Benim annemin de söyle bir huyu var, biz dahil babam' da anaannem, dedem, teyzem, dayım hatta kuzeni, teyzesi ve halası hakkında da hic bir yorum yapamayız haddimiz degil..
Annem babamın ailesi icin sürekli konusur, sikayet eder babam birsey demez ama bazen, kendi ailesi icinde bazı seyler oluyor ve görüyoruz, duyuyoruz bir yorum yapmaya kalkınca annem kaplan kesiliyo hatta bize küsüyor bile.
Babamın agzına tıkıyor lafı sen kendine ailene bak cok mu iyilerde sana sunu yaptılar, böyle davrandılar, bunu dediler vs. vs.
Öncelikle şunu söyliyim, bir ailem olduğu için Allah'a şükrediyorum tabii ki, daha kötülerinide düşünüyorum ama ailemi diğerleriyle (arkadaşlarımın aileleriyle) kıyasladığımda çok farklı geliyorlar.Şöyle;
Annem sürekli babam ve babamın tarafından olanları bana kötülüyor, babamda bir şeye sinirlendiğinde aynısını yapıyor.
Doğrusunu söylemek gerekirse babam bunu çok sinirli olduğunda yapıyor ama annem en ufak bir şeyde söylenmeye başlıyor.
Ve benimde bi ara kuzenimle aram bozulunca annem iyice gaza gelip, daha fazla konuşmaya başladı. Ne kadar kuzenime çok kızmış olsamda artık bıktım, yeter bana konuşup durma diye kızdım. Hala yapmaya devam ediyor, yine kızıyorum, kavga ediyoruz... Benide kötülüyo, sende onlara çekmişsin falan diyor. Bazen başka bir sebepten çıkan kavgada da çok ağır şeyler söylüyor. Karakterimle dalga geçtiği bile oluyor. Kısacası annem beni hiç düşünmüyor...
Belki yaşayanlar vardır böyle şeyleri benim gibi ama her gün müdür?... Bilemiyorum.
Arkadaşlarım bir şey anlatırken, anneleri-babaları bana gayet normal insanlar gibi geliyor. Aynı evde yaşamadığım içinde aslında bilemem ama bizim kadar olduklarını zannetmiyorum.
Aslında babam aile ve akraba bağlarına çok önem veriyor. Annem (böyle söylemek istemiyorum ama) düşüncesiz biri... Babam her ne kadar çözümcü yaklaşsada o da yıpranmış tabii. Of bilemiyorum ben en ufak tartışmada bile hissettiklerimi onlara söylemeye çalışıyorum ama değişmiyorlar. Galiba üniversiteye gidince falan kurtulucam anca. Ama keşke bu sorunlar hiç olmasaydı ve ben kendime daha fazla güvenen biri olsaydım. Annem karakterim hakkında bir şeyler söylüyor dedim ya. Ben daha yeni yeni hissettiklerimi söylemeye başladım. Eskiden söylediğim tek bir laftan kavga edicek yer ararlardı, sonra annem beni suçlardı. Bende bütün gece ağlardım. Mesela hala ona benzer şeyleri yapıyorum. Bir olay olduğunda kendimi çok fazla sorguluyorum. Başkalarını çok düşünüyorum. Keşke böyle olmasa. Of....
LÜTFEN YAZIMI EN AZ 3 DEFA OKU CANIM, ÇOK ÖNEMLİ.
kardeşin var mı? büyük küçük? kaç yaşındasın? annen hernagi birinizin üstüne daha fazla düştü mü?
aynı olaylar bende de vardı, hala var. ben 29 ablam 32 yaşında, annem benim üstüme daha çok düşmüştür. annemle babam arasındaki kavgalara ablam daha küçük yaşlarda ve en şiddetli olduğu dönemlerde denk gelmiştir. (şiddet derken fiziksel şeyler yok, kavga anlamında). ablam çocukluktan hırçın büyümüştür. zekidir, her istediği iki edilmeden gerçekleşti. bugünkü durumunu ise aşağıda anlatıcam.
annem büyük hayallerle evlenmiş, biraz da sınıf farkını gözeten biridir, babam da tipik memur tipli bir adamdır. mütevaziliğin suyunu çıkarır. aile bağları çok kuvvetlidir. annem de babam da aşırı dırdırcıdır, diyeceklerini 3 cümlede bitirmezler ardından 33 cümle eklerler. benim şansım adalet duygumun olması, annem, babam hakkında konuşurken hep babamı savundum, babam da annem hakkında konuşunca hep annemi savundum. ben bu şekilde yapmasaydım şimdi ablam gibi kaybolmuştum ruhen.
