Araya girmek gibi olur , yardım etmek isteseniz bile..
Gelin - kaynana iyi veya kötü birbiriyle konuşmalı ve çözmeli her konuyu, her sorunu.
Ne arada eş olmalı , ne elti , ne görümce , ne kayınbaba..
Gelininiz agresif , sert mizaçlı yada saygısız (artık ne şekilde adlandırılırsa bilemiyorum tanımadığım için) olabilir ama anneniz de abinize bize şöyle yaptı böyle oldu şunu dedi şeklinde şikayet ederek hata yapmış. Bana göre en doğrusunu yapan tek kişi abiniz..
bence karışma derim çünkü gelin patavatsızın tekiymiş lom lom laflar falan abinin arka çıkması Allah göstermesin seninlede kavga eder böyleleri hiç karışma derim,nasıl gelinmiş böyle hayırsız hem çocuğuna baktırıyor annenize hemde nasıl davranıyor Allah yardımcınız olsun inşl düzelir
En son size mi dedi abiniz telefonda ''Benim eşimin huyu böyle'' diye?
Eğer size dediyse siz şikayet etmişsiniz o zaman..
simdi hicbisekilde annemlere gitmiyomus.abimle konustum benim esimin yapisi boyle diyo ama kimse onu yapisi boyle diye kaldirmak zorunda degilki.
sizin gelini kk'ya davet etmek lazım gerçekten, nasıl becermiş de kocasını böyle kandırabilmiş acabaannemle babam kimseyi abime sikayet etmediler zaten hepsi abimin gozunun onunde oluyor!!
benim anne babama saygızlık yapıak bende bide yapıı olucam hee yok daha neler bizimde 2 gelinimiz var birinden biri bu davranıslarda bulunsun tokadı yer walla hiç kaldıramam benim isterse abim olsun oda aynı sekilde abim anneme bi laf sokmaya kalktı baktım gelininde hosuna gidiyo gülüyo abime ole bişe dedimki simdi kız annecimde annecim baska bişe diyemiyo taviz tavizi dogurur
sizin gelini kk'ya davet etmek lazım gerçekten, nasıl becermiş de kocasını böyle kandırabilmiş acababir erkek pasif olabilir iyi kalpli olabilir karısını seviyor da olabilir ama ne olursa olsun anne babasına laf söyleyen bir eşe sesini çıkarır diye gördüm ben hep.. hatta kendisi annesine kızarken eşi de destek verse herşey bırakılır gelin suçlu olurdu ama kardeşiniz gördüğüm, haberdar olduğum ilk örnek gerçekten.. anne ve babasına bu kadar eziyet ediliyor üstelik de haksız yere ve kendisi eşini susturmak yerine bir de arka çıkıyor..:44:
benim de erkek kardeşim var ve gelinimizin böyle birşey yapcak olması bile beni sinirlendirmeye yetiyor sen nasıl sakin olup hala onunla normal bir şekilde görüşeceksin bilemiyorum..
bizim gelinde hem çocuğuna baktırıyor hemde böyle annemi terslemeler falan..
ama ben objektif olarak bakıyorum annemde yerine göre lafını söylüyor
ama ben mesela anneme kötü davrandığını gördüğümde bişey desem müdahale etsem kötü ben olurum.annemde istemez bunu.sen karışma sen sessiz kal der..
ama sessiz kal sessiz kal nereye kadar.aslında bana karşı bişey yok ama bakıyorum dayanamıyorum.bazen çok kötü patlıycam gibi geliyor.
gelinde bana karşı gergin şöyle güzel bir kavga edip rahatlasak diyorum.
ama gene yüzyüze bakıcaz.kardeşim üzülür falan deyip görmezden geliyorum.
bence yengenizle konuşmayın.çünkü düşüncesiz konuşmalarıyla sizin de sabrınızı zorlayabilir.hatta keşke aramasaydım gerçekten değmiyor da diyebilirsiniz.abinizle konuşabilirsiniz.yengenizin karakterini o böyle diyip kapatabiliyorsa arkadaşların dediği gibi kısa ve net bir konuşmayla sizin de ailece böyle olduğunuzu söyleyebilirsiniz.
