Beni anneliğimden vuran uyuz kocam

Evet sabır... oğlum okula gidip de net bi düzene girene kadar sabır... bakalım o zaman ne bulcak sinirimi zıplatmak için.. çocuk doğdu doğalı her şeyime bi kulp takıyodu çoğunu atlattık fakat bu konu temcid pilavına döndü

Canım, ne marka telefon kullanıyorsun bilmiyorum ama senden bir şey yapmanı rica edeceğim. Akıllı telefonlar için kullanılan bir uyku programı var. Sleep Cycle adı, bunu telefona veya tableti yükleyip çocuğu yatırdığında yanına koy bir hafta boyunca. Bir bak bakalım uyku şekli nasıl, kaç defa uyanıyor ne kadar derin uyuyor. Programda kaç saat uyuduğunu ve ne kadar kaliteli bir uyku çektiğini göreceksin. Buna göre zaten anlarsın çocuğun sadece uyku disiplini mi eksik yoksa biyolojik saati mi dengesiz.

Biliyorsun biyolojik saatimizi dengeleyen hormon melatonindir, bazı insanlarda bebeklikten itibaren bu hormon dengesiz salgılanır, eğer böyle bir durum var ise önlem almanız gerekiyor ki ilerki yaşantısında sıkıntı çekmesin.

Okula başladığında ilk bir ay yorgunluktan sizabilir ama 1 ay sonra vucudu bu duruma adapte olup gitgide daha az uyumasına sebep olabilir.Umarım sadece uyku konusunda disiplinsizdir Takipte kalalım olur mu?

Bi 4 yasindaki cocugun öglen vakti uyanmasi saglikli degil. Ayrica öglen uykularada artik gerek yok bu yasta. Cocuklar en gec saat 8de uyumali, ertesi gün tekrar 8de kalkmali. Artik kres yasi coktandir geldi bile. En iyisi kres'e yollamak ve bir düzen oturtmak. Bu cocuk 1-2 yil sonra ilk okula gidecek bide. Düzen önemli.

Ayrica cocuk uykusu, pedagoji üzerine kitap okumani tavsiye ederim. Gerekirse bizzat bir pedagoge gidebilirsin. Incitmek istemem seni fakat su an tam ne yaptigini bilmiyorsun. Biraz daha bilgilendiginde istikrarli bir sekilde hem esinin karsisina cikarsin, hem cocugunu dogru egitirsin.

Siz cocugu satin mi aldiniz cocuk onunda cocugu .bana esim oyle soylense pisman ederim zaten yapmak zorunda bide bana mi mudehale ediyor

sevgili konu sahibi,

bazi insanlarin her kofteye uygun naneleri vardir. esinizinki de bu hesap. kaale almayin.
her cocugun aliskanliklari, rutinleri farklidir.
bunun aile kurallari ile alakalari da yoktur keza...
ayni anne-baba, ayni tavirlarla davranirlar iki bebege-cocuga da, bambaska geri donusler olur.
musterih olun, sakin kalin.

çocuğun o saate kadar uyuması gerçelten normal değil. Annelikle alakası yok ama bunun. Yine de bu düzeni düzeltmek için çaba lazım. Akşam 9da yatıp sabah 6da kaldırsanız öğlen de 11 12 gibi tekrar uyutsanız akşam üzeri park oyun her neyse. Parktan dönünce uykusu geliyor dediniz. Parka götürüp gelince akşam yemeği yedirirseniz gelir gelmez uyur diye düşünüyorum. Ama bu arada sizin ev düzeni biraz perişan olur tabi.

ya siz bunu düşünüp buralara yazmışsanız kötü bir anne olma ihtimaliniz yok. eger gerçekten kötü bir anne olsaydınız umursamaz eşinize 'he ' der geçerdiniz. su erkeklere biri annelerin babalardan daha çok çocuklarını düşündüğünü öğretsin artık. ben daha fazla emek harcayacağim çocuğum için adam da gelecek başımda bik bik bik konuşacak sinirimi bozacak. ağzının salıncağına tekme atın

