Beni Kanser mi Ediceksin Sevgili Eşim.. !

Bilmiyorum yenimi evlisin ama esine biseyleri yeteri kadar anlatamamisin demek ki halen ayni seyi yapabiliyor demek ki bu adamin sizede saygisi yok...esinize bunu bi sekilde anlatin yoksa bir omur boyle gecmezgun gectikce daha cok zorunuza gidcek bu da sizi ve evliliginizi yipratir..esinizin ailesi gdjginde sizde cok yuz vermeyin kendisini duzeltene kadar da bunun boyle olacagini soyleyin sizi ne kadar uzdugunu ona anlatin bi sekilde ve ailenle daha sik gorusmeye bak anlasin sizin ailenizden asla vaz gecmiyeceginizi siz kararli olursaniz enin de sonunda anlayacaktir esiniz..

peki sen niye böyle yapıyorsun dediğinde ne diyor?

haklı olduğunu savunuyor sence de öyle değil mi diyor ben seninde ailenin yaptığı birçok yanlış var diyorum ben senin gibi bu sebeple neredeyse seni azarlayarak onları sana anlatmıyorum diyorum sen bu şekilde davranarak beni üzüyosun ve ailem hakkında fikir anlaşmazlığınız olduğunda bile bu şekilde davranmaya hakkın yok kaç yaşında insanlar senin onları eleştirmek gibi bir lüksünde yok diyorum zaten tartışma ses yükselmesiyle kapıları çarpıp oda değiştirmekle sonlanıyor..

Yorumları okumadım ilk mesajınıza göre yorum yapıyorum düğün zamanına kadar ailelerde az buçukta olsa işin içine giriyor o zaman tavırları aynımıydı ailenizin önemli olduğunu saygı duyması gerektiğini güzelce vurguladınız mı evlendikten sonramı değişti yoksa.Sizden net saygı olması gerektiğini önemli olduğunun cevabını alamamış ondan böyle davranıyor eşiniz.Bu saatten sonra tekrar tekrar anlatmaya çalışacaksınız en başta yapmadıysanız

ALLAH yardımcın olsun...

Güzellikle düzeltme yönündeydi çabalarım ama güzellikle olmayacağını anlıyorum mesajlar sayesinde.. Hakikaten insan zor durumda kalıp ne yapacağını bilmediği zamanlar geliyor başına.. Ailem farklı şehirde ve her gün annemin babamın sesini duymadan içim rahat etmez.. Ailemden hiç bir şekilde vazgeçmeyeceğimi ve bu şekilde davranmaya devam ederse tatsız şeylerin olacağının farkında.. Aslında eşimin anlamadığı şey fazla ve ağır eleştirilerinin olması.. ve ne yapacağımı bilmiyorum bu huyu konusunda.. benim ailemin eşime kötü davranışları asla olmadı ama o onu ilgilendirmeyen konuları neden hep eleştirmeye çalışıyor.. eleştirmeye kalktığında zaten olay büyüyor sesler yükseliyor.. artık bende onun gibi davranmalıyım...

düğün zamanında nişanlılık evresinde evliliğimizin ilk zamanlarında böyle değildi. ben nişanlıyken ikimizde birbirimizin ailelerine eşit ve saygılı olucaz sen benim aileme nasıl davranırsan aynı tepkiyi benden görürsün.. diye konuşmuştum hatta her özlediğimizde beraber istersem her ay gidip gelicektik.. ama bu evlenince yavaş yavaş değişti.. bahaneler saçma sapan sebepler falan..

ağır eleştiriler derken,neler diyor?biraz daha açsanız...merak ettim,eşine sinir oldum burada :)

Bilemiyorum eşiniz de öyle mi ama bazen insanlar kendisinde olmayan bir şeyi ciddi şekilde eleştirirler ya da onu görmezden gelirler. İçten içe bir kıskançlık yani. Belki de ailelerinizi karşılaştıran sözler söylememelisiniz. Bazıları onlarla ne kadar zıt giderseniz o kadar inatçı olurlar ve yaptıkları hataların doğruluğuna kendilerini inandırırlar. Yani onunla inatlaştıkça aslında gerçeklerden iyice uzaklaşmasına neden oluyor olabilirsiniz

herşey seni alana kadarmış demekki...

O zaman hatırlatacaksınız öncesinde birbirimizle böyle anlaştık durum şuan bu ve ben rahatsız oluyorum kırılıyorum üzülüyorum haketmiyorum belki nazla olur belki ciddi net konuşmayla kendinizi üzmeyin çözülmeyecek bir şey değil yeter ki karşımızdaki insan anlasın

Bak cnm anladigim kadariyla sen onun icin heeseyi birakip onun yanina gelmissin zaten fazlasiyla fedakarlik yapmissin...esin iyilikten anlamiyorsa anladigi dilden konusun sizde o kapilari carpan o degilde siz olun ...adama bak ya hem ailene laf soyluyor sen onlari savundugun zaman da kalkip utanmadan bide kapilari carpip bagiriyo edep yaha ayip diye bisey var ya

ağır eleştiriler derken,neler diyor?biraz daha açsanız...merak ettim,eşine sinir oldum burada :)

