Yaşamımıza yansitmamiz gerekirdi...o zamanda kendimize gore yanlis olan seyle yasamak ya da belki de bir sonrakine daha agir olacak sonuclarina katlanmak zorunda kaldırdık.Onemli olan evet bunu ben tercih ettim deyip kabullenip hayatina kendine uygun olan sekilde devam etmektir..Ancak bu surecte herkesin yasayacagi maneviyat ve zaman farkli olur.Ki zaten konu sahibi yaşadığı iliskiden kimseyi sorumlu tutmuyor.Yasamis kendine ve yasamina uygun olmadigini anlamis dolayisi ile bu onun icin hatadir ve pisman olmuş. .
Eminim buradaki hic kimse hayatinda kendine gore ders cikaracagi bir olayı ya da yanlis bir tercihi olmamıştır!Eger ki olduysa da hic manevi yonden etkilenmeyip sadece bu benim tercihimdi simdi arkasinda durmaliyim ve sonucu yasamaliyim diyebilmislerdir de! Keske herkes bu kadar guclu olabilse ve sadece onune bakabilse
Simdi bu durumda konu sahibinin neye gore kime gore nasil yasadiginin arkasinda durmali? Boyle bir sey basindan gecti diye hep boyle olacak diye birsey yok mu? Dolayisi ile cani ne zaman kiminle isterse cinsel iliski de bulunmak onun en tabii hakki mi? Konu sahibi pisman oldum belki biri okur benim basta dusunemediklerimi de hesaba katip ona gore iliskisinde karara varir diyor? Bunu anlamakta neden bu kadar zorlanilmis?
Cunku bazi kisilere gore bu yasanilan hata degil? En dogal hakki? Iliski disi cinsel iliski normal? Ama kendi tercihlerine gore oyle?Istedikleri gibi hayatlarini surdurebilirler ancak burada pisman olmus biri icin de kalkip sen nasil akil verebilirsin gibi seyler diyemezler..bu herkes icin iyi bir tecrube olamaz, kotu tecrube etmis olan kimseye saygi duymalari gerekir nasil ki kendilerine saygi bekliyorlar ise aynen oyle.kimse kimsenin yanlisina, dogrusuna bu sekilde mudahele edemez..
Konu sahibi niyetim sizi kirmak degil, sabrinizi takdir ettim.Neredeyse boyle bir pismanlik konusu actin diye seni pisman edeceklerdi..Ama pisman olma bence bekaretten cok evlilik dışı hamilekalinabilme ihtimali konusunda düşündürücü bir konu olmus..
Ben sadece benim gibi olan insanlar vardır belki diye döktüm içimi buraya. Çoğu kişi anlatmak istediğimi yanlış anladı malesef. Çok güzel bir açıklama yapmışsınız teşekkür ederim
Siz benim inancıma saygılı olabilirseniz olabilir. Ben öyle bir Tanrıya inanıyorum ki hadis paylaşımı okumam en büyük günah. Olmadı mı? Olmadı.
Neden olmadı?
Çünkü siz buna inanmıyorsunuz, komik buldunuz.
Ben de inanmadığım şeylerin evrensel genel geçer bilgiler gibi verilmesini istemiyorum, bu kadar basit.
Konu sahibinin tövbe etmesine saygı duymamakmış? O sizlerin görevi, aman nasıl günah işlersin demek.
Benim umrumda değil ki, günah olduğunu bile düşünmüyorum.
İnsanlar bilmedikleri konular hakkında tavsiye vermesin, yeterli.
Hanımefendi, konu sahibinin vurgusunun evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşamaya değil de, hamile kalma korkusuna olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Hatta bekaret zerre kadar umrumda değil de dedi kendisi.
Yani hamile kalma korkusuyla kendini yemiş bitirmiş bir insanın vereceği tavsiye evlenmeden kimseyle beraber olmayın mıdır(teslim etmeyin?), mutlaka korunun mu?
Kısır bir insan evlenmeden önce kendini teslim etsin mi o zaman?
Yazdığınız mesaja ve diğer benzer mesajlara ithafen de şuna dikkat çekmek istiyorum
Konu sahibini yüzeysel birlikteliği için kınayanlar ayrı bir taraf (Bu taraf size her açıdan daha yakın, sizin gibi günah olduğunu düşünüyorlar sadece tövbeye inanmamışlar, ama siz bu kesim üzerinden aşağıdaki kesimi vurmaya çalışıyorsunuz.)
Yaşadığı şey ile önerdiği şeyin alakası olmadığını söyleyip bu nedenle eleştirenler ayrı bir taraf. Bu taraf elbette sen nasıl evlenmeden böyle şeyler yaşarsın demiyor, yanlış değil ki onlar için. Ne alakası var? diyor.
