Beni neler bekliyor? Pişman olursam...

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.355
15.387
448
Merhabalar. Uzun bir aradan sonra yine kapınızı çalmaya geldim:)

Şöyle başlayayım; uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum. Temmuz 15 ten ağustos sonuna kadar ayrıydık ve bu süreler dışında ocak 2013'ten beri beraberiz. Erkek arkadaşımın ailesi bodrumda yaşıyor, yazın istanbula onun yanına gitmiştim (istanbulda okuyor, ben ankaradayım). O bodruma döndükten sonra havasından mıdır suyundan mıdır bilmiyorum beni hiç aramamıştı. Böyle şimdi anlatması kolay tabi, inanılmaz zor günler atlattım. Arkadaşına beni aldattığına dair şeyler söyletmiş falan filan, oldukça kötü olaylar yaşandı ve ona olan güvenim çok çok sarsıldı sonuç olarak.

Beni tekrar aradığında bir süre sonra barıştık, gerçekten dünyamı verebilecek kadar seviyorum onu.

Sizlere danışmak istediğim konuya gelince de... Er kişi gerek benim güvenimi sağlamak için, gerek uzaklığı bitirmek için benim okuduğum üniversiteye 2 gün önce yatay geçiş başvurusu yaptı. Ki başvurduğu bölüme göre puanı çok çok fazla yüksek, %99 kabul edilecek.

"Eee ne güzel" diyeceksiniz ama şöyle sorunlar var;
Annem çocuktan nefret ediyor (haklı). Yazın yaşadığım acıları gördü sonuçta, kadının gözleri önünde eridim gittim resmen. Bir de maddi durumu çok çok kötü... Ailesi neredeyse hiç destek olmuyor, kendisi bi taraftan okuyup bi taraftan çalışıyor, ne kadar kazanabilirse işte, siz tahmin edin... Benim durumum fena sayılmaz, idare ediyorum. Annem sürekli şunları söylüyor;
"Ankaraya geldiğinde gözünün önünde onla bunla kırıştırırsa napacaksın"
"Onu sırtına aldın sen artık, ona bakmak zorunda kalıcaksın"

gibi tonlarca laf. Aslında sadakatine güveniyorum denebilir, yüzde yüz olmasa da güveniyorum. Ama bilmiyorum işte bu konuyu neden açtım onu bile bilmiyorum, sadece çok şüphelerim var. Uzun zamandır uzak mesafe ilişkisine de alıştım. Buraya gelecek ev tutulacak eşyalar halledilecek ooof bir ton iş. Sizce ben bu işe kalkışmakla, buraya geçmesine karşı çıkmamakla kötü mü ettim? Bizim sonumuz inşallah evliliğe gidecek, annemin bu tutumu çok çok çok zor değişir biliyorum, çok zorluk çekecek miyim? Sürekli annem "düğününde için bi kötü olur tabi ben olmayınca" falan diyor, maddi meseleler var, güvensizlik biraz var.
Ama aklımdaki en büyük şey annemin duruşu tabi. Ne yapacağım ben? Kötü mü ettim? Yoksa bir şekilde yuvarlanıp gider miyiz?

ılerıye yonelık hıc bır sey olumlu goremedım .aılrn hakklı .ayrıca cıddıye bındıgı zaman ıkı kısı bıle su zamanda evlenırken aıelelerde evlenıyor bu cocgn arkadasında daha aılesı bıke yok.
neden kendını sıkıntıya sokuyorsunku ask sevgı vs kavramlar ılerde karsına cıkar zaten
erkek arkadasın ıcın aılenıde hıc karsına almamanı onerırım
artı güvenının sarsıldıgı bırıyle bırlıkte olmamanı onerırım bence hıc yayına gelmesın bosuna

Ailesi arkasında maddi olarak pek olamıyor, onların da durumu kötü şu sıralar. Ama gelecekte okulunu bitirdiğinde belki bu durum düzelir, annemin sorun ettiği en büyük mesele bu zaten. Ben onu çok severken ve onla mutluyken sebepsiz yere neden 1 senelik ilişkimi bitireyim, bu saçma geliyor bana.

Bunları yaşamadan öğrenemezsin.
Anneler genelde yanılmaz, ama istisnalar elbette olur..

