Beni dünyaya getiren insan: Anne mi demeliyim...

Teşekkür ediyorum...
Evet dönüp bakmamak en iyisi en makbulu.
Ama bzen oluyor aklıma geliyor hiç olmadık yerde.

Kimi insanlar nazlı olur en kibar tabiriyle. Şayet baban seni zamanında el üstünde tutmuşsa annen bunu kıskanmış, kardeşini ön plana çıkarmaya çalışmış olabilir. Farkındaysan o da onun için vazgeçilmez değilmiş ki en ufak bir şeyde ona da sırt dönmüş. Çocukluğunda senin ilgili de böyle bir şey olmuş olabilir yani.

Bu arada annenin videosunu paylaştın mı, son yazdığımdan beri bakamamıştım.

annelik bi sıfat işte karaktere bakmıyo ne yazıkki...
kimi hakkını verir bu sıfatın kiminede yakışmaz,fazla gelir...
sen güçlü bi kadınsın yorumlarını takip ediyorum...

Şu anneni çok merak ettim dogrusu...Görmek isterdim.

Ayrıca yorumlarını sevdiğim bir karakter olarak bu olayları atlatman için psikolojik destek almanı öneriyorum..

Ben de babamdan çok çektim.Çok dayağını yedim ama yine de ilgisi alakası üzerimizde olan bir babaydı..Üvey olmayı ben de senin gibi çok istedim..Huzurlu mutlu bir aile ortamında büyümedik kardeşlerim ve ben ama en çok dayak yiyen küfür işiten de bendim.O sebeble kızımla eşimin arasındaki o muhteşem aşka şahit oldukça gözlerim doluyor ağlıyorum..Eşim soruyor neden gözlerin doldu diye sessiz kalıyorum..

Zordur bilirim..Aile bireyleri atsan atılmaz satsan satılmaz gibi bir kategoriye girdiğinden olsa gerek sürekli kafamızda iyi yanlarını bulmayı amaçlıyoruz..En azından ben sevmek için sebebler üretiyordum..Hatırladım da en çok dedemi ve babaannemi severdim annemden sonra...Babam yüzünden :))

Annem ise çok cefâkar bir kadındı 18 yasında evlenmiş babamla o zamanlar birlik oturmak moda...23 yaşında 3 kız çocugu sahibi bir kadın olmuş...Horlanmış,zorlanmış,yeri gelip hem psikolojik hem fiziksel şiddet görmüş bir kadın..Canım annem seni çok seviyorum..

Ama şu da var babam hiç bir bayram bizi kıyafetsiz bırakmaz istediklerimizi hemen alamasa da almaya uğraşır alırdı..Hiç sevmediğim onda tek yön dayak+küfürdü işte bu ikisinden çok çektim ben...

Ama suan geçti o devirleri...İçimde burukluk kaldı..Ben hiç babamla baba kız olamadım kucağına oturup kendimi sevdiremedim..Saçımı okşatamadım

Konu sahibini incitmek degil niyetim.ama ben hic bir annenin boyle olacagina inanmiyorum.belki farketmeden bir hata yaptiniz annenize karsi.belki size cok incindi.bazi insanlarin yapisi bu kirilinca affedemez. Buna benzer olaylari annemle yasadim.. her seyimi mahvetti.yasadigim ilkleri hep buruk yasadim.ama cok sonra dayanamyip annemle konustum.bole yaptin bana diye . Konusmann sonunda annecime sarilip agladim..hic farketmeden onu o kadar incitmisim ki. Ona ragmrn annem cok kirgin olmakla birlikte yine bana az bile yapmis dedim.. bazi insanlarn yapisi bu.benm annrm birine kirildi mi onu cok cok cok zor affeder.. belki farketmedrn bole bisey yaptiniz.. bilmiuorum birebir kiyaslanamaz ama.. bi annenn bole davranmasinn bi sebebi vardir diye dusunuyorum

Kendinizi sıkmak,kasmak yerine annen nerde? niye gelmiyor? diye soranlara..