Çünkü konu sahibinin mesajı şöyle bir şey : oruç tutuyordum erkek arkadaşım istiyor diye, sonra açlıktan hastalandım. Benden size tavsiye oruç tutmayın!
Sıfır bilgiye kocaman tavsiye yani.
HATA YAPA yapa olgunlaşacaksınYaşadıklarımı anlatıyım da başkaları da benim gibi hataya düşmesin. Ben 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 2 ay önce erkek arkadaşımla (daha doğrusu eski erkek arkadaşımla) yüzeysel olarak bir şeyler yaşadık. Yaklaşık 1 ay önce de beni terk etti. O zaman da daha adetime 2 hafta falan vardı. Beni bi korku sardı adet olmazsam, zevk suyu bulaşmışssa, zevk suyundan hamile kalmışsam napcam diye beynimi yedim 2 hafta boyunca. Sonra adetimi tam zamanında aynı şekilde oldum. Ama benim korkum yine geçmedi ya üstüne gördüysem ya da çok nadir olsa da hamileyken adet görülüyomuş ben de öyleyimdir belki diye düşünmekten uyku uyuyamaz oldum. İnternette hamilelik belirtilerini okudukça kendimde belirti aramaya, belirtiler bulmaya başladım. En ufak ağrıyı sızıyı hamileliğe yoruyodum. Psikolojim alt üst oldu resmen kafayı yeme aşamasındaydım. İntiharı bile düşündüm diyebilirim. Kimseye de bir şey anlatamadım o eski sevgilime de muhtaç olmamak için ona da bir şey söylemedim. Yanlış anlar hala onla olmak istediğimi düşünür diye kendi başıma yaşadım bütün stresi. Allah korusun eğer hamile olsaydım maddi olarak kimsenin desteğine ihtiyacım olmadı zaten benim tüm sorunum manevi olarak olurdu. Çünkü ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum. Sürekli çocuklarla ilgili konuların içindeyim. Bunları yaşadığım sıralar bebek fotoğrafı görmeye bile tahammül edemiyodum rüyalarımda bebekler görüyodum anlıcağınız çok kötü durumdaydım. Neyse adetim bitti benim içim rahat etmedi gittim gebelik testi aldım. Onu da utana sıkıla aldım yaşımdan küçük duruyorum minyon tipliyim biraz yanlış anlarlar diye. Eve geldim koşa koşa yaptım testi 30 sanıye falan bekledim tek çizgiyi gördüm. 5 dakika falan baktım çubuğa başka çıkan bişey var mı diye. O an öyle bir rahatladım ki. Allaha dua ede ede, tövbe ede ede ağladığımı hatırlıyorum. Yok böyle bir stres. O andan sonra kendime söz verdim evlendiğim kişi dışında asla kimseyle böyle bir şey yaşamıycam. Kimseye güvenmemek lazım bu devirde. Bir şeyler yaşamadan önce çok iyi düşünün. Bunlar da benden size tavsiye olsun.
Hem dini konu yasak diyorsunuz tartisilmasin diyorsunuz rahatsız oluyorum diyorsunuz hem de ozellikle zina olarak gorulen cinsel bir konuyu benim inancima gore bilhassa mubarek Ramazan-i Şerif ayinda tutulan orucu ornek olarak tutup boyle bir saygisizlikta bulunuyorsunuz..yakisti mi?
Neden anlamakta israr ediyorsunuz ama yok yani siz hata olarak gormuyorsunuz ya herkes ayni dusunmek mi zorunda?Konu sahibi evlilik disi iliskinin yasamina uymadigini defalarca vurgulamis.Cunku olur da korundugu halde bile olsa hamile kalirsa o zaman ne olacakti?Ornegin Kısır bir akrabamin bebegi olmusken!
Daha once de yazdim ya erkek mecbur kalip donecek ve mutsuz bir evlilik kurulacakti! Ya da baba bebegi kabullenmeyecekti! Bu durumda ya gebelige son verilecek ya da cocugun da ileride yasayacagi sikintilar goze alinip doguracakti!
Ki olmayacak diye birsey yok cunku korundugu halde hamile kalan kisiler var.Onlarda benim basima gelmez diyorlardi evli olsun ya da olmasinlar!
Simdi bu durumda ne olacak guvenilir adam mi olmasi lazim!Bu nasil bilinecek peki?Gercek yuzu cikacak ama nasil cikacak?
Bakiniz bu konularda orta yolu bulmak imkansızdır. Ancak siz saygi duymadiginiz gibi bilerek alay etmeye çalışıyorsunuz. .Simdigercekten uzuldum adiniza yazik..Bu hayatta kendi fikirlerinin dogru oldugunu sonuna kadar savunurken karsisindaki kisilerin fikirlerine saygi duymayi bilmeyen kisilere ne denir ki..hic sadece hic nasil olsa anlamayacaksiniz..
