beni doğuran kadından midem bulanıyor.

Bu konuyu nasıl enseste, istismara getirmeyi başardınız ben anlamıyorum. Bu neye benziyor biliyor musunuz, bir hastalığı olan birine "Git Onkolojide yatan hastalara bak da şükret" demeye. İnsan neden kendinden kötüsüne bakarak şükretsin, her zaman hayatta sizden kötü hayatlar da yaşayan olacak sizden iyi hayatlar yaşayan da. O zaman kimse BDV'ye konu açmasın, boşananlara diyelim ki "Dua et yatakta basmadın" falan. Böyle saçma bir argüman olabilir mi?

Her çocuğun anne babasından sevgi, ilgi, destek görmeye hakkı vardır. Ebeveynlik görevlerinden biri de her çocuğa maddi ve manevi eşit imkanlar sunabilmektir. Burada ikinci, üçüncü çocuk düşünenlere hep yazarım "Lütfen maddi ve manevi eşit imkanlar sunabilecekseniz düşünün" diye. Bir çocuğu özel okula gönderip diğerini devlet okuluna gönderecekseniz, birine harçlığı fazla verip diğerinden durduk yere kısacaksanız, birine bakarken diğerini ihmal edecekseniz, diğer çocuk küçük diye büyüğün ödevine yardım etmeyecekseniz ekstra bir çocuk düşünmeyeceksiniz.

Hepimiz başlarda birer çocuktuk ve hiçbirimize "Bu ailenin çocuğu olmak ister misin, dünyaya gelmek ister misin?" diye sorulmadı. Buna bizim yerimize bilerek ya da bilmeden ailelerimiz karar verdi. Bebekler en baştan bakıma muhtaçtır, bakım bitip kendi ayaklarının üzerinde durabilmeye başlasalar dahi sevgiye ve ilgiye muhtaçlıkları hiçbir zaman bitmez. Kendi çocuklarınız varken bile annenizi ya da babanızı bir aramak, onların size "Canım yavrum" demesi bile sizi ne kadar mutlu ediyordur kimbilir. Bu kadar acımasız olmayın konu sahibine karşı.

Burada ''bir kere ben anneyim sen değilsin tamam mı'' diye yorum kasan arkadaşlar çocuklarını doğurmadan önce bu dünyaya gelmek isteyip istemediklerini sormuşlar mı bana bunu yazsınlar.Cevap hayırsa otursun düşünsünler.
Burada bir çocuk nasıl annesinden nefret eder diyenlerin atladığı nokta bu işte.Siz o çocuğu doğurmak istediğiniz için bu dünyada bu dünyada olmak istediği için değil.

Ya Allah askina, "annenin kiymetini sonradan anlarsın" yorumlarini cok dusunuyo musunuz gercekten? Olayin özünü anlayan kisi sayisi o kadar az ki şurda.. Belki de benzer sevgisizlik sorununu yasamis veya soruna sahit olmus kisiler daha iyi anlıyor.. Annesi bu kadar onemli olmasa onun vermedigi sevgi neden bu kadar acitsin? Amaan der gecer.. Tum anneler sağ olsun, evlatlarinin basinda olsun Allah in izniyle, kim aksini söyler ki?
Bunlar yardim cumlesi degil arkadaşlar, hic kusura bakmayın..
Allah başımdan eksik etmesin, annemden sevgi gordugumu hatirladigim gun sayisi 1 ya da 2dir belki.. Bilmiyorum, şu gun annemle cok guzel zaman gecirdim diyebilecegim bi anı hatırlayamıyorum su an, nankorluk etmek istemiyorum ama yok ne yazik ki..
Annemi ne zaman anladim? Biraz daha buyuyup psikoloji uzerine arastirmalar yaptigimda, egitimini aldigimda ve evlendigimde.. Ben de annem gibi, zorlu bi ailenin icine dustum ve o zaman dedim ki, annem cok zor gunler gecirmis, bana gebeligi o gunlere denk gelmis ve belki de o psikolojiyle benle o bağı kuramamış.. Anlamaya calistim, anladim da.. Ama bunlar 20li yaslara denk geliyor.. 27 yasindayim ve ne kadar anlamis olsam da o upuzuun surecteki eksiklik, yaralar asla kapanmıyor, en ufacik seyde bogazim dugumlenebiliyor, kucuk bir kiz cocugu gibi hircinlasabiliyorum, sevilmeye layik olmadigimi bile düşünüyorum o anlarda.. Evet belki annem sucsuz, bilincli yapmadi ama ben de sucsuzdum.. Psikolojik yaralar insanin tum hayatini etkiliyor, onarimi cok zor.. O yuzden lutfen sevin evlatlarinizi, herkes illa ope koklaya gosterecek degil sevgisini ama siz "gercekten" sevin, evlat hisseder..
Rabbim hayirli anne baba olmayi ve hayirli evlatlar yetistirmeyi nasip etsin..

