beni doğuran kadından midem bulanıyor.

Muhakkak vardır bir sebebi. Bilinçaltınızda bir şey tetikliyordur da onu burada bulmamız mümkün değil, gereklide değil zaten. Ne güzel hala yeğen ilişkiniz var. Ben belki de çok derine inip, bazı şeyleri çözdüğüm için olaylara çok soğukkanlı bakıyorum. Siz mesela sebebini bilmiyorum deyip kapatıyorsunuz. Ben olsam kesin eşelerdim altındaki nedeni bulana kadar. Bulduktan sonra da zaten sebebi buymuş deyip daha objektif bakardım. Ben sanırım fazla soğukkanlıyım. Bir de balık burcu olacağım.

Bazıları ne yiyor ne içiyor hayret içerisindeyim!
Bir anne çocuğuna bu cümleyi söyletebiliyorsa o anneye yazıklar olsun. Aynı evin içinde anneden sevgi beklemek nasıl bir şeydir hele ki o sevgiyi bir başkasına gösterdiğini izleyerek büyümek nasıldır hayal edebiliyor musunuz? Ben yaşamadım edemiyorum facia olmalı. Kötü anne olmak için illa dayak ya da ensest gerekmez bazı üyelerin işi gücü polemik yaratmak empati sıfır. sinirden tepindim ya yorumları okurken. Burda yaralı bir kız var yaşadığı duyguyu ancak kendi bilir hemen yapıştırmışsınız şımarık diye. Asıl bunu diyenler klavye şımarığıdır. Empatiden yoksun insandan korkacaksın.

Öncelikle anneyim .2 cocugum var birine daha iyi davraniyorum ama birini daha cok takip edip daha cok emek harcamam gerekiyor bu arada da kötü anne gibi oluyorum.Ama bu onu sevmedigimden degil ,onun davranısları ve karakterinden kaynsklanıyor .
Önce bir aynaya bakmslısın benim neyim farklı onda ne var diye .Belki tatli dillidir ,belki annene daha iyi davranıyordur .
Ama seni seviyordur merak etme .

Yas kac? ergenlik döneminde falanmisiniz?
Siz bence kardesinizi kiskaniyorsunuz ve kiskancliktan icinizde herkese karsi nefret besliyorsunuz. Bir evlat sadece bu sebeplerden dolayi nasil böyle sözler sarfeder anlamadim. Varsin annem veya babam kardesimi daha cok sevdin onu koruyup kollasin, nolucak, dertmi o kardes dediyiniz sizin caniniz kaniniz deyilmi gerekirse kardese bir canimiz varsa onu vermezmiyiz? Aileniz cok sabirli ve sizede sevgilerlni sonuna kadar veriyorlar bence yoksa iki sene boyunca sizin anne demeden bu tavirlarla o evde yasamanizi calismadan ekmek elden su gölden bes yildizli otel anne baba avinde size katlanmazlardi bence. biricik babam ben ergenlik dönemindeyken iki gün annemle küs kalmistim bana gelip sunlari demisti o sözlerini aklima mih gibi kazidim simdide ben size söyleyim:
Anne basa tac imis, her derde deva imis, bir evlat pir olsada o anneye herzaman muhtac imis.........
Kaprislerinizden simarikliklarinizdan kurtulun ve bence etrafiniza huzur verin inanin sizde mutlu olursunuz ozaman.

Anne babanın evlatları arası yaptığı adaletsizlik kaç yaşında olursanız olun malesef insanın içini acıtıyor, o acının nasıl bir şey olduğunu yaşamayan bilemez.
Fuhuşa zorlamayı bilemem ama, aç bırakma , şiddet, psikolojik baskı vs. Hiç biri bir evladı bu kadar yaralayamaz.
Bir anne yaptığı bu ayrımla zaten psikolojik şiddetin, hakaretin en alasını yapmış demektir.
Biz 8 kardeşiz. Babam için hepimiz aynıyız ama annem için 3 ünün yeri apayrı. Sebep ise onların daha cana yakın daha vefalı hayırlı olması değil. Biri en büyük ve erkek, diğerleri annemin güzellik ölçütlerine uyuyor. Ama ben bunu annemin cahilliğine veriyorum ve kardeşlerimin hepsini de aynı tutuyorum. Ne olursa olsun dinimizin akrabalığa verdiği değerden dolayı bağları koparmamaya çalışıyorum . Nefret ve öfke şeytandandır. Konu Sahibi kardeşim seni anlıyorum ama lütfen dediklerimi bir düşün, karşındaki kim ve nasıl olursa olsun karakterinden doğrudan ödün verme