bizim yengemiz de böyleydi ailemin onaylamadığı bir evlilikti ve yengem ailemin onaylamamasını hep kullandı.9 yaşına kadar yeğenimiz bizde kaldı.sizin abinizle yengeniz 1 hafta dayanabiliyor da benim abimle yengem yeğenimle telefonda konuştuğunda eğer yeğenim özledim sizi gelin diyip ağlarsa ona ağladı diye ceza verip 1 ay gelmedikleri oluyordu.rahmetli babam anneli babalı öksüz derdi yeğenime.ve biz hep abimle konuşurduk eskiden abim de abiniz gibi yengemin böyle olduğunu söylerdi.onu hayatta ezdirmezdi.şimdi yan dairemizde oturuyorlar.abim bize geliyor diye yengem abime surat asar mesela.işi düşmedikçe bize gelmez.sen anneni benim annemi gördüğümden daha çok görüyorsun bahanesi altında ayda 15-20 günü annesinde geçirir ki gelinin annesi bayrampaşada biz ümraniyedeyiz.abimin yemeğiyle bile biz ilgileniriz çoğu.abim yengemi son 2 yılda tanıdı.o da babamın vefat etmesi ve yengemin bize hiç moral olarak destek olmamasıyla çıktı.ancak bize hak verebildi de dengeyi yeni yeni koruyor.
ah bu arada biz 9 yaşına kadar yeğenimize baktık halen de ilgileniriz şuan 14 yaşında ama şimdi yengeme sorsanız siz ne zaman baktınız der.pek kadir kıymet de bilmiyor yengemiz...
biz çözümü hiç uğraşmayarak bulduk.onlar aramadıkça aramıyoruz gerekmedikçe yan dairemizde oldukları halde gitmiyoruz.nasıl olsa işleri düşünce onlar bizi buluyor...onu az çok çözdüğümüz için bizi kıracak cümleler sarfedeğini anladığımız anda ya konuyu değiştiriyoruz ya da biz de kibarca ağzının payını veriyoruz.ama hatalı olmuyoruz çünkü hakediyor her seferinde ve güleryüzle söylüyoruz şikayet şansı yok...
ve babanıza gerçekten kızmayın.o kadar haklı ki.yaşını başını almış insanların çocuk gibi azarlanması gerçekten acı bir durum.bir anne baba ne kadar susabilir.sabır da bir yere kadar o yaştan sonra.yurt dışındaymışsınız.eminim o an o evde olsaydınız belki de babanızdan önce siz cevap verirdiniz.babanız en doğrusunu yapmış bazen hakediyorlar hem de fazlasını...ve anneniz de gerçekten çok iyi yürekli bir kadın.aynı benim annem gibi davranıyor yengenize karşı.ama biz annemi durdurmaya başladık zamanla asla aratmıyorduk ki zamanla o da anladı üstüne varmaması gerektiğini.sonuçta hep içine kapanıp ağlayan anneniz olacak bu duruma.
esrasofo kullanıcısından alıntı
simdi hicbisekilde annemlere gitmiyomus.abimle konustum benim esimin yapisi boyle diyo ama kimse onu yapisi boyle diye kaldirmak zorunda degilki.
Boyle yazan siz degil miydiniz?
aciyok1rocky1aciyok :
Konunuzla başbaşa bırakıyorum sizi , bol şans..
Boyle yazmis buna neden yorumda bulunmadiginizi merak ettim?
bence siz kesinlikle muhattap olmayin...Abin uzulecek falan diye de alttan almasin kimse.Abin dusunsun annemler uzulur kardesim uzulur diye! Benim kardesimin esi gelecekte anneme babama sesini yukseltip azarlayacak ha o eve asla sokmam onu...Kimse kimseye saygisizlik yapamaz.Ama bu konuda tek suclu abin,esinin yaninda annenlere sesini yukseltip azarliyorsa,eside ayni seyi yapmaya yuz bulur,birde benim esimin yapisi boyle derse bende yuh artik derim!!! Bu konu yazilip uzulecek birsey bile degil,gelmiyorsa gelmesin,gorusmek istemiyorsa gorusmesin..Otursunda o yansin cocugu nereye birakacagim ben ne yaptim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?