beni güzel bulmuyorlar

ya canım aynı dert bendede var..eim kalçalarımın büyük oluşundan normal hatta kesinlikle zayıflama diyor annem ise nasıl kızsın sen biraz zayıfla deyip duruyor küçüklüğümden beri..bu bence bizim kusursuz olmamızı istediklerinden kaynaklanıyor dert etme.. ve çatlaklarının şimdiden önüne geç mutlaka bebe yağı badem yağı vs sür çünkü kırmızılıklar beyaza dönüştükten sonra imkanı yok düzelmiyor.bütün yöntemler sadece azıcık azaltıyor söyleyeyim dedim

bazı anneler kızlarıyla rekabet eder gibidir ana kız ilişkisinden çok çekememe vardır. bunu internette araştırırsan çok fazla bilgiye ulaşabilirsin. anne kız rekabeti diye aratabilirsin. bu vardır. ama çoğumuz yok canım diye inkar ederiz. anne kız olmayı unutup iki birey gibi davranan da var elbette bunu yok sayamayız.
bazı insanlar bembeyaz pamuk gibi olmak güzeldir diye düşünür belki anneniz bu yüzden size karasın kurusun diyordur beyaz ve balık etli olsanız süper olcaktı onun gzünde. babannem anlatıyor '' falanca gençliğinde bembeyazz balık etli 90 kilo enine boyuna hatunmuş yürüdüğü yerler titrermiş pancar gibi kırmızı benzi varmış gerdanı kalınmış..''... bunu dinledim birde resmi gördüm gülesim geldi ama onun güzel anlayışı o ne yapayım:)
demek istediğim kriterleri başkadır. takmayın.
karnınızdaki çatlakların kremle geçeceğini söyleyin. o sizi beğenmediğinde iyi bak işte senin eserinim anne sen doğurmadın mı beni diyin..:)

hangi anne kızına yıllarca böyle psikolojik baskı yapar, çirkinsin diye ya, çok garip gerçektenakannehir
ben ortalama bi insan olmama rağmen, annem hala beni yerlere göklere sığdıramazakannehir

çok ilginç bir anne ve ablanın bu tür yaklaşımı ...
acaba ,senin kendine olan özgüvenin ve kendine olan beğenin çok fazla olduğumu düşünüp bu yapıyorlar diyeceğim ama o da garip olacak...karşındaki rahatsız edecek boyutta özgüven sahibisindir ki ?
ki ,bu bana göre bir kusur değil asla!

abin,gelininiz,annen ve ablan bunlarla acik acik konus sizle dertleri neymis?

son zamanlarda fazla kendimi dinlemeye başladım.uzun uzun düşünür oldum her konuda.
bu yazdıklarımın bazısı geçmişte olup,çoktan kapanmış konulardı.şimdi hepsini aynı periyotta yazınca sanki bende bir manyaklık varmış herkesi kendime düşman görüyormuşum gibi gelebilir haklısınız.
sadece hayatı,ailemi,kendimi daha iyi anlamaya çalışıyorum.kimse kusursuz değil,olmasını da bekleyemem bunun da farkındayım.benim de bir çok hatalarım var.sadece rahatlamak,içimdeki ufak ya da büyük çözümlenememiş durumları atıp rahatlamak istedim.

bir de anladığım kadarıyla aranızda bir itişme - kakışma durumu da var...
senin onlara karşı düşünce ve tutumun da ilginç ...
yani bir annenin en azından bu yapıyor olabilmesinin mantıklı bir sebebi olabilmeli...
her ne kadar yanlış bir tutum olsa da ,mutlaka annenin ve ablanın kendince mantıklı ya da mantıksız bir nedeni var bence...

canım kızkardeşler her zaman iyi anlaşamayabiliyo, anne kızda hep iyi anlaşamayabilir
ama anne yahu, nasıl kendi doğurdu çocuğuna çirkin yakıştırması yapar, çoğumuz anneyiz burda hangimiz çocuğuna çirkin diyebilir. Dediğin gibi bi sebebi olmalı, acaba çok kırıldığı bi durum oldu da canı çok yandığı için o da can mı yakmak istedi, içinden gelerek söylememiştir bence
:hulya:

iyi bir mantık olmuş.hani giyimim tavırlarım belki iddialı olabilir.ama asla şöyle güzelim,böyle güzelim diyen biri değilim.kendini övmenin ayıp olduğunu düşünürüm,sadece savunma amaçlı yapabilirim bunu.

bir arkadaş anne kız rekabeti demiş.tabi insan böyle bir şey düşünmek bile istemiyor.çünkü o annedir koşulsuz sever,kendinden üstün olsun ister diye düşünmek istiyor insan.ama insan psikolojisi çok da karmaşıktır.

annemle de ablamla da aram iyi arkadaşlar.kanlı bıçaklı değilim 24 saatte çirkinsin demiyorlar bana.lütfen hayatı salt siyah ya da salt beyaz olarak algılamayalım.şimdi ben anneme gidip anne sen bana şöyle dedin desem,çok üzüldüm desem "kızım olur mu öyle şey sen çok güzelsin" falan der bunu da biliyorum.
bilmiyorum nasıl bir psikolojiyle bunu diyor ben de size soruyorum zaten.