Söylediklerinize katılıyorum, aslında burada yazan herkes kendi bakış açısına göre haklı, evet bir çocuk dünyaya gelmişse kadın kadar erkekte sorumludur, burada mevzu anne olduğundan baba kısmına girmedik, tecavüze uğrayan kadınlar çok başka bir konu, onu açmayalım dilerseniz, konuyu anne baba olmak olarak ele alırsak bir çocuğun hayatında anne kadar önemlidir baba, yüzde yüz katılıyorum size, baba akşamdan akşama eve gelip 2 dakika agucuk hanimiş benim kızım/oğlum deyip geçmemeli, lakin babaların akşamdan akşama 10 dakika babalık yapmalarına sebepte kadınlardır, çocuğunu çocuk esirgeme kurumuna bırakınca ayıplayıp linç edenlerde kadınlardır, biz çocukların babalarına ait babalık vazifelerine bile kendimizce kurallara çizip babaya sınırlar koyuyoruz, erkek çocukları doğduklarından itibaren sen erkeksin, senin hayattaki vazifen hizmet edilmek, işe girer çalışırsın, eşine çocuğuna para kazanırsın ama gerisi kadının görevidir, akşam ayaklarını uzat hayatın tadını çıkar diyoruz, çocuk mu doğdu kadın bakar, ev işi mi kadın yapar diyoruz, kadın böyle şeylerde hep ön planda ama iş hayat müşterektir'e gelince sen dur bakalım bekarken babanın, evlenince kocanın dediği olur denip geri plana atılıyor, aslında olması gereken ev işiyse erkekte yapmalı, çocuk bakımına erkekte katılmalı, çocuğun bebeklikten erişkinliğine baba evladının hayatında aktif rol oynamalı, zira bir çocuğun anne kadar baba sevgisine de fazlasıyla ihtiyacı var.

Ayrıca şunu da en azından kendi görüşümü dile getireyim maddi imkansızlıklar içinde olan, hiçbir çıkış yolu kalmayan kadınların evlatlarını devletin bakımına bırakmasını asla kınamam, hayat bu biz burada ben şöyle yaparım, şöyle kadınım böyle ederim desekte biliyorum ki evlenince anne babasının evine bile kabul edilmeyen, hiçbir mesleği olmayan, gariban, çaresiz çokça da anne var, bu kadınlar iş bulsa alacağı para belli, el kadar yavrusunu emanet edecek kimsesi yok, biz bazen öyle şey mi olur diye tepki gösteriyoruz belki ama hiçbirimiz evimizi böyle kadınlara açmıyor, çaresizliğini tam manasıyla bilemiyoruz ki, ben böyle bir kadını linç edemem, öyle bir hakkım yok, gelelim anne babasını huzurevine bırakanlara, bir anne ya da baba evladını yaşarken öldü kabul ettiyse, çocuğuna sahip çıkmak için bir sürü olanağı varken o imkanları kullanmamış, belki başka evlilik yapıp ilk evliliğinden olan çocuğunu ardında bırakmışsa, yine imkanı varken senelerce arayıp sormamışsa, yıllar sonra dur ya benim bir çocuk vardı yaşlandım bakıma da ihtiyacım var deyip ben senin babanım annenim diyerek pat diye ortaya çıkmışsa da çocuk kusura bakma huzurevine yat demişse ben o çocuğu da ayıplamam.

Ben çok başka bakıyorum bu ebeveyn çocuk ilişkilerine, benim için çocuğum bana yaşlandığımda bakma mecburiyetinde değil, gönülden bakarsa ne ala ama bunu içinden gelmeden yapacağı bir vazife gibi görürse anne olarak içim acır, bunu hissettiğim anda huzurevinde yaşamayı tercih ederim, ki eşim benden önce vefat ederse de bende bakıma ihtiyaç duyarsam huzurevine gitmekte bir sakınca görmüyorum, giderim, bir sürü yaşıtımın arasında yasamanın kötü olduğunu düşünmüyorum çünkü.

Diyeceksiniz ki siz evladınızı mecbur hissettirmiyorsunuz peki kendi annenize de mi öylesiniz, hayır ben anneme her koşulda bakarım ama annemde bana her fırsatta ona bakmak zorunda olmadığımızı söyler, Allah göstermesin büyük bir hastalığı olmadığı elden ayaktan düşmediği müddetçe de hiçbirimizle yaşamak istemiyor, yalnız yaşamayı tercih etti, o aksini istemediği sürece kararına saygı duyuyoruz.