Senin yanına gelebilmek için geçiş yapması bence oldukça iyi bir adım..
Bence kötü yapmamışsın, yaşayıp göreceksin.

Eğer erkek arkadaşın okurken çalışmayıp sana güvenseydi annen haklı derdim ama çocuk kimseye yük olmamak için çalışıyor ki çok önemli bir şey. Eğer sana güvenseydi annenin dediği gibi o bana bakar artık diye düşünseydi hiç çalışmazdı maddi olarak illa yanında olmana gerek yok uzaktaykende gayet sırtını sana dayayabilirdi ama yapmamış. Sakın yanlış anlama tabiki dayamıcak tabiki çalışıcak ama burda önemli olan annenin dediği gibi bir durum olmaması.
Sen üzülürken annen şahit olduysa evet ona karşı bir kırgınlığı olabilir ama sen affetip unuttuysan annene de bunu yapmak düşer bence. Ben maddi sorunlardan dolayı erkek arkadaşımı dediğin kadar severken asla ayrılmazdım. Eğer bana sırtını dayamadığını ve kendi ayakları üstünde durduğunu görüp inandıysam da maddi durumun el veriyorsa ona yardım bile ederdim ki yaptım yine olsa yine yaparım. Aynı durumda olan ben de olabilirdim ve bana yardım eden taraf o olabilirdi nasıl o bundan gücenmeyip o benim sevdiğim insan diyerek yapıyorsa bende öyle dedim bu duruma o erkek ben bayanım şeklinde bakmadım bakmamda.

Bir anda senelik ilişkiyi pat diye silemezsiniz,anlıyorum.
Geleceğe yönelik kaygılanmak yerine çok uzun zaman sonraya plan yapmayın.
Akışına bırak. Olursa olur elbet.. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Şuan mutluysan bunu yaşa. Körü körüne de bağlanma tabi ki

Umarım benimki istisnadır, çünkü yazın onca şey yaşamış olmama rağmen ondan vazgeçemiyorum. Bu mesaj bana çok iyi geldi, bir kişinin bile "hata yapmamışsın" demesine ihtiyacım var. Çok teşekkürler

Maddi olarak yanındayım aslında, yani çok aşırıya kaçmasa da desteğim oluyor ona, ama bu beni rahatsız etmiyor çünkü bunu suistimal ettiğini hiç hissetmedim. O hiç istemez, o dile getirmez ama ben yaparım elimden geldiğince. Onu bırakmak benim için seçenekler arasında değil açıkçası, onsuz gerçekten iyi değilim. Ben de asla o erkek diye bakmam olaya, onun elinde olan bir şey değil bu durum. Yanıma gelmesi gerçekten zorlayacak belki beni maddi anlamda, ama önem vermiyorum. Sadece annemin yarattığı gerginlik inanılmaz korkutuyor beni, çok ama çok korkutuyor

Silebilsem yazın yaşadıklarımdan sonra gerçekten silerdim, ama olmuyor Mutluyum, hele ki onu her gün görebilirsem çok çok daha fazla mutlu olacağım, her gün yanımda olacak bunu düşünmek bile mükemmel, annem her gün beynimi didikliyor ve öyle yoruldum ki bundan, ama bunlara rağmen ayrılmayı düşünmediysem sanırım o ankaraya geldiğinde yaşayacağımız inanılmaz zorluklara da göğüs gererim onunla beraber, umarım çıkmaza girmeyiz

Bence annene biz herşeyi geçmişte bıraktık ve şu anda birbirimizi seviyoruz ve sana söz kendimi asla kullandırtmıcam ve en ufak hatasında bırakıcam demen işe yarayabilir. Senin için senin okuduğun okula gelen biri var ortada bence o da fedakarlık yapmış ve bu güzel bir şey.