tamam canım bende bi fikirde bulundum zaten, acaba onu çok kırcak bişey yaptında ona senin canını yakmak mı istiyo diye
sürekli dememde liseden beri imaları var dediğin içindi, yanlış anlama

senin aşırı özgüven duygunu törpülüme amacı sanırım bu !(kendilerince)
sen ne kadar mütevazi olmaya çalışsanda belki ,bunun farkındalığında olmanın ,sana zarar verebileceğini mi düşünüyor acaba annen..bu durumun senin başına çorap örebilceğini belki de... bir tür kendince geliştirdiği bir savunma mekanizması bu belkide annenin ...
kendince kafasında kurup senin bu anlamda törpülemek ,bunu senin açından daha zararsız hale getirebilmek adına ....
ki ,bu ince bir düşünce aslında...
ama elbette bu tutum bir çok sorunu ve soru işaretini de bareberinde getirir..
ama annenin kendince doğru bulduğu yol bu mudur ki ?
:uhm:

tamam canım bende bi fikirde bulundum zaten, acaba onu çok kırcak bişey yaptında ona senin canını yakmak mı istiyo diye
sürekli dememde liseden beri imaları var dediğin içindi, yanlış anlama

örgüye meraklıyız galiba.:ecrin_bebek: annem öyle laf sokan bir tip değil.ben onu acıtsam bile karşılık verecek biri de değil ki bugün böyle bir durum da olmadı zaten.hadi bekarken diyodu onu anlarım.hani kızı şöylesin böylesin diye coşturmayalım,sonra iyice havalanır, dizginleyemeyiz mantığı ile demiş olabilir o zamanlar.ama şimdi evliyim.ben olsam kızımın kendine güvenini pekiştirmeye çalışırım.bak şöyle güzelsin kocan seni çok beğeniyordur gibisinden laflar ederim.e vücuduna karşı özgüvenli olmak yatakta da çok önemli çünkü.

büyük ihtimal bu söz konusu olabilir.annemde bu mantık varsa bu çok yanlış bir yol bana göre.dediğim gibi bekarken dizginlemek için kullanmış olabilir bunu .ama şimdi niye bu tutum içinde a ben güzelim diye düşünüp kocamı mı aldatacağım yani.bir niyet var üstelik bende bu laflarda kötü değil aksine iyi bir niyetin olduğunu düşünüyorum.ama annemle çok farklı olduğumuz için onun düşünce yapısını da pek çözemiyorum.yoksa bazı arkadaşlarında dediği gibi niye bir anne yavrusuna öyle desin.gerçekten dünya çirkini de olsa demez.

bekarken,amaç seni dizginlemekti muhtemelen ..

şimdi ise belki de o endişesi ile başladığı ve devam ettirdiği bu his onda alışkanlık mı yarattı ne....
yada senden çok emin bu konuda senin kendine duyduğun güvenin farkında olduğu için bu söylemlerinden etkilenmeyeceğini düşünüyor olmalı sanırım ...

aklıma başka bir düşünüş biçimi gelmiyor,bu koşullar da...yerimseniben

annenin karakteri öle demekki.herşey de bi kulp arayan tiplerden.ablan kıskanıyo olabilir.bi de şöle bi söz duymuştum anneler çocuklarını kıskanabilirler ama babalar asla kıskanmaz gurur duyarlarmış.ne derece doğru bilemem tabii :teselli:

genç kızken hiç güvenmezdi zaten bana,telde konuşsam kapıyı dinlemeler falan ailenin tüm namus yükü omuzumdaydı nedense.şimdi yeğenim (ablamın kızı) erkek arkadaşını eve bile getiriyor gülerek anlatıyorlar,inanamıyorum ya.bu ne çifte standart.yeğenimi çok sevdiğim için tek öyle olsun benim yaşadığım baskıyı o yaşamasın diyorum ama bir yandan da garezleri bana mıymış diye düşünmekten kendimi alamıyorum.potansiyel tehdittim hep.

sanırım sende zamanında fazlasıyla huysuzlukları olmuş ,ailene yeterince güven ve itibar sağlayamışsın...yani ablanında anneninde sana bir takım kızgınlıkları ve öfkelerinin dışa vurumu bu olsa gerek ...eksik ,paramparça,yerine hiç oturamamış,sürekli bir iletişimsizlik durumu var gibi aranızda... sen farkında olmak istemesende aslında bunlar senin kendine de onlara da güvenini zedelemiş durumda...
annen ve ablanın ilişkisinde sanırım sende olduğu gibi problem yok...
peki onların bu olumlu ilişkisi,sana neden fazlasıyla yansıltılamıyor?
neden sana karşı bu kadar kızgın, hatta belki de kırgınlar..?
mutlaka kendilerince geçerli bir nedenleri olmalı ...
onlarda ararken kusuru ,kendinde de aramaya çalıştın mı uzun uzadıya?
çünkü her ne olursa olsun ,bahsettiklerin annen ve ablan ... ötesi var mı !

asıl kırılması gereken benim bana yaptıklarına karşı.yaptıklarının bedellerini çok şiddetli ödedim çünkü.annem bile defalarca özür dilemiştir benden çektirdiklerinden,yaptığı baskılardan ötürü.annemle ablam arasında 17 yaş var ve kafa yapıları tamamen aynı ama o kafalar bu yüzyılda değil ne yazık ki.isteyen küçümseme desin isteyen başka bir şey gerçek bu.

nedense anneme ve ablama karşı sağlayamadım güveni ve itibarı babama ve abilerime karşı sonuna kadar sağlayabildim ki babam 18 yaşında tek başıma ayrı eve çıkmama bile izin verdi.asla da kimseyi utandıracak bir şey yapmadım.bana sağladığı bu özgürlüğü çok da güzel taşıdım.

hani bozulduğum nokta o zaten.bir şey yapmadan sadece güzelliği güvensizlik sebebi saymak.

dediğin gibi annenin muhafazakar olması senide istediği o kalıba sokamamasından kaynaklı bir tutum içerisinde.bazen banada takılır annem bu şekilde..ama içinden geçenlerin bunlar olmadığını bilirim, seninkide öyledir ,eminim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…