Son düzenleme:
+1000
Burada kayınvalide için varsa yoksa kızı diye eleştiriliyor bazen lavanta.Kanı değil canı değil,eşini doğurmuş sadece.Ama yine de rahatsızluk duyuluyor.Kardeş ayrımı sorun değil mi?
Ya da kayınvalide yemeğe çağırıyor,gitmek istemiyorum diye konu açıyor.Bunun en az o kadar konu değeri yok mu?
Kelimeleri yanlış seçmiş olabilir.Ama bir çok kişi diyor,öfkelendim,eşime ağıza alınmayacak şeyler söyledim diye.Tasvip etmesekte, anlamaya çalışıyoruz.Ama belki bir anlık öfkeyle yazılan cümleye takıldı birçok kişi...
.Herkeste başkasının acısına dayanacak sabır vardır diye boşuna söylenmemiş demekki...

Elbette insan iyilikte kendinden duskun olanlari gorup sukretmeli, kotulukte ise kendinden zorda olanlara bakip yine sukretmeli haline.. Bu ayri bi konu..
Öte yandan herkesin yuku kendine agir gelir, tasiyamazsin bazen, kiminin umrunda olmayacak konu kimini gunlerce kahreder.. Bilmislik taslamanin, demagoji yapmanin hic bi anlami yok.. Anlayamiyor olabilirsin, empati yapamiyor olabilirsin ama derdini kucumseye hakkin yok, bu nokta kaciriliyor iste..

Bızde 25 senedır durum böyle
Bayram seyran bıle yakınlastıramadı
Doğum olum ortayı buldurmadı
Ikımızden bırı fazla sanki

Bir de sanki birileri sizi zorla evlendirmis gibi bu tip konulara gelip annenin değerini evlenince anlarsın yazip büyük bir cümle kurmuş gibi yapmayın

yıldım bu arabesk laflardan.. anne-babanızı o kadar arıyorsanız evlenmeyin diyesim geliyordu ki sen şey etmişsin

Konu sahibi benim anladigim kadariyla ..zaten radikal kararlar veren birisi..kacimiz yapabiliyoruz iki yil boyunca bu durumu protesto edip annesiyle konusmuyor..kabullenmiyor hayir diyor aslinda buda bana gore dik durustur..meydan okumadir..ne kadinlar varki..kocalarini dahi ceken tamam diyen her yaptiklarina goz yuman..bu konuda onu taktir etmeden de gecemem buda benim fikrim...fakat egerki hayatinin merkezine nefreti alip onunla yasiyorsa....buda kotu bir psikoloji...temennim problemler cozulmesi yonun de...eger ki okuyarsan sen guclu bir kadinsin..ustesinden geleceksin dir ama nefretsiz bir sekilde...

Bir de sanki birileri sizi zorla evlendirmis gibi bu tip konulara gelip annenin değerini evlenince anlarsın yazip büyük bir cümle kurmuş gibi yapmayın
ben annemin kıymetini filan anlamadım evlenince mesela.Zaten saygımı ve ver diğim değeri yeterince gösterdim.Onunlayken önüme suyumu getirmedi,(Bazıları diyor ya anam babam çayımı suyumu önüme koyardı diye)aksine ben her türlü hizmet ve kolaylığı sağladım,kırılsam da saygımı korudum.Benim yüzümden çevresine küçük düşmedi,çünki böyle şeyleri çok önemserdi.O yüzden evlenince vicdan yapıp ah anacığım demedim.Gayet rahattım.

ben annemin kıymetini filan anlamadım evlenince mesela.Zaten saygımı ve ver diğim değeri yeterince gösterdim.Onunlayken önüme suyumu getirmedi,(Bazıları diyor ya anam babam çayımı suyumu önüme koyardı diye)aksine ben her türlü hizmet ve kolaylığı sağladım,kırılsam da saygımı korudum.Benim yüzümden çevresine küçük düşmedi,çünki böyle şeyleri çok önemserdi.O yüzden evlenince vicdan yapıp ah anacığım demedim.Gayet rahattım.

Ben evlenince annemi anladim, ne yonden? Esle iliskiler, temizlik, is guc, ev idaresi, ev hanimligi, baska bi aile vs derken "kadin ne cok seyle ugrasiyomus ya, ne cok sorumlulugu varmis, her seyi o yapiyomus, ne rahatmisim" gibi seyler demistim kendi kendime.. Ama annemin bana yersiz sevgisiz duruşunu yine de anlamamistim.. Yani daha onceki msjimda belirttim, annemi hos gormek adina bulduğum seyler elbette oldu ama "evlenince kiymetini anladim" vs seklinde degil.. Ben kiymetini zaten biliyorum da karsiligini gorememek uzucu, ölümlü dunya, sicak bi anne-kiz iliskisi kuramamis olmak kotu vs.. Ama tek tarafli olmuyo iste bazi seyler..
Burdaki o "evlenince anladim" diyenler, "evlilikte buyuk eziyetler gorunce annemin yaptıkları solda sıfır kaldi" mi demek istiyolar ki? Ancak o zaman bi mantik kazanir cunku o cumle ve bu konuyla bi baglantisi olur..

