benım aciz zavallı kocam

konunun başlığı şu olmalı..
çok acizim!!!
kocanız mutluysa ailesine hizmet etmekten
bunun adı acizlikmi..
istemese zaten baştan gelmezdi....
hem iş yapıyor hem geziyor...
izin derdi yok...
maaşı garanti...
ohhh neresi acizlik bunun..
aciz bırakılan sissiniz...kendinizi aciz yapan...
ne den bu kadar takıyorsunuz kafanıza..
bırakın hayatı akışına..
değermi hayatınızı zehir etmeye...
bugün dünya da işsiz güçsüz dolaşan kaçtane adam vardır..
bak iyi yada kötü geçiminizi sağlıyor..
boşnmak çözümdür belki evet ama çok yıkıcı sonuçlar doğurabilir...
belkide siz sürekli orda çalışmasını küçük gördüğünüz için oda size karşı tepkilidir birçok konuda....
olduğunuz duruma şükredin...güzel yanları elbet vardır...bakmayı bi deneyin..mutlaka göreceksiniz...
rabbim herşeyi gönlünüze güzel eylesin kardeşim....

Adamdaki acizliğe bakın, UTANMADAN kendisini doğurup büyüten,emek veren ANNE'sini pazara götürebiliyor,başımıza taş yağacak ne oluyor bu insanlara ya cıx cıx cıx

şimdi anlamadığım bi erkek aileisyle birlikte bir iş yürütüyorsa aciz ve zavalımı oluyor????
bence sizin eşinizin ailesiyle arasındaki bağlılıkla ilgili bir sorununuz var...
arkadaş açmısın açıktamısın???
milletin kocası aldatıyor ewe gelmiyor senin kocan çalışıyor ailesinin yanında oluyor diye sen adamı aciz yaptın yaaa pess diyorum bişeyde demiyorum...
senin sorunun egon bence kocan yada onun çalışma şekli değil...

Arkadaslar ilk once soyle dusunelim, bizimnasil annemiz varsa eslerimizin de var.ne kadar sevmesekte mecburen saygi duymak gerek, fakat bu para islerinde konu sahibi arkadasa cok hak veriyorum, cunku parayi baba verince uzerinde baski kurma hakki doguyor, bu da huzuru bozuyor . Biz esimin ailesinden yardim almioruz mesela ama inanin bebek bekliyoruz simdi onu bunu alalim diyolar sagolsunlar ama ben hic istemiyorum cunku bebek odasina perde alicaz diyoruz hemen basliolar ne gerek var zaten perdesi var odanin almayin vs..iste maddi olarak birseyler verilince herseye karisiyorlar.

Pek çok üye konu sahibine yüklenmiş, olay anne-babaya getirilmiş
Fakat ben öyle düşünmedim.

Eş, babasının yanında çalışabilir, ondan maaş alabilir, her işlerini de yapabilir, ancak evde söz sahibi kayınpeder olursa orda bir durmak gerek.
Zaten konu sahibi de bundan dert yanmış. Kayınpeder parayı veren düdüğü çalar misali davranıyor.
Ben olsam ben de dertlenirdim. Ama yine de eşime aciz, zavallı demezdim

konu sahibi arkadaşa sesleniyorum...anladığım kadarıyla bize yazdıkların dolduğun anda bir çırpıda yazdıkların...bugüne gelene kadar kimbilir neler yaşadın biz bilemeyiz...severek evlenen bir kişide kocasına aciz diyorsa kimbilir neler oldu...benim sana tavsiyem öncelikle sakin ol acelece karar verip boşanmaya kalkma sakın...yapman gereken bana göre eşinle konuşman eşinin ailesinin sizin ev hayatınıza veya özel hayatınıza karışmaması gerektiğini onun ailesini suçlamadan anlatmalısın...anlayana kadar bıkmadan usanmadan anlatmalısın bir yuva kolay kurulmuyor...

ben de eşimin arkadaşları yüzünden sorunlar yaşadım 3 ay boyunca her gece anlattım konuştum arkadaşlarını köt ülemeden sadece böyle olmaması gerekir dedim...sonuç kendisi gelip haklısın dedi ve şimdi sorunum yok...

