- Konu Sahibi huyinincivcivi
-
Merhaba öncelikle ataman hayırlı olsun canım. Ben de aynı senin gibiyim tatlı düşkünlüğüm ileri düzeyde. Tatlı bir alışkanlık bence yedikçe yeniyor. Bir süre uzak durursan vücut da unutacaktır zamanla o kadar istemeyecektir. Ben haftada 1 olmak şartıyla bir kase sütlü tatlı yiyorum. Tatlı isteğimi kuru meyvelerle gideriyorum genelde. Günde 3 porsiyon meyve yeme hakkın var diyette. 1 kuru incir 1 porsiyon veya 3 hurma, 3 erik kurusu, 2 kayısı vs. değiştirerek yiyebilirsin. Tatlı ihtiyacını doğal ve yararlı şekilde karşılarsın. Bunlar az yendiğinde kilo da yapmaz verirsin bile. Aslında arada bir yesen de pişmanlık duyma ertesi gün yine diyetine kaldığın yerden devam et. Kilo alış bile olsa yeni kilo çabuk verilir.
Çok teşekkür ederim. :) Tatlı krizim tuttu gene ve hemen buraya bakma ihtiyacı hissettim.
Şimdi bir meyve yiyeceğim sanırım geç oldu ama. Evdeki tüm çikolata tarzı abur cuburları öğrencilerime dağıttım. Büyük bir zulam vardı :)
Kuru meyve pek sevmiyorum ama deneyeyim bakalım. Kayısı bağırsakları da çalıştırıyor diye duymuştum. Belki iki açıdan faydası olur bana. Tavsiyen için çook sağol :)
Yok yoook o paketi alırsam gider gelir yerim biter o :) Hiç o işlere girmemem lazım benim. Bitti mi tamamen bitmeli yoksa işe yaramazBir de şunu söyleyeyim arada bir bitter çikolata 1-2 kare yiyebilirsin ama benim gibi elime geçerse dayanamam paketi bitiririm diyorsa uzak dur derim
Ne kadar doğru söyledin canım. Zaten aynalar sağolsun artık dediler ki bana " DUUR !Canim bizi vazgeciricek tek sey : ayna .
En geç 6 da akşam yemeğimi yemiş oluyorum. Sonra bi abur cubur isteği geliyor. Tatlı istiyor canım. Ama bunları deneyeceğim. Çoook teşekkür ederim. :)Rica ederim :) evet incir, kayısı, hurma aynı zamanda bağırsakları da çalıştırır. Özellikle sabah kahvaltısından yarım saat önce 1 porsiyon herhangi birinden yemek ve üzerine 1 büyük bardak su içmek çok iyi gelecektir. Yaş meyvelerden de yarım muz, yarım armut veya elma da yiyebilirsin tatlı yerine ama kuru olanlar tatlı krizleri için daha uygun. Elmaya tarçın döküp veya ara öğünde süte tarçın karıştırmak da tatlı krizleri için birebir. En son akşam 21.00 de ara öğünü sonlandır. Benim de birkaç kg. fazlam vardı verdim şimdi normal kilomdayım ve korumaya çalışıyorum. Umarım işine yarar canım deneyimli biri olarak yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım takıldığında sorabilirsin. Kolay gelsin :)
Tarçınlı elma ve tarçınlı sütü özellikle öneririm. Tarçın şeker dengesini çok iyi sağlıyor. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar misali seni çok iyi anlıyorum. Başlarda ben de zorlanmıştım. Ama inan ki vücut yemediklerinin tadını zamanla unutuyor ve aramıyor.
Sen böyle diyorsun ya inanamıyorum. Benim vücudum nasıl olacak da tatlıdan uzaklaşacak :) Hadi inşallah. Tarçına da bayılırım :):) yarın hemen markete gideyim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?