İnanın bende bilmiyorum diyin gitsin...

Üzmeyin kendinizi... bazı şeyler zorlamayla olmuyor.....

Annenin kim olduğunu bilsem, nişan esnasında arar, sen önce kızından özür dile, en azından hayatının bundan sonrasında kızından sevgini esirgeme, yediği dayakları, buzlu camları silerken moraran parmaklarını unuttur ona derdim :)) vallahi yapardım :)))

Çok üzüldüm yaaa...

Bir yerde okumuştum annesinden sevgi göremeyen çocuklar, çocuklarını hayatları boyu koruyup kollamak için elinden geleni yaparmış.. bence sen evladının kıymetini bilen, çok değerli bir annesin...

Ve bence evladın çok kısmetli bir çocuk, senin gibi bir annesi olduğu için, ömür boyu sevilme garantisi var :)))))

Son düzenleme:
biyolojik olarak yumurta vermek anne olmak değil hiçbir zaman. ne anneler görüyoruz doğurmamış ama el üstünde tutuyor yavrusunu. nicesini görüyoruz köpek bile eniğine sahip çıkarken o sokaklara atıyor. Allah akıl fikir vere.

Hayır lady kanal eski videoları silmiş bulamadım.
Pc ye de kaydetmemiştim.Sadece iki adet fotosu var nişanda.

annelik bi sıfat işte karaktere bakmıyo ne yazıkki...
kimi hakkını verir bu sıfatın kiminede yakışmaz,fazla gelir...
sen güçlü bi kadınsın yorumlarını takip ediyorum...

Denizcim teşekkür ediyorum.
Bilmukabele....

Kontesim teşekkür ediyorum.
Evet canım bir yıldır destek alıyorum.
Babamdan yana yüzüm gülmüştü ama rabbim bizden daha çok seviyormuş ki erken aldı yanına.
Anne sevgimi şefkatimi halalarımda görüyorum.
Annemden çok gelmişlerdir evime ziyaretime.
İyi ki onlar var yoksa iyice yalnız hissedecektim.

tüm mesajlari okudum ve okurken agladim inan, sana sadece sunlari yazabilirim, cok benzer hayatlarimiz var.biliyorum gecmisi durup durup sorgulamaktan kendini alamiyorsun ne yazik ki bunu halen bende yapiyorum elimde olmadan ama sorgulamaya basladigim zamanlari esim fark eder hemen,yüzümün ifadesinden ve söyle der bana, derya sen bu yasina kadar kimsenin yardimi olmadan ayakta kalmayi becerebilmis tanidigim en güclü kadinlardan birisin inan bana hayatim bundan sonraki hayatindada kimsenin sevgisine ihtiyacin yok!!

aglamaya hazir gözlerimle gülümserim esime ve her defasinda Allaha beni onunla ve iki cocugumla ödüllendirdigi icin sükrederim.

kalbinde tasidigin o büyük agirlik basini hic bir zaman egmesin (amin)

Konuya tam mütabık olamadınız sanırım :26:
Ama benim elbette hatalarım vardır hatasız insan yok ki.
Ortaokulda bana buzlu camları sildirmek...karneme zayıf geldi dye yerlerde sürükleyip saçlarımı yolmak ..
oklavayla vurmak heryerime nereye denk gelirse şansıma...daha neler arkadaşım neler...
Demiştim çok kötü bir anım daha var ama buraya yazamıyorum işte yazamıyorum..
Bir evlat ne gibi bir hata yapabilir ki bu denli şiddeti ayrımcılığı sevgisizliği haketsin.
Yorumunuza saygım var ama herkesin düşüncesi farklı işte.

