- 18 Aralık 2012
- 722
- 197
- 73
- Konu Sahibi crystallife
-
Slm kızlar.. Öncelikle ilk kez konu açıyorum acemiliğime verin kusurum olursa.. Eşim çok iyi bir insan mutluyuz huzurluyuz.. Ama anlamıyorum bazen çok inatçı ve çok sinir bozucu bi insan olabiliyor.. Eşimin ailesiyle aynı apartmanda yaşıyoruz benim ailem akrabalarım farklı bir şehirde.. Eşim ailesi arkadaşları söz konusu olduğunda her zaman olumlu ama benim akrabalarım ailem söz konusu olduğunda eleştirici gıcık tavırlar takınıyor.. Ailemi yargılamak onlar hakkında yorum yapmak ona düşmez ki ben onun ailesine her zaman saygı sevgi çerçevesinde davranıyorum gidip geliyorum.. benim ailem söz konusu olduğunda her zaman çok mesafeli ve eleştirici.. Ya bıktım bu huyundan.. En sonunda kavga çıkacak alacam bavulumu gidecem o eleştirdiği canım ailemin yanına... kalsın canciğer anası babasıyla... Ne yapmalıyım ne olmalı çok üzülüyorum ya dayanamıyorum onun hep iğneli gıcık ukala tavırlarından...(((
Eşinle konuştun mu hiç bu konuyu?
Aileniz hakkında ki tavırlarından kırıldığınızı ve üzüldüğünüzü söyleyin.
Hatta empati yapsın siz onun ailesi hakkında bu şekilde davransanız nasıl hisseder acaba?
Hayır hiç bi sorun olmadı annem babam onun üzerine titrerler Damadım diye gitceğimizi duysalar hazırlıklar falan yaparlar ama o soğuk.. Benim sülaleme karşı..erkeğin kadın versiyonlarıda hiç çekilmiyor
oturup konuşuntunuzmu bu konuyu hiç?
hem neden sizin ailenize tavırlı bi sorunmu oldu?
Ama artık ağır geliyo bu huyu.. akşam yatağımda arkama dönüp sessizce ağladım o görmesin diye uyumuş gibi hiç kıpırdamadım ne var sanki ortada kendi kendine tatsızlık çıkartıyorcanım o huy çoğunda var ya napalım ki değiştiremezsin benimkide aynı bana beli etmio ama kendi tarafı gelince koşturur eder benim tarafım geldiğinde pek ilgilenmez yada zoraki ilgilenir ki benim tarafım çok gelmio bi annem babam var zaten oda avrupada ben anadoluda herzaman gidiş geliş olmuyor arada bi de olsa aynı istemio gibi ben de tepkimi koyuyorum onları istemezsen seninkilerde giremez akrabalrın geldiğinde ilgilenmem falan aslında yapamam da ona öle diyorum mecbur anneside istemez benm evime misafir gelsin söleyemio ama içi içini yer allahtan çok yakın değiliz yürüme mesafesi ama olsun.onun için canım gelmesinler demesin kavga çıkarmasında boşver napalım değişmez bu huyları.
hakediyor canım aslında.. ama bu onun suçu ailesinin değil ki..sende onun sana ailene davrandığı gibi davran canını yak bak nasıl düzeliyor
Eşim her zaman kendisinin haklı oldugunu savunuyor.. üzüldüğümü söylüyorum hatta bu konuyla ilgili ağır bir tartışmamız oldu ağlayınca gene ağlama diyo.. Eşim yüzünden kalbim katılaşıyor diye üzülüyorum artık ağlayamıyorum herşeyi içime atıyorum.. Çok soğuk insan annesinin bile annesini ayda yılda bi aradaığını biliyorum.. Ben onun ailesine soğuk davransam konuşmasam hiç bi terslik olduğunu bilirler ailesi beni sever üzüldüğümde sorarlar.. Ben onları hiç kendi ailemden ayırmadım sorun eşimde..
offf offf genç yaşta içime ata ata hasta edicek beni.. Ama diliyorum Yüce Mevladan beni üzdükleri herşey için şu dünyada gözlerimin önünde beni de onların hesabına bulaştırmadan ödesinler hesaplarını eşim özellikle her ödedikleri hesapta ben geleyim akıllarına.. eşimin aileside öyle bana çok iyiler ama annem babam olunca söz konusu mesafeliler..Yani üzücü bir durum. Aynı şey benim de başıma gelse üzülürdüm.