Annem inanılmaz kindardır, ilkokulda bir arkadaşının yaptığı yamuğu bile unutmaz. Canımdan bezdirir beni resmen. Ankaradaydı birkaç gündür erkek arkadaşım, gel görüşelim diye yalvardım kılını bile kıpırdatmadı. Onun ankaraya benim için gelmediğine falan inanıyor (istanbul gibi canlı bir yerden benim dışımda başka ne için gelecekse, aynı fakültede olacağız ve sürekli yanımda olacak yani), annem de bizim fakülteden mezun ve bağlantıları var, sürekli beni başvuruyu olumsuz sonuçlandırmakla tehdit ediyor, inanın resmen tükendim. Galiba annem uzun uzun zamanlar geçtiğinde ve mutlu olduğumu gördüğünde ancak nötr olabilecek, olumlu olacağını hiç sanmıyorum ve o ankaraya geldiğinde her gün daha fazla yıpratacak beni

Annenin huyu demekki bu değişmez. Benim annemde önce erkek arkadaşımı hiç istemiyordu babama söyledi babam kuzenimi çalıştığı yere gönderdi neymiş nasıl hareketleri varmış uzaktan falan çok üzülmüştüm o zamanlar. Ama benim ne kadar mutlu olduğumu görünce onlarda kabullendiler ve seviyorlar çünkü ben mutluyum. Ama annenin başvuruyu olumsuz sonuçlandırırım demesi gerçekten büyük bir sıkıntı işin gerçekten zor.

Hem de nasıl. Annem beni babama söylese babam gerçekten öldürür ama bunu da yapmaz sanırım. Başvuruyu engellerse onu hayatımın sonuna kadar affetmem. Bunu göze alamaz sanırım. Bi ömür annemin kahrını çekicem birini sevdim diye.

haklısın ama annem ve anne türlerinin şu zamana kadar yanıldıgını ben goremedım

Şu kadarını söyliyim, anneler hisseder... Her ne kadar ümitli olsanız da annenizin sözleri bir kenarınızda dursun.

Anne istemiyo içine sinmiyosa o kadar zor ki :S
Benim annem de ilişkimi hiç onaylamadı
Sebebte aynı beni nasıl üzdüğünü yıprattığını gördüğü içindi
Sonunda ilişkimiz bitti ve en çok annem sevindi iç rahatladı
Bitirme kararını alan bendim tabi
Gelsin bir de öyle deneyin zor bu işler

Annen niye sen sirtina aldin diyo ?
Senmi maddi yardim edeceksin oraya geldiginde?
oyleyse yapma derim...

ayrica Ailesi neden destek cikmiyor ?
Ve herseyden onemlisi sen daha emin degilsin kendinden suphelerin var , ve suphe varken malesef bir cok konuda tokezliyoruz. ...
oncelikle senin emin olman gerekiyorki , baskalarinida inandirasin. Ama anladigim.kadariyla seninde korkularin var.

Yasamadan göremezsiniz maalesef. Ama kotu olcaksa bu kesinlikle annenizin düşündügu gibi maddi acidan diil, su arkadaşınıza anlatilan aldatma mevzusu dogruysa ordan cikar. Yani maddi anlamda zordaysa suistinal ettirmeden ona destek olmaniz gerekir zaten,sonucta evlilik düşünülüyorsa bazi seyler paylasilabilir. Bnde nisanlima destek oldugum ccok zaman bilirim simdide o bana oluyor. Bu beni kullanmasi demek degil. Ama aldatma mevzusunu bilemem eger ole bisey varsa güvensiz bir iliski yasamak zor. En basta dedigim gibi yasanmadan bilenmeyecek bi durum...

Aldatılma durumları nedir? buna göre yorum yapmak istiyorum,
yani bu insan ailesinin yanında sizi hiç kaale almamış, iki gün sonra çıkmış yatay geçiş yapmış, ne anladım ki bu ilişkiden?
ailesinden uzak olmak için yapmıştır belki? daha özgür konumda olmak için?

güzel bir adım atmış.
ancak yapısında asalaklık varmı yokmusen bizden daha iyi bilirsin
uzak mesafe ilişkisini yakına taşımakta aslında avantajın da var
bakalım bundan sonra ilişkiniznasıl ilerleyecek görebilrsin
eğerhislerinizde ve iletişiminizde bir değişiklik olmuyorsa
doğru insanolduğunu düşünebilrsin
yok eğer herşey çok kötü gidersede
boşvereceksin kiminle el ele gözgöze gezerse gezsin
senin doğrun o değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…