Ben ne yazmışım siz ne yazmışsınız.
Benim mesajım soru, cevap, soru, tespit, örnek.
Sizin alıntılayıp yazdığınız şey Ad hominem, kınama, Ad hominem, Ad hominem, suçlama, Ad hominem, kınama.
Bu yüzden ve üstteki uyarı yüzünden herhangi bir tartışma içine girmek istemiyorum, dilerseniz özelden bana rahatsızlıklarınızı yazabilirsiniz.
Yaaa millan koptummmmmgenelde kızlarımızın yüzeysel ilişkisi,erkek kişisi pantolonlu,kız kişisi donlu sürtünmek şeklinde cereyan edıyor..
sonra ayrılık vakti kız kişisi,sürtünme hamilesi sendromuna giriyor..
ve böyleleri genelde bir adet paçalı don doğruyor..
Hayir bence cogu kisi seni anladı.Eger ki baska bir konu olsaydi ve sen pisman olsa idin bu kadar kaddar yorumlar olmazdi..cunku bekareti cesitli nedenlerden dolayi onemseyenler ve onemsemeyenler var bu konuda kesin bir fikri var herkesin..ayni inanc meselesi gibi dusun..bir kimsenin inancini kolay kolay degistiremezsin..
Ozellikle bekareti onemsemeyen kesimden boyle yorumlar alman normal cunku bu onlara gore hata degildir o yüzden pisman olunacak birsey yoktur onlar adina.olabilir.ancak bunu hata olarak kabul eden birine bu kadar baski kurmalarina hak vermiyorum.saygi duymak lazim..simdi biri cikip onlara birsey dese hayir normal degil olmamali gibi hani saygi derler benim tercihim derler..derler de derler.ki haklilar da bu onlarin kendi yasami...ama hata olarak gorene de ilk once pismanligindan oturu saygi duymayi ogrenmeleri lazim..cunku sen burda ben kendim bilincli bir sekilde istedim, yasadim, gordum artik hayatimda yeri yok diyorsun benim dusunemediklerimi siz hesaba katin oyle karar verin diyorsun ama yok anlamamakta israr ediyorlar..actigin konudan pismanlik duyma ve bundan sonra mutlu, huzurlu olmani diliyorum..
Hayir aslinda benim derdim bunu erkege teslimiyet olarak gorulmesi sirf erkek istedi diye yapilmasiydi. Daha da kotusu bekarete onem veren bi insanin erkege dur demeyi bilmemesiydi. Sonra gerekli aciklamayi yapti arkadas bekareti onemsemedigini soyledi.
Bir insanin her durumda kendisine saygisi olmasi lazim. Ben prensipleri olan insanlarin kendilerini bu durumlara dusurmesine inanamiyorum.
Bekaret onemlidir ya da degildir. Benim ailemde onemliydi. Ama benim icin degil. Ben sadece aile cevremden gorucu usulu bir insanla evlenebilecek olsam ancak bekaret olgusunu onemsemeyenn bi tip olsam sorun olmasin diye sadece surttururdum boyle. Bu da bi iki yuzluluk olurdu :)
Pismanlik duymayi da yanlis buluyorum. Evet hata yaptim bilmiyodum artik ogrendim. Eskiden boyle dusunmuyodum artik boyle dusunuyorum ama o zaman kafa yapim farkli oldugundan pismanlik duymam. Grcmise degil gelecege bakmak lazim.
Hayir aslinda benim derdim bunu erkege teslimiyet olarak gorulmesi sirf erkek istedi diye yapilmasiydi. Daha da kotusu bekarete onem veren bi insanin erkege dur demeyi bilmemesiydi. Sonra gerekli aciklamayi yapti arkadas bekareti onemsemedigini soyledi.
Bir insanin her durumda kendisine saygisi olmasi lazim. Ben prensipleri olan insanlarin kendilerini bu durumlara dusurmesine inanamiyorum.
Bekaret onemlidir ya da degildir. Benim ailemde onemliydi. Ama benim icin degil. Ben sadece aile cevremden gorucu usulu bir insanla evlenebilecek olsam ancak bekaret olgusunu onemsemeyenn bi tip olsam sorun olmasin diye sadece surttururdum boyle. Bu da bi iki yuzluluk olurdu :)
Pismanlik duymayi da yanlis buluyorum. Evet hata yaptim bilmiyodum artik ogrendim. Eskiden boyle dusunmuyodum artik boyle dusunuyorum ama o zaman kafa yapim farkli oldugundan pismanlik duymam. Grcmise degil gelecege bakmak lazim.
Anlamadığım şey istediğin bir şey değilse neden yaptın?
İstediğin bir şeyse neden pişman oldun..
Allah aşkına şu erkekleri elde tutmak için istediklerini vermekten vazgeçin.
Kendinize bu saygısızlığı yapmayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?