beni doğuran kadından midem bulanıyor.

Doğrudur, hatta Freud amca zamanında bunun bir savunma mekanizması olduğunu söylemiş, adı da "karşıt tepki kurma" olarak çevriliyor galiba. İngilizcesi reaction formation. Kişinin benliğinin içinde gelişen katlanamadığı dürtü ve duygulara tam karşıtını göstererek kendisini savunması. Neden çocuğunu suçluyor diye bakarsanız mesela, belki kocasını hiç sevmediği ve çocuk için evli kaldığından dolayıdır; belki dul kalmıştır yeniden evlenmesine engel olarak gördüğü için çocuğunu suçluyordur gibi gibi. Her anne kutsal bir varlık değil maalesef, cennet her ananın ayakları altında değil, her doğuran kadın anne değil.

Aynen karşıt tepki geliştirme sanırım. Böyle çevriliyor. Sizi etiketleyecektim aslında ama nickinizi yanlış hatırladım. Dedim ya; ne anne örnekleri gördüm; okudum. Kamuya açık bir alan olmasa daha rahat yazardım ama çoluk çocuk okuyor. O yüzden çok açmıyorum.

benim normalden kastim konu sahibinin bu nefreti karsisinda normal durumda.k.bakmayin ama boyle bi sebepten midem bulandi demesi ne derece normal.saydigi sebepler ne kadae tatmin edici sizce.ben kabullenemiyorum ne olursa olsun ortada asiri bisey yokken ona emek vermis buyutmus insanlara bu lafi soylememeli.cocugunuz varsa beni daha iyi anlarsiniz.her anne baba mukemmel olamaz ayni sekilde cocuklarda olamaz ama bu midem bulandi lafini haketmiyo

Nane limon ic iyi gelir
Ama nankorlugune ne iyi gelir bilemiycem.

öncelikle merhaba benim annemde bu şekilde idi erkek kardeşime daha çok düştüğünü hisseder üzülürdüm kendimi ondan uzaklaştırdım bizde uzun süre konuşmadık o kocamda kocam diyordu zaman geçti ben bu evden gidicem göndermezsende evleneceğim dedim bu lafıma cok üzüldü onun yüzünden kendimi harcayacagım düşüncesi ağlattı daha sonra düzeldi şimdi iyiyiz Allaha sükür ona birsey olsa com üzülürüm o benim annem canım kanım eğer canınız sıkkınsa konusmayın kalp kırmaktan iyidir elbet hersey olacagına varır biz annelerimizi anlamak için anne olmadan gercekten anlayamayız kim bilir onlar neler yasıyorlar kendileri ne yaşadılar?

"Allah razı olsun la, ne yüce insansın." Cümlesini çok itici buldum. Annenize ne kadar kızarsanız kızın "la" diye hitap edemezsiniz. Aslında kelimenin kendisi çok itici. Hayatınız boyunca kullanmasanız bir şey kaybetmezsiniz..

Annenizle aranızda neler geçti bilemem ama, burada okuduğum kadarıyla şunu söyleyebilirim, sadece Allah rızası için annenize karşı sabırlı olmaya çalışın. En azından dalga geçer gibi bir üslup kullanmayın. Rabbim annelere çok değer veriyor cenneti ayaklarına seriyor. Sadece bu yüzden kelimeleri seçerek kullanırsanız, Allah'ında hoşuna gider ve gönlünüze göre verir inşallah. O'da sizi memnun etmek ister.

İkinci bir tavsiye, eğer sizi annenizden alıkoyacak daha büyük bir sorun yaşamadıysanız onunla güzel güzel konuşmanız. Bir kızın annesine ihtiyacı vardır. Bütün duygularınızla annenize açın kendinizi. Birde öyle deneyin. Gardınızı indirin. Her yönden ona ulaşmaya çalışın ki içiniz rahat olsun. Denemiş olun en azından. Sürekli tartışma didişme halinde olduğunuz için algılarınız tamamen kapalı. Yani anneniz sizi anlayacak olsa bile inadından anlamayacak.

Hayırlısı olsun inşallah..

Hatırlıyorum burada kızını oğluna göre daha fazla seven bunun icin vicdan azabı duyan bir kadın nerdeyse afaroz edildi

Kadına yazılanlar hala aklımda
inşallah kocan seni boşar evladın üvey anne elinde büyür seni unutur
evladının bezine kurban ol sen vs.
Kimse demedi kızına bakiyor ogluna da bakiyor iste yemeğini veriyor uyutuyor ne yapsın
Ki kadin bir anlattı annesinin oğlan çocuklarını daha cok sevmesiyle ilgili bir sürü şey

Bizim toplumda kiz mirastan pay alamasin diye evi barki oğlan üzerine yapma, kizi okula ac gönderip oğlanın cebini harclikla doldurma,kızın burnunun ucunu dışarı cikarmazken oğlanı bütün kızlar senin oğlum diye yetiştirme o kadar fazla ki artık normal gormeye başlamisiz

Kk' da bu tarz tutarsızlıkları aramaya kalksak sonunu getiremeyiz ohoooo :)

Evlat ayırdığını sanmıyorum size oyle geliyordur ama sizi de anlıyorum belli ki kıskançlık duygusu sizi cok üzüyor anneniz daha temkinli davranmali.lakin annenize bu kadar da acımasızca kinlenmeyin.bu kadarini da haketmiyordur.konusun duzeltmeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…