Konu sahibi duygusal olarak cok yoğunken actı bu konuyu bence. Bende sicagi sicagina tam içim fokurdarken konu açarsam olduğundan çok abartip, daha agir kelimeler kullanırım. Aradan zaman gecince sakinlesiyor ve oldugu gibi gormeye basliyor insan.
Biz şuan sakin kafayla okuyoruz ama konu sahibi çok farklı bir ruh haliyle yazmış belliki.

Mune abla bu konu baya senin ilgini çekmiş durumda....

Arkadaşını sevmezsin bunu rahatça ifade edersin, ya da bir akrabanı ya da bir komuşunu vs. vs.
Ama bir insanın kendisiyle en zor yüzleştiği, hatta bazen kendisine bile itiraf etmek istemediği anne veya babasına böyle hissetmesi.
Bu kolay bişey değil, kimse durup dururken, hormonları zirvesinde bir ergen değilse annemden nefret ediyorum, midem bulanıyor demez.
Kendi bunu ilk itiraf edene kadar ne acılar çekti içinde kimbilir, başına gelmeyen de bunu anlamaz. (bakınız: Anne olmayan evlat sevgisini bilmez...)

Ya "midem bulaniyor" cümlesi hos degil, keske soylemeseydi evet ama kiz dolmuş taşmış ve birden patlama gibi bu sekilde ifade etmis kendini, hirsini almak istercesine belki de.. Kelimeye takilip konuyu bambaska yerlere cekme modası var bi de burda, gerci sadece burda degil, gundelik hayatta da..
"Anneniz istediği evladina sevgisini yogunlastirabilir" yorumu da, sirf yazmak icin yazilmis, gercekte karsiligi bulunmayan, demokratiklik/duyarlilik kasmaktan oteye gidemeyen bi zırva benim gozumde..
Derdini anlatmaya basladigin an "ayy annen o, hic senin kotu olmani ister mi" cumleleri geliyor.. Kimse "kotulugumu istiyor" demiyor zaten, sevgisizlik cok cok baska bi sey.. Hem annesini onemsemese, onun sevgisine ihtiyac duymasa bunca kahrolur mu ayni durumdaki evlatlar.. Anne cok onemli oldugu icin onun vermedigi sevgi herkesinkinden cok acitiyor iste..
Hemen koşup dunyadaki baska acilardan bahsedip o insanı yerle yeksan etmeden once bi sakin olup anlamaya calisin..
Hayret ya..

Bir annenin evlat ayırması gerçekten can sıkıcıdır. Sen bir evladı diğerinden nasıl üstün tutarsın . Nasıl sevgilini tamamen ona verirsin .Umarım tez zamanda atanırsın. Burdan seni eleştiren, anneler erkek evladını daha üstün tutar diyenlere de de bir çift sözüm var . Siz 2 ,3 cocuğu yapmayın !

Benim annem de erkek kardeşime düşkün ama asla böyle bir şey düşünmedim. Hatta sürekli gülerek kardeşimi daha çok sevdiğini ima ederim o da güler inkar eder. Ameliyat oldum ve olduktan sonra annemin ne kadar üzülüp merak ettiğini gördüm. İyi ki annem sağ varsın beni hiç sevmesin:)

Aa nasıl öyle soylersiniz ?? Hayvanlarda dogururmus-mus konu sahibi çok hakliymis-mis ben kimmisim anneligi sorgularmisim. Ben bazilariyla muhatap olup cvp bile vermedim(saçma diyen bile oldu) size kolay gelsin :)
Saçma diyen benim,ne o,her sözünüzün hikmet dolu olduğunu mu sanıyordunuz yoksa?
çocukları olmayan nice kadınlar var ki babaannem gibi,
babam ve kardeşleri gibi bir dünya çocuğun hayatlarını güzelleştiriyor,artı değet katıyor ve yıllar sonra bile sevgi ve özlemle anılıyor.
Öyleleri de var ki,kendi doğurduğu çocukları,kimini erkek olduğu,kimini kendine benzediği için ayrı tutuyor,diğerlerinin bakımını yapsa bile kalbiyle reddediyor.Benim babaannem bir çok anneden daha anneydi.Başınızı dizine koyunca bunu hücrelerinize kadar hissederdiniz.
Annelik tek doğuranların tekelinde değildir.Annelik gönüldedir.
Fikirlerinizi benim kadar saçma bulan başkaları da varmış ki banlanmışsınız zaten...

Evlenince anne kıymetini anlarsın

Anne babaların ayrım yapması ve daha çok erkek çocukları için bunu yapması o kadar normal görülmeye başlamış ki neredeyse konu sahibine sukret enseste maruz kalmıyorsun diyenler olmuş şaşkınlıkla okudum.

Ayrıca kocasından parası için bosanamayan bir üye gelip burada sen de atanmadin onlar üzerinden geçiniyorsun demiş çok güldüm

ezbere bir tepki olmamalı duyarlılık, kendi içinde tutarlı olmalı. gerçek ve rahatsız edici sebepler üzerine inşa edilmemeli..sadece amaci laf sokmak olmus bazi uyelerin uyelere gelip buraya yazi yazanlara kasiyorsun demekle duyarliligini gostermis oluyor ne anladik digerlerinden farkin ne? Diye sormazlarmi???

Anne istediği çocuğu kaydırır diyenler siz lütfen bir çocuk yapın. Kimseyi kayırma olayı içinde kalmayın. Bu çok yanlış nasıl böyle düşünürsünüz. Bide çocuk yetiştirmek zor falan yazmışsınız. E doğurduysa bakacak zaten. Ama yıllarca birinin kaydırıldığını görmek çok acı. Demek ki siz de böyle annelersiniz. Normal gördüğünüze göre...tolincim banın kalktığında yaz yine seni anlayan çok insan var

Ah laf mı vurdunuz şimdi siz :)

Sormazlar.evlat ayrımını normal bulan annem beni sevmese yeri diye düşünen bir insan benim mesajımı tabiki anlayamaz.

Ayrıca kocasından sırf parası icin boşanmayan bir üye gelip de atanamayan birine para ile ilgili laf vuramaz.

Had meselesi..

Burada bazı kişilerin iki yüzlü duruşları çok canımı sıkıyor.Üye erkek olsaydı böyle bir serzenişte bulunsaydı enseste varacak mıydı konu? Daha içten daha duyarlı olacaktınız değil mi? Daha derin düşünüp erkeğin de sevgiyle ilgiyle büyütülmesi gerektiğini ve bunun üzerinden fıtrat gereği bir kız çocuğa daha fazla sevgili olunması gerektiği bağlantısını kuracaktınız.
Ayrımın her türlüsüne karşıyım ama sevgi noktasında kız çocuklarına daha fazla olması düşüncesindeyim.Kız evlada daha sevgili olunmalı ki dış dünyadaki saçma sapan ilgilerle sevgilerle yüreğini doyurmasın.Burda ise bu ayrımın erkek üzerine olmasını normal karşılayan tipler anne babalarının sevgisini tam görmeyen tipler olsa gerek.Babalarından yeterli ilgi sevgi görmeyen. Ne yazık ki karşı çıkmak yerine normal karşılıyorlar veya demiyolar ki bizde böyle gördük fakat sen bunu kabul etme çünkü ben kabul etmiyorum ve evladımı annemden babamdan gördüğüm gibi büyütmüyorum. Varsa bir yanlış nesiller üzerinde, neden bunu düzeltmek yerine kabul edip devam ediyoruz?Çocuklarımızı aynı ana baba usulü yetiştiriyoruz.Benim annem babama kendini ifade edemezmiş başlarda.Bana her ne olursa olsun konuşmayı okumayı anlatmayı öğütledi.Bunu farkedip çocuğa öğütlemek üstün bir bilim öğretisi gerektirmiyor değil mi? Anne olmak çocuk doğurup kek börek pasta ev işleri dedikodu demek değil.Böyle geldik böyle gidelim değil.Popo büyüteceğimize kafa yoralım beynimizi yoralım.Yoksa körelecek beyinler. Anormal şeyleri bu gibi saçma şekilde enseste bağlayıp ağız kenarından gerzek gerzek ve gevrek gevrek gülecekler.
Lütfen lütfen kızlarımızı daha kötüsü var diyerek SUSTURMAYIN. Şikayet etme itiraz etme karşı çıkma haklarını ellerinden psikolojik şiddetle gasp etmeyin.

Tabiki ayirim olmamali Annenin de bir kadin oldugu onun da bir birey oldugu unutulmamali..bizlere dayatilan Annedir..kutsal annelik misyonunun ne olursa olsun sevecek koruyacak turden beynimize kazinmis halile gozumuze sokulmamasi tabikiii....egerki evlatlar arasin da ayirim yapiliyorsa yapanlar daki gozlemlerim oldugu kadarini paylasabilirim. Nice evlatlar var Annesini hor goren , doven hirpalayan...bu durum da bile sen Annesin deyip cekeceksin dayatmasina giren birde toplum var iste.....konu sahibinin actigi konuyla benim bahsettiklerim farli olabilir..muney le laf lafi acti seklinde bir yazisma yasadik...banada dokunduran oldu..belki ondan yaptim sitemimi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…