Benim annem ayrimci :(

Evde yaşananlara bu kadar takılma. Çoğumuzun annesi, babası, aile yaşantısı mükemmel değil. Senden çok daha zor şeyler yaşayanlar var. Sürekli annenin sana karşı olan ilgisini tartmayı kes. Kendi haline bırak. Sen de kendi halinde ol. Dersini, okulunu düşün. En güzel çıkış noktan okuyup bir meslek sahibi olmaktır. Hepimiz anne babamıza kızgınız ama gömdük kalbimize. Yeri geliyor onlar da çekip gidiyor zaten. Ne olursa olsun arkalarından üzülüp kalıyoruz. Anne-baba değişmiyor. Bunun yenisi yok. Elindekini kabul etmek zorundasın. Benim annem de böyle bir insan de ve yoluna bak.

Olaya şöyle bak; anladığım kadarıyla abin terbiyesiz ve geçimsiz biri. Annen de "aman, dediğini yapayım da bana sıçramasın" diyor olabilir. Kadın her dakika kavga edecek enerjiyi bulamıyor olabilir. Bu yüzden de uğraşmamak için uzatmıyor olabilir.
Size davranışının sebebi, siz daha sakin ve durağan olduğunuz için anneniz atamadığı enerjiyi sizinle atıyor olabilir. Yani size nazı geçiyor.
Yoksa inan bana evlat ayrımcılığı bu değil. 'Ona para verdi bana vermedi'ye indirgemeyin. Biraz daha büyüyüp, ruhunuz olgunlaştığında şu an kızdığınız annenizin davranışlarının sebebini, onun yüzüne bakınca dahi çözebileceksiniz.
Akışa bırakın, yardım alın. Anormal değilsiniz, takıntılarınızla savaş halindesiniz.

Lise çağındaki bir insana böyle olumsuz cümleler yazarak onu ne kadar etkilediğinizin farkında değilsiniz sanırım. Bu yaşta kişi kimlik bunalımı yaşıyor, daha duygusal ve uç tepkiler veriyor ve ters yorumlardan da daha çabuk etkileniyorlar.

Benim sana tavsiyem, ailenle çok yüz göz olma. Odanda tek kalıyorsan eğer odana git, güzel kendini geliştirebileceğin klasik Türk ve Dünya romanları oku. Ne bileyim internette güzel araştırmalar yap, karakalem merakın varsa youtube da bir ton örneği var karakaleme başla. Arkadaşların varsa onlarla çık gez dolaş. Tiyatroya git. Kafanı güzel şeylere yoğunlaştır kavga stres ortamları sadece olumsuz enerji verir sana.

Ben seni anlıyorum. Ailem bi zamanlar bana karşı da öyleydi. Sonra ben azim ettim çok güzel bir okul bölüm kazandım, kendimi geliştirdim genel kültür olsun sosyallik olsun kitaplar olsun. Artık gerçekten hayattaki duruşma ve azmime saygıları var. Dediklerimi dikkate al. Sağlıcakla kal.

Yardim edenler icin sagolun ben uyarimi yapmisim hala aynisini yapanlara hic bir sozum yok hakaret olmasin yeter hakaret icerikli yorum yapilirsa agzimi acmam herkesin kendi saygisi ama

Lise çağındaki bir insana böyle olumsuz cümleler yazarak onu ne kadar etkilediğinizin farkında değilsiniz sanırım. Bu yaşta kişi kimlik bunalımı yaşıyor, daha duygusal ve uç tepkiler veriyor ve ters yorumlardan da daha çabuk etkileniyorlar.

Benim sana tavsiyem, ailenle çok yüz göz olma. Odanda tek kalıyorsan eğer odana git, güzel kendini geliştirebileceğin klasik Türk ve Dünya romanları oku. Ne bileyim internette güzel araştırmalar yap, karakalem merakın varsa youtube da bir ton örneği var karakaleme başla. Arkadaşların varsa onlarla çık gez dolaş. Tiyatroya git. Kafanı güzel şeylere yoğunlaştır kavga stres ortamları sadece olumsuz enerji verir sana.

