- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Maddi geliri olmayan kocasina muhtac kadinlar genelde bu muameleyi görüyor cünkü erkek biliyor ki resti cekip gidebilcegi bir hayati yok kadinin. Istisnalar vardir elbet ama genel durum bu.Yaşadıklarınız para kazanmadığınızdan değil, eşinizin karaktersiz oluşundan kaynaklanıyor. Allah yardımcınız olsun, inşallah herşey gönlünüzce olur.
Sizin eşiniz iğrenç birisiTeşekkür ederim hanımlar, sorunun parasızlığım olmadığını biliyorum, yarın ben atanınca nasıl iğrenç bir dönüş yapıcağını da tahmin ediyorum. Ama zaten işimi elime alınca ilk işim boşanma davası açmak olacağı için onun o çirkin dönüşüne tahammül etmek zorunda kalmayacağım.
Ama bağlanacak nafaka aşağı yukarı belli. Taş çatlasın 1000 tlyi geçmez. Halbuki bir ev kirası bile daha fazla. Şimdi boşanırsam illaki çalışmam gerekecek ve bu kez hiç vaktim olmayacak. Bana zorla hizmet yaptıramaz, ütüsünü bile bu tavırları sergilediğinden beri yapmıyorum. Baktım ne bir teşekkür ne bir insanlık. Tam tersine hayvanın önüne atar gibi gömlek atıyor önüme al kendin ütüle dedim. Bir noktaya kadar bu adama mecburum ama benim üzerimde tam bir hakimiyet kurmasına da izin vermiyorum. Evi temizleyip çocukların karnını doyuracak kadar yemek yapsam yetiyor bana. Getireceği kişiye de bırak hizmet etmeyi suratına bile bakmayacağım. Zaten daha önce onun yüzünden o kadar olay oldu utanmadan yine geliyorsa niyeti boşattırmaktır. Benim de zaten tek amacım bu. Kendisine ne bir hizmetim ne bir çatışmam olur. Ayrıca evet atama puanı 80 altı. Ben de yeni öğrendim ve umutlarım bu sayede tazelendi. Bölümümün öğrencileri pek donanımlı değil, bu da bana avantaj sağlıyor. Rahat rahat 80 yaparım, daha önceki sınavlarımda hep ortalamanın üstündeydim. Hayırlısı..Umarim atama puaniniz 80 ustu değildir. Cocuklar var sanirim yaslari kac
ev isi yemek ütü arti 3.misafir kişi hizmet vb ders calisma zamani bulamazsiniz yani ben olsam bulamam.Esiniz memursa boşanın nafaka baglatin cocuklara ..Ayri yasayin inanin o esnada daha iyi ders calisirsiniz kafa rahat olur.Ayni evde moral boza boza kpss işi olmaz diye düşünüyorum.
Tek sebep bu değil tabii ki ama bu tavırları sergilerken sığındığı bahane bu. Ona göre herkes çalışıyor ben çalışmıyorum. Halbuki benimle evlendiğinde 17 yaşındaydım. Üniversiteye hazırlanma çağında olan bir kızla onun korkularını kullanarak, zorlandığını bilerek evlenip sonra çalışmıyor diye işkence etmek en adi en aşağılık tavırdır benim için.Benim annem de para kazanmıyordu ama böyle bir muameleye hiç maruz kalmadı.
Ablam da para kazanmıyor. Ama bu muameleye maruz kalmıyor.
Yengem de para kazanmıyor... kuzenim de kazanmıyor. Ve ben de kazanmıyorum.
Ama bu muameleye maruz kalmak şöyle dursun benim iznim olmadan sinek giremez bu eve.
Sorun senin eşin.
Para kazansan da seni ezmeye büzmeye çalışacak...bu şekilde değil. Başka şekilde sana şiddet uygulayacak. Çünkü adamin huyu bu...
Senin için en doğru olan boşanmak.
Allah yardımcın olsun
Kaç çocugunuz var ve kaç yaşındalar acaba?Teşekkür ederim hanımlar, sorunun parasızlığım olmadığını biliyorum, yarın ben atanınca nasıl iğrenç bir dönüş yapıcağını da tahmin ediyorum. Ama zaten işimi elime alınca ilk işim boşanma davası açmak olacağı için onun o çirkin dönüşüne tahammül etmek zorunda kalmayacağım.
Sevindim ortalama bi calismayla 80 alinir.Cocuklar okula krese vb giderse kutuphanede çalışın. Evde yemek yapmadiginizda problem cikarmayacaksa iyi bu durum.3.kişi cok yuzsuz ve sinsiymis .Ama bağlanacak nafaka aşağı yukarı belli. Taş çatlasın 1000 tlyi geçmez. Halbuki bir ev kirası bile daha fazla. Şimdi boşanırsam illaki çalışmam gerekecek ve bu kez hiç vaktim olmayacak. Bana zorla hizmet yaptıramaz, ütüsünü bile bu tavırları sergilediğinden beri yapmıyorum. Baktım ne bir teşekkür ne bir insanlık. Tam tersine hayvanın önüne atar gibi gömlek atıyor önüme al kendin ütüle dedim. Bir noktaya kadar bu adama mecburum ama benim üzerimde tam bir hakimiyet kurmasına da izin vermiyorum. Evi temizleyip çocukların karnını doyuracak kadar yemek yapsam yetiyor bana. Getireceği kişiye de bırak hizmet etmeyi suratına bile bakmayacağım. Zaten daha önce onun yüzünden o kadar olay oldu utanmadan yine geliyorsa niyeti boşattırmaktır. Benim de zaten tek amacım bu. Kendisine ne bir hizmetim ne bir çatışmam olur. Ayrıca evet atama puanı 80 altı. Ben de yeni öğrendim ve umutlarım bu sayede tazelendi. Bölümümün öğrencileri pek donanımlı değil, bu da bana avantaj sağlıyor. Rahat rahat 80 yaparım, daha önceki sınavlarımda hep ortalamanın üstündeydim. Hayırlısı..
2 çocuk. Biri ilkokul çağında biri daha da küçük. Zaten onların mutlu olacağını bilsem, bu babalığa yakışmayan adamı özlemeyeceklerini bilsem bana ne yaparsa yapsın atanacağım güne kadar zerre kadar üzülmezdim. Ama çocuklar ah çocuklarKaç çocugunuz var ve kaç yaşındalar acaba?
İnşallah kader yüzünüze güler her işiniz kolaylıkla hallolur
Ailem zorla evlendirdi. Ben okumak istedim zorla okuldan alıp evlendirdiler. Annem beni hiçbir zaman sevmedi, hep dayak hep eziyet. 17ye geldiğimde saçı kırlaşmış bu adam kapıya gelince ben hayır deyip kaçırtacağım diye ödü koptu. Adam gelmeden önce bir güzel sinir krizi eşliğinde hakaret tehdit, onur kırıcı sözler yağdırdı. "yaşlanana kadar sana ben mi bakacağım, seni başka kim alır ki, hem salak hem çirkinsin" gibi gibi. Ben de hem küçük hem cahil, hem çaresizdim denize düşen yılana sarılır hesabı iğrene iğrene bu adama evet dedim. Böyle bir aile kızının arkasında durur muAileniz neden destek olmuyor? O iğrenç adama neden katlanmak zorundasınız?
Ben en ufaktım 3 kardesiz, annemi ancak ben 18 deyken ikna etmiştim de evi terketmiştik. Babam alkolikti içer içer gelir hakaret ederdi gece gündüz hiç huzurumuz yoktu inanın. Gündüzleri uyur gece kalkar ders çalışırdım, babayla olayım illa demek aslen çocuklara bi mutluluk getirmiyor maalesef. Ben baba travması eşim sayesinde belki de 5 yada 10 senede attım üzerimden. Çok şükür eşim çok sakin anlayışlı bi insan. Hala arada bana sinir gelir bağırır çağırırım asla tersime gitmez eşim, bence hepsi baba kaynaklı. Çok hakaret duymuşum çok gereksiz azarlanmışım.2 çocuk. Biri ilkokul çağında biri daha da küçük. Zaten onların mutlu olacağını bilsem, bu babalığa yakışmayan adamı özlemeyeceklerini bilsem bana ne yaparsa yapsın atanacağım güne kadar zerre kadar üzülmezdim. Ama çocuklar ah çocuklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?