konunun tamamını okuyamadım ama birkaç sayfaya bakmam yetti.

burada açılan anneyle ilgili çoğu konuda olduğu gibi yine konu sahibine şımarık denilmiş.

ben de annemi anne yerine pek koymam,elimden geleni yaptım yaklaşmak için ona ama hiç adım atmak istemedi. hep beni en uzak noktaya attı üstelik kardeşim de yok. ama onun işi benim benden çok sevdiği kardeşim oldu hep.

ben annemi takmamayı öğrendim. kendisi sağolsun şuan okulumun parasını ödüyor. doğurduysa ve paranın içinde boğuluyorsa ödemek onun boynunun borcu diye düşünüp bir gram bile üzülmüyorum. araba vs alması da aynı şekilde. yani burda size gelip "ihtiyaçlarını karşılıyormuş bikbikbik" diyenleri takmayın bile. sizi doğurduysa ve parası varsa sizi tabiki yaşatacak konu kilit.

şuan için benim tek hedefim okulu bitirip anneme babama muhtaç olmadan para kazanmak. daha sonra yüzlerine bile bakmam. siz de bence atanmak için elinizden gelenin fazlasını yapın bir an önce maddi bağımsızlığınızı kazanın istemiyorsanız sonra yüzünü bile görmeyin.

sizi o kadar iyi anlıyorum ki.

Bizimkilerde kabul etmeselerde erkekle kız ayrımı yapıyorlar.ben yalnız yaşıyorum mesela İstanbul'da kolay değil kira vs...tutumlu olmak gerekiyo.ne kadar kızsam kırılsamda kendime harcamaya kıyamadıgım biriktirdiğim paraları hep anneme kardeşime harcıyorum yinede.mesela bugün üniversiteye başlıyo yurda kayıt parası 1000tl verdim ona rağmen telde konuşurken annemin bi ağzıma s..madıgı kaldı.çokkkk kırılıyrm ama ben akıllanmam yine devam ederim.onlar görmüyosa Allah görsün ben evlatlıgımı yapayımda varsın bilmesin napıyım.sende atama beklerken girip başka bi işe çalışmayı düşünebilirsin.hem para kazanırsın hemde tüm gün dipdibe olmazsınız.

Aynı ananem. Sizi anlayabiliyorum. İnsan evlat ayrımı yapmamalı ya. Dediğiniz gibi oğulları gelinleri doysun, diğerleri ne halleri varsa görsünler.
Annemde görüşmüyor. Ama pek umurunda değil, oğullarıyla ilgilenmekten sanırım

Kardeş kıskançlığı yapıyorsunuz gibi
Madem miden bulanıyor...iş mi Yok ille mezun olduğun iş değilde başka iş bul ufak bir ev tut düzenini kur kuramıyorsanda o deveyi güt

Yapmayın, sevginizi göstermedikten sonra çocuk ne anlasın. Çokta soğukkanlılıkla anlatmışsınız, yazık..

Yapmayın, sevginizi göstermedikten sonra çocuk ne anlasın. Çokta soğukkanlılıkla anlatmışsınız, yazık..
Sevgimi gostermiyorum demedim ki aksine onunla daha cok ilgilenmek zorundayım.Birini duzeltmeye calışırken kötü siz oluyorsunuz bunu anlattım .Ama anlamamışsınız.

Eskiden babalar içinden sever diye bir söz vardı.Onlar da bunu kanıksamışlar,sevgisini göstermezlerdi.Fakat ben babamın bizi sevdiğini bilirdim.Gece yavaşça gelir üstümüzü örter,dışarda bir şey yese içi rahat etmez bizede getirir,bir şeyimizi kaybetsek üzülme,daha.güzelini alacağım sana,buna ağlanır mı diye teselli ederdi.
Bir gün gayet uzun olan saçlarımı kestirdim,eve geldim.Babam beni görünce donakaldı.Ben tabii erkek fatma:)Babam,sen o güzelim saçlarına nasıl kıyarsın,kardeşlerin içinde en güzel saçlısı sendin,anneme benzetiyordum(annesini küçücükken kaybetmiş)bakmaya kıyamazdım diye epey bir üzüldü.Ben tabi şaşkınlık içinde kaldım.Babam bana bir kere bile bunu söylememişti.Bilseydim kestirmezdim.Aylarca buna üzüldü,gördükçe içlendi.Duygularımı nasıl olsa anlar deniyor ama hayır,anlasa bile insan duymak ister yine de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…