• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim bir hiç kadar önemsizim...

maymaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
10
0
86
39
İzmir
Hepinize merhaba.İnsanın etrafında onu dinleyecek kimsesi yokken burda yüzlerce kişinin var olup dinlemesi o kadar güzel ki. O yüzden bana yardım edebileceğinizi biliyorum :( bu yıl üniversiteden mezun oldum alanım bankacılık. 2 yıl önce babam vefat ettiği için maddi olarak çok sıkıntıya düştük. annemin büyük baskısıyla özel bi sektörde müdürlük yapmaya başladım ama gelin görün ki çok mutsuzum istemiyorum bu mesleği ve bunu anneme söylediğimde üzerime geliyor."Herkese işe girdiğini söyledim şimdi nasıl ayrılırsın" diye tepki veriyor. (sadece adı müdürlük maaşı 650 lira). erkek arkadaşıma anlattığımda aynı şekilde o da tersliyor abim kapıyı vurup çıkıyor. bu kdr suçlanacak bi şey mi yaptım diye sorgulayıp duruyorum kendimi.bunun dışında bi bankadan mülakata çağırıldım ve elimden geleni de yapıcam orası için ama bu iş varken kafamı veremiyorum ne işverene ne de anneme anlatamıyorum. susuyorum sadece susuyorum.düşünceler kafamı öyle kemiriyor ki artık bi kaç kutu ilaç içip uyuyayım diyorum lanet olsun. sizce devam etmeli miyim? banka olana kdr beklemeli miyim aynı işte? banka olmazsa da kpssye hazırlanmak istiyorum bi yılımı özel sektörde köle gibi çalışıp heba etmek istemiyorum. kşke hiç başlamasaydım en büyük suçlu benim aslında..şimdiden teşekkürler

Hayat senin hayatin...Meslek gibi tamamen kisiye özel bir durumda ne Anneni nede erkek arkadasini dinlemek zorunda degilsin.....Neticede her allahin günü o mutsuz oldugun is yerine gitmek zorunda olan sensin cünkü!:hulya:

Annenin gönlünü yapmak icin orada kalirsan yarin öbür gün tüm nefretini Annene kusacaksin....bence icinden ne yapmak geliyorsa onu yap....

Selam ıŞın Çok mu aĞır yada Çokmu sıkıcı bılmıyorum ama bende Özel sektÖrde ÇalıŞıyorum ıŞımı sevıyormuyum hayır, ama mecburıyetten ÇalıŞmak zorundayım daha yolun baŞındasın sırf maddı ımkanlar aÇısından ÇalıŞıyorsan hem ÇalıŞıp hemde ıstedıĞın sınavlara hazırlanırsın, maddıyat ıŞın ıÇınde yoksa bırak ıŞı kımın ne sÖyledıĞı Önemlı deĞıl onlar Çıkardılar dersın annenede, ÖlÜmÜ dÜŞÜnecek kadar kÖtÜ bır durum deĞıl bu sadece sabır gerekır.

yeni bi iş bulana kadar orda devam et bnce canım.. ama bunu onlar istio die diil maddi durumlarınız için yap

bankadan olumlu sonuç gelmezse kpssyi dene

muutlu dilsen orda pes etme sakın

maddi anlamda sıkıntıda iseniz devam derim ama bunun yanında bankalara da başvuru yapın..şu sıralar bikaç banka eleman alıyor..oradan alacağınız parada ahım şahım bişi olmuyor tabbiki
şimdiden de kpss ye çalışmaya başlayın..konuları bitirisiniz diye düşünüyorum..

hayat sizin...kendiniz için neyi doğru buluyorsanız onu yapın, çünkü sonunda "iyi ki" yi de, "keşke" yi de siz söyleyeceksiniz...

bende şuanki işimden nefret ediyorum ama başka bir iş bulmadan çıkamam sanırım...maddi durumlar devreye girince 'ha'deyip çıkamıyorum...bende iş bulana kadar sabır et...evde iş arayana kadar,hem çalış iyi kötü paranı al...sakince düşün canım...inancını kaybetme,elbette istediğin olacak...

ilginiz için çok teşekkür ederim. başta maddiyattı. çok ihtiyacımız vardı ancak sonra abim de iyi bir işe başladı.bu durumu düzeltti. bnm çalışmam elbette daha rahatlatacak ama şuan durumumuz normal. kredi borcunu ödeyip 250 lira maaşla geçindiğimiz de oldu. ama dinletemiyorum. şuan evdeyim işyerinde tadilat var ve evdekiler yüzüme bakmıyor.evde sığıntı gibi hissediyorum. annem kendime güwenemediğimi söyleyip duruyor. kendimi suçluyorum belki de haklı. pasifim korkağım...

