Muhakkak vardır bir sebebi. Bilinçaltınızda bir şey tetikliyordur da onu burada bulmamız mümkün değil, gereklide değil zaten. Ne güzel hala yeğen ilişkiniz var. Ben belki de çok derine inip, bazı şeyleri çözdüğüm için olaylara çok soğukkanlı bakıyorum. Siz mesela sebebini bilmiyorum deyip kapatıyorsunuz. Ben olsam kesin eşelerdim altındaki nedeni bulana kadar. Bulduktan sonra da zaten sebebi buymuş deyip daha objektif bakardım. Ben sanırım fazla soğukkanlıyım. Bir de balık burcu olacağım.Bakın bunu zaten bende anlamlandıramıyorum. En büyük yiğenim ve onun küçüğü ellerimde büyüdü resmen. Gerçek anlamda ellerimde büyüdüler. Özellikle ilk yiğenimde ve onun küçüğünde emeğim çok fazla. Onlarda der zaten ikinci annemizsin diye. İnanın nasıl bir şey bilmiyorum ama yengem ikinci çocuğunu benden iki ay önce doğurdu. Ben doğum yaptığım zaman Bursaya ziyaretime geldiler. Berat üç yaşına yeni girmişti. Geldi sokuldu bana kızımı emziriyorum, "Hala şimdi senin bebeğin Gamze mi," diye sordu. Darbe yemiş gibi hissettim. Yengem bile diyor ki, beni kıskanmıyor ama seni çok kıskanıyor, paylaşamıyor. Bana düşkün mesela kızımı da o sebepten kıskanmıyor. Hatta kendi kardeşinden koruyup kolluyor. Geçen sene kardeşi kızımı koltuktan itti geldi yanıma hala üzüldün mü, diye sordu. İnanın elinde büyümesiyle falan alakası yok. O yiğenim doğdu bir hafta sonra ben Trabzon'a gidip iki ay kaldım. Bu tamamen farklı bir olay. Sebebini bende bilmiyorum. Onun küçüğüyle de ablam birbirlerine çok düşkün mesela. Bilmiyorum.
Aslinda hepimizin ortak noktasi x soyle ol y soly yapsa gibi orneklemeler sevgi saygi uzerine benim takildigim nokta asil olan konu bu degilmis aslinda...hani bir sekil de hamile kalan tecavuze ugrayan yada esletlri tarafin dan mecbur birakilan kadinlar ..onlar cocuklarini cop kenarina veya yetistirme yurduna birakirken bizlerin tepkisi sadece anne ye oluyor..bunu yapabilmesi icin birde erkek olmasi gerekiyor. Hani o nerde...kimse demiyorki bu adam a gereken ne ise yapilsin denilmiyor.. Sosyal medyada ve tvlerde kadin linc ediliyor..bana gore kadin dan daha da suclu adam dir..anneye yukleniliyor..aslinda farkin da olmadan hep bir Anne Anne Anne diyoruz..cok severek dunyaya getirdigi cocugu ona siddet uygularken..yine de sevsin diyemeyiz ...aslinda annem rahat eder dusiluncesyle anneyi huzur evine birakan evlat fazla tep ki gormezken maddi acidan kendini yetersiz goren anne cocugunu esirgeme kurumuna birakinca linc edilir ...benim de temennim aslinda budur bilinc ve guclu kadin fakat iste her iki tarafli da degerlendiyorm olayi..