Kendi ailesine karşı da böyleymiş sırf sizin ailenize değil.
Ama eşinizin karakteri buysa değiştirmeniz zor..
hadi diyorum kötü olmayayım ama ya Allah'a bırakıcam yada aynılarını yapıcam.. ama ben kendime onun yaptıklarını yakıştıramıyorum aldığım terbiyeden ötürü o ayrı konu..Üzüldüm cnmmm çok zordur eminim cnm annen baban için sürekli laf etmesi kii hattine mi düşmüş onun ailene laf etmek
oturup konus cnm bunun böle olmayacagını anlat aynı şeyleri senin ailen için yapsam kaldırabilirmisin diye söyleee
allah yardımcın olsun cnmmmm
Bende onun ailesinde bir çok huy ve tavırlarını sevmiyorum ama bunu eşimin yüzüne vurmuyorum.. o ne yapıyor saçma sapan bi şeyden ötürü ailemin hoşuna gitmeyecek bi haraketi olsa benim başımın etini yiyo.. Annem gelse bana tek başına yada kardeşimle birlikte odaya bile oturmaya girmiyo yatak odasına çekilip telefonundan oyun oynuyo.. neymiş sıkılmışmış ya ben yapıyormuyum bunu onu geçtim misafirler şurda otur iki muhabbet et gönüllerini hoş tut.. Yok ama kendi anasına 2 güne bi oturmaya gider..
sadece sizin ailenize mi böyle,komşulara kendi akrabalarına falan nasıl?
o zaman ailenizden haz etmiyor,bazı tipler vardır,kadının ailesini evine gelsin
istemezler,görüşmek konuşmak istemezler,eşinde bu tip insanlardan demek
adamın huyu bu,değişmezki ,ya katlancan ya ayrılcan
peki eşini seviyormusun?
aileside ailene mesafeliymiş,aileden ne görürürse onu uyguluyor insan...
Evet çok seviyorum mutluyuzda bu konuların haricinde.. kendi akrabalarıylada gelip gitmezler yılda bi.. kendi içlerinde bile muhabbetleri iğneleyicidir.. 2 kardeşler eşim büyük erkek kardeşi var bide 26 yaşında hiç kendi ailemde olduğu gibi tatlı muhabbetleri şen şakrak havaları yok.. her daim birbirlerini eleştirirler.. komşularıyla iyiler gidip gelirler ya 1 bucuk yıldır çözemedim gitti.. Nasıl bi huydur anlamadım
sen zaten kendi cevabını vermişsin,değişik bi aile
kendi içlerinde bile farklı çözemedim diyorsun
o zaman takılmıcaksın,hem eşinide seviyorsun yoluna bak derim...
Kusura bakmayinda hata sizde adam ailenize laf soyluyor yanlarinda bile oturmuyor ama siz sadece sessiz sessiz aglamakla yetiniyor..esinize evlilikte herseyin karsilikli oldugunu hatirlatmalisiniz siz boyle tepkisiz kaldikca daha da artiracak elestirilerini ilk ailenize laf soylediginde agzinin payini verseydiniz bi daha laf soylemeye cesaret edemezdi...kendi ailelerine gelince hep saygi hurmet beklerler sizin ana babaniza yazik degilmi onlarada daha oglum diyip seviyolar bi bilseler boyle seyler dusunduklerin damatlarinin....hata sizde bidaha esiniz elestirmeye kalktiginda agzinin payini verin bir guzel bidaha da cesaret edemesin....ananiz babaniz herseyden herkesten onemlidir
bizim tartışmalarımız bu sebeple çıkar ben ailemi herşeyden çok seviyorum ve onlara laf söyletmemek için tüm çabam ki eşimin benim aileme laf söylemeye hakkının olmadığını böyle yapmaması gerektiğini söylüyorum ben asla aileme laf söylemem söyletmem.. Ben neden eşimin bu şekilde davrandığını anlayamadığım ve artık kaldıramadığım zaman ağlıyorum. ağlamak bayanların çare bulamadıklarında yaptıkları birşey değil midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?