- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Aileniz eşinizden de iğrençmiş maalesef. Ah kadınlarımız...Aile evinde ezilir, eşinin evinde ezilir...Keşke çıkıp gittiğinizde arkanızda duracak bir sistem olsa ama yok. Kadın haklarında çok geriyiz çok...Ailem zorla evlendirdi. Ben okumak istedim zorla okuldan alıp evlendirdiler. Annem beni hiçbir zaman sevmedi, hep dayak hep eziyet. 17ye geldiğimde saçı kırlaşmış bu adam kapıya gelince ben hayır deyip kaçırtacağım diye ödü koptu. Adam gelmeden önce bir güzel sinir krizi eşliğinde hakaret tehdit, onur kırıcı sözler yağdırdı. "yaşlanana kadar sana ben mi bakacağım, seni başka kim alır ki, hem salak hem çirkinsin" gibi gibi. Ben de hem küçük hem cahil, hem çaresizdim denize düşen yılana sarılır hesabı iğrene iğrene bu adama evet dedim. Böyle bir aile kızının arkasında durur mu
Canım benım kararından dönme.O adam ınsan olsa zaten boyle hıssettırmez.Alsın parasını ne yapıosa yapsın.Insan musvettelerı.Bugün yine daha önce çok büyük sorun olmuş bir konuyu bile isteye ortaya attı. Benden izin almadan evime 3. bir şahsı çağırdı (kalıcı olarak). İlk duyduğumda bu kadar alçak, bu kadar haysiyetsiz oluşuna şok olup "eğer gelirse yüzüne karşı git diyeceğim" deyince "o değil sen defolucaksın" dedi. Bu kişi annesi babası gibi birinci dereceden biri değil bu arada. Herhangi bir zorunluluk, mecburiyet yada bunu gerektirecek bir durum da yok. Tamamen keyfi. Gel sen bizde kal, ben sana bakacağım diyor. Şunu da söyleyeyim. Daha yeni, hiç istemediğim bir konuda fedakarlık yapıp onun isteği doğrultusunda bir karar verdim. Üstelik tüm hayatımızı kötü anlamda değiştireceğini bile bile sırf onun saçma sapan bir isteği yerine gelsin diye. Onun hatrına bile beni adamdan saymıyor. Lanet giresice ortak hayatımıza hiç tereddüt etmeden başkalarını sokuyor, üstelik beni iğne ucu kadar hesaba katmadan. Ev onun, hayat onun, keyif onun. Bu alçaklıkları bu kadar rahat yapmasının tek sebebi parayı onun kazanıyor olması. Benim çocuklara bakmam, ev işleri vs zerre kadar gözünde değil. Parayla tutulmuş bir köleden farklı görmüyor.
5 yılda üzerime aldığım kıyafet sayısı bir elin parmağımı geçmez, herhangi bir masrafım yok. Buna rağmen beni para yemekle, bütün maaşı harcamakla suçluyor. Her seferinde bunun yalan olduğunu söylerken kahrolmama rağmen o da bunun çok iyi farkında olmasına rağmen her seferinde aynı alçakça cümleleri kurmaya devam ediyor. Yediğim ekmeğe bile laf ediyor. Bunların hepsinin tek bir sebepten. Para kazanamadığımdan.
Önceki konumda burada çare aramıştım. Ne yapsam ne işe atılsam da para kazansam diye. Bu adamdan kurtulma umuduyla olmayacak işler hayal ettim durdum. Ama artık iş çok ciddi. Bu herif beni insandan saymamaya kesin olarak karar vermiş ve ben ayaklarım üzerinde durup gitmediğim sürece beni yok sayıp hayatımla oynayıp her seferinde 'beğenmiyorsan defol git" demeye devam edecek. Bu yüzden en kesin ve ihtimaller arasında en olası olan kpss çalışmasına başladım. Köpek gibi evet KÖPEK GİBİ çalışıp gerekirse uykumdan yemeğimden fedakarlık edip o kpssyi kazanacağım.
İşte ben bu kararı verip ders çalışmaya başlamışken bugün bunu yaptı. Yukarıda anlattığım gibi evime ortada hiçbir şey yokken 3. bir şahsı çağırdı. Beni yine bir sinek yerine bile koymadan. Ama bu kez sinirim erken geçti. Oturup saatlerce kaderime ağlamadım, beni bu hallere sokan aileye ah etmedim, çılgın gibi çikolataya saldırmadım. Tam tersine içten içe mutluyum. Çünkü ben hayatımla ilgili bu kararları verirken hep vicdan azabı yaşadım, çocuklarımı böylesi defolu, bozuk, kalitesiz de olsa bir baba olmadan büyütecek olmanın vicdan azabı peşimdeydi. Neyse ki kendisi ne kadar doğru bir karar verdiğimi kendi kendine onaylamış oluyor. O 3. şahıs bu eve geldiğinde de tepkimi belli etmekle birlikte ileri gitmeyeceğim. bunlar ders çalışıp gidecek gücü bana sağlayacak, daha önce olduğu gibi rehavete kapılıp benim kaderim bu diyecek ortamı kendime hazırlamayacağım. Canım yansın ki, onurum kırılsın, kişiliğim ayaklar altına alınsın ki ayağa kalkacak hırsı duyabileyim.
Bu da burada kalsın. 2 sene sonra bu postu ya yeni hayatımda, düzenimi kurmuş, bu adamı defedip huzurumu bulmuş olarak okuyacağım yada gözyaşlarımla beraber bu evden pişmanlık ve kendime ettiğim lanetlerle...
Çok sevindim teşekkür ederim.Allah yardımcın olsun canım. yüksek puana gerek kalmamasi çok güzel olmuş. soru çözerken takilirsa beni etiketleyebilirsin. matematigim iyidir. genelde iyi cozerim. mantık sorularına da yardımcı olmaya çalışırım. Türkçem de iyidir.
sen istedikten sonra herşeyi yaparsın. inşallah da muvaffak olursun istediğin herseyde. yolun açık olsun :)
Çok sevindim teşekkür ederim.
Gördüm postu, gayet güzel düşünmüş arkadaş. Ben de benzer bir post açayım. Bana matematikten birkaç soru da yeter aslında. Çünkü benim alanımda matematik bilen neredeyse yok, sözel bir bölüm için avantaj sağlar mı kpssde pek bilmiyorum. Ama en azından temel konuları öğrensem iyi olur. Bir soru bir sorudur:)rica ederim ne demek :)
bi arkadaşın kpss çalışırken yardımlaşmak ve konuşmak için açtığı bi topik vardi. ordan beraber de destek olabilirsiniz birbirinize. birinin sizinle beraber çalışması da durmaniza engel olur. daha çok teşvik eder hem :)
o konuya da etiketlerim seni bulunca
Cok uzuldum yazdiklariniza. Ama artik uzulmeyin hele ki onurunuz cignenmesin. Bunlari yasamadan ayaga kalkabilirsiniz. Kim geliyorsa gelsin madem eve. Disarida calismadan bahsediyordunuz soyle dusunun garsonsunuz bu kiside musteri. Her hangi bir duygu hissetmeden isinizi yapar arkanizi doner gidersiniz. Esinize ve kimse bu tipler hepsine ayni mantikla davranin. Goreceksiniz esiniz bir sasiracak siz daha huzurlu olacaksiniz. Ama bu gecici. Birikim yapincaya kadar mi, avukat parasi birikinceye kadar mi yoksa cocuklar biraz buyuyunceye kadar mi, onu siz bilirsiniz. Tavirli gibi degil de muhattap almayan bir davranis kalibi gelistirin. Esiniz simdi bir yere gidemeyeceginizi bildigi icin sizin caninizi yakmaktan zevk aliyor. Yediginiz ekmegin hesabini vermeyin. Laf sokarsa kesene bereket helalin olan esini ve cocuklarinin karnini doyuruyorsun dersiniz. Onun o kucuk beyninin seviyesinde ki laflara da uzulmeyin. Bakacaksin bize de demeyin. Sozlerinizhep durum tespiti olsun. Ekmek bitti,al. Cocugun xxx ihtiyaci var,al gibi. Tatava yaparsa duymayin,laf yetistirmeyin isinize bakin. Allah yardimciniz olsun,kolay olmayacak. Ama bu sekilde kocanizin daha fazla pisliklesmesine firsat vermeyip biraz kenara para atabileceksiniz.Bugün yine daha önce çok büyük sorun olmuş bir konuyu bile isteye ortaya attı. Benden izin almadan evime 3. bir şahsı çağırdı (kalıcı olarak). İlk duyduğumda bu kadar alçak, bu kadar haysiyetsiz oluşuna şok olup "eğer gelirse yüzüne karşı git diyeceğim" deyince "o değil sen defolucaksın" dedi. Bu kişi annesi babası gibi birinci dereceden biri değil bu arada. Herhangi bir zorunluluk, mecburiyet yada bunu gerektirecek bir durum da yok. Tamamen keyfi. Gel sen bizde kal, ben sana bakacağım diyor. Şunu da söyleyeyim. Daha yeni, hiç istemediğim bir konuda fedakarlık yapıp onun isteği doğrultusunda bir karar verdim. Üstelik tüm hayatımızı kötü anlamda değiştireceğini bile bile sırf onun saçma sapan bir isteği yerine gelsin diye. Onun hatrına bile beni adamdan saymıyor. Lanet giresice ortak hayatımıza hiç tereddüt etmeden başkalarını sokuyor, üstelik beni iğne ucu kadar hesaba katmadan. Ev onun, hayat onun, keyif onun. Bu alçaklıkları bu kadar rahat yapmasının tek sebebi parayı onun kazanıyor olması. Benim çocuklara bakmam, ev işleri vs zerre kadar gözünde değil. Parayla tutulmuş bir köleden farklı görmüyor.
5 yılda üzerime aldığım kıyafet sayısı bir elin parmağımı geçmez, herhangi bir masrafım yok. Buna rağmen beni para yemekle, bütün maaşı harcamakla suçluyor. Her seferinde bunun yalan olduğunu söylerken kahrolmama rağmen o da bunun çok iyi farkında olmasına rağmen her seferinde aynı alçakça cümleleri kurmaya devam ediyor. Yediğim ekmeğe bile laf ediyor. Bunların hepsinin tek bir sebepten. Para kazanamadığımdan.
Önceki konumda burada çare aramıştım. Ne yapsam ne işe atılsam da para kazansam diye. Bu adamdan kurtulma umuduyla olmayacak işler hayal ettim durdum. Ama artık iş çok ciddi. Bu herif beni insandan saymamaya kesin olarak karar vermiş ve ben ayaklarım üzerinde durup gitmediğim sürece beni yok sayıp hayatımla oynayıp her seferinde 'beğenmiyorsan defol git" demeye devam edecek. Bu yüzden en kesin ve ihtimaller arasında en olası olan kpss çalışmasına başladım. Köpek gibi evet KÖPEK GİBİ çalışıp gerekirse uykumdan yemeğimden fedakarlık edip o kpssyi kazanacağım.
İşte ben bu kararı verip ders çalışmaya başlamışken bugün bunu yaptı. Yukarıda anlattığım gibi evime ortada hiçbir şey yokken 3. bir şahsı çağırdı. Beni yine bir sinek yerine bile koymadan. Ama bu kez sinirim erken geçti. Oturup saatlerce kaderime ağlamadım, beni bu hallere sokan aileye ah etmedim, çılgın gibi çikolataya saldırmadım. Tam tersine içten içe mutluyum. Çünkü ben hayatımla ilgili bu kararları verirken hep vicdan azabı yaşadım, çocuklarımı böylesi defolu, bozuk, kalitesiz de olsa bir baba olmadan büyütecek olmanın vicdan azabı peşimdeydi. Neyse ki kendisi ne kadar doğru bir karar verdiğimi kendi kendine onaylamış oluyor. O 3. şahıs bu eve geldiğinde de tepkimi belli etmekle birlikte ileri gitmeyeceğim. bunlar ders çalışıp gidecek gücü bana sağlayacak, daha önce olduğu gibi rehavete kapılıp benim kaderim bu diyecek ortamı kendime hazırlamayacağım. Canım yansın ki, onurum kırılsın, kişiliğim ayaklar altına alınsın ki ayağa kalkacak hırsı duyabileyim.
Bu da burada kalsın. 2 sene sonra bu postu ya yeni hayatımda, düzenimi kurmuş, bu adamı defedip huzurumu bulmuş olarak okuyacağım yada gözyaşlarımla beraber bu evden pişmanlık ve kendime ettiğim lanetlerle...
Bugün yine daha önce çok büyük sorun olmuş bir konuyu bile isteye ortaya attı. Benden izin almadan evime 3. bir şahsı çağırdı (kalıcı olarak). İlk duyduğumda bu kadar alçak, bu kadar haysiyetsiz oluşuna şok olup "eğer gelirse yüzüne karşı git diyeceğim" deyince "o değil sen defolucaksın" dedi. Bu kişi annesi babası gibi birinci dereceden biri değil bu arada. Herhangi bir zorunluluk, mecburiyet yada bunu gerektirecek bir durum da yok. Tamamen keyfi. Gel sen bizde kal, ben sana bakacağım diyor. Şunu da söyleyeyim. Daha yeni, hiç istemediğim bir konuda fedakarlık yapıp onun isteği doğrultusunda bir karar verdim. Üstelik tüm hayatımızı kötü anlamda değiştireceğini bile bile sırf onun saçma sapan bir isteği yerine gelsin diye. Onun hatrına bile beni adamdan saymıyor. Lanet giresice ortak hayatımıza hiç tereddüt etmeden başkalarını sokuyor, üstelik beni iğne ucu kadar hesaba katmadan. Ev onun, hayat onun, keyif onun. Bu alçaklıkları bu kadar rahat yapmasının tek sebebi parayı onun kazanıyor olması. Benim çocuklara bakmam, ev işleri vs zerre kadar gözünde değil. Parayla tutulmuş bir köleden farklı görmüyor.
Gördüm postu, gayet güzel düşünmüş arkadaş. Ben de benzer bir post açayım. Bana matematikten birkaç soru da yeter aslında. Çünkü benim alanımda matematik bilen neredeyse yok, sözel bir bölüm için avantaj sağlar mı kpssde pek bilmiyorum. Ama en azından temel konuları öğrensem iyi olur. Bir soru bir sorudur:)
Ama yine de okuyup bi yerlere gelmissiniz, calisiyorsunuz, kendi basiniza bir seyler yapabiliyorsunuz, bunu görmezden gelmeyin.Teşekkür ederim hanımlar, gerçekten güç verdiniz bana. Ben hem yaralı çocukluğumdan hem yaşanmamış gençliğimden kalanlardan dolayı çok özgüvensiz bir insanım. Başıma gelen herşeyde ilk önce kendimi suçlarım, bu karar ise benim gibi biri için çok çok büyük bir şey. Yorumlarınız güç veriyor, sağolun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?