yorumunuz için teşekkürler fakat güvendiğim 4 5 tane pedagogun kitapları sayısını ben de hatırlamıyorum artık gebeliğimden beri okuyorum.. konuşurken seçtiğim kelimelere kadar dikkat eden bi anneyim.. hatta etraftakileri bile öyle söylemeyin şöyle davranmayın diye sinir bozucu şekilde uyarıyorum.. ama uykuya çare olamadım.. doktora da gittik bu yüzden.. doktor tahlillerden sonra her şey normal bazı çocuklar böyle oluyo yapıcak bi şey yok.. bazı çocuklar böyle olabiliyo. çok şikayetçiysen bu durumdan ilaç yazayım akşamdan uyuması için dedi ben kabul etmedim bunu..
Akşam 8de yatması gece uykusu uyumaması demek.. kaç defa o şekilde uyudu ama 1.5 saat uyku sonrası kurulmuş gibi uyanıyo çocuk.. zaten hala deliksiz uyuyan bi çocuk da değil.. bazen bikaç kere bazen sabaha kadar yarım saatte ya da saatte bi uyanıyo.. sanırım deli yatmasından kaynaklı.. çoğu zaman başını koyduğum yerde ayakları olcak vaziyette buluyorum..
Bazen bazı şeyleri uygulamak hiç de kolay olmuyo yani.. ben yine bu haline şükrediyorum 2 seneye yakın geceleri sadece 1.5 saat civarı uyurdu gündüz de pek uyumazdı.. aahh beynim süngere dönmüştü..

Telefonum uygun mutlaka yapıcam bu söylediğinizi çok teşekkürler..

Doğru eve gelince mesaisi bitiyor. Sizin gece de devam ediyor. :)

Korkarım bigün o sinirle birlikte Allah ne verdiyse üstüne atlayıp hırsım çıkana kadar çata pata vurucam
Oğlumun etkilenmemesi için tutuyorum kendimi.. bağırmamak için bile öyle zor tutuyorum ki kendimi boğazıma yumruk oturuyo.. şu anki özeni gebeliğimde ve doğum sonrası gösterseydi oğlum daha uyumlu olurdu bu konuda diye düşünüyorum.. huzursuz ve sıkıntılı gebelik sonrası oğlum zaten huysuz ve sinirli bi bebekti.. çok şükür biçok şeyi telafi ettik sevgi ve huzurla fakat bu düzensiz ve huzursuz uykular o dönemin uzantısı sanırım

desteğiniz için teşekkürler..
ev düzenini falan gözüm görmüyor bazen oğlum önceliğim.. denemekte fayda var..
Cok hata buluyosa buyursun HATASIZ biri olarak kendi baksin cocuga. Oyle kolaydi zaten disaridan bik bik bik konusup laf soylemek. Kalksin kendisi baksin
Kendimi iyi hissettirdiniz çok sağolun hanımlar.. olumsuz eleştirileriniz bile çok üsturupluydu.. kendimi gerçekten anneliğin hakkını veremeyen bi kadın gibi görüyodum.. sinirlerim yıpranmıştı bu muhabbetten epeyce.. iyi ki varsınız kendime geldim desteğinizle..

benmde kızım 3.5 yaşında.uyku düzenimiz aynı .. kötü anne değilsin merak etme cnm.sadece kocan boşboğaz okadar.

benmde kızım 3.5 yaşında.uyku düzenimiz aynı .. kötü anne değilsin merak etme cnm.sadece kocan boşboğaz okadar.
Hem de ne boşboğaz.. anneliğimden nefret eder duruma gelmeye başlamıştım kendi kendime ne biçim anneyim ben deyip ağlıyodum.. kendimi bilen bi kadın olduğum halde bi de bu ruh haline sokmuş beni

Aman ya bu kocalar hep aynı. Dün ateşi çıktı. Ben önceki gün suyla oynamasına izin vermişim. Üstü ıslanmış ben değiştirene kadar. Ondan ateşlenmiş ben niye dikkat etmiyormuşun... ya adam o sırada sen de evdeydin. Ben iş yapıyordum madem öyle çocuğu alıp oyalasaydın... of hepsi aynı...

Kaldı ki alakası yok kızımın dişi çıkıyor boşa ateşlenmedi...

Hem de ne boşboğaz.. anneliğimden nefret eder duruma gelmeye başlamıştım kendi kendime ne biçim anneyim ben deyip ağlıyodum.. kendimi bilen bi kadın olduğum halde bi de bu ruh haline sokmuş beni
çok biliyorsa listesini yapsın sana sanki bu yaşa kadar sen bakmamışsın.. duyma sakın onu anneliğini sorgulama

Ee sen o zaman bu adamı hala niye ciddiye alıyorsun ki? Yani dön kıcini buna konuş de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…