Benden size tavsiye; evlenmeden kendinizi kimseye teslim etmeyin!

Ben 19 yaşımdayken erkek arkadaş bilmiyordum benden de sana tavsiye daha küçüksün canısı. Bu olay sana ders olsun, demekki sen daha bir kadın gibi hissetmeden , kadın gibi davranmaya kalkmışsın.

Kim saygisizlik yaptı.mesela yapan kimse kipleyin...aslında bunu diyoruz bizde dini şeyler yazılmasın diye çünkü din hhassas bir mevzu bu tarz durumlar da ortaya atılmasın sonu sizin dediğimiz gibi duruma düşüyor kimsenin inancına laf edilmezken sanki öyleymiş durumu yaşamamak için konuyu dine getirmemek gerek.

Peki bunun yerine insanların inançlarına saygılı olamaz mı bu kişiler?

Olamazlar canim. Tovbe etmenin, bir hata yapmanin ve pisman olmanın ne demek oldugunu bilirler ama burda hatasindan pismanlik duyan birine dr bari arkasinda dur derler. Duramaz, çünkü o bir hataydi ona göre, yaptigi hatadan utaniyor.
O zaman yapmayacakti, diyemezsiniz de. Beşer sasar derler. Insan bu, melek değil.
Hata yapacak ki dogruyu bulacak ve dogruyu gordugunde de kendince insanlari uyaracak çünkü cok pisman olmustur ve baskalarinin da ayni hataya dusmesini, aci cekmesini istememistir. Iste tövbe bunun için var.
Hani başkalarının gunahlarini ortaya cikarmamaliyiz ya. Hani mervecik01 demistin ya bi kere onceden ilahi dinliyip agliyordum ne salaktim diye. Hah işte bu da ayni şey. Bu sahis da ne kadar aptalmisim bir hata yapmışım diyor.
Olaya öyle bakacaksiniz. Kimse hatasini soylemekten mutluluk duymaz. Ne kadar güzel ki karsisindakileri de uyariyor. Onlari seviyor, demekki cok aci cekiyor.
Konu sahibi zaten kinayan yorumlari uyarmiyor, evlenmeden cinsellige karsi olan insanlari uyariyor.. ha belirtmemis olabilir ama bu hicbir seyi degistirmez.
Evet din konusmak yasak. Bakin ben dini konuşmadan yorum yaptım.
Yani, konu sahibi arkadasim gunahini kimseye anlatma. Tovbe ettiysen kapat gitsin. O artik gizlidir.
Selametle...

Canım yaşın küçük. Yapmışsın bir hata ve ders çıkarmışsın. Psikolojini hiç bozma. Kendine de değer vermeye devam et. Aynanın karşısına geç ben bir ders çıkardım bundan sonra kendime yeni bir sayfa açıyorum. Kendime yakışanı yapacağım. Evlenene kadar da ne kadar çok seversem seveyim asla aynı şeyleri yapmayacağım de. Ve o anları unut aklıba hiç getirme. SEN DEĞERLİSİN unutma !!!!

Üye

Çok haklısın yargılamayı ne çok seviyoruz milletçe. 1.5 senelik evliyim ve şu an hamileyim kızım mı olacak bilmiyorum. Birini sevebilir hata yapabilir. Ve ben bunlardan bihaber bile olabilirim. Allah korusun ama bugün birini ayıplarken yarın kendinde çıkmayacağı ne malum. Hiç başımıza gelmeyecekmiş gibi korkusuz ve kibirli olmak niye ????

Son düzenleme:
Çok haklısın yargılamayı ne çok seviyoruz milletçe. 1.5 senelik evliyim ve şu an hamileyim kızım mı olacak bilmiyorum. Birini sevebilir hata yapabilir. Ve ben bunlardan bihaber bile olabilirim. Allah korusun ama bugün birini ayıplarken yarın kendinde çıkmayacağı ne malum. Hiç başımıza gelmeyecekmiş gibi korkusuz ve kibirli olmak niye ????

Siz benim inancıma saygılı olabilirseniz olabilir. Ben öyle bir Tanrıya inanıyorum ki hadis paylaşımı okumam en büyük günah. Olmadı mı? Olmadı.

Neden olmadı?

Çünkü siz buna inanmıyorsunuz, komik buldunuz.

Ben de inanmadığım şeylerin evrensel genel geçer bilgiler gibi verilmesini istemiyorum, bu kadar basit.

Konu sahibinin tövbe etmesine saygı duymamakmış? O sizlerin görevi, aman nasıl günah işlersin demek.

Benim umrumda değil ki, günah olduğunu bile düşünmüyorum.

İnsanlar bilmedikleri konular hakkında tavsiye vermesin, yeterli.

Bakın ben buraya içimden geçenleri yazdım. Siteye üye olurken o tavsiye verebilir bu veremez diye bir ifade yoktu kusura bakmayın. Site kuralları içinde istediğimi yazarım size zorla okuyun veya yorum yapın gibi bir dayatmam yok.

