- 2 Nisan 2013
- 863
- 280
- 88
- Konu Sahibi bayannurella
-
Peki bunun yerine insanların inançlarına saygılı olamaz mı bu kişiler?
ÜyeOlamazlar canim. Tovbe etmenin, bir hata yapmanin ve pisman olmanın ne demek oldugunu bilirler ama burda hatasindan pismanlik duyan birine dr bari arkasinda dur derler. Duramaz, çünkü o bir hataydi ona göre, yaptigi hatadan utaniyor.
O zaman yapmayacakti, diyemezsiniz de. Beşer sasar derler. Insan bu, melek değil.
Hata yapacak ki dogruyu bulacak ve dogruyu gordugunde de kendince insanlari uyaracak çünkü cok pisman olmustur ve baskalarinin da ayni hataya dusmesini, aci cekmesini istememistir. Iste tövbe bunun için var.
Hani başkalarının gunahlarini ortaya cikarmamaliyiz ya. Hanimervecik01 demistin ya bi kere onceden ilahi dinliyip agliyordum ne salaktim diye. Hah işte bu da ayni şey. Bu sahis da ne kadar aptalmisim bir hata yapmışım diyor.
Olaya öyle bakacaksiniz. Kimse hatasini soylemekten mutluluk duymaz. Ne kadar güzel ki karsisindakileri de uyariyor. Onlari seviyor, demekki cok aci cekiyor.
Konu sahibi zaten kinayan yorumlari uyarmiyor, evlenmeden cinsellige karsi olan insanlari uyariyor.. ha belirtmemis olabilir ama bu hicbir seyi degistirmez.
Evet din konusmak yasak. Bakin ben dini konuşmadan yorum yaptım.
Yani, konu sahibi arkadasim gunahini kimseye anlatma. Tovbe ettiysen kapat gitsin. O artik gizlidir.
Selametle...
Siz benim inancıma saygılı olabilirseniz olabilir. Ben öyle bir Tanrıya inanıyorum ki hadis paylaşımı okumam en büyük günah. Olmadı mı? Olmadı.
Neden olmadı?
Çünkü siz buna inanmıyorsunuz, komik buldunuz.
Ben de inanmadığım şeylerin evrensel genel geçer bilgiler gibi verilmesini istemiyorum, bu kadar basit.
Konu sahibinin tövbe etmesine saygı duymamakmış? O sizlerin görevi, aman nasıl günah işlersin demek.
Benim umrumda değil ki, günah olduğunu bile düşünmüyorum.
İnsanlar bilmedikleri konular hakkında tavsiye vermesin, yeterli.
Bakın ben buraya içimden geçenleri yazdım. Siteye üye olurken o tavsiye verebilir bu veremez diye bir ifade yoktu kusura bakmayın. Site kuralları içinde istediğimi yazarım size zorla okuyun veya yorum yapın gibi bir dayatmam yok.
Madem öyle yorum yapın böyle yorum yapın diye bir dayatma olmadığını biliyorsunuz, mesajıma bunu yazmanız komik olmamış mı?
Ben de içimden geldiği gibi yorum yazdım işte.
Bu yorumu 10 kere 20 kere begenebilirim.Olamazlar canim. Tovbe etmenin, bir hata yapmanin ve pisman olmanın ne demek oldugunu bilirler ama burda hatasindan pismanlik duyan birine dr bari arkasinda dur derler. Duramaz, çünkü o bir hataydi ona göre, yaptigi hatadan utaniyor.
O zaman yapmayacakti, diyemezsiniz de. Beşer sasar derler. Insan bu, melek değil.
Hata yapacak ki dogruyu bulacak ve dogruyu gordugunde de kendince insanlari uyaracak çünkü cok pisman olmustur ve baskalarinin da ayni hataya dusmesini, aci cekmesini istememistir. Iste tövbe bunun için var.
Hani başkalarının gunahlarini ortaya cikarmamaliyiz ya. Hanimervecik01 demistin ya bi kere onceden ilahi dinliyip agliyordum ne salaktim diye. Hah işte bu da ayni şey. Bu sahis da ne kadar aptalmisim bir hata yapmışım diyor.
Olaya öyle bakacaksiniz. Kimse hatasini soylemekten mutluluk duymaz. Ne kadar güzel ki karsisindakileri de uyariyor. Onlari seviyor, demekki cok aci cekiyor.
Konu sahibi zaten kinayan yorumlari uyarmiyor, evlenmeden cinsellige karsi olan insanlari uyariyor.. ha belirtmemis olabilir ama bu hicbir seyi degistirmez.
Yani, konu sahibi arkadasim gunahini kimseye anlatma. Tovbe ettiysen kapat gitsin. O artik gizlidir.
Selametle...
evlenmeyi beklemek zorunda değildi,o an yaşamak istemiş yaşamış,fakat hazır değilmiş ve bilgisizmiş ki ders çıkarmışsadece sana değil herkese ders olsun evlenmeden önce birlikte olursan yada sürtünme yoluyla her neyse artık böyle yarı yolda bırakırlar .Nerede o eski aşklar ?evlenmeyi bekleyemedin mi?
koptumDin ile ilgili herhangi bir tartışma içine girmem. Ancak bu sitede biri bi konuda akıl istemişse ayette paylaşırım hadiste buna hiç kimse engel olamaz. Eğer ki engel olunursa veya banlanırsam, siteyi gereken tüm yerlere gerekçesiyle şikayet ederim. Derdi olan dipnot düşsün müslüman değilim bu konu da bilgi istemiyorum diye.
işte buOlamazlar canim. Tovbe etmenin, bir hata yapmanin ve pisman olmanın ne demek oldugunu bilirler ama burda hatasindan pismanlik duyan birine dr bari arkasinda dur derler. Duramaz, çünkü o bir hataydi ona göre, yaptigi hatadan utaniyor.
Selametle...
Yaşadıklarımı anlatıyım da başkaları da benim gibi hataya düşmesin. Ben 19 yaşında üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 2 ay önce erkek arkadaşımla (daha doğrusu eski erkek arkadaşımla) yüzeysel olarak bir şeyler yaşadık. Yaklaşık 1 ay önce de beni terk etti. O zaman da daha adetime 2 hafta falan vardı. Beni bi korku sardı adet olmazsam, zevk suyu bulaşmışssa, zevk suyundan hamile kalmışsam napcam diye beynimi yedim 2 hafta boyunca. Sonra adetimi tam zamanında aynı şekilde oldum. Ama benim korkum yine geçmedi ya üstüne gördüysem ya da çok nadir olsa da hamileyken adet görülüyomuş ben de öyleyimdir belki diye düşünmekten uyku uyuyamaz oldum. İnternette hamilelik belirtilerini okudukça kendimde belirti aramaya, belirtiler bulmaya başladım. En ufak ağrıyı sızıyı hamileliğe yoruyodum. Psikolojim alt üst oldu resmen kafayı yeme aşamasındaydım. İntiharı bile düşündüm diyebilirim. Kimseye de bir şey anlatamadım o eski sevgilime de muhtaç olmamak için ona da bir şey söylemedim. Yanlış anlar hala onla olmak istediğimi düşünür diye kendi başıma yaşadım bütün stresi. Allah korusun eğer hamile olsaydım maddi olarak kimsenin desteğine ihtiyacım olmadı zaten benim tüm sorunum manevi olarak olurdu. Çünkü ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum. Sürekli çocuklarla ilgili konuların içindeyim. Bunları yaşadığım sıralar bebek fotoğrafı görmeye bile tahammül edemiyodum rüyalarımda bebekler görüyodum anlıcağınız çok kötü durumdaydım. Neyse adetim bitti benim içim rahat etmedi gittim gebelik testi aldım. Onu da utana sıkıla aldım yaşımdan küçük duruyorum minyon tipliyim biraz yanlış anlarlar diye. Eve geldim koşa koşa yaptım testi 30 sanıye falan bekledim tek çizgiyi gördüm. 5 dakika falan baktım çubuğa başka çıkan bişey var mı diye. O an öyle bir rahatladım ki. Allaha dua ede ede, tövbe ede ede ağladığımı hatırlıyorum. Yok böyle bir stres. O andan sonra kendime söz verdim evlendiğim kişi dışında asla kimseyle böyle bir şey yaşamıycam. Kimseye güvenmemek lazım bu devirde. Bir şeyler yaşamadan önce çok iyi düşünün. Bunlar da benden size tavsiye olsun.
Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?