Herkesin ağzı torba değil işte büzemiyorsun.
Annem eşim işsiz kaldığında para yollamamılştı bana hiç yardımı olmamıştı.
Zamanında biz de çok sıkıntı çektik.Hamileydim baban çubuk kraker alacak para bulamamıştı oysa ne kadar canım çekmişti
o gün çubuk kraker demişti.
Bizden kendi öz be öz evladından para sakınan annem babamdan kalan maaş kartını kira kartını tv de tanıdığı nişanlandığı
kişiye vermiş.Babamın maaşı şuan bir yıldır tanımaya çalıştığımız birinin elinde.
Annem ben hariç herkese çok bonkör.

Yazdıklarına çok üzüldüm zaten bu aralar yaşadıklarımdan dolayı çok hassasım ben annemi hiç tanımadım. Onu kaybettiğimde henüz 3 aylık bir bebekmişim, şu an 40 yaşında 2 çocuk annesiyim. Annelik modeli göremediğim için bazen iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum ama çocuklarımın huzuru bozulmasın diye hayatımdan vazgeçtim ben. Çocuklarım mutsuz olmasın diye mutluluk oyunu oynuyorum. Değil onları birbirinden ayırmak saçlarının teline kıyamam. Demekki anneniz bencil sadece kendini düşünen biriymiş. Allah yardımcınız olsun. Genede ne mutlu ki sizi çok seven bir eşiniz var. Allah mutluluğunuz daim etsin. Annenize de merhamet versin.

Gülsüm teyze Antalyada kaza geçirir felç kalan çocuğa 5 yıldır öz evladı gibi bakıyor.
Rusyadan gelenler oldu benm oğlum diye ama gülsüm teyze vermek istemiyor.
Çünkü kendi evladı gibi benimsemiş.İkimizin birbirimize ihtiyacı var diyor.
Eli ayağı öpülesi bir ana gülsüm teyze.
Bu haberi duyunca işte anne dedim içimden.
Dediğin gibi biyolojik yumurta vermemiş ama ana mı ana işte bak.
Nasıl sahipleniyor koruyup kolluyor çocuğu.
İlla kendinden olması gerekmiyor kadının içinde var annelik güdüleri.

Allah gani gani rahmet eylesin.Toprağı bol mekanı cennet olsun.
Hasta mıydı rahmetli :26:
Tekrar başın saolsun.
Eminim sen çok iyi fedakar düşünceli arkadaş gibi bir annesin.

Allah gani gani rahmet eylesin.Toprağı bol mekanı cennet olsun.
Hasta mıydı rahmetli :26:
Tekrar başın saolsun.
Eminim sen çok iyi fedakar düşünceli arkadaş gibi bir annesin.

Sağol canım amin Allah razı olsun. evet hastaymış ve beni dünyaya getirmenin hayatını tehlikeye sokacağını bile bile doğurmuş. Herkes anne olamıyor işte.

Evet neyse ki eşlerimizden yana içimiz ferah ve rahat.
Ya eşlerimiz de anlayışsız bencil olsaydı.
Çok şükür ki evliliğimizde yakaladık mutluluğu.Ve bu mutluluk evlatlarımızla perçinleşti.
Rabbim bizi iyi annelerden eylesin inşallah.

Sağol canım amin Allah razı olsun. evet hastaymış ve beni dünyaya getirmenin hayatını tehlikeye sokacağını bile bile doğurmuş. Herkes anne olamıyor işte.

Tüylerim diken diken oldu :26:
Çok üzüldüm.
Cennetten hep izler seni ve aileni.Aslen yanında olamasa da manevi olarak hep seninle...
Ne anneler var' a bir örnek işte senin annen de...

gstrinlicim dün yazıyordum sana rastgelmedik ama konuya genel bakışımı yazmıştım sana..ve gece bir kaç mesajını daha okuyabildim ama cepten girince ben tat almıyorum bu olaydan ya yazamıyorum küçük ekranda zevki anca 19 inch te yazınca çıkıyor

neyse konuya dönelim..