arkadaşım ben konusahibinin tabiriyle konuştum..bencede sahte aile yok...eşin yeri ayrı anne_babanın yeri ayrıdır...onun ailesi benim bana hizmet etsin onlara değil demeye hakkı yok....ayrımı kendi yapmış kendini üstün görerek....herkes yerini bilmeli...bence eşler kendini anne_babayla kıyas etmemeli...esas sorun o anda başlar zaten..

bu arada konusahibi yarın annesinin kendisine geleceğindende bahsetmiş...kendi göstermediği anlayışı eşinden bekleyecek...Eşinden hiç mi ricada bulunmayacak annesi için...yada daha önce hiç mi bulunmadı...eşide kaynanasını görünce aynı tepkiyi veriyor mu merak ettim..

arkadaşım senin yazdıklarını okuyunca kızma ama yaprak dökümü- ferhunde geldi... o da kocalarını büyük sözü dinliyor eve çok para harcamıyor diye aciz bulurdu... benzetme değil yanlış anlama sakın.. aklıma geldi sadece paylaşmak istedim..

kocamın maaşı var die şükür edeceğine yazdığı şeylere bak
istediğin kadar para harca bilsinler nolcak sanki.karışmadıktan sonra!
tevekkül etmesini öğrenki rabbim bir müsibet göndermesin başına
lailahe illah ya ne insanlar var yuh diyorum başka bişi demiyorum

Sizin asıl sorununuz ailesiyle çalışması değil, eşinizin ailesinin evinize karışması. Bunu çözmeye yönelik uğraşırsan eşini üzmeden, kendinde üzülmeden halledebilirsin.

eger yanlış anlamıyorsam..
sız hıcbırşeyın bılınmesını ıstemıyorsunuz evınızde..
kım gelmış kım gıtmış vs..
tıpkı yabancı bır aıle gıbı..
herkes kendı aılesını bılsın kımın ne yaptıgı kımı ılgılendırır mısalı..
dogru mu acep:)

evini geçindiriyor mu?geçindiriyor.
ne var yani babası zaten birini calıstıracak,eşiniz de oyle yada boyle biyerde calısacak.
su ölümlü dünyada babasının getir götür işlerini yapsa nolacak.
öyle bir başlık açmışsınız ki,sanki eşiniz işsiz ve iş aramıyor ve babasına agız egiyor yardım icin.
yada sizin ailenizin yanında calısıyor sanki.

canım esın memnun kı kendıne aıt bır meslegı olmasına ragmen babasıyla calısıyor .

o zaman sorun yok demektır ,sonuc da evını gecındırıyor .

bence sız onlardan pek hoslanmadıgınız ıcın de,esının onlarla calısmasını

hatta hatta senın ıstedıgını yapıp babasının yanından cıkmıyor emınım esınız o yuzden acizdır sızın ıcın !

tabiki herkes evinde kendi sözü geçsin ister..ama annesini pazara götürüyor diye hayıflanması ve zavallı diye tabirler kullanması hoş değil...

bence konu sahibeside çok aciz çünkü kocasının donlarını ve çoraplarını yıkıyor...allah bilir, konu sahibesinin annesi babası kahrolmuştur bunu öğrenince.

Arkadaslar konu sahibinin üstüne fazla gitmiyormusunuz kız yazmış iste sürekli onların pesinde oraya buraya götürüyor pazara götürdü derken bikereye mahsus goturudu bende burda yirtiniyorum demiyorki.
Bunu anlamak niye bukadar zor bı kelimeye takılıyorsunuz sizinde esleriniz kendi kendi kararlarini alamayan sürekli kendi ailesinin pesinde pili pili kosan bı insan olsa sizde kızarsınız.
Yapmayın lütfen yani bı tek kelime takılıp kalıyorsunuz bikereye yada 5 kereye mahsus bişey olsa sizce ayrilayimmi diye sorarım kız cagiz hic???
Ne evlilikler var adam ana kuzusu kendi ailesine sahip çıkamıyor diye biten sizin dediğiniz gibi ailesinin herseyini yapacak edecek tabiki derseniz yuvalar catirdar hep.
Tekrar söylüyorum pazara götürdü arabayla ordan oraya götürdü bunlar sadece bı ornek vermiş bunu anlamak çokmu zor 1000 de 1 i anlatmış

benim anlamadığım hep bu KAYNANA! lar mı fesat
bizim de kendi annemiz canımız bize iyi ama geline FESAT
bu bi kısır döngü olmuş maalesef
keşke biraz daha hoşgörülü olabilsek

