Beni neler bekliyor? Pişman olursam...

Seni üzmek istemem ama elle tutulur hiçbir yanı yok ilişkinin.Yani zor olacak gibi görünüyor ve arada en çok sen üzüleceksin.İnsanın elinde değil biliyorum ama keşke kendini bu kadar kaptırmasaydın o kişiye.Yani annenin dediği gibi sırtında taşıyacaksın belli.Çünkü ev tutması,eşyaları bile sen düşünüyosun bırak kendi düşünsün bu kadar içine girme,bu kadarda fedakarlık iyi değil.Allah sonunuzu hayır etsin ne diyim...

anneler çoğu zaman haklıdır..burdada haklı gözüküyor önüne daha neleri çıkar...yoluna bak boşver onu

Yaşın 19-20 gibi geldi bana... annen haklı.. adam birde senin için okulumu, şehrimi değiştirdim diyecek, baskı yapacak... o zaman ayrılman çoook zor olacak...

1 senelik bir ilişki de çok uzun soluklu bir ilişki değil ki, hele ayrı şehirlerde..

Annem hiç ama hiç istemiyor.. Bunun bir sebebi de benim onla beraber olmayı kabul etme sürecimin çok uzun olması, onu baya uğraştırdım annem de doğal olarak "bir şeyler kötü ki kızım istemiyor" diye düşündü. Ben ilişkimiz biterse başkasını böyle sevebileceğimi düşünmüyorum, anneme de söylüyorum. Ondan sonra beraber olduğum insana da yazık olacak, aklımda hep o olacak çünkü... Her şeyden önce kendimi düşünüyorum; bu ilişki biterse çok acı çekeceğim.

Şimdi durum şöyle; Maddi olarak yardım ederim evet ama bunlar çok büyük yardımlar değil. Mesela bu sene başında okul harcını toparlamak için çalıştığında ufak bir miktar eksiği kalmıştı, ben göndermiştim. Bunun gibi şeyler, annem onu sevse gözüne batmaz. Ama yazın olanlar yüzünden her şey tepetaklak oldu ne yazık ki. Evet emin değilim. Yani ona olan sevgimden çok ama çok eminim, ama buraya geldiğinde her şey harika olacak mı bundan emin değilim..
Ailesinin destek çıkmaması da şöyle; annesi de babası da emekli öğretmen. Babası güzel bir işte çalışırken durumları çok iyiymiş, aynı zamanda erkek arkadaşımın rahmetli dedesi de çok destek oluyormuş. Bu sırada ailesi izmirde yaşıyormuş -izmirliler zaten- ve kirada oturdukları evde yangın çıkmış, babasının emekli olması, dedesinin vefat etmesi gibi şeyler üst üste gelince çok zor günler atlatmışlar. Sonra ailesi bodrumda küçük bir köye yerleşip bir dükkan açmışlar, bu dükkan için çekilen krediler vs... Bana anlatılanlar bunlar, o da ailesini üzmemek için zor durumda olduğunu asla onlara söylemiyor.

Aldatılma olayını aşağıda direkt soran arkadaşıma anlatacağım, orada okursanız sevinirim...
Ben maddi konulara önem vermiyorum; şu an öğrenci olan bir insan var karşımda, babadan zengin olmadıktan sonra kim öğrenciyken müthiş bir hayat yaşıyordu ki? Ben üniversiteyi ailemle okuyorum, yeri geliyor ben bile otobüs paramı arkadaşımdan istiyorum. Okulu bittikten sonra elbet o da bir işe girip toparlayacak kendini, öyle değil mi...