sen ne anneni ne babanı kırma, hep orta yolu bul, hep idareci ol çünkü hayat sanatı idareciliktir. en azından kendi psikolojin için çünkü aile atsan atılmaz satsan satılmaz, hep varlar, onlarla yaşamanın çaresini bulmalısın, üniversiteye gidince kurtulurum uzaklaşırım deme, her zaman olaylar bilgin dahilinde ve kontrolün altında olsun. ben de küçükken önemsiz şeyler olduğunu düşünürdüm ama şimdi bakıyorum da keşke çok önceden alsaymışız önlemlerimizi.
ablam benim gibi değildir, davranışsal olarak da hep olaylı bir hayatı olan oydu. çok zekiydi, çok önemli bir fen lisesini kazandı uzak olduğu için yatılı gönderdik, bir gün okula habersiz gidelim dedik ders sırasında bizimkini ağzında keşler gibi sigara voleybol oynarken gördük. sonra da o okuldan atıldı zaten. sonra boğaziçini kazandı, okula gitmedi hep gezdirdi arkadaşlarını arabasıyla, ordan da atıldı. hatta boğaziçi tarihinde okula karşı açılan ve kazanılan ilk dava bizimkisidir. yine tarihe geçirdi kendini. sonra 3. ligden hapçı bir futbolcu sevgili edindi, sonra bunun parasına göz dken şerefisizn en önde gideniyle birlikte oldu uzun süre, sonra da yine atıp tutan bi baltaya sap olamamış serserinin biriyle. hepsinde tabiki de bizim sözümüzü dilnemedi kafasının dikine gitti, herşeyi çok iyi biliyor ya! ve bu heriflerle uğraşırken istediği ilişkiyi yakalayamadığı için hacılar hocalar falcılar gezmediği yer kalmadı.. ruhuyla oynadı, beyniyle oynadı.
son bir yıldır kafası iyice gitti. hakaret üstüne hakaret yağdırıyor evde her gün, hergünü zehir ediyor. ölüsü olan bir gün, delisi olan hergün ağlarmış. biz hergün ağlıyoruz. doktora götürdük ilaç verdi . ilacı kullanıyor ama doktora bi daha gitmiyor. hastaneye yatırmak kolay değil, siciline işlenen şey her zaman peşinden takip eder insanı. çalışabileceği birçok iş var çalışmıyor. evde oturuyor, bütün gün internette alışveriş yapıyor, odası çöp gibi oldu, hergün postacı en az 30 paket getiriyor abuk subuk çinden koreden.. hayatta istediklerini elde edememeye başladıktan sonra domino taşı gibi devrilmeye başladı zaten.
çok ağır hakaretler ve küfürler ediyor evde, en çok beni hırpalıyor bu durum çünkü anneme de babama da laf edilmesine tahammül edemem. ama ruhen hasta olduğu bildiğimiz için hep alttan almaya çalışıyoruz onu, hep susuyoruz. bize dediği ise:
"ben mi dedim size beni doğurun diye, yıllarca ben sustum, artık susmıcam, beni bu hale siz getirdiniz, herşeyin suçlusu sorumlusu sizsiniz". biz kouşmaya başladığımızda da siz ne bilirsiniz diyor.. o kadar çaresisiz ki..
evet bu cümlede abartıyor kendi durumunu, hatalarının sorumluluğundan kurtulmaya çalışıyor ama bir yerde de babama olan düşmanlığı annemin dolduruşlarından; anneme olan düşmanlığı ise babamın dolduruşlarından ve annemin benim üstüme daha fazla düşmesinden kaynaklanıyor.
çok uzun yazdım kusura bakma biraz da içimi dökmeye ihtiyacım vardı ama bizim aileye çok benzettim yazdıklarını. lütfen iş işten geçmeden herşeye engel ol, herşey senin kontrolünde olsun, ve kardeşin var onu, özellikle de kendini sakın bu dolduruşlara getirme. kendi adalet duygun, kendi düşüncelerin ve kendi kriterlerin olsun.
benimle de konuşabilir misiniz?? aynı dertler bende de var ve ablanıza çok benzerim 21 yaşındaym nasıl atlatıcam bilmiyorum lütfen yardım edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?