+1000Ya Allah askina, "annenin kiymetini sonradan anlarsın" yorumlarini cok dusunuyo musunuz gercekten? Olayin özünü anlayan kisi sayisi o kadar az ki şurda.. Belki de benzer sevgisizlik sorununu yasamis veya soruna sahit olmus kisiler daha iyi anlıyor.. Annesi bu kadar onemli olmasa onun vermedigi sevgi neden bu kadar acitsin? Amaan der gecer.. Tum anneler sağ olsun, evlatlarinin basinda olsun Allah in izniyle, kim aksini söyler ki?
Bunlar yardim cumlesi degil arkadaşlar, hic kusura bakmayın..
Allah başımdan eksik etmesin, annemden sevgi gordugumu hatirladigim gun sayisi 1 ya da 2dir belki.. Bilmiyorum, şu gun annemle cok guzel zaman gecirdim diyebilecegim bi anı hatırlayamıyorum su an, nankorluk etmek istemiyorum ama yok ne yazik ki..
Annemi ne zaman anladim? Biraz daha buyuyup psikoloji uzerine arastirmalar yaptigimda, egitimini aldigimda ve evlendigimde.. Ben de annem gibi, zorlu bi ailenin icine dustum ve o zaman dedim ki, annem cok zor gunler gecirmis, bana gebeligi o gunlere denk gelmis ve belki de o psikolojiyle benle o bağı kuramamış.. Anlamaya calistim, anladim da.. Ama bunlar 20li yaslara denk geliyor.. 27 yasindayim ve ne kadar anlamis olsam da o upuzuun surecteki eksiklik asla kapanmıyor, en ufacik seyde bogazim dugumlenebiliyor.. Evet belki ammem sucsuz ama ben de sucsuzdum.. Psikolojik yaralar insanin tum hayatini etkiliyor, onarimi cok zor..
Elbette insan iyilikte kendinden duskun olanlari gorup sukretmeli, kotulukte ise kendinden zorda olanlara bakip yine sukretmeli haline.. Bu ayri bi konu..+1000
Burada kayınvalide için varsa yoksa kızı diye eleştiriliyor bazen lavanta.Kanı değil canı değil,eşini doğurmuş sadece.Ama yine de rahatsızluk duyuluyor.Kardeş ayrımı sorun değil mi?
Ya da kayınvalide yemeğe çağırıyor,gitmek istemiyorum diye konu açıyor.Bunun en az o kadar konu değeri yok mu?
Kelimeleri yanlış seçmiş olabilir.Ama bir çok kişi diyor,öfkelendim,eşime ağıza alınmayacak şeyler söyledim diye.Tasvip etmesekte, anlamaya çalışıyoruz.Ama belki bir anlık öfkeyle yazılan cümleye takıldı birçok kişi...
.Herkeste başkasının acısına dayanacak sabır vardır diye boşuna söylenmemiş demekki...
Bızde 25 senedır durum böylebir kere kadın oğulcu yanı oglunun onune dunyayı serse gene yetmıyor yetmıyor yetmıyor oglum yesın oglum gıysın oglum gezsın.
babamı ara ara benım uzerıme salıyor kavga edıyoruz ama ogluyla bır kavga oldugunda araya ılk o gırıyor oglunun kımseye ezdırmıyor
aynı zamanda anacı babacı anası babası sureklı laf sokan cahıl gorgusuz herşeye burunlarını sokan ama hiçbirşey bılmeyen lanet ınsanlar ancak onlara asla laf soyletmıyor laf soyledıgınızde kavga cıkıyor hakkınızı asla arayamıyorsunuz
evlat hakkı yıyorsunuz dedıgımde ben takıntılı oldum sen buna takmışsın senide buyuttuk bu yaşa getırdık oldu .e dedım evden atsaydınız onu da yapsaydınız bır o eksıktı dedım.
ayrıca baska cocukları el uzerınde tutar yegenlerının dogum gunlerını mutlaka hatırlar e hanı benımkı dedıgımde e onunkını de kutlamadım aramadım bak dedı Allah razı olsun la ne yuce ınsansın dedım dedım ama tabıkı ımayı anlamadı.
neredeyse 2 sene olacak aynı evdeyız ancak asla muhattap olmuyorum ıkı senedır anne demıyorum daha da demek ıstemıyorum yenı yenı kafasına dank edıyor bılıyorum barışsak en fazla ıkı ay duzelecek sonra gene aynı yok benım mıdem almıyor artık gunaha giriyor gıbı hıssedıyorum kendımı ama inanın içim almıyor yuzunu gormeye tahammulum yok.
Bir de sanki birileri sizi zorla evlendirmis gibi bu tip konulara gelip annenin değerini evlenince anlarsın yazip büyük bir cümle kurmuş gibi yapmayın
ben annemin kıymetini filan anlamadım evlenince mesela.Zaten saygımı ve ver diğim değeri yeterince gösterdim.Onunlayken önüme suyumu getirmedi,(Bazıları diyor ya anam babam çayımı suyumu önüme koyardı diye)aksine ben her türlü hizmet ve kolaylığı sağladım,kırılsam da saygımı korudum.Benim yüzümden çevresine küçük düşmedi,çünki böyle şeyleri çok önemserdi.O yüzden evlenince vicdan yapıp ah anacığım demedim.Gayet rahattım.Bir de sanki birileri sizi zorla evlendirmis gibi bu tip konulara gelip annenin değerini evlenince anlarsın yazip büyük bir cümle kurmuş gibi yapmayın
ben annemin kıymetini filan anlamadım evlenince mesela.Zaten saygımı ve ver diğim değeri yeterince gösterdim.Onunlayken önüme suyumu getirmedi,(Bazıları diyor ya anam babam çayımı suyumu önüme koyardı diye)aksine ben her türlü hizmet ve kolaylığı sağladım,kırılsam da saygımı korudum.Benim yüzümden çevresine küçük düşmedi,çünki böyle şeyleri çok önemserdi.O yüzden evlenince vicdan yapıp ah anacığım demedim.Gayet rahattım.Bir de sanki birileri sizi zorla evlendirmis gibi bu tip konulara gelip annenin değerini evlenince anlarsın yazip büyük bir cümle kurmuş gibi yapmayın
Ben evlenince annemi anladim, ne yonden? Esle iliskiler, temizlik, is guc, ev idaresi, ev hanimligi, baska bi aile vs derken "kadin ne cok seyle ugrasiyomus ya, ne cok sorumlulugu varmis, her seyi o yapiyomus, ne rahatmisim" gibi seyler demistim kendi kendime.. Ama annemin bana yersiz sevgisiz duruşunu yine de anlamamistim.. Yani daha onceki msjimda belirttim, annemi hos gormek adina bulduğum seyler elbette oldu ama "evlenince kiymetini anladim" vs seklinde degil.. Ben kiymetini zaten biliyorum da karsiligini gorememek uzucu, ölümlü dunya, sicak bi anne-kiz iliskisi kuramamis olmak kotu vs.. Ama tek tarafli olmuyo iste bazi seyler..ben annemin kıymetini filan anlamadım evlenince mesela.Zaten saygımı ve ver diğim değeri yeterince gösterdim.Onunlayken önüme suyumu getirmedi,(Bazıları diyor ya anam babam çayımı suyumu önüme koyardı diye)aksine ben her türlü hizmet ve kolaylığı sağladım,kırılsam da saygımı korudum.Benim yüzümden çevresine küçük düşmedi,çünki böyle şeyleri çok önemserdi.O yüzden evlenince vicdan yapıp ah anacığım demedim.Gayet rahattım.
Aynı ananem. Sizi anlayabiliyorum. İnsan evlat ayrımı yapmamalı ya. Dediğiniz gibi oğulları gelinleri doysun, diğerleri ne halleri varsa görsünler.bir kere kadın oğulcu yanı oglunun onune dunyayı serse gene yetmıyor yetmıyor yetmıyor oglum yesın oglum gıysın oglum gezsın.
babamı ara ara benım uzerıme salıyor kavga edıyoruz ama ogluyla bır kavga oldugunda araya ılk o gırıyor oglunun kımseye ezdırmıyor
aynı zamanda anacı babacı anası babası sureklı laf sokan cahıl gorgusuz herşeye burunlarını sokan ama hiçbirşey bılmeyen lanet ınsanlar ancak onlara asla laf soyletmıyor laf soyledıgınızde kavga cıkıyor hakkınızı asla arayamıyorsunuz
evlat hakkı yıyorsunuz dedıgımde ben takıntılı oldum sen buna takmışsın senide buyuttuk bu yaşa getırdık oldu .e dedım evden atsaydınız onu da yapsaydınız bır o eksıktı dedım.
ayrıca baska cocukları el uzerınde tutar yegenlerının dogum gunlerını mutlaka hatırlar e hanı benımkı dedıgımde e onunkını de kutlamadım aramadım bak dedı Allah razı olsun la ne yuce ınsansın dedım dedım ama tabıkı ımayı anlamadı.
neredeyse 2 sene olacak aynı evdeyız ancak asla muhattap olmuyorum ıkı senedır anne demıyorum daha da demek ıstemıyorum yenı yenı kafasına dank edıyor bılıyorum barışsak en fazla ıkı ay duzelecek sonra gene aynı yok benım mıdem almıyor artık gunaha giriyor gıbı hıssedıyorum kendımı ama inanın içim almıyor yuzunu gormeye tahammulum yok.
Yapmayın, sevginizi göstermedikten sonra çocuk ne anlasın. Çokta soğukkanlılıkla anlatmışsınız, yazık..Öncelikle anneyim .2 cocugum var birine daha iyi davraniyorum ama birini daha cok takip edip daha cok emek harcamam gerekiyor bu arada da kötü anne gibi oluyorum.Ama bu onu sevmedigimden degil ,onun davranısları ve karakterinden kaynsklanıyor .
Önce bir aynaya bakmslısın benim neyim farklı onda ne var diye .Belki tatli dillidir ,belki annene daha iyi davranıyordur .
Ama seni seviyordur merak etme .
Sevgimi gostermiyorum demedim ki aksine onunla daha cok ilgilenmek zorundayım.Birini duzeltmeye calışırken kötü siz oluyorsunuz bunu anlattım .Ama anlamamışsınız.Yapmayın, sevginizi göstermedikten sonra çocuk ne anlasın. Çokta soğukkanlılıkla anlatmışsınız, yazık..
Eskiden babalar içinden sever diye bir söz vardı.Onlar da bunu kanıksamışlar,sevgisini göstermezlerdi.Fakat ben babamın bizi sevdiğini bilirdim.Gece yavaşça gelir üstümüzü örter,dışarda bir şey yese içi rahat etmez bizede getirir,bir şeyimizi kaybetsek üzülme,daha.güzelini alacağım sana,buna ağlanır mı diye teselli ederdi.Yapmayın, sevginizi göstermedikten sonra çocuk ne anlasın. Çokta soğukkanlılıkla anlatmışsınız, yazık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?