- Konu Sahibi agresifkiz
-
Ramazan ortası insan bari önceden söyler. Ne değişik insanlar var .Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır oturduğum evde bu ay 3. yılıma girecektim nisan ortasında sözleşme yenilerdik. ev sahibim bugün MESAJLA birde bana ay sonuna kadar evden çık ben oturacağım demiş. size sorum şu bilgim olmadığı için yanlış bir şey yapıp haksız duruma düşmek istemiyorum. Beni ay sonuna kadar çıkarma hakkı var mı haklarım neler ya da ne yaparsam haksız duruma düşerim. Öyle kolay mı ev bulmak şu devirde ne yapacağım bilmiyorum
Valla kira konusunu bende bilmiyordum ama hem okuduğum şikayetlerden hem haberlerde gördüklerimden hem de çevremden şıunu öğrendim sözleşme bile olsa mahkeme bile olsa kiracayı suçlu olduğu halde çıkaran bir ev sahibi görmedimMerhaba arkadaşlar. 2 yıldır oturduğum evde bu ay 3. yılıma girecektim nisan ortasında sözleşme yenilerdik. ev sahibim bugün MESAJLA birde bana ay sonuna kadar evden çık ben oturacağım demiş. size sorum şu bilgim olmadığı için yanlış bir şey yapıp haksız duruma düşmek istemiyorum. Beni ay sonuna kadar çıkarma hakkı var mı haklarım neler ya da ne yaparsam haksız duruma düşerim. Öyle kolay mı ev bulmak şu devirde ne yapacağım bilmiyorum
Ya bu konu çok sıkıntılı bir konu ya.Valla kira konusunu bende bilmiyordum ama hem okuduğum şikayetlerden hem haberlerde gördüklerimden hem de çevremden şıunu öğrendim sözleşme bile olsa mahkeme bile olsa kiracayı suçlu olduğu halde çıkaran bir ev sahibi görmedimBir şikayette şunu okumuştum kadın 7 ay öncesinden söylüyor eve zaten zararlar verilmiş mahkemeyede vermişler ama malum 1 2 seneyi buluyor sonuçlanması çıkmamışlar. Yani kiracı durabildiği kadar duruyor ama ne kadar etik o ayrı bir mesele :)
kendisi oturmazsa kiracı ağırca bir tazminat alabilir ama dava edipGerçekten kendisi oturacaksa tabiiki çıkarabilir ama bir ayda değil. Yasal olarak en az altı ay hakkınız var ev bulup taşınmak için.
Onu takip etmek için ihtar mı çekiyodun ne öyle bi şey vardı sanki dimi abla?kendisi oturmazsa kiracı ağırca bir tazminat alabilir ama dava edip
tam bilmiyorum avukat arkadaşlar bilir ama ev sahibi kendi oturmazsa cezası var onu biliyorumOnu takip etmek için ihtar mı çekiyodun ne öyle bi şey vardı sanki dimi abla?
peki bunun için ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim hiç bir bilgim yokkendisi oturmazsa kiracı ağırca bir tazminat alabilir ama dava edip
sormayın hemde ramazan öncesi birde ben sağlıkçıyım gece gündüz çalışıyorum zaman dar şehir küçük hemen nasıl bulup çıkayım kiralar zaten uçmuş durumda bilmiyorum ne olacakya şimdi bela okuyacağım bişey diyeceğim duyar kasanlar gelecek yine yok üslup bilmem ne diyeceklerama böylelerine ne desek az ya. ne demek mesajla çık ben oturacağım? ay sonuna kadar evden çık ne demek ya? hangi dağda yaşıyor bunlar? hiç araştırmak yok herifte benim kiracıma böyle yapmaya hakkım var mı diye. hıyara bak yaaa. insan bi bakar kiracımın hakları nedir, benim ev sahibi olarak haklarım nelerdir diye.
neyse.
çıkaramaz, öyle bir hakkı yok. aslında 10 sene boyunca dokunamaz bile kiranı düzenli ve bankadan ödüyorsan, iyi bir komşuysan. kirayı da kafasına göre artıramaz mesela, yasal sınır neyse onu öder geçersin. ama tek evi o ise kendisi oturmak şartıyla çıkarma hakkı var tabii. burada bu konuları bayağı iyi bilenler var. ben bu kadar biliyorum. senin yerinde olsam önce bi konuşmayı denerdim.
ruh hastasına bak ya. insan olan yapmaz bunu.
5 yıldan az sürede orda oturuyorsanız istediği gibi zam da yapamaz.tefe tüfe oranında en fazla.öyle evimden çık 1 ayda deyince de çıkaramaz.6 ay süresi var diye biliyorum ben de.zaten mahkemeye verse en az o 1 yıl sürer.kiracı çıkarmak öyle kolay değil.kanunlar kiracıdan yanapeki bunun için ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim hiç bir bilgim yok
Tabi ki kendi evi gibi olmuyor insanın Allah herkesin gönlüne göre versin. Biz hep müstakildeydik o evi satıp yeniden yaptıralım dedik o süre zarfında kirada ilk defa dairede kaldım dairenin gürültüsünden bahsetmek dahi istemiyorum ne ev sahibi çekiliyor ne başkaları ile yaşamak. Yıllardır çocukken ev sahiplerinin gazabından kaçmak için uğraştık hepsi anlık çıkartma derdindeydi ama sağolsun ev sahibi yaptılar bizi bu kötü davranışlarıyla. Tabi dediğiniz gibi çok değişiyor bu durum kiminin kiracısı psikopat kiminin ev sahibi çıkarcı. Keşke tencere kapak denk gelse iyi iyiye kötü kötüye ama olmuyor işteYa bu konu çok sıkıntılı bir konu ya.
Bazı ev sahipleri çok açgözlü o yüzden kiracısını çıkarmaya çalışıyor bazı kiracılarda nasılsa çıkartamaz diye istediği gibi takılıyor.
En güzeli kendi evinde oturmak ya kendi malın gibisi var mı?
kendisi oturmazsa kiracı ağırca bir tazminat alabilir ama dava edip
evet ama bunun içim ne yapmam gerek sonrasında nasıl ispat edeceğimEvet tabi sanırım yanlış hatırlamıyorsam üç sene kiraya veremiyordu o sebeple çıkarırsa ev sahibi.
evden çıkınca o evden haber alacaksın.zaten anlarsın evsahibinin mi oturduğunu tekrar kiraya mı verdiğini.sorarsın komşulara da kim oturuyor diye.evet ama bunun içim ne yapmam gerek sonrasında nasıl ispat edeceğim
Ben süreç var diye biliyorum 1yada2ay önceden söylemesi lazim .. yine bile çıkaramazMerhaba arkadaşlar. 2 yıldır oturduğum evde bu ay 3. yılıma girecektim nisan ortasında sözleşme yenilerdik. ev sahibim bugün MESAJLA birde bana ay sonuna kadar evden çık ben oturacağım demiş. size sorum şu bilgim olmadığı için yanlış bir şey yapıp haksız duruma düşmek istemiyorum. Beni ay sonuna kadar çıkarma hakkı var mı haklarım neler ya da ne yaparsam haksız duruma düşerim. Öyle kolay mı ev bulmak şu devirde ne yapacağım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?