kadınlar da erkekler de belli bir yaştan sonra karşı cinse karşı müthiş eğilim gösterirler. sanırım 40 ından sonra azmak deyimi de buradan kaynaklanıyor ya da izdivaç programlarındaki yaş gurubunu biliyorsunuz.

ve annen bekar biri babanı kaybedeli çok oldu mu bilmiyorum ama gençliğinde de muhtemelen kendini kadın gibi hissetmedi yaşam şartları, erkek kadın ilişkileri, eskilerin bildikleri ve analarımızın öğrendikleri. yani en azından şimdi eşlerimizin bize davrandığı gibi davranmadı babalarımız annelerimize. bu durumda kadında bir açlık oluşabilir ve fazlaca bu dışa çıkabilir annende olduğu gibi ileri yaşlarda.. yani bu konuda tek annen bu şekilde değil.. kaç haber çıkıyor gazetede 80 yaşında adam 30 luk kızla evlenmek için mal varlığını farkında olmadan kaybetmiş..

Aynen ya :) cepten yazınca minik minik şaşı gibi oluyorum .
Yayla gibi yazmak varken :)

Annem 9 yıl bekar kaldı ipekcim.
Ve evleneli 1 sene oluyor şuan.
Adam nişandan bir hafta sonra annemden kartlarını istemiş annem de itirazsız vermiş.
Annem kanala çıktığında 17 milyar bir kredi borcu vardı.Eşi o borcu kapattı teminat vermiş güya!
Neyin teminatysa artık!
Sonra bir senedir annemin biriken maaşı 17 mlyarı geçti.Adam o parayı ona sayıyor yani.
Annemin geçen ay dişlerinden yana bir sıkıntısı varmış.
Dişçiye gidip ön dişlerinden yaptırmış .3 Milyara yakın tutmş.
Annem diyor ki Allah razı olsun yaptırdı dişlerimi vs.
Dedim hangi parayla yapıldı o dişler kesin senin paranadır.
Evet benim maaşla yapıldı.E o zaman ne diye Allah razı olsun diyosun sanki o mu ödedi parayı.
Birşey diyemedi.
Annemin parasıyla annemin dişini yaptırıyor adama bak ya.
Annem de iyi birşey gibi anlatıyor.

seni anlayabiliyorum.
benim annem iyi kadındır ama beni incittiği öyle çok zaman oldu ki...
şimdi aramız iyi,hergün konuşuruz ama bişey var...
nasıl desem?
her sesini duyduğumda içim bir kez daha kırılıyor.
çok denedim unutmayı ama yok unutamıyorum.
bu yüzden kendime kızıyorum,
acısınıda anneme daha iyi davranarak çıkarıyorum...
elimden geldiğince maddi manevi destek oluyorum.
karşılık beklemeden.
hayat kısa...
en azından içim rahat,Allah gecinden versin eğer annem bir gün vefat ederse ''keşke'' dememek için elimden geleni yapıyorum.
annem mutlu olsun,ondan da önce Rabbim razı olsun yeter.
konularımda var...çok çatıştım ailemle bekarken,evlilik benim yeniden doğuşum olacak dedim ve çok şükür öyle de oldu.
benim annem biraz duygusal o yüzden üzerine titriyorum herşeye rağmen.

fakat senin annenin ya yüreği katı ya da duygularını gösteren bir hanım değil.
ne olursa olsun,vicdanının rahat etmesi için sen sana düeşni yap.
git can ciğer ol demiyorum tabiki.
gene mesafeli ol.
sadece ara,halini hatrını sor,bir ihtiyacı varsa karşılamaya çalış.
annen için değil,Allah rızası için yap,bişey kaybetmezsin hatta çok şey kazanırsın emin ol
ve...
sen bunun bilincinde bir kadın olduğun için senden güzel bir anne olacak.
anneliği annenden öğrenmedin ama doğuştan anne olmuşsun.
bu çok güzel birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…