Anlatayım. Biz temmuzda ayrıldık. Ben o zamanlar çok korkunç bir insandım denebilir, tanıyor musunuz bilmiyorum forumumuzda kıskançlık sorunu yaşayan bir arkadaşımız var nicki LoReNa. Onun gibiydim işte. Baskı kurmalar, özel eşyaları karıştırmalar, daha birçok şey ama hiçbir şey bulamıyordum. Ailem aldatılma mevzusu yüzünden yıkıldı, babamın annemi aldatması yüzünden 1 yaşında babasız kaldım, yazın gittiğim psikolog bu hallerimi buna bağlamıştı. Onu gerçekten çok bunaltmıştım ve beni aldattığına inanıyordum resmen, her aradığında "bugün hangi bilmemne ile berabersin" gibi saçma salak laflar ederdim. Bir gün yine ortada bir sebep yokken bu şüpheyle yaşayamam deyip ondan ayrıldım. Sonra o beni hiç aramadı (normalde böyle bir şey dememin akşamına arardı). Uzun günler geçti, ev arkadaşını aradım. Bu sırada ev arkadaşı istanbulda, benimki bodrumda ailesinin yanında. Ev arkadaşı bana "zaten seni aldatmıştı unut gitsin artık" gibi şeyler söyledi. Şimdi erkek arkadaşım da "o benim kardeşim gibi, ben söyletmesem beni satar mı, ben söylettim beni unut yoluna devam et diye, çünkü hastalıklı bi hal almıştın" gibi bir açıklama yapıyor.
Geçmişi geçmişte bırakmayı başardım açıkçası. Bunu kafama takmıyorum. Allah var beni şüphelendirecek bir şey de yapmıyor. Ama asla belli olmaz, ben kimseye yüzde yüz güvenemem. Babamın bana yaptıklarından sonra el adamına hele, hiç güvenemem.
Bu şuanki erkek arkadaşım değil başka biri de olsa benim için böyle olacak. Herkesin hassas noktaları vardır, beni seven insan da bu yıpranmışlığımla sevmeli, idare etmeli. Şimdi o bunu başarıyor ama gelecekte ne olur bilemem. Ailesinden uzak olma mevzusuna gelince; ailesi bodrumda, o zaten istanbulda okuyordu ve orada çok özgür bir hayatı vardı. Buraya gelmesi onu biraz daha kısıtlayacak çünkü malumunuz ankara, istanbul gibi değil. Beni eylül başında aradı, o zamandan beri görüşüyoruz ve bu yatay geçiş mevzusu eylülde çıkan yeni bir yönetmelik ile gündeme geldi (bakarsanız 21 eylül 2013 ek madde 1 diye bir yönetmelik çıktı, öss puanınızla geçiş yapabiliyorsunuz).

Asalaklık değil de çaresiz olduğu durumlar çok oluyor açıkçası, ben de o istemese bile destek olmadan edemiyorum...

Bu dediğiniz doğru aslında yani o da düşünüyor elbette evi, eşyaları, çalışacağı işi vs. ama ben ondan bir tık daha fazla düşünüyorum. Çünkü büyük bir sorumluluk aldım, bir insan benim yüzümden tüm hayat düzenini değiştiriyor, diplomasını farklı okuldan alacak, kolay mı. Ben asla değiştirmezdim okulumu mesela, memnunum çünkü okuduğum üniversiteden. Sırtımda taşımak olayı malum, doğru.. Değer mi diye sorarsanız, tüm bunlara onu gerçekten çok sevdiğimi de ekleyelim

anneler çoğu zaman haklıdır..burdada haklı gözüküyor önüne daha neleri çıkar...yoluna bak boşver onu

Önüme çok insan çıktı, çıkar da biliyorum ama neden böyleyim bilmiyorum, onla başladığım günden beri çok ama çok aşığım, "yoluna bak" cümlesi bile irkilmeme yetiyor, ondan ayrılabileceğime inanmıyorum, tabi bunu ona belli etmiyorum...

Yaşın 19-20 gibi geldi bana... annen haklı.. adam birde senin için okulumu, şehrimi değiştirdim diyecek, baskı yapacak... o zaman ayrılman çoook zor olacak...

Evet 20 yaşındayım. Ayrılmam o bunları demese de çok zor, böyle deyince de onla cinsel anlamda bir şeyler yaşadığımı düşünmeyin, yani ona gebe olduğum bir konu yok şükürler olsun, aklı başında işinde gücünde biriyim, derslerim çok iyidir çevremde saygılı biri olarak tanınırım vs ama onsuz kendimi düşünemiyorum, ilk aşkım da değil. Ondan önce 2 senelik bir ilişkim olmuştu ama düşünüyorum da şuanki sevgilimle geçirdiğim 1 günü, o 2 seneye değişmezdim. Onun yanında çok ama çok mutluyum, ona sarıldığımda ayaklarım yerden kesiliyor, bütün bu duygularımdan vazgeçmek benim için çok zor. Neler olacak bilmiyorum, başvuruyu zaten yaptık artık...