hem emeğinin karşılığını aldıktan ve helal para kazandıktan sonra
nerede çalıştığının bi önemi olmamalı
kaldı ki bu ailesi
annesini tabii ki de pazara götürecek sizin çocuğunuz karısını tutsaydı
eminim bu durumdan hoşnut olmazdınız
sizi PAZARA götürmese karısını dinlediği için ona demediğinizi bırakmazdınız
maalesef biz kadınlar her yerde hükümdar olmak istiyoruz
evde bizim sözümüz geçsin,annesinin babasının yanında bizim borumuz ötsün
ama bu böyle olmamalı
herkes biraz empati yapıp duracağı yeri bilmeli

son olaraaaaaaaaaaaaaakkkkkkkk

ANNA VE BABA DUASI ALMAKTAN İYİ BİRŞEY VAR MI
inanın huzurunuz daha da artar(tabii baktığın taraf da önemli)

--Kim ömrü uzun ve rızkı ziyade olmasını isterse, ana babasına ihsanda bulunsun ve akrabasını yoklasın. (Ramuz 238) alıntı

ama bu onun görevi, parasıyla değilmi

Son düzenleme:
benim eşimde patronunun arabasını bakıma tamire götürüyor

yada benim çalıştığım yerde temizlik elemanları olduğu halde masamı bardağımı kullandığım bilgisayar masalarımın temizliğini ben yapıyorum ikimizde aciz miyiz şimdi

işinizin yaptıkları çok normal herkes bu şekilde çalışıyor merak etmeyin

emeğinin karşılığını alıyorsa,maaşını gününde veriyorsa,sigortası da varsa ortada hiç bi sorun yok

evimizin içindeler sanki nereye gittik ne yaptık biliyorlar diyorsun

benim işyerimde de öyle akraba bile değiliz ama sana sayayım istersen bu hafta kim nereye gitti, hafta sonu planları ne işyerinde hep konuşulan şeyler

bu yüzden eşine aciz zavallı diyorsan pes valla

benim kocam çalışıyor hemde çok çalışıyor bazen diyorum az çalış yada daha az çalışacağın bir işe gir
hayır ben burda mutluyum diyor azda olsa ben mutlu olduğum yerde çalışacağım diyor haklı insanın işyerindeki huzursuzluğu
hiçbirşeye benzemiyor çünkü en az 8 saatimizi orada geçiriyoruz diğer 8 saat uyuyarak geriya kalan 4 saat işler ıvırzıvır eşimizle ancak 4 saat görüşüyoruz oda işteki huzurlusuzluğumuz yüzünden azap olmasın.
şöyle düşün başka biryerde çalışıp çok huysuz bir müdürü olsa hergün mesai....ozaman mutlu mu olacaksınız
hayır çünkü kocanı belki 1 saat görüceksin oda onun mutsuzluğu seni kahredecek yani şimdi o işi bırakamaz.Hem başka kardeşleridemi var onlarda babalarıyla mı çalışıyor
eğer eşin tek çalışıyorsa bırak çalışsın ilerde ona kalır. hem kim kendişini yapmak istemezki her dışarıda çalışanın isteği kendi işini kurmaktır.
yapman gereken sakin ol eğer eşinin mesleği daha iyi bir iş bulmasına yeterliyse yani her üniversite mezunu süper işler bulacak diye birşey yok ama bi bilgsayar mühendisinin de market kasasında durması gibi abes bir durum varsa eşinle konusursun ama AİLESİNİ KATMADAN yaptığı işi aşağılamadaN babasının işini ömür boyu yapıp yapamayacağını sor,mesleğinin köreldiğini söyle en azından ilerde başka bir iş yapmaya kalktığında bir deneyimi olsun kendini geliştirmesi gerektiğini anlat ne bilim evet burda rahatsın babanın yanında de ama ne bilim kurslara git de dil öğren de ilerde olursa bir anlaşmazlık en azından mesleğin adına birşeyler yapıp meziyetlerini geliştirmiş olursun de.....
sana gelince mesafeli ol çok gitme gelme sorma karışma eşinin ailesinin işlerine sen başka bir dünya kur kendine yoklarmış
gibi davran saygılı ol mesafeli ol sorulduğunda cevap ver kendi içindede çok muhasebesinin yapma olayların eşinlede paylaşma çok dolunca yaz buraya ;(tabi azarlanmazsan)ben yazarım sana hadi kendine iyi bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…