Beni çıkarların için kullanıyorsun

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.784
388
45
Merhabalar,
Fikirlerinizi benim için değerli. Aşağıdaki konuda yorumlarınızı merak ediyorum.

Ben şu an artık bekarım ve biriyle birlikteyim.
Bu insanla önceden aynı şehirdeydik şu an ayrı şehirlerdeyiz. Ben bir işim için o şehre haftasonu gittim. Bu kişi benimle beraberdi hep 2 gün, yani tabi çok sık gidemediğim için beraber vakit geçirdik hsonu...Sürekli yanımdaydı fakat ben ona sürekli yanımda ol demedim bunu kendi isteği ile yaptı. Garajdan aldı bıraktı bunlar da benim talebim değildi...

Bir konuşma sırasında gerildim çünkü bana özetle yanımda olduğu için minettar olmam gerektiğini, başka kimsenin benimle bu şekilde ilgilenmeyeceğini ima etti. Yani beni garajdan alması, yemek ısmarlaması, yanımda olması gibi mesela bunları kastediyor...Ben de sevgilin varsa bunlar lütuf mu sence içten gelir ve yaparsın dedim, doğal değil mi dedim...Daha da hiddetlendi, bunlar senin görevin gibi konuşuyorsun, bunlar benim görevim değil dedi..Görevin diyen yok zaten dedim ama o dakkadan sonra her soylediğim artık kabahat oldu...

ve o anda bana beni çıkarların için kullanıyorsun dedi...Nasıl yapıyormuşum ben bunu dedim. Bana hizmet ediyormuş sonuçta. Çok kırıldım o anda çünkü ben beraber bir hsonu geçiricez diye koşarak gitmişken aklımda ne çıkar ne kullanmak yoktu...Bence bütün bu öfkenin temeli şuydu; yemeğe çıktık, kasada ben odeyeyim dedim, hemen ok dedi ve adisyonu verdi. Sonuçta yol tepip gelmişim cumadan. İşim ptesi idi..bize daha cok zaman kalsın diye cuma gecesi gittim, bi yemeği de ısmarlamaz mı insan die düşündüm ve o anda ona dedim ki sen ısmarlasan daha doğru olmaz mı dedim...büyük bi hata yaparak...çünkü bu laf ona çok batmış o gece ve ertesi gün hep gergindi ve en sonunda patladı çıkarların için kullanıyorsun diyerek...ben hesabı zaten odeyecektim kasa sırası geldiğinde elinden alacaktım cok rahatsız oldum tavrından dedi...

Neyse ben ağladım bu olanlara ve kendime kızdım keşke ödeseydim de şu lafları duymasaydım diye...ama ben ağlayınca asla yumusamayan bi insan kendisi...bana oyle dedikten sonra biyere oturduk ben ağladım sonra sakinleşince dedim beni cok uzdun..neyse uzatmayayım tabi kendini haklı goruyordu, ozur diledi ama o ozur boyle kinli bir özür anlarsınız...yüksek tondan mecburi gibi...

Ayrca şunu da ekleyeyim ayrılamaz benden diye çok fazla onun egosunu yukselttiğim için artık nerdeyse her lafım olay olmaya başladı..a desem vay sen nasıl bunu dersin...ağzına gelen her şeyi comertme soyluyor artık asla kırma kaybetme korkusu yok...hep kendini haklı goren, ne sorun olursa olsun sebebi sensin der...asla bende de hata vardı demez...ben 4 4lüğüm bi sorun çıkarsa sebep sen ve senin saçmalıkların...bişey desem "saçma sapan yorumlar yapma" veya cazın caz değil nazın naz değil, ilgi beklesem "kesmedi mi", bi hata yaparsam özür diler açıklarsam "bana hikaye anlatma"

Kırıldığımı soylediğimde ben oyle bi kırılırım ki feleğin şaşar dedi bana bu olay sonrası ayrıca

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediniz söylemediniz önemli değil o kısmı. Baştan ısrarla elinizden almalıydı sizin gidişinize jest. Yolculuk parasını da o mu ödedi? Şimdiden para çekişmesi yapıyorsa işiniz yaş.

Madem ödediniz neden bunu adamın yüzüne vurdunuz ki ?
Valla kim olsa aynı şeyi söyler. O size hiç bir şeyin lafını yapmamış siz bir yemeğin lafını yapmışsınız.
Çok ayıp cidden.
Ödememiş ki. Yalandan ödeyim demiş, adam da adisyonu vermiş arkadaşa. Bu seferde sen ödesen daha doğru olmaz mı demiş bayan.

Bana adam haklı gibi... Hem ödeyim diyip, hem de geri çekilince, ince hesaplı, çıkarcı gibi durması çok doğal.

Tüm diğer olaylar bundan sonra...işin püf noktası bu; adam durup dururken kullanıldığını düşünmüyor.

Ödememiş ki. Yalandan ödeyim demiş, adam da adisyonu vermiş arkadaşa. Bu seferde sen ödesen daha doğru olmaz mı demiş bayan.

Bana adam haklı gibi... Hem ödeyim diyip, hem de geri çekilince, ince hesaplı, çıkarcı gibi durması çok doğal.

Tüm diğer olaylar bundan sonra...işin püf noktası bu; adam durup dururken kullanıldığını düşünmüyor.

Amacım kullanmak değildi 3 kuruş için

nezaketen ben ödeyim demeyin. ödemek isteyen öder. istemeyen ödemez. adam aslında haklı. nezaket yapacaksanız yapın. yapmayacaksanızda sonradan bide adama sen ödesen doğru olmaz mı demeyin.
biri bunu bana yapsa ne diyosun sen derim. çok itici. empati kurun biraz.

sonra olanlar etki-tepki meselesi. hoş olmamış ama baştan saçma.

Kasadaki olayı anlamadım. Madem hesabı ödemek istemiyorsunuz niye teklif ettiniz ki? Tabii ki orada hesabı onun ödemesi gerekirdi çünkü onun şehrine ziyarete gitmişsiniz misafiri gibi sayılırsınız ama sizin ettiğiniz laf saçma olmuş. Büyük ihtimalle aklında bu fikir önceden vardı şimdi denemiş oldu. Uzak şehirlerdeyken fikrini nasıl değiştireceğinizi bilmiyorum işiniz zor. Keşke öyle bir laf etmeseydiniz hesabı ödeseydiniz.

Anlayamamışım orasını da böyleyse durum adam benim gözümde çok daha haklı.

Amacınız demiyorum, ama öyle gözüküyor. Kaç liralık bir hesaptı ki? Adam da şu kadarcık parayı bana kıyamadı diye düşünmekde neden haksız olsun?

Sürekli minettar olmam gerektiğini düşünüyor...beni garajdan almasını bile "seni heryere taşıyorum sana hizmet ediyorum" diyerek lütuf görüyor...aslında ben ona daha once iyiki varsın da dedim sen olmasan napardım da dedim...ama faydası yok her seferinde bu lafları bekliyor...genel anlamda bişey yaptıysa benim için, ben ona aşırı minettar olmalıyım gibi

Yani ters psikoloji sanki onun durumu. Belki o da böyle seyler görmek istiyor. Yani verilen değeri manevi değil maddi seylerle ölcüyor olabilir mi? Hiç buna dikkat ettiniz mi? Bence sizden beklentileri var, bazı insanlar karsılık beklerler birsey yaptıklarında. (kasa konusuna birsey diyemem o kısım biraz karısık, sizde hatalısınız)

O, sizin ona minnettar olmanız gerektiğini düşünüyor; siz de onun size minnettar olması gerektiğini düşünüyorsunuz.
"İşim ptesi ama cumadan yol tepip gelmişim" Adam sizinle zaman geçirme şerefine ulaşsın diye mi gittiniz, sevgilinizle güzel vakit geçirmek için mi?
Birbirinizden bir farkınız yok bence ki ikinizin bakış açısı da yanlış.

Hesabı ödese şık bir hareket olurmuş ama ödemeyecekseniz "ben öderim" diye atlamanın anlamı yok.
Ben hesap ödeyecekken sevgilim "ben ödeyeyim" dese olur derim çekilirim yani. Kasada dikilip "aaa vallahi bırakmam, ay yok olmaz vallahi kırılırım" diye mücadele etmek kadar saçma bir şey yok.
Siz üstüne o lafı söyleyince adam, sizin uyanık ve çıkarcı olduğunuzu düşünmüş ve patlamış. Kim olsa aynı şeyi düşünür.

Yani ters psikoloji sanki onun durumu. Belki o da böyle seyler görmek istiyor. Yani verilen değeri manevi değil maddi seylerle ölcüyor olabilir mi? Hiç buna dikkat ettiniz mi? Bence sizden beklentileri var, bazı insanlar karsılık beklerler birsey yaptıklarında. (kasa konusuna birsey diyemem o kısım biraz karısık, sizde hatalısınız)

Ben cok hesap odedim odemeyen teklif etmeyen değilim asla...hep erkek oder kafasında değilim... hatta bi gezmeye gidersek arabasının benzin parasının yarısını benden alır...bunlardan gıcık kaptıgım için mi nedir oyle bi laf ettim...hata idi aslında benim edecegim laf değildi..sadece misafirliğimi bile bilmiyorum dusuncesiydi

Kasadaki son cümle olmasaydı sizin söylediğiniz maddiyatçı ve cimri biriyle birliktesiniz derdim yinede bir birikimmi yaptı acaba sizde de söyledikleri

Kasadaki son cümle olmasaydı sizin söylediğiniz maddiyatçı ve cimri biriyle birliktesiniz derdim yinede bir birikimmi yaptı acaba sizde de söyledikleri

Evet bir onceki mesajda yazdım birikim var..beni anlamışsınız...mesela arabasına binince uzun yol gidersek arabanın benzin parasının yarısı benden alması gibi...cimri olması ve maddiyata cok onem vermesi gibi...benim için bi para harcarsa ki harcatmamaya calıstım hep bunu hep başıma ara ara kakması gibi, 20tl borc alsam kırkyılda bir o anda yanımda cuzdan yoksa mesela bunu istemesi gibi...ki üzüle üzüle biraz torpuledim bu davranıslarını ama bende izi kaldı

Back
X