beni rahatsız eden birşeyler var sanki

zeyca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
509
0
66
Konya
bu dert midir bilmiyorum ama 6 senedr evliyim eşimde bende çalışıyoruz herşeyimizi kendimiz yaparak evlendik sıkıntılı dönemlerimiz çok oldu maddi olarak hepsini aştık çok şükür eşim balık burcudur sessiz sakindir anlayışlıdır sevecendir liseden beri beraber iz üniversite dönemleri de beraber geçti anlayacaınız geçmişimiz eşki:) eşim iyidir hoştur ama maddi olarak rahattır borçlu olduğumuz dönemlerde bile rahat para harcar en basit örnek iş yerinde öğle yemeği vermiyorlar her gün dışardan yiyorlar basit bişeylerle geçirmez malbora sigaraiçer çok sosyaldir gezmeyi sever öellikle yazın arkadaşlarıyla sinemayaçay içmeye gider hafta da 2 gün çıkar aklıma birşey gelmez çünkü o da bana hiç müdahele etmez gelene gidene gittiğime karışmaz şu an bir tek araba kredisi ödüyoruz az kaldı ben istiyorum ki açılmayalım biraz hesabını bilsn bende aksine tutumluyum idareli harcarım yabancı bir şehirdeyi çok arkadaşım yok aslında gezmeyi severim ama çıkacak kimse yokonun gibi rutin haftada 2 kez dışarı çıkmam sgaram yok doğumdan sonra kilolarımıveremedim inanın kıyafetede çok para harcamıyorum eskisigibi değilim ama o gezdikçe arkadaşlarıla iyi vakit geçidikçe rahat para hercadıkça kıskanıyorum ben de kendimi kötü hissediyorum ezik hissediyorum bana sen de çık arkadaşlarınla gez dolaş diyor ama biliyosunuz bayanlar erkekler kadar rahat olamıyoruz bir deçocuk var bende ev iş evişi yemek uğraşıp duruyorum siz benim yerimde olsanız ne hissederdiniz?

bu dert midir bilmiyorum ama 6 senedr evliyim eşimde bende çalışıyoruz herşeyimizi kendimiz yaparak evlendik sıkıntılı dönemlerimiz çok oldu maddi olarak hepsini aştık çok şükür eşim balık burcudur sessiz sakindir anlayışlıdır sevecendir liseden beri beraber iz üniversite dönemleri de beraber geçti anlayacaınız geçmişimiz eşki:) eşim iyidir hoştur ama maddi olarak rahattır borçlu olduğumuz dönemlerde bile rahat para harcar en basit örnek iş yerinde öğle yemeği vermiyorlar her gün dışardan yiyorlar basit bişeylerle geçirmez malbora sigaraiçer çok sosyaldir gezmeyi sever öellikle yazın arkadaşlarıyla sinemayaçay içmeye gider hafta da 2 gün çıkar aklıma birşey gelmez çünkü o da bana hiç müdahele etmez gelene gidene gittiğime karışmaz şu an bir tek araba kredisi ödüyoruz az kaldı ben istiyorum ki açılmayalım biraz hesabını bilsn bende aksine tutumluyum idareli harcarım yabancı bir şehirdeyi çok arkadaşım yok aslında gezmeyi severim ama çıkacak kimse yokonun gibi rutin haftada 2 kez dışarı çıkmam sgaram yok doğumdan sonra kilolarımıveremedim inanın kıyafetede çok para harcamıyorum eskisigibi değilim ama o gezdikçe arkadaşlarıla iyi vakit geçidikçe rahat para hercadıkça kıskanıyorum ben de kendimi kötü hissediyorum ezik hissediyorum bana sen de çık arkadaşlarınla gez dolaş diyor ama biliyosunuz bayanlar erkekler kadar rahat olamıyoruz bir deçocuk var bende ev iş evişi yemek uğraşıp duruyorum siz benim yerimde olsanız ne hissederdiniz?

beraber gezmiyormusunuz ?

canım kusura bakma anlayamadığımdan soruyorum yanlış anlama ama senin sorunun şimdi esinin gezip senin evde duruyor olman mı yoksa eşinin tutumlu olmaması mı , hangisine çözüm arıyorsun

ama bu haksızlık değilmi!!
aynı şartlar altındasınız, biriniz gezmeyi eğlenmeyi para harcamayı çok seviyor, gelecek kaygısı olmadan o anı doya doya yaşıyor, ama sen paraya kıyamıyorsun idareli bir insansın gelacek kaygısıyla paranı çar çur etmiyorsun tutmlu ve yerinde harcama yapıyorsun.. AMa bu durumda sen ne kadar tutmlu olursan ol eşinin bu gereksiz harcamlarının yüzünden, ne artırım yapabilirsin, nede paranın kıymeti olur.. Bu konu ciddi bir konu bence oturp konuşmalısınız.. ayrıca eşiniz harcama yapacaksada, gezip eğlenceksede bunu sizinle yapmaslı.. Bu konuda tavrınız koyun yoksa hep üzülürsünüz...
Herşey tadında güzel, elbette gezip eğleneceksiniz ama karaında, paranızın kıymetini bilin, bildirin..

eşinle bu konuları hiç konuştun mu bilmiyorum ama burda bize anlattığın gibi ona da anlatmalısın.eğer gelecek için yatırım yapacaksanız bunu ikinizde yapmalısınız.biri rahat yaşasın diğeri sıksın olmaz.:20:ayrıca kadın sürekli evde vakit geçirsinerkek gezsin tozsun keyfine baksında olmaz.bence bu duruma bir çekidüzen vermelsin canım.eşinle sende gez beraber vakit geçirin eğer birikim yapacaksanız ikinizde harcamalarınıza dikkat edin.eşinle umarım uzlaşabilirsin:31:

canlarım beraberde gezeriz hatta benim evde oturma ma kendikızar çık gez dye onun ortamı var benim yok
sorun bu değiltutumlu olmaması arkasını hep benim toplamam

canlarım beraberde gezeriz hatta benim evde oturma ma kendikızar çık gez dye onun ortamı var benim yok
sorun bu değiltutumlu olmaması arkasını hep benim toplamam

o zaman maddi konuda eşine uyarıda bulun eğer gelecek için birikim yapacaksak ikimizde biraz harcamalarımıza dikkat edelim demelisin yoksa tek tarafın çabasıyla birikim zor olur:31:

Sizin yerinizde olsam hissetmez uygulamaya geçerdim..Siz kıstıkça eşiniz kısmak istemiyor..Bu döngü hep böyledir..
Eşlerden biri kısar diğeri bu yüzden hep rahat davranır. Tamam bende tasarruftan yanayım.
Ama bayanların bu kadar çok şeyi böyle incesine kadar düşünmesi kendisine zarar.

Sizde eşiniz kadar bir dönemde olsa harcarsanız, kendinize mutlaka sosyal birkaç aktivite ya da kurs bulup gitseniz zaman içerisinde birşeyler değişir.

Bana kalırsa bu işin 2 yolu var,ya sende umursamaz takılacaksın tıpkı onun yaptığı gibi kurslara yazılacaksın,yemek yapmak yerine dışarıdan söyleyeceksin,arkadasın olmasa bile bebeğinle dışarı çıkıp gezeceksin, ki bu sadece 1 2 ay sürecektir.eşin durumun farkına varıp senınle konusana kadar.bence bu B planı olmalı.A planı ise konuşmak.anlatmak ona bunları...tabi ki en güzeli durumun farkına varıp düzelmesi.
şimdiden kolay gelsin.

Back
X