ilginiz için çok teşekkür ederim. başta maddiyattı. çok ihtiyacımız vardı ancak sonra abim de iyi bir işe başladı.bu durumu düzeltti. bnm çalışmam elbette daha rahatlatacak ama şuan durumumuz normal. kredi borcunu ödeyip 250 lira maaşla geçindiğimiz de oldu. ama dinletemiyorum. şuan evdeyim işyerinde tadilat var ve evdekiler yüzüme bakmıyor.evde sığıntı gibi hissediyorum. annem kendime güwenemediğimi söyleyip duruyor. kendimi suçluyorum belki de haklı. pasifim korkağım...

hayır lütfen kendine böyle söyleme...sen sadece istediğin şeyi yapmak için direniyorsun.bunu adı asla pasiflik yada korkaklık değil...onları kırmak ve üzmek istemediğinden bu şekilde duygular barındırıyorsun içinde...kendin için doğru olan neyse onu yapmalısın...

kendine bu kadar yüklenme bence...bak bende nefret ettiğim bi işi sırf işsiz kalmamak için yapıyorum üstelik ne mesleğimle ne eğitimimle alakası var...hergün kan kusarak çalışıyorum ve iş arıyorum ama normalde çok açık bi insanken burda çok pasifim çünkü sevmiyorum çekiyorum herşeyden ve herkesten kendimi...bu senin suçun deilki...annene gelince güzelim yarın öbür annenden ayrıldığındada bu işten nefret ediceksin ve bence hiç gerek yok bu kadar ezdirme kendini meslek senin eşin olucak resmen mesleğinle evli olucaksın o yüzden seçimini kendin yap...

24 yaşındayım ve bi geleceğim yok. erkek arkadaşım işim garanti olmadığı sürece bnmle evliliğin lafını bile etmiyor bunu sezebiliyorum. para bu kadar önemli işte. bu yaşta bi insanın kendine inancını kaybetmesi ne kadar kötü değil mi.. Sağolun cevap verdiğiniz için. dediğiniz gibi kararı bu kez ben vermeliyim 4 yılımı dersanelerde ünv kazanmak için 4 yılımı da üniversiteyi okuyarak geçirdim bi yılımı daha kaybedemem. tabi o şansı bana verirlerse..

her zaman hedeflerini yüksek tutmalısın bu doyumsuzluğun yada azımsadığından değildir...
hedeflerin seni mutlu eden olaylar ve mesagalelerdir...hedefine doğru ilerle kimseyi takma emin ol hedefine ilerlediğinde "ayyy nede güzel yapmışsın " diyen kendileri olacak...üni bitirmişsin elinden daha fazla geliyorsa neden yapmayasın..para kazanmak çalışmak insanı mutlu etmez , insanı mutlu eden şey ne mi ? sevdiği işte çalışmak , çalışırkende eğlenebileceği birşeyler yapmak ve para kazanmaktır mutluluk...hedeflerini yüksek tutki onlar olsun..küçük hedeflerde kaldığınla kalırsın...
şimdi orada çalışmaya devam et.banka mülakatlarına gir ve aynı zamanda kpss ye de hazırlan bu senin hayatın gerek sevdiğinden gerekse ailenden ve arkadaşlarından KORUMAN GEREKıYORSA KORUYACAKSIN.HAYATINA VE AMAÇALARINA VE HEDEFLERıNE SAHıP ÇIKMALI ENGEL TANIMAMALISIN...KıM NE DERSE DESıN KULAKLARINI TIKA BAĞIMSIZCA KARARLARINI VER...

24 yaşındayım ve bi geleceğim yok. erkek arkadaşım işim garanti olmadığı sürece bnmle evliliğin lafını bile etmiyor bunu sezebiliyorum. para bu kadar önemli işte. bu yaşta bi insanın kendine inancını kaybetmesi ne kadar kötü değil mi.. Sağolun cevap verdiğiniz için. dediğiniz gibi kararı bu kez ben vermeliyim 4 yılımı dersanelerde ünv kazanmak için 4 yılımı da üniversiteyi okuyarak geçirdim bi yılımı daha kaybedemem. tabi o şansı bana verirlerse..[/QUOTE

bence erkek bozuntusu erkek arkadaşından derhal ayrılmalısın...buda ayrıca açabileceğin bir konu aslında...BİLDİĞİNİ OKU KİMSE SURATINA BAKMASIN...SENDE ONLAR SENİ ENGELLEDİĞİ İÇİN ONLARIN SURATINA BAKMA CANIM...
AİLE ÇOK ÖNEMLİ AMA ONLAR SANA GÜVENMEYİP ÖZGÜVENİNİ YIKIYORSA , BUNA İZİN VERMEYİP ONLARIN YIKTIĞI ÖZGÜVENİ TOPARLAMALISIN...KENDİNİ DE PASİF GÖRME

günümüz koşullarında ekmek aslanın midesinde iken, bu işi bırakmak çözüm değil..
birçok insan sizin gibi memnuniyetsiz olsa da ekmek parasının derdine düşerek kendini feda ve helak etmekte ve etmelide ekonomi böyle iken ...