Mune abla bu konu baya senin ilgini çekmiş durumda....Söylediklerinize katılıyorum, aslında burada yazan herkes kendi bakış açısına göre haklı, evet bir çocuk dünyaya gelmişse kadın kadar erkekte sorumludur, burada mevzu anne olduğundan baba kısmına girmedik, tecavüze uğrayan kadınlar çok başka bir konu, onu açmayalım dilerseniz, konuyu anne baba olmak olarak ele alırsak bir çocuğun hayatında anne kadar önemlidir baba, yüzde yüz katılıyorum size, baba akşamdan akşama eve gelip 2 dakika agucuk hanimiş benim kızım/oğlum deyip geçmemeli, lakin babaların akşamdan akşama 10 dakika babalık yapmalarına sebepte kadınlardır, çocuğunu çocuk esirgeme kurumuna bırakınca ayıplayıp linç edenlerde kadınlardır, biz çocukların babalarına ait babalık vazifelerine bile kendimizce kurallara çizip babaya sınırlar koyuyoruz, erkek çocukları doğduklarından itibaren sen erkeksin, senin hayattaki vazifen hizmet edilmek, işe girer çalışırsın, eşine çocuğuna para kazanırsın ama gerisi kadının görevidir, akşam ayaklarını uzat hayatın tadını çıkar diyoruz, çocuk mu doğdu kadın bakar, ev işi mi kadın yapar diyoruz, kadın böyle şeylerde hep ön planda ama iş hayat müşterektir'e gelince sen dur bakalım bekarken babanın, evlenince kocanın dediği olur denip geri plana atılıyor, aslında olması gereken ev işiyse erkekte yapmalı, çocuk bakımına erkekte katılmalı, çocuğun bebeklikten erişkinliğine baba evladının hayatında aktif rol oynamalı, zira bir çocuğun anne kadar baba sevgisine de fazlasıyla ihtiyacı var.
Ayrıca şunu da en azından kendi görüşümü dile getireyim maddi imkansızlıklar içinde olan, hiçbir çıkış yolu kalmayan kadınların evlatlarını devletin bakımına bırakmasını asla kınamam, hayat bu biz burada ben şöyle yaparım, şöyle kadınım böyle ederim desekte biliyorum ki evlenince anne babasının evine bile kabul edilmeyen, hiçbir mesleği olmayan, gariban, çaresiz çokça da anne var, bu kadınlar iş bulsa alacağı para belli, el kadar yavrusunu emanet edecek kimsesi yok, biz bazen öyle şey mi olur diye tepki gösteriyoruz belki ama hiçbirimiz evimizi böyle kadınlara açmıyor, çaresizliğini tam manasıyla bilemiyoruz ki, ben böyle bir kadını linç edemem, öyle bir hakkım yok, gelelim anne babasını huzurevine bırakanlara, bir anne ya da baba evladını yaşarken öldü kabul ettiyse, çocuğuna sahip çıkmak için bir sürü olanağı varken o imkanları kullanmamış, belki başka evlilik yapıp ilk evliliğinden olan çocuğunu ardında bırakmışsa, yine imkanı varken senelerce arayıp sormamışsa, yıllar sonra dur ya benim bir çocuk vardı yaşlandım bakıma da ihtiyacım var deyip ben senin babanım annenim diyerek pat diye ortaya çıkmışsa da çocuk kusura bakma huzurevine yat demişse ben o çocuğu da ayıplamam.
Ben çok başka bakıyorum bu ebeveyn çocuk ilişkilerine, benim için çocuğum bana yaşlandığımda bakma mecburiyetinde değil, gönülden bakarsa ne ala ama bunu içinden gelmeden yapacağı bir vazife gibi görürse anne olarak içim acır, bunu hissettiğim anda huzurevinde yaşamayı tercih ederim, ki eşim benden önce vefat ederse de bende bakıma ihtiyaç duyarsam huzurevine gitmekte bir sakınca görmüyorum, giderim, bir sürü yaşıtımın arasında yasamanın kötü olduğunu düşünmüyorum çünkü.
Diyeceksiniz ki siz evladınızı mecbur hissettirmiyorsunuz peki kendi annenize de mi öylesiniz, hayır ben anneme her koşulda bakarım ama annemde bana her fırsatta ona bakmak zorunda olmadığımızı söyler, Allah göstermesin büyük bir hastalığı olmadığı elden ayaktan düşmediği müddetçe de hiçbirimizle yaşamak istemiyor, yalnız yaşamayı tercih etti, o aksini istemediği sürece kararına saygı duyuyoruz.