Ben seni anlıyorum. Ailem bi zamanlar bana karşı da öyleydi. Sonra ben azim ettim çok güzel bir okul bölüm kazandım, kendimi geliştirdim genel kültür olsun sosyallik olsun kitaplar olsun. Artık gerçekten hayattaki duruşma ve azmime saygıları var. Dediklerimi dikkate al. Sağlıcakla kal.
Cok sagolun yorumlara inanin uzuluyorum ama bir sey demem hakaret icerikli olmasin yeter olursada allaha havale ederim

Evet tesekkur ederim ama bu sivri yorumlar guzel olmuyor

Sen neden sürekli aynı konuları açıyorsun peki? Gerçekten yardım alabileceğini mi düşünüyorsun buradan, yoksa iç dökmek için mi?
İç dökmek içinse tamam, ama yapılan yorumlara da aldırmamayı öğrenmen gerek..

Zamanla geçecek yaşadığın tüm sıkıntılar. Abinle de güzel bir ilişkin olacak, ailenle de. Çok mutlu olacaksın. Merak etme.

Sen neden sürekli aynı konuları açıyorsun peki? Gerçekten yardım alabileceğini mi düşünüyorsun buradan, yoksa iç dökmek için mi?
İç dökmek içinse tamam, ama yapılan yorumlara da aldırmamayı öğrenmen gerek..

Zamanla geçecek yaşadığın tüm sıkıntılar. Abinle de güzel bir ilişkin olacak, ailenle de. Çok mutlu olacaksın. Merak etme.
Ic dokmek diyelim iyi hissediyorum buraya girince ayrica kendimi gelistirecegim

Tehdit olarak algilanmasin bir kac konuma hakaret icerikli(alay asagilama) yapilmis sineye cektim ama artik dayanamiyorum o yorumlara kesinlikle saygimi bozmadim ama cizgimden cikmayacagim cikarmayin lutfen sevgiler hepinizi cok seviyorum

Ic dokmek diyelim iyi hissediyorum buraya girince ayrica kendimi gelistirecegim

gerçekten geliştir lütfen. İnternet güzel kullanılırsa mükemmel bir bilgi kaynağı. Senin yasindayken internette felsefi akımları, din felsefesini, ülkenin siyasi geçmişini filan araştırıyordum. Su an kendime iyi ki bu katkıları yapmisim diyorum. Her hafta internette ilgini çeken bir konuyu arastir, oku, tüm kaynaklari incele. O kadar iyi gelecek ki, ve ileride iyiki yapmışım diyeceksin.

gerçekten geliştir lütfen. İnternet güzel kullanılırsa mükemmel bir bilgi kaynağı. Senin yasindayken internette felsefi akımları, din felsefesini, ülkenin siyasi geçmişini filan araştırıyordum. Su an kendime iyi ki bu katkıları yapmisim diyorum. Her hafta internette ilgini çeken bir konuyu arastir, oku, tüm kaynaklari incele. O kadar iyi gelecek ki, ve ileride iyiki yapmışım diyeceksin.
basladim bile arastirmaya :)

Peki ne arastirabilirim biraz bilgi verirmisinjz

Peki ne arastirabilirim biraz bilgi verirmisinjz

İlgi duyduğun şeyleri düşün. Siyasete ilgi duruyor musun mesela? Ya da tarihe?
Cumhuriyet tarihindeki ilkleri araştırmakla başla mesela. Bir yerden baslarsan devamı gelecektir. Okudugun hoşuna giden kitap turleri neler ? Ben polisiye çok severdim o zamanlar, amerikan tarihine geçmiş suç kayıtlarını araştırıyordum çok hoşuma gitmisti. Biraz düşün bakalım

İlgi duyduğun şeyleri düşün. Siyasete ilgi duruyor musun mesela? Ya da tarihe?
Cumhuriyet tarihindeki ilkleri araştırmakla başla mesela. Bir yerden baslarsan devamı gelecektir. Okudugun hoşuna giden kitap turleri neler ? Ben polisiye çok severdim o zamanlar, amerikan tarihine geçmiş suç kayıtlarını araştırıyordum çok hoşuma gitmisti. Biraz düşün bakalım
Roman aski memnu sefiller bu tur romanlara bayilirim mai ve siyah franz kafka

Back
X