iyisi mi ,çıkacağınız bu yolda merdivenleri teker teker çıkıp sonuca varmaya gayret gösterir ve aynı istek ve kararlılıkta ilerlerseniz,önünüzde kimse duramaz emelinize çok sabır ama az maaşla (şimdilik) kavuşabilirsiniz...

yeni bi iş bulana kadar orda devam et bnce canım.. ama bunu onlar istio die diil maddi durumlarınız için yap

bankadan olumlu sonuç gelmezse kpssyi dene

muutlu dilsen orda pes etme sakın

arkadasın dediklerine aynen katılıorum we ekliorum
zaten babanızı daha yeni kaybetmişsiniz
işinizden ayrıldınız dielim ne yapıcaksınız
boş boş oturcaksınız
yada oraya buraya hep iş başwurusunda bulunacaksınız
peki sana cewap ne zaman gelcek belki aylar sonra kaç ay işsiz kalıcaksınız
650 lira diosunuz ama onu alamayan bir sürü ünsan war bunu da unutmayın
sewmediğiniz işi yapmak tabiki zordur ama istediğiniz işi bulana kadar orda dewam etmelisiniz

Piyano çok teşekkür ederim. Haftaya çarşamba banka mülakatım var ve inanıyorum ki kazanıcam bunu onlara da söylüyorum 1 ay sabredin diyorum o zaman nıye bu işi tercih ettin etmeseydin diye cevabımı alıyorum ama haklısın onların yıktığı özgüveni toparlamak bana düşüyor. Destek parayla oluomuş bunu anladım. o yüzden cevabımı da istediğim yeri kazanarak vericem yoksa bu şekilde devam etmeye mahkumum. Bana dua edin

teşekkürler arkadaşlar çarşamba günü mülakata girip çıktıktan sonra sanırım bi şeyler kafamda yerleşmeye başlayacaktır. o zamana kadar devam edicem. ancak bu işim yeni oldugu için şuanda çıkmam kolay. Olur da banka çağırırsa şimdiki işimden çıkma isteğim kabul edilmez diye korkuyorum.

seni çok iyi anlıyorum bende bir bankada çalışıyordum. özel bir bankaydı ve hem ortamı sevmiyordum hem çok yoruluyordum. sonra istifa ettim, evlendim, şimdi de kpss kursuna yazıldım. rahat rahat hazırlanmak istiyorum. özel sektörde emeğim püf diye uçsun gitsin istemiyorum.

hayat senin hayatın. kim ne derse desin kendi kararını kendin ver, yolunu kendin çiz. isteyen kapıyı kapasın çıksın tavır alsın. boşver!

bana kalırsa mevcut işini atma bir kenara çünkü iş bulmak kolay değil.. bankaları da gül bahçesi sanma.. çok inansan da o iş olmayabilir. çok iyi de olsan, torpilli olan tercih edilebilir, hiç kusurun olmasa da, birileri isterse sende kusur bulabilir..

ailenin ve erkek arkadasının bu denli üstüne düşmesini hoş karşılamadım. hiç hakları yok ama işini bırakırsan,br de banka olmazsa,bu insanlarla aynı evde,aksama kadar aynı evde... ömür geçmez..

bu arada erkek arkadasın beyfendi ne iş yapıyorlar da senin kariyerine bu denli burun sokma hakkını buluyorlar..

son olarak canım herşey gönlünce olsun.. umarım hayal ettiğin iş senin olur..

hayatım öncelikle iş senin işin, hayat senin hayatın, para senin paran
abin sevgiline annene ne ki :sm_confused:
sen kendin için neyi uygun buluyorsan iyice düşün, kararını ver ve kimseyi karıştırma
sen pasif görünmesen kimse müdahale etme hakkını kendinde bulamaz
özel sektörde sömürülmeye ben de karşıyım, buna izin verme bence
3 kuruşa etinden butundan sütünden faydalanılmasına göz yumma
elaleme neymiş ya, herkese işe girdiğin söylenmişse
şimdi de senin için daha iyi olacağı için çıktığın söylenir, o kadar basit,
zaten işi gücü başka insanlar olan elaleme de sinir oluyorum :delphin:

Back
X