Beni ilgilendirmez ama..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Merhaba..
Ablamın bi bebeği var yani sadece bir yeğen :) ama acayip para harcadılar... Harcamaları görünce çocuk yapmaktan korktum ya açıkcası.. Çocuk daha on aylık aldıklarını yazıyorum.. Normal bebek odası takımı dolabı yatağı filan sonra 6 ay kullanılan beşik yatak ondan sonra çocuk durmuyor diye sallanan çingene beşiği aldılar adı öyleymş. Ondan sonra şimdi de park yatak mı ne öle bişey aldılar. 4 tane farklı yatak aldılar. Sonra ana kucağı aldılar. Mama sandalyesi, oyun halısı, yürüteç filan aldılar. Sonra süt sağma makinası aldı bi ay kullanıp kenara koydu.. Bebek arabası 2 tane aldılar.. Oto koltuğu vs aldılar. Bnce çok gereksiz gibi geldi ama gözüm korktu.. Hangi yatak mantıklı ilerde inş çocuğum olursa doğup 3 yaşına kadar mesela sadece bir yatak alacak olsam hangisi mantıklı olur? Herkes bu kdr durumu iyi olmaz yani huzuli bnce siz ne düşünüyorsunuz?

İşin içine girmeyenlere öyle geliyor ama tecrübesiz olunca doğru yatağı bulmak bazen zor olabiliyor. Bence en iyisi park yatak. Oyun halısı, yürüteç, mama sandalyesi ve süt pompası ise bana göre gerekli şeyler. Ben her birini bolca kullandım çünkü

Ablanız belli ki heveslenmiş, çünkü ilk evladı. İlk bebeğimin odasında bir yatak, ve salonumuzda sallanan bir beşiği vardı. Mama sandalyesi zaten gerekli bir şey, keza yürüteç de. Zaten neredeyse hepsi kesinlikle alınması gereken şeyler, fakat hepsinin uygun fiyatlısı mevcut. Ablanız alınması gerekenleri almış. Siz yanlış düşünüyorsunuz bence.

Bn zaten yürüteç mama sandalyesi değil de 4 tane yatak konusunu fazla buldum

Ben kızıma bundan 7 sene önce bir beşik aldım 500 liraya yemin ederim 5 çocuk büyüdü o beşikle. Elden ele gezdi. Sonra bana tekrar geri geldi oğlum yattı
1 yaşında oda aldım. Sizin ablanız abartmış biraz. Benim kuzenim böyleydi.

Peki butun bunlardan sanane? Seni neden rahatsiz ediyor? Parasini senden mi istediler? Benim kardesim boyle dusunse ukalalik yapma isine bak sen derdim.. Sakin ablana birsey diyip uzme lohusa kadini

Bn zaten o anlamda açmadım farkında isen başlıktan zaten sanane filan düzgün yorum yaz lütfen.. Kendi açımdan düşünüyorum bn de inş nasip olur çocuk olunca hangisi daha uygun olur diye

Bn zaten yürüteç mama sandalyesi değil de 4 tane yatak konusunu fazla buldum

4 tane yatak evet biraz fazla. Fakat dediğim gibi belli ki heves etmiş, ve ilk kez anne olacağı için tam hesap edememiş olabilir. Ama kesinlikle diğerleri çok ama çok gerekli olan şeyler. Siz de bebeğiniz olduğunda 4 yatak almazsınız 1 yatak alırsınız. Bunu boşuna dert etmişsiniz..Ki çocuk olunca zaten hesap kitap değişiyor hele bir anne olun da.. :)

2 tane bebek arabasi ile yatak sayisi fazlaymis. Park yatak kullanisliymis,memnun kalmayani duymadim.
Ben de aldim park yatak,zaten katlaninca kucucuk kaliyor.
Oyun halisi daha almadim,gerekli oldugunu dusunuyorum egitici ogrerici cunku cok da sevimli gorunuyor orada oynarken bebekler ..

Bir de sanırım ablanıza ayrı bir gıcıklığınız var. Konularınıza göz attım da, ablanızla alakalı güzel şeyler söylememişsiniz. Hep şikayet eder gibi bir tavır. Bence ablanıza bu kadar takmayın, çocuğuna aldığı şeyleri de buraya yazmanız biraz anlamsız. Direkt sorunuzu sorabilirdiniz ablanızı katmadan.. Yazmadan edemedim konularınıza bakınca..

Daha bebek yapacaksiniz da dogacak da... Üstelik evli misiniz bilmiyorum, evli de degilseniz bir de koca bulacaksiniz falan.. hamile kalın da sonra dert etmeye baslarsınız bu masrafları..

Cok gereksiz bir merak ve bir o kadar da iyi niyetli olmayan bir kardeş... merak etmis oldugunuz icin konu actiginiza hic inanmadım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…