Madem öyle yorum yapın böyle yorum yapın diye bir dayatma olmadığını biliyorsunuz, mesajıma bunu yazmanız komik olmamış mı?

Ben de içimden geldiği gibi yorum yazdım işte.

Madem öyle yorum yapın böyle yorum yapın diye bir dayatma olmadığını biliyorsunuz, mesajıma bunu yazmanız komik olmamış mı?

Ben de içimden geldiği gibi yorum yazdım işte.

Tekrar tekrar aynı şeyi söylemeniz dikkatimi çekti bir cevap vermek istedim. Eleştirilere olumsuz yorumlara açığım ama sürekli sen tavsiye verme gibi ifadeler karşısında sessiz kalamadım. Benim verdiğim tavsiye de zaten bilip bilmemeyle ilgili bir tavsiye değil bir tecrübemi, kötü anımı paylaştım.

Bir musibet bin nasihattan iyidir demisler.........

Bu yorumu 10 kere 20 kere begenebilirim.

sadece sana değil herkese ders olsun evlenmeden önce birlikte olursan yada sürtünme yoluyla her neyse artık böyle yarı yolda bırakırlar .Nerede o eski aşklar ?evlenmeyi bekleyemedin mi?
evlenmeyi beklemek zorunda değildi,o an yaşamak istemiş yaşamış,fakat hazır değilmiş ve bilgisizmiş ki ders çıkarmış

koptum nereye şikayet edeceksiniz pardon? Site kuralları belli,uyacaksın mecbur. yoksa git hakkaten şeriat forumlarında istediğin hadisi ayeti paylaş,%90 müslümanmışşş,nerden biliyosun, kayıt mı tuttun? ayrıca müslüman ülke olmaz arkadaşım müslüman birey olur onu da belirteyim.

işte bu

benzer bir şeyi ben yaşamıştım Allah düşmanımın başına vermesin. çok yüzeysel birşeyler yaşadıktan sonra hamilemiyim korkusu sardı içimi. pko hastasıyım adet olur olmaz doğum kontrol hapına başladım. bu korku 2 ay sonra hala devam ediyordu üstelik doğum kontrol hpı kullanmama rağmen. 4 5 defa eczaneden test alıp yaptım. sonuç hep negatif çıktı ama ben o kadar emindim ki, gidip kan testi bile yaptırdım. ve bu korku bende 8 ay kadar sürdü. öyle bir saçmalık ki beynın sana nasıl hükmediyorsa 8 aylık hamile birinin karnı burnunda olur dimi, karnım bildiğin şişmişti! sürekli karnımı dinliyor ve bağırsak hareketlerimi bebek hareketleri sanıyordum. 8 ay boyunca üstelik sürekli adet oldum! ve inan bu korku bana çok şey öğretti. seni çok iyi anlıyorum, ailenın yüzüne bakarken utanıyor ağlıyacak gibi oluyorsun. saçma sapan bir psikoloji.

anladığım kadarıyla sende benim gibi takıntılı birisin. bence bunu bir daha asla deneme. 2 ayla atlatamayıp bu korkuyu benim gibi aylarını zehir edebilirsin.

ha dipnot: şu an o kişiyle evliyim. ve inan hamile kalmak o kadar kolay bişi değilmiş:)

Teşekkür ederim

Hanımefendi, konu sahibinin vurgusunun evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşamaya değil de, hamile kalma korkusuna olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Hatta bekaret zerre kadar umrumda değil de dedi kendisi.

Yani hamile kalma korkusuyla kendini yemiş bitirmiş bir insanın vereceği tavsiye evlenmeden kimseyle beraber olmayın mıdır(teslim etmeyin?), mutlaka korunun mu?

Kısır bir insan evlenmeden önce kendini teslim etsin mi o zaman?

Yazdığınız mesaja ve diğer benzer mesajlara ithafen de şuna dikkat çekmek istiyorum

Konu sahibini yüzeysel birlikteliği için kınayanlar ayrı bir taraf (Bu taraf size her açıdan daha yakın, sizin gibi günah olduğunu düşünüyorlar sadece tövbeye inanmamışlar, ama siz bu kesim üzerinden aşağıdaki kesimi vurmaya çalışıyorsunuz.)

Yaşadığı şey ile önerdiği şeyin alakası olmadığını söyleyip bu nedenle eleştirenler ayrı bir taraf. Bu taraf elbette sen nasıl evlenmeden böyle şeyler yaşarsın demiyor, yanlış değil ki onlar için. Ne alakası var? diyor.

Çünkü konu sahibinin mesajı şöyle bir şey : oruç tutuyordum erkek arkadaşım istiyor diye, sonra açlıktan hastalandım. Benden size tavsiye oruç tutmayın!

Sıfır bilgiye kocaman tavsiye yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…