Saçma diyen benim,ne o,her sözünüzün hikmet dolu olduğunu mu sanıyordunuz yoksa?Aa nasıl öyle soylersiniz ?? Hayvanlarda dogururmus-mus konu sahibi çok hakliymis-mis ben kimmisim anneligi sorgularmisim. Ben bazilariyla muhatap olup cvp bile vermedim(saçma diyen bile oldu) size kolay gelsin :)
Evlenince anne kıymetini anlarsınbir kere kadın oğulcu yanı oglunun onune dunyayı serse gene yetmıyor yetmıyor yetmıyor oglum yesın oglum gıysın oglum gezsın.
babamı ara ara benım uzerıme salıyor kavga edıyoruz ama ogluyla bır kavga oldugunda araya ılk o gırıyor oglunun kımseye ezdırmıyor
aynı zamanda anacı babacı anası babası sureklı laf sokan cahıl gorgusuz herşeye burunlarını sokan ama hiçbirşey bılmeyen lanet ınsanlar ancak onlara asla laf soyletmıyor laf soyledıgınızde kavga cıkıyor hakkınızı asla arayamıyorsunuz
evlat hakkı yıyorsunuz dedıgımde ben takıntılı oldum sen buna takmışsın senide buyuttuk bu yaşa getırdık oldu .e dedım evden atsaydınız onu da yapsaydınız bır o eksıktı dedım.
ayrıca baska cocukları el uzerınde tutar yegenlerının dogum gunlerını mutlaka hatırlar e hanı benımkı dedıgımde e onunkını de kutlamadım aramadım bak dedı Allah razı olsun la ne yuce ınsansın dedım dedım ama tabıkı ımayı anlamadı.
neredeyse 2 sene olacak aynı evdeyız ancak asla muhattap olmuyorum ıkı senedır anne demıyorum daha da demek ıstemıyorum yenı yenı kafasına dank edıyor bılıyorum barışsak en fazla ıkı ay duzelecek sonra gene aynı yok benım mıdem almıyor artık gunaha giriyor gıbı hıssedıyorum kendımı ama inanın içim almıyor yuzunu gormeye tahammulum yok.
Anne babaların ayrım yapması ve daha çok erkek çocukları için bunu yapması o kadar normal görülmeye başlamış ki neredeyse konu sahibine sukret enseste maruz kalmıyorsun diyenler olmuş şaşkınlıkla okudum.
Ayrıca kocasından parası için bosanamayan bir üye gelip burada sen de atanmadin onlar üzerinden geçiniyorsun demiş çok güldüm
ezbere bir tepki olmamalı duyarlılık, kendi içinde tutarlı olmalı. gerçek ve rahatsız edici sebepler üzerine inşa edilmemeli..sadece amaci laf sokmak olmus bazi uyelerin uyelere gelip buraya yazi yazanlara kasiyorsun demekle duyarliligini gostermis oluyor ne anladik digerlerinden farkin ne? Diye sormazlarmi???
Tabiki ayirim olmamali Annenin de bir kadin oldugu onun da bir birey oldugu unutulmamali..bizlere dayatilan Annedir..kutsal annelik misyonunun ne olursa olsun sevecek koruyacak turden beynimize kazinmis halile gozumuze sokulmamasi tabikiii....egerki evlatlar arasin da ayirim yapiliyorsa yapanlar daki gozlemlerim oldugu kadarini paylasabilirim. Nice evlatlar var Annesini hor goren , doven hirpalayan...bu durum da bile sen Annesin deyip cekeceksin dayatmasina giren birde toplum var iste.....konu sahibinin actigi konuyla benim bahsettiklerim farli olabilir..muney le laf lafi acti seklinde bir yazisma yasadik...banada dokunduran oldu..belki ondan yaptim sitemimi..Ah laf mı vurdunuz şimdi siz :)
Sormazlar.evlat ayrımını normal bulan annem beni sevmese yeri diye düşünen bir insan benim mesajımı tabiki anlayamaz.
Ayrıca kocasından sırf parası icin boşanmayan bir üye gelip de atanamayan birine para ile ilgili laf vuramaz.
Had meselesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?