Babam 2009 yılında kalp krizi geçirdi çok şükür şuanda sağlığı yerinde.. Abim 2012 yılının mart ayında vefat etti yengem ve yeğenimle irtibatlarımız kopmadı ve birbirimizi her zaman çok severiz.. Yengem izinli olduğu için önümüzdeki hafta bize gelmek istedi annem kızım bende geleyim hep beraber oluruz dedi.. babam ve kardeşim de gelicekti sonradan kararlarını değiştirmişler.. Neymiş efendim aslında annem davet etmeliymiş yengemi her yengem gelmek istediğinde koştura koştura geliyormuş onun babası kalp krizi geçirse asla bırakıp çıkmazmış falan.. Eşimle şu anda konuşmuyorum annem torununu görmek istemiş ben çok mutluydum bize gelcekler hep beraber olucaz diye ama eşimle kavga ettik.. İnsan başına birşey gelecek olsa heryerde gelirönlem almak gerekir babam şuanda çok şükür çok iyi çalıştığı için gelemicekti kardeşimde okul açıldığı için ama kavga ettik eşimle

Erkekler biz kadınlar kadar duyarlı değil. Nedense bizim ailesiyle çok içli dışlı olmamızı isterken kendileri mesafeli olma yoluna gidiyor. Konu sadece bu olsa neyseeee idare edilebilir denebilirdi ama haksız eleştirileri hoş olmamış. Ne demek agır eleştiri? İnsanlar kızlarını hayattaki en değerli şeylerini sana emanet ediyo sen onları eleştiriyosun, kim olarak ve ne hakla? Bence eleştirdiği zaman gereken cevabı ver. Sessiz kaldıkça sorunu çözmek yerine, eşinin daha fazlasını yapma hakkını kendinde görmesine neden olursun bence. Eşim arada ağzından bişi kaçıracak olsa anında, 'sen bana baksana sen yokken onlar vardı, bundan sonra sen olmasan da onlar hep olacak' diyorum. Anında özür diliyo ve genelde tekrarlamıyor bu davranışı. Asla ailem konusunda taviz vermem. Bence sen de taviz verme. Onun ailesiyle de mesafe koymaya çalış biraz daha anlasın. İnşallah düzelir, üzüldüm yani. İnsanın zoruna gidiyo ailesi hakkında olumsuz konuşulması.

onun eleştirilerinden sonra kavga edip kapıyı çarpıp ben çıktım canım konuşmuyorum zaten onunla alttan almayada asla niyetim yok zaten..

Evet biz üniv.de tanıştık herşey gayet iyiydi evlendikten sonra çıkıyor işte erkek milletinin huyları.. sessiz kalmıyorum ben kayınvalidem yada kayınpederim de dahil haksız bi tutum olduğunda içimde tutmam birşeyi.. eşim her zaman haklı olduğunu sanıyor ve ufak şeylerden mutlu olamıyor.. ben de senin hayatın böyle oldukça asla mutlu olamazsın diyorum.. negatif bi insan malesef bunu yenilerde fark edebiliyorum...

Karşımdaki insan anlamıyor ama malesef .. Belki zamanla anlayacaktır..

eskiden annemler aynı evin içine girmeden tanıyamazsınız karşınızdakini derdi de ne alaka derdim. Hakikaten öyleymiş. Flört aşamasında ayakların yerden kesiliyor, nişanlılıkta az biraz görebiliyosun tuhaf huylarını ama evlenince yepyeni bi adam oluyo karşında. Çok şükür benim eşimle öyle çok problemim yok genelde iyi anlaşıyoruz ama bazı huyları beni de rahatsız ediyo maalesef. Karı-koca birbirini idare etmek zorunda yoksa yürümez ama seninki biraz abartmış olayı. Kırmadan, tartışmadan konuşmayı bi denesen belki işe yarar. Umarım düzelir cnm. Birazcık şımarıklığa vurmuş eşin bu işi.

evet anlaşılmıyor hakikaten.. yoktu hiç tuhaf huyu bu çıktı son zamanlarda işte başıma.. geçer inşallah yoksa ben vazgeçecem iyi niyetimden..

Sen de onun ailesine saygıyı,sevgiyi bırak.
Mesafe koy. Aynı apartmanda gitme işim var, hastayım diye.
Hem de eşini zor durumda bırakacak zamanlarda yap bunu.
Bak bakalım nasıl yola geliyor.

Eşin aileni eleştirdiğinde tatlı tatlı sitemle başlayıp kavgayla bitiriyorsunuz sanırım.
Madem nasılsa sonu kavga oluyor,tepkini baştan sert koyabilirsin.
Ne biçim konuşuyorsun,sözlerine dikkat et,benim annem hakkında bu şekilde konuşamazsın demek gibi...
Eşin daha konuşurken sert bir tonla çıkışırsan,aynı tatsızlığı tekrar yaşamamak için artık daha dikkatli konuşabilir.
Kim haklı kim haksız,senin ailen de böyle gibi mevzulara girince ister istemez konu lastik gibi uzar,güç savaşına dönüşür.
En güzeli sondaki tepkini baştan vermek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…