Ben de ankaralı olarak bu duruma üzüldüm canım ama K.Bakma darılmada annene güven olur mu sonra pişmanlıklar illaki oluyo da son noktaya gelmeyin yani inşallah olmaz da üzülmeyin. seviyorum ölüyorum bitiyorum bunlar geçici şeyler . genede hakkınızda hayırlısı olsun iyi ölçüp tartın yanlış yapmamaya çalışın . erkeğe birşey olmaz da olan hep canıımm kadınıma oluyorr

ayrıca şunu anlamıyorum ben artık kız tarafı erkek tarafı olmuş erkek tarafıda kız tarafı olmuş genel olarak böyle gözlemliyorum

Biraz öyle oldu farkındayım el birliğiyle ucuz bir ev bulursak sorun kalmayacak

Biraz öyle oldu farkındayım el birliğiyle ucuz bir ev bulursak sorun kalmayacak

ucuz bir ev hem de böyle bir devir de ve ankaradan inşallah bulursunuz canım benim .(çok zor gibi)

bu arada olmuyosa zorlama bence ailenin gözlemi çok önemli kulak ver daha çok sever aşık olursun yaşın kaç ki daha _?

Aslında etimesgutta falan 200 liraya bile evler var, ulaşım zor olsa da o halleder istanbuldan alışık zor ulaşıma..
20 yaşındayım

Anneler her zaman haklıdır..
Ben zamanında annemi dinleseydim,
şu an 25 yaşında boşanmış biri olmucaktım..
Kafamı taşlara wursamda da iş işten geçti..
En kötüsü ben sana demiştim kızım, beni dinlemedin demesi..
Bence bu kadar kapılma o kişiye...

evet yaşının genç olduğu anlaşılıyor.. iki lafından biri seviyorum seviyorum :))

Burada boşanan arkadaşlara sor hangisi sevmeden evlenmiş ki? Ama sevgi her şeye çözüm olamıyor ne yazık ki..

Erkek arkadaşın keşke okulunu İstanbul`da bitirseydi, bana göre çok gereksiz bir şey olmuş bu okul değişikliği ve seni zor durumlara sokmaz inşallah..

Ve anneni sakın karşına alma, o senin hiçbir zaman kötülüğünü istemez...

Benden büyüksünüz tecrübelisiniz asla ukalalık yapmak istemem ama düşünsenize eğer kendi doğrularınızı yaptığınız gibi kendi yanlışlarınızı da yapmasaydınız siz şu anki siz olmayacaktınız. Anneler ne kadar haklı da olsa onları böyle tecrübeli, her zaman haklı yapan da onların da geçmişte yaptığı hatalar değil mi... Her insan belli yollardan geçiyor kimse dört dörtlük tamamlamıyor ki hayatını...

Annemi karşıma almıyorum aslında ama onun tavırları gerçekten beni çok rahatsız ediyor. Ankara'da olması biraz belki zorlayacak ilk başlarda ama o bir şekilde halleder, zor bir hayat sürmeye alışkın biri. Umarım her şey güzel olur buraya yazarım sorunsuz gittiğini

Geleceği şimdiden fazla düşünmeyin. Anı yaşayın derim.
Anneniz belki tanıyınca sever ya da iyice kin güder burası bilinmez ama sonuçta ortada bir gerçek var sizin için Ankara'ya gelecek.
Bir senelik ilişki diyorsunuz ya bence asıl ilişkiniz Ankara'ya gelince başlayacak.
Uzaktan ilişkide çoğu olayları bilmezsiniz size telefonda anlatıldığı ve yanına gittiğinizde gördüğünüz kadardır.
O yüzden şu anda çok fazla takmayın problem etmeyin yaşınız daha 20 bazı şeyleri yaşayıp göreceksiniz.

Beni mutlu eden bir yorumdu çok teşekkür ediyorum :) evet geleceğe çok kafayı takıyorum belki biraz akışına bırakıp müdahale etmekten vazgeçsem daha mutlu olacağım. böylece erkek arkadaşım da sorumluluk almayı öğrenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…