- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
- Konu Sahibi Bittercoffee
-
Evet sabır... oğlum okula gidip de net bi düzene girene kadar sabır... bakalım o zaman ne bulcak sinirimi zıplatmak için.. çocuk doğdu doğalı her şeyime bi kulp takıyodu çoğunu atlattık fakat bu konu temcid pilavına döndüÖğlene kadar bırakmayın uykuda erken uyandırın oyunlar oynayın evde oyalayın şirin bir sesle uyandırın sizinle oyunu seviyorsa ayılır Zaman'la oturur düzeni üzmeyin kendinizi çocuk hisseder oda huzursuz olur boşverin büyüdükçe düzen oturur sabır
İyi geceler hanımlar..
Yine aynı mevzu dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.. oğlum 4 yaşına gidiyo ve pek uykuyla arası olmayan bi bebekti.. son 1 yıldır öğlen uykusuna da yatırmıyorum pek çünkü akşam yatmıyo bu defa..
erken kaldırıyorum öğle uykusuna yatıyo. bu defa gece 1 2lere kadar uyumuyo..
neyse uyusun uykusunu alsın diyorum öğlen 11 veya 12ye kadar uyuyo bu defa akşam 9buçuk 10 gibi yatıyo ve ertesi gün bazen öğlene kadar bazen öğle öncesi uyanıyo..
ama parka gidelim veya bahçede toprakla oynayıp çok yorulduğunda akşamüstü uyuyo ve o gece geç saatlere kadar tekrar yatıramıyorum..
Bu defa her şeyi çok bilen babamız çocuğumun uyku düzenini bozdun vay efendim nasıl annesin sen bi düzen kuramadın yazık çocuğuma falan diye başlıyo saydırmaya.. tabi bir değil iki değil bana gelenler geliyo.. kaç defa izah ettim buraya yazdğım gibi aslında haklısın senlik bi şey yok diyo sonra yine sar başa.. sar başa..
Az önce yine bu konudan epey tartıştık.. bıktım bana üvey ana muamelesi yapmasından.. her şeye burnunu sokuyo ya zor tutuyorum kendimi saçlarını yolmamak için.. çok kırılıyorum anneliğime laf ettikçe.. napayım da vazgeçireyim bu huyundan?? Ya da ben gerçekten haksız mıyım?? Kötü bi anne miyim??
ya siz bunu düşünüp buralara yazmışsanız kötü bir anne olma ihtimaliniz yok. eger gerçekten kötü bir anne olsaydınız umursamaz eşinize 'he ' der geçerdiniz. su erkeklere biri annelerin babalardan daha çok çocuklarını düşündüğünü öğretsin artık. ben daha fazla emek harcayacağim çocuğum için adam da gelecek başımda bik bik bik konuşacak sinirimi bozacak. ağzının salıncağına tekme atınİyi geceler hanımlar..
Yine aynı mevzu dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.. oğlum 4 yaşına gidiyo ve pek uykuyla arası olmayan bi bebekti.. son 1 yıldır öğlen uykusuna da yatırmıyorum pek çünkü akşam yatmıyo bu defa..
erken kaldırıyorum öğle uykusuna yatıyo. bu defa gece 1 2lere kadar uyumuyo..
neyse uyusun uykusunu alsın diyorum öğlen 11 veya 12ye kadar uyuyo bu defa akşam 9buçuk 10 gibi yatıyo ve ertesi gün bazen öğlene kadar bazen öğle öncesi uyanıyo..
ama parka gidelim veya bahçede toprakla oynayıp çok yorulduğunda akşamüstü uyuyo ve o gece geç saatlere kadar tekrar yatıramıyorum..
Bu defa her şeyi çok bilen babamız çocuğumun uyku düzenini bozdun vay efendim nasıl annesin sen bi düzen kuramadın yazık çocuğuma falan diye başlıyo saydırmaya.. tabi bir değil iki değil bana gelenler geliyo.. kaç defa izah ettim buraya yazdğım gibi aslında haklısın senlik bi şey yok diyo sonra yine sar başa.. sar başa..
Az önce yine bu konudan epey tartıştık.. bıktım bana üvey ana muamelesi yapmasından.. her şeye burnunu sokuyo ya zor tutuyorum kendimi saçlarını yolmamak için.. çok kırılıyorum anneliğime laf ettikçe.. napayım da vazgeçireyim bu huyundan?? Ya da ben gerçekten haksız mıyım?? Kötü bi anne miyim??
yorumunuz için teşekkürler fakat güvendiğim 4 5 tane pedagogun kitapları sayısını ben de hatırlamıyorum artık gebeliğimden beri okuyorum.. konuşurken seçtiğim kelimelere kadar dikkat eden bi anneyim.. hatta etraftakileri bile öyle söylemeyin şöyle davranmayın diye sinir bozucu şekilde uyarıyorum.. ama uykuya çare olamadım.. doktora da gittik bu yüzden.. doktor tahlillerden sonra her şey normal bazı çocuklar böyle oluyo yapıcak bi şey yok.. bazı çocuklar böyle olabiliyo. çok şikayetçiysen bu durumdan ilaç yazayım akşamdan uyuması için dedi ben kabul etmedim bunu..Bi 4 yasindaki cocugun öglen vakti uyanmasi saglikli degil. Ayrica öglen uykularada artik gerek yok bu yasta. Cocuklar en gec saat 8de uyumali, ertesi gün tekrar 8de kalkmali. Artik kres yasi coktandir geldi bile. En iyisi kres'e yollamak ve bir düzen oturtmak. Bu cocuk 1-2 yil sonra ilk okula gidecek bide. Düzen önemli.
Ayrica cocuk uykusu, pedagoji üzerine kitap okumani tavsiye ederim. Gerekirse bizzat bir pedagoge gidebilirsin. Incitmek istemem seni fakat su an tam ne yaptigini bilmiyorsun. Biraz daha bilgilendiginde istikrarli bir sekilde hem esinin karsisina cikarsin, hem cocugunu dogru egitirsin.
Telefonum uygun mutlaka yapıcam bu söylediğinizi çok teşekkürler..Canım, ne marka telefon kullanıyorsun bilmiyorum ama senden bir şey yapmanı rica edeceğim. Akıllı telefonlar için kullanılan bir uyku programı var. Sleep Cycle adı, bunu telefona veya tableti yükleyip çocuğu yatırdığında yanına koy bir hafta boyunca. Bir bak bakalım uyku şekli nasıl, kaç defa uyanıyor ne kadar derin uyuyor. Programda kaç saat uyuduğunu ve ne kadar kaliteli bir uyku çektiğini göreceksin. Buna göre zaten anlarsın çocuğun sadece uyku disiplini mi eksik yoksa biyolojik saati mi dengesiz.
Biliyorsun biyolojik saatimizi dengeleyen hormon melatonindir, bazı insanlarda bebeklikten itibaren bu hormon dengesiz salgılanır, eğer böyle bir durum var ise önlem almanız gerekiyor ki ilerki yaşantısında sıkıntı çekmesin.
Okula başladığında ilk bir ay yorgunluktan sizabilir ama 1 ay sonra vucudu bu duruma adapte olup gitgide daha az uyumasına sebep olabilir.Umarım sadece uyku konusunda disiplinsizdir Takipte kalalım olur mu?
Genelde akşamüstü gidiyoruz parka.. bazen de erken kalkıyo simit almaya falan çıkıyoruz ordan park istiyo gidiyoruz.. 1 saat falan oynuyo sonra evimize geliyoruz yiyip içiyo sonra uyuyo.. işte sorun burda gün içinde uyumaması lazım.. veya akşamüstü tekrar çıkarmam gerekiyo e o tempo da bana uymaz. Malum yemek çamaşır ütü iş güç hiç bitmiyo.. oğlumla benim şikayetim yok zaten fakat eşim çok muzdarip bu konudan..
E ne de olsa eve geldiğinde mesaisi bitiyo.. öyle ata tuta konuşmak kolay geliyo
Korkarım bigün o sinirle birlikte Allah ne verdiyse üstüne atlayıp hırsım çıkana kadar çata pata vurucamya siz bunu düşünüp buralara yazmışsanız kötü bir anne olma ihtimaliniz yok. eger gerçekten kötü bir anne olsaydınız umursamaz eşinize 'he ' der geçerdiniz. su erkeklere biri annelerin babalardan daha çok çocuklarını düşündüğünü öğretsin artık. ben daha fazla emek harcayacağim çocuğum için adam da gelecek başımda bik bik bik konuşacak sinirimi bozacak. ağzının salıncağına tekme atın
Doğru eve gelince mesaisi bitiyor. Sizin gece de devam ediyor. :)
desteğiniz için teşekkürler..sevgili konu sahibi,
bazi insanlarin her kofteye uygun naneleri vardir. esinizinki de bu hesap. kaale almayin.
her cocugun aliskanliklari, rutinleri farklidir.
bunun aile kurallari ile alakalari da yoktur keza...
ayni anne-baba, ayni tavirlarla davranirlar iki bebege-cocuga da, bambaska geri donusler olur.
musterih olun, sakin kalin.
ev düzenini falan gözüm görmüyor bazen oğlum önceliğim.. denemekte fayda var..çocuğun o saate kadar uyuması gerçelten normal değil. Annelikle alakası yok ama bunun. Yine de bu düzeni düzeltmek için çaba lazım. Akşam 9da yatıp sabah 6da kaldırsanız öğlen de 11 12 gibi tekrar uyutsanız akşam üzeri park oyun her neyse. Parktan dönünce uykusu geliyor dediniz. Parka götürüp gelince akşam yemeği yedirirseniz gelir gelmez uyur diye düşünüyorum. Ama bu arada sizin ev düzeni biraz perişan olur tabi.
Kendimi iyi hissettirdiniz çok sağolun hanımlar.. olumsuz eleştirileriniz bile çok üsturupluydu.. kendimi gerçekten anneliğin hakkını veremeyen bi kadın gibi görüyodum.. sinirlerim yıpranmıştı bu muhabbetten epeyce.. iyi ki varsınız kendime geldim desteğinizle..Cok hata buluyosa buyursun HATASIZ biri olarak kendi baksin cocuga. Oyle kolaydi zaten disaridan bik bik bik konusup laf soylemek. Kalksin kendisi baksin
Hem de ne boşboğaz.. anneliğimden nefret eder duruma gelmeye başlamıştım kendi kendime ne biçim anneyim ben deyip ağlıyodum.. kendimi bilen bi kadın olduğum halde bi de bu ruh haline sokmuş benibenmde kızım 3.5 yaşında.uyku düzenimiz aynı .. kötü anne değilsin merak etme cnm.sadece kocan boşboğaz okadar.
çok biliyorsa listesini yapsın sana sanki bu yaşa kadar sen bakmamışsın.. duyma sakın onu anneliğini sorgulamaHem de ne boşboğaz.. anneliğimden nefret eder duruma gelmeye başlamıştım kendi kendime ne biçim anneyim ben deyip ağlıyodum.. kendimi bilen bi kadın olduğum halde bi de bu ruh haline sokmuş beni
O zaman 1 hafta kal evde sen bi düzen kur diyorum.. kurarım ne var ki diyo.. bazen işleri yoğun olmuyo 2 3 gün evde kaldığı oluyo.. ben evi toparlayım siz parka falan gidin diyorum.. bi geliyolar ki daha oğlum yolda uyuyakalmış.. ee nerde kaldı düzen diyorum napim uyuyan çocuğa.. neler neler yaptım şebek oldum resmen yok yine de uyudu diyo..
Laf çok ama icraat yok.. başı sıkışınca hemen uyutuyo çocuğu
Haha yapıcam bunuEe sen o zaman bu adamı hala niye ciddiye alıyorsun ki? Yani dön kıcini buna konuş de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?