- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.400
- 53
Yani sizin düşünceniz, ben bu şekilde düşünüyorum aslında ortak bi payda da buluşuyoruz, siz de demişsiniz herkes mükemmel derecede hatasız davranamaz diye bende bunu anlatmaya çalıştım zaten yani adamla hiç bi şekilde tartışma olmuyorsa senelerce bu tuhaf değil mi iki insanın arasında hiç mi görüş ayrılığı olmaz iki kişiden birinin hayatı hiç mi ters gitmez benim söylediğim şey şuydu adamın kafasında başka planları var mesela bi arkadaş yazmış ailesine baktırma hizmetçi gibi görme düşüncesi var ve kızdan bunu saklıyor bunu kapatmak içinde ekstra ekstra süper davranıyor hiç sıkıntı olmuyor ikili insan ilişkilerinde hiç sıkıntı olmaması senin için ölürüm sensiz nefes alamam tarzı söylemler gerçekçi gelmiyor maalesef ölürüm biterim diyenleri görüyoruz iki güne nişanlanıyor ayrılıncaYa zaten daha önce bir ayrılma yaşamışlar ortada bir ‘kusursuzluk/ mükemmel evlilik’ yok ki konu sahibinin eski konularına bakın. Konu sahibi durumundan dolayı doğal olarak biraz dramatize etmiş, dünya üzerinde rol dahi olsa hiç kimse karşıdakine mükemmel derecede hatasız davranmaz davranamaz. Aldatıyor da olsa olmasa da. Sadece ben çok iyi davranan çok aşık görünen erkekte problem vardır/ aldatıyordur tezine katılmıyorum. Nice erkekler var eşine sırıl sıklam aşık toz kondurmaz gözü başkasını görmez ama niceleri de var eşini sevmediği halde ‘sadakat’ duygusuna sahip başka bir kadına göz ucuyla dahi bakmaz. Sevip aldatan da var karısı ayrılınca intihar edenler bile var burada mesele -kadın/erkek olsun önemli değil- kişinin sadakat duygusuna sahip olması. Bu öyle bir duygu ki hayatın bütün alanlarını kapsar. Eşine sadık olmayan işine de ailesine de çocuğuna da sadık olmaz. Çünkü sadakat kişiliğin içindeki duygulardan biridir. Hepimiz muhakkak eşini sevmediği halde evliliğini sadık bir şekilde sürdüren birilerini tanıyoruzdur neden peki? Sadakat, onur, şeref gibi duyguları tasıyor demek ki ya da düzeni ile ilgili bazı kaygıları vs var. Anlatmak istediğim aldatma ya da aldatmama bu tür şeylerle alakalı değil tamamen